X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja również wszystkie wyniki mam w domu, zawsze tylko do wglądu ma lekarz, ewentualnie przepisuje wyniki w elektroniczną kartę i tyle....
    u mnie wieczorkami też brzusio się zaokrągla i już mam nadzieję, że w końcu będzie większy....

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_29 ja mam niedomoge lutealną (niewydolność ciałka zółtego), dlatego miałam plamienia. Role ciałka żółtego przejmuje łożysko ale dopiero od 14 tyg i wtedy się powinno stopniowo odstawiać Lutke. Tak mi tłumaczyła gina, jedną ciąże straciłam, drugiej nie zamierzam.

• GabiKOR Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też nigdy lekarz nie zabrał wyników. To co potrzebuje przepisuje do swoich notatek w kompie i oddaje.
    agattee wrote:
    Jeszcze 17 dni i zaczynam II trymestr, uff :)

Ja też już odliczam dni do końca I trymestru.Według moich obliczeń 13 tydzień zacznę za 16 dni :) Niech ten czas leci szybciej

8p3oskjofs7x7hbx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zastanawiam się co zrobić z wynikami badań bo lekarz powiedział mi które labolatoria mają podpisaną umowe z nimi i tam kazał mi się udać, dodał przy tym że oni wyślą te wyniki do niego.
    Zastanawiam się czy nie mogę ich odebrać osobiście, albo chociaż dostać kopię? Nie mam zamiaru chodzić do niego tylko prywatnie, a stwierdził że na następnej wizycie z wynikami już założymy drugą kartę (choć mówiłam że takową już posiadam). Nawet nie zapytał czy chce u niego prowadzić ciąże :] dupek.

• agattee Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiKOR wrote:
    Ja też już odliczam dni do końca I trymestru.Według moich obliczeń 13 tydzień zacznę za 16 dni :) Niech ten czas leci szybciej

A to II trymestr nie zaczyna sie od 14 tyg ? Bo wg mojego kalendarza na bellybestfriend zaczne II trymestr wraz z 14 tyg czyli 25 czerwca :)

A jesli chodzi o wyniki badan to u mnie wlasnie niechetnia daja do reki. Mieszkam w DE i moze ktoras ktora tez tu mieszka juz sie z takim czyms spotkala. Jak robilam badania krwi (czy to u rodzinnego czy gdzie indziej) to o wynikach bylam tylko informowana, do reki nigdy nic nie dostalam. Jak robilam bete to tez baba z recepcji mi powiedziala jaki jest wynik, ale powiedzialam jej ze chce kopie to mi wydrukowala.
    Teraz juz za kazdym razem mowie ze chce kopie wynikow bo tak to bym nigdy na oczy nie ujrzala. Moze taki system tutaj maja, bo juz nie jedna dziewczyna z DE mowila mi o takiej samej sytuacji. Jak dla mnie bez sens, bo wyniki sa dla mnie a dla lekarza tylko do informacji wiec nie wiem czemu tak wszystko trzymaja u siebie. Albo czasem jak pytalam o wyniki to tylko uslyszalam 'Wszystko dobrze' i nic wiecej. Szalu mozna czasem dostac, ale teraz juz sie nie daje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 16:35

wff22n0ab6iac00e.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawa zapytaj w laboratorium bo myślę że powinnaś móc sama odebrać wyniki, ewentualnie dostać kopię czy coś. Jeśli będzie problem to ja bym badania zrobiła w innym miejscu i tyle. Wtedy sama możesz zrobić sobie kopie.

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Sis Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm dziwnie z tym drugim trymestrem.. ja też myślałam że zacznę go w 13 tygodniu ciąży czyli jak wyświetli mi się na pasku 12 lub 12+1 a nie tydzień później :) to wychodzi że jeszcze 3 tygodnie :(

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha ja tez czekam do tej magicznej daty II trym, dzis zaczelam 11 tydzien:)

przy okazji oszalalam, upieklam lasagne i szarlotke i spiewalam głosno Alicie Keys:/ biedni sąsiedzi)

Malenq, Cynamonek30 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Delia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... ja tez poszalalam w kuchni..
    rano upieklam szarlotke, potem zrobilam obiad...a po poludniu upieklan dwie tarty cytrynowe na weekend na spotkanie ze znajomymi ;)

;)

co bedzie sie dzialo w moim drugim trymestrze skoro juz tyle teraz pieke? ;))

milego weekendu dziewczyny!!!

