*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCynamonku ale super zdjęcie Juz widać wyraźnie główkę i raczki Ja mam młodsze zdjecie z ostatniej wizyty i widać tylko małą fasolkę, ale lekarz tez nie robił powiekszenia na usg.
Isabelle, któraś z dziewczyn kiedyś tu napisała, że mama jej powiedziała, ze od teraz to już całe życie bedziemy sie martwić o nasze dzieci ija wiem, ze na pewno tak zostanie. Jak patrzę na moją mamę i widzę, ze ona cały czas sie o nas martwi, to wiem, ze z nami wszystkimi będzie tak samo.
U mnie też objawy jakby mniejsze ale nie przejmuję się tym wcale, pewnie organizm "przyzwyczaił" się do ciaży i do nowego lokatora i dlatego objawów jest już mniej Własnie wybieram się z psem na krótki spacer - krótki bo u nas upał 30stopni, więc nasz "czarnuch" za dużo i tak nie pobiega, bidulek tak mi go żal latem!Cynamonek30 lubi tę wiadomość
-
kobitki nie martwcie się wszystko powinno być ok. od 7-8 tygodnia objawy ciążowe mogą na jakiś czas zanikać potem znowu się pojawiać, dlatego często się słyszy, jak dziewczyny już myślą że mogą odetchnąć ponieważ mdłości minęły a za 2-3 dni czy nawet za tydzień znowu powracają. To jest całkowicie normalne, zresztą im bliżej II trymestru tym w większości przypadków objawy ciążowe zupełnie zanikają. Kolejnym wyzwaniem dla nas będzie oczekiwanie na pierwsze ruchy naszych dzieci ( pewnie nie jeden raz ktoś napiszę, dlaczego jeszcze ruchów nie czuje, albo dlaczego przestała osoba czuć ruchy dziecka) co też może być normalne. Dużo jeszcze przed nami tych nerwów ale trzeba jakoś się trzymać bo przecież stres bardzo negatywnie wpływa na nasze skarby ( w końcu wytwarzają się związki chemiczne i chociażby adrenalina, obkurczają się naczynia pod wpływem nerwów, stresu co przyczynia się do nieodpowiedniego dotlenienia i dostarczenia substancji odżywczych z krwią do dziecka.) a przecież chcemy dla naszych skarbów jak najlepiej by mogły jak najlepiej się rozwijać
MonikaDM, isabelle lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynki
Anutka ja używam z rossmanna oliwki i emulsji do brzuszka, można używać od samego początku bo z niektórych firm oliwki i kremy są od 4 miesiąca.
Miałam paskudny weekend, wczoraj cały dzień koszmarny ból głowy, w nocy wymioty i ból żołądka.. coś mi musiało ostro zaszkodzić dziś jestem zdechła cały dzień..Anutka lubi tę wiadomość
29+1, 44 cm, 1430 g -
Moja bratowa smarowała brzuch na początku oliwką dla dzieci dopiero od 4 miesiąca jakimś kremem jak zdobędę informacje jaki dam znać. Ja w poniedziałek jadę kupić oliwkę.Anutka wrote:Dziewczyny mam takue nietypiwe pytanie . Czy smarujecie czyms brzuchy ??? Bo rosna i swedza, a do tego rozstepy . Co jest bezpueczne ???
Anutka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kaarolaa wrote:anutka jest w rossmanie balsam i oliwka z babydream...mozna je stosowac od 1 miesiaca ciazy...ja mam balsam bo oliwek nie lubie...moze nie najlepiej sie rozsmarowuje, ale efekt po wchlonieciu jest dobry
-
nick nieaktualny
-
Sis wrote:przy regularnym stosowaniu pewnie jedno i drugie ten sam efekt.. ja używam na zmianę
http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html pod tym linkiem masz porównanie produktów na rozstępy dla ciężarnych, bardzo ciekawe