X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja też dzisiaj po wizycie :) Wszystko w najlepszym porządku, kropek liczy całe 4 mm więc wynika z tego że to 6 tydzień :) i widziałam jak bije mu serduszko. Wspaniała chwila :)

nix, kejti91, M4DZI4, jonka91, Delia lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 04:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ja znowu spać nie mogę ;/

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Miłego dnia:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) mam pytanie laseczki, te wszystkie badania miałyście wykonywane z krwi? Kumpela coś wspominała że przy badaniu glukozy trzeba ją wypić a ja nic takiego nie miałam ? Pobór krwi, oddanie moczu i tyle. Oświećcie mnie jeśli coś jest nie tak :)

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To badanie to test obciążenia glukozą (GTC). Badanie przesiewowe, czyli test doustnego obciążenia 50 g glukozy wykonuje się w ciąży, między 24 a 28 tygodniem, w celu wykrycia ewentualnej cukrzycy ciążowej.

Kawa lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Dzień dobry :) mam pytanie laseczki, te wszystkie badania miałyście wykonywane z krwi? Kumpela coś wspominała że przy badaniu glukozy trzeba ją wypić a ja nic takiego nie miałam ? Pobór krwi, oddanie moczu i tyle. Oświećcie mnie jeśli coś jest nie tak :)
    Kawa z tego co wiem to przy rozszerzonym badaniu glukozy czyli na krzywa cukrowa trzeba tam chyba po godzinie wypic jakis plyn i pozniej znow pobieraja.

A tak w ogole milego dnia dziewczyny :-)

Kawa lubi tę wiadomość

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Wyniki bede odbierać osobiście w środę więc jednak udało się zaoszczędzić na badaniach ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2014, 08:17

• gonek Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Jesli chodzi to badanie to pobieraja najpierw krew,za chwile trzeba wypic pol kubka wody z glukoza,a jest jej tam taka ilosc,ze nie moglam tego przelknac...myslalam,ze bez problemow wypije,ale nie...mamy na to 5-10minut bo musi w ciagu chyba 15minut znow pobrac krew,no wiec przemoglam sie i wypilam,ale myslalam,ze puszcze tam pawia...pobiera krew i po godzinie znowu krew...ja tylko w jednej rece mam wyczuwalne zyly i niestety trzy razy w ciagu 1,5godz bylam kluta w to samo miejsce...do kobitek,ktore pierwszy raz bede robily glukoze,wezcie sobie dwie polowki cytryny,pani doda do tej glukozy i o niebo lepiej,bo uwiezcie mimo,ze ja lubie slodkie i raczej nie mam odruchow wymiotnych,nie jestem tak wrazliwa to z tym mialam problem,choc niektorym to smakuje :)

f2w3rjjguyawgot1.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochaniutkie w piękny sobotni poranek :) Ja niestety dalej czuję się zle, w nocy słabo spałam przez katar i ból gardła,do tego dziś głowa mi pęka i nie wiem czym mogę się poleczyc...chyba musze kogoś do apteki wysłac chociaż po coś na ten ból głowy i temperaturę...Miłego dzionka Wam zyczę a sama wracam do łóżka ehh...

relgh371ssmqv4f3.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dzisiaj bez żadnych mdłości nawet tych na czczo :) Czeka mnie ciężki dziń bo do 14 w pracy a potem aż dwie imprezy do zaliczenia, urodziny kumpeli na ogródkach i parapetówka u siostry. Więc wychodzi na to, że dziś dowiedzą się o mojej ciąży Ci, do których jeszcze wiadomość nie dotarła :D
    Trzymajcie się cieplutko :)

Delia lubi tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja za to mam taki "problemik", że na razie nie chcemy mówić znajomym, że jestem w ciąży ale coraz ciężej tą ciąże ukryć bo widać już mi brzuch i nawet kiedy noszę za luźne bluzki to i tak już go widać!!! a nie mam nadwagi... i tak unikam znajomych ... dzisiaj idziemy na obiad do teściów i mamy zamiar powiedzieć im.. co ma być to będzie niech cieszą się z nami ciążą i oby tak już zostało do narodzin i dalszego życia bobasa :)

a mam takie pytanie do wszystkich dziewczyn które już miały usg. jakie wymiary i jakie tętno serduszka mają wasze skarby?
    U mnie w 7 tygodniu wyszło , że fasolka ma 8,5 mm i FHR 134/min ( czy to nie za mało? )

mhsvp07w3ex0n696.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. U mnie ok, wczoraj wieczorem jedynie zoladek mnie bolal.
    Dzis u mnie cieplo, poszlismy do sklepu przez cala droge w cieniu ale i tak zrobilo mi sie slabo. Nie wiem czy cisnienie mi skoczylo ale nawet w domu przy robieniu sniadania czulam sie slabo i mialam takie uderzenia goraca. I ja tu chcialam sie isc opalac, ciekawe ile bym wytrzymala na sloncu bo dlugo zapewne nie. Dzis planujemy jechac nad jezioro ale ja przesiedze w cieniu bo na sloncu to chyba bym padla.

