*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Kawa wrote:hmm to teraz się zagmatwałam bo babeczka wypisała mi że na następną wizyte mam zrobić mocz, morfologie i hbs. Po czym powiedziła że na następnej wizycie pobierze też wymaz na paciorkowca i będę musiała go sama zawieźć do laboratorium. To nie jest to samo hbs=paciorkowiec?
HBs a GBS to dwa inne badania.
HBs to badanie wykonywane z próbki krwi. Tu masz opis z Wikipedii:
Antygen HBs – antygen, którego poziom świadczy o zakażeniu wirusem HBV (wywołującym wirusowe zapalenie wątroby typu B, WZW B ). Kapsyd wirusa ma różne białka powierzchniowe od reszty wirusa, które działają jak antygeny. Antygeny te rozpoznawane są przez przeciwciała, które wiążą się z białkami, w szczególności do jednego z tych białek powierzchniowych. Poziom przeciwciał przeciw antygenowi HBs może być oznaczony laboratoryjnie.
a GBS to wymaz na paciorkowca. U mnie sami przekazują próbkę do laboratorium, ale jeżeli chodzisz prywatnie to często sama musisz jak najszybciej dostarczyć próbkę do laboratorium, najlepiej tego samego dnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 11:54
-
Selene przepiękna piosenka. Twoj maluszek to bedzie mial szczescie, ze mozee mu tak mama śpiewac.
A teraz przyznaj sie znamy cie z finalu Szansy na sukces, Mam talent, X factora czy MBTM:) ??
i to wcale nie jest słodzenie- to docenienie talentu.
Selene lubi tę wiadomość
-
Ag mój chrześniak ma straszne zaparcia i lekarz polecił mu kiwi, ja w ciąży już też korzystałam z tego sposobu, wieczorem zjadłam 2, a następnego dnia był już efekt, więc jak masz taki duży problem to zaopatrz się w koszyczek

Kawa piękna mamuśka
-
nick nieaktualny
-
Selene wrote:Anutka daj znać czy dostałaś,
Ag.. to bardzo miłe co piszesz
) ale świadomie z zespołem zdecydowaliśmy, że traktujemy nasze granie i muzyczne chilloutowanie tylko hobbistycznie by umilić ludziom czas, którzy nas zaproszą by im "poklimacić" przy jakiś wydarzeniach.. Nie mamy parcia, by brać udział wprogramach tv, i właściwie dlatego pojawił się pomysł w mojej głowie by nagrać kilka piosenek dla najmłodszych
bo docenią to mamusie takie jak ja i wy i to jest dla mnie najważniejsze 
Bynajmniej pozostaniecie przy swojej muzyce, swoim klimacie i uroku bez calej medialnej otoczki ktora towarzyszy takim programom, co nie zawsze ma pozytywny oddźwięk.
ALe pomysl kolysanek- super:DWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 11:58
Selene, szpilka lubią tę wiadomość
-
Ja poprosze na [email protected], obojętnie od kogo, od żrodła Selene czy od której,która już to ma.chce słuchać

Ag.. jak u okulisty? -
nick nieaktualny
-
MamSelene wrote:Anutka daj znać czy dostałaś,
Ag.. to bardzo miłe co piszesz
) ale świadomie z zespołem zdecydowaliśmy, że traktujemy nasze granie i muzyczne chilloutowanie tylko hobbistycznie by umilić ludziom czas, którzy nas zaproszą by im "poklimacić" przy jakiś wydarzeniach.. Nie mamy parcia, by brać udział wprogramach tv, i właściwie dlatego pojawił się pomysł w mojej głowie by nagrać kilka piosenek dla najmłodszych
bo docenią to mamusie takie jak ja i wy i to jest dla mnie najważniejsze 
no i sie poplakalam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 12:09
Selene lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ejjj... no wiesz?Kawa wrote:Aniaa! Następnym razem bez otulaczka dla mnie nie wracaj!

Gdybyś sobie śpiworka zażyczyła, to już bym Ci mogła kilka wysłać
Otulaczka ni hu hu... 
Poniedziałkowe 50%jonka91 wrote:Hehe Aniu poniedziałkowa dostawa?
Płaszczyk i bluzeczka z kotem the best! Śliczne wszystkie ubranka!
Dostawy są we środy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 12:30