Ag... lubi tę wiadomość

dqpr3e5eqmxx1zqf.png
    dqprcwa1436xrxeh.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Ania_29 ja mam niedomoge lutealną (niewydolność ciałka zółtego), dlatego miałam plamienia. Role ciałka żółtego przejmuje łożysko ale dopiero od 14 tyg i wtedy się powinno stopniowo odstawiać Lutke. Tak mi tłumaczyła gina, jedną ciąże straciłam, drugiej nie zamierzam.
    Ja też. Jeśli masz się czuć pewniej, to lepiej bierz

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delia zazdroszczę wigoru...ja muszę poczekać, aż mnie te wszystkie mdłościo-bóle przejdą...to może też wrócę do pieczenia...:-)
    dziękuję i również życzę miłego weekendu:)

Delia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wg usg dziś wyszło że to 9t4d czyli trafilibyśmy idealnie w owulkę co zwiększa szansę na poczęcie chłopca a mężowi się marzy synek na początek :)

olka25 czekam na relacje z wizyty ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 17:49

olka25, Cynamonek30 lubią tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamuśki.
    Ja dziś dzwoniłam do swojego gina w sprawie mojego podwyższonego wyniku TSH (2,59) i skierował mnie od razu do endokrynologa. Wizytę miałam pół godziny później. Okazało się, że mam niedoczynność tarczycy, którą miałam już podajże przed ciążą. Dostałam Euthyrox 50. Za 6 tygodni kontrola.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ja też czekam na rozpoczęcie II trymestru jak na zbawienie, mam nadzieję, że wszystkie dolegliwości mi miną, chcociaż już szefowa mnie "pocieszyła" że zgagę będę miała już tylko mocniejszą, ze względu na refluks żoładka :(
    a ja w środę idę podglądać dzidziolka, już nie mogę się doczekać :)

Delia lubi tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • liliana Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka melduje sie. Dzis rano krwi bylo mniej,ale teraz wrocilam z toalety i troszke jeszcze lecialo,ale juz nie takiej intensczerwonej,tylko jasniejszej z drobinkami (jakby zakrzepla). W dalszym ciagu mam ssanie na jedzenie,ale jak juz cos dostane od mezulka to jem tylko,aby zaspokoic glod (malo).Jakos nie mam apetytu.Piersi bola, mdlosci lekkie sa,wiec objawyna szczescie (odpukac) nieustepuja.Strasznie Wam zazdroszcze tych planow,zakupow,rozmow o porodzie...u mnie od poczatku najdalszeco moge planowac to kilka dni w przod.Boje sie wyprzedzac czas.To taka przypadlosc jak juz masz poronienie za soba...mam malego dola,ale generalnie TZ mowi,ze jest dumny,bo jestem silna i generalnie jakos sobie z tym wszystkim radze.On tez jest strzepkiem nerwow.Bardzo sie boimy.Sziekuje dziewczyny za wsparcie

relgcwa11d8kpmkr.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliana wrote:
    Szpilka melduje sie. Dzis rano krwi bylo mniej,ale teraz wrocilam z toalety i troszke jeszcze lecialo,ale juz nie takiej intensczerwonej,tylko jasniejszej z drobinkami (jakby zakrzepla). W dalszym ciagu mam ssanie na jedzenie,ale jak juz cos dostane od mezulka to jem tylko,aby zaspokoic glod (malo).Jakos nie mam apetytu.Piersi bola, mdlosci lekkie sa,wiec objawyna szczescie (odpukac) nieustepuja.Strasznie Wam zazdroszcze tych planow,zakupow,rozmow o porodzie...u mnie od poczatku najdalszeco moge planowac to kilka dni w przod.Boje sie wyprzedzac czas.To taka przypadlosc jak juz masz poronienie za soba...mam malego dola,ale generalnie TZ mowi,ze jest dumny,bo jestem silna i generalnie jakos sobie z tym wszystkim radze.On tez jest strzepkiem nerwow.Bardzo sie boimy.Sziekuje dziewczyny za wsparcie
    Wspieram Kochana i świetnie Cię rozumiem, chociaz radość przeważa to strach całkiem nie odpuszcza nigdy

liliana lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliana trzymaj się, dacie radę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 19:58

szpilka, nix lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliana wiem że łatwo się mówi ale MUSISZ myśleć pozytywnie. Ja Cię doskonale rozumiem bo wciąż czuję strach, boję się że się nie uda ale tłumaczę sobie że skoro już tyle przeszłam to nikt mi tego szczęścia nie odbierze!
    Każdy kolejny dzień to nasze mało zwycięstwo, a czas szybko leci więc głowa do góry i koniec z zamartwianiem się! Twój bobasek musi mieć szczęśliwą i spokojną mamuśkę i stres mu nie służy więc masz wierzyć że się uda i nie dopuszczać do siebie innej myśli.

liliana, zielarka, agattee, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej styczniowki :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Starająca się Debiutantka

Wysłany: 6 czerwca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jestem po badaniu usg nasz skarbek ma 13,53 mm serduszko bije tętno płodu 140 jestem taka szczęśliwa, że mam ochotę skakać. Wg miesiączki to 8 tydzień 4 dzień a wg usg 7 tydzień 4 dzień.

zielarka, olka25, agattee, nix, Malenq, Malenq, Kawa, M4DZI4, jonka91, Delia lubią tę wiadomość

zi13yx8ded8rr8oj.png

Według USG Ciąża młodsza o tydzień.
‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