Milego dnia wszystkim :)

wff22n0ab6iac00e.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane
    u mnie dzis upał choć w tygodniu ma być jeszcze goręcej, poszłam tylko pranie wywiesić i masakra a chyba jeszcze nawet 30 stopni nie ma, no ale wytrzymać jeszcze tylko kilka dni w pracy a potem najwyżej nie będę się z domu wynurzać w taki gorąc
    dziś jedziemy jeszcze na parapetówę do szwagra i mężuś ma ogłosić radosną nowinę :)
    wczoraj powiedziałam mamie i już dostał milion świetnych rad sprzed 3 dekad, czyli, żebym jadła witaminy a+e, więc musiałam ją uświadomić, że przedawkowanie wit a może się źle skończyć dla dzidziusia, więc się tego nie bierze na własną rękę

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • agattee Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka moj maluch byl naprawde malym maluchem jakos tez w 7tyg bo mial 4,75mm a jesli chodzi o bicie serduszka to mi nie powiedziala ile uderzen :(
    Co do Twojego wyniku a raczej Twojej fasolinki to mysle ze wszystko jest dobrze. Jakby bylo cos nie tak to lekarz raczej by Ci to powiedzial :)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

wff22n0ab6iac00e.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    a ja za to mam taki "problemik", że na razie nie chcemy mówić znajomym, że jestem w ciąży ale coraz ciężej tą ciąże ukryć bo widać już mi brzuch i nawet kiedy noszę za luźne bluzki to i tak już go widać!!! a nie mam nadwagi... i tak unikam znajomych ... dzisiaj idziemy na obiad do teściów i mamy zamiar powiedzieć im.. co ma być to będzie niech cieszą się z nami ciążą i oby tak już zostało do narodzin i dalszego życia bobasa :)

a mam takie pytanie do wszystkich dziewczyn które już miały usg. jakie wymiary i jakie tętno serduszka mają wasze skarby?
    U mnie w 7 tygodniu wyszło , że fasolka ma 8,5 mm i FHR 134/min ( czy to nie za mało? )
    Gwiazdeczko u mnie w 6t 0d (wg usg i moich wyliczeń) dzidzia 4,9 mm a serduszko było, ale nie sprawdzała mi babka tętna tylko czy jest i mówiła, że bije miarowo
    nie martw się każda dzidzia rośnie w swoim tempie

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i na naszych suwaczkach dzidziusie mają jeszcze mniejsze wymiary podane

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:

Gwiazdeczko, ja byłam na usg w 6t4d i fasolka miała 3,74mm, a tętno 124, więc Twoja fasolka jest duża przy mojej :)

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M4DZI4 wrote:
    Witam kochaniutkie w piękny sobotni poranek :) Ja niestety dalej czuję się zle, w nocy słabo spałam przez katar i ból gardła,do tego dziś głowa mi pęka i nie wiem czym mogę się poleczyc...chyba musze kogoś do apteki wysłac chociaż po coś na ten ból głowy i temperaturę...Miłego dzionka Wam zyczę a sama wracam do łóżka ehh...

Ja jak byłam przeziębiona to mój lekarz ginekolog powiedział że śmiało moę 3 tabletki paracetamolu na dzień wziąć, po dwóch dniach czułam się dużo lepiej (brałam 2 paracetamole na dzień rano i wieczorem)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia86 wrote:
    Ja jak byłam przeziębiona to mój lekarz ginekolog powiedział że śmiało moę 3 tabletki paracetamolu na dzień wziąć, po dwóch dniach czułam się dużo lepiej (brałam 2 paracetamole na dzień rano i wieczorem)

przez 2 dni

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na bóle głowy zakupiłam sobie plastry Apap Ice...może szału nie ma, ale ból głowy zelżał...polecam:)

Delia lubi tę wiadomość

‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