*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPaula44 wrote:PS dziewczyny napiszcie mi cos więcej o tym pakiecie luxmedu? To jest jakies dodatkowe roczne ubezpieczenie? Dajcie Proszę jakieś info/link. Dziękuję z góry.
Paula tu masz przykłady opieki medycznej dla klientów indywidualnych: https://emarket.luxmed.pl/eMarket/dorosli-18-65-lat a tu dla samych dzieci: https://emarket.luxmed.pl/eMarket/dzieci-0-18-lat.
Są różne ceny za rok w zależności od obszerności pakietu.
Ja też dokładnie szczegółów nie znam bo mam ten pakiet u pracodawcy.
Ale jeżeli chciałabyś wykupić np. dla dziecka to jeżeli masz u siebie w rejonie placówki Medicover to też warto wziąć pod uwagę, bo na jakimś forum czytałam że opieka nad dziećmi tam jest lepsza, ale nie wiem ile w tym prawdy.
Co do przydatności to jest rzeczywiście ok, w każdej chwili bez skierowania można dostać się do specjalistów, jak ktoś ma jakieś problemy zdrowotne to wtedy się opłaca, a jeżeli jest akurat zdrowy to trzeba się zastanowićPaula44 lubi tę wiadomość
-
Witajcie !
Widzę, że temat rudości na czasie. U mnie w sumie może być rude dzieciątko, bo ja szatynka a mąż blondym. Chociaz w rodzinie nie ma nikogo rudego.
Ewelina łącze się z Tobą w pochłanianiu mandarynek, teściowie kupili mi wczoraj kilogram i czuję że wszystko zjem sama.
Piszecie o porodach i stresie a ja jeszcze dodatkowo mam stres że jak mi odejdą wody to wszystko tu u teściów zabruszę i będzie mi wstyd za to ! Bo oni lubią mieć wysprzątane i nie wyobrażam sobie kto to będzie musiał sprzątać, czy ja jeszcze zdąże przed porodem, masakra !
A dzisiaj w lumpku kupiłam ochraniacz na łóżeczko za 4 zł. Wprawdzie po tym jak pisałyście tutaj kiedyś że to siedlisko roztoczy i nie ma przepływu powietrza zdecyowałam że nie kupię. Ale że łóżeczko będzie stało w dość ruchliwym miejscu stwierdziłam że mogę zakładać w dzień, a na noc go ściągać. Był też śliczny śpiwór do do spania z mamas&papas ale kolorystyka dziewczęca...aż szkoda mi go było zostawiać.Becia81, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
blador właśnie przypomniałaś mi, ja nad ranem miałam taki ból podbrzucha właśnie jak na miesiączkę i się przestraszyłam...wizytę mam 4 grudnia.
A co do zgagi, ja akurat jej nie mam ale teściowa ostatnio własnie powiedziała, że przy zgadze to dziecko rodzi się z włosami...mówiła to całkiem poważnie, ona chyba wierzy w takkie zabobony.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 14:18
-
Ciężko teraz o fajną i nie głupią komedię, pewnie większość tytułów znasz ale podam
Patch Adams
Terminal
Narzeczony mimo woli
Holiday
Brzydka prawda
Co się zdarzyło w Las Vegas
Sposób na teściową
Zakazany owoc
Licencja na miłośćjonka91, renia83 lubią tę wiadomość
-
magdalenka wrote:Witajcie !
Widzę, że temat rudości na czasie. U mnie w sumie może być rude dzieciątko, bo ja szatynka a mąż blondym. Chociaz w rodzinie nie ma nikogo rudego.
Ewelina łącze się z Tobą w pochłanianiu mandarynek, teściowie kupili mi wczoraj kilogram i czuję że wszystko zjem sama.
Piszecie o porodach i stresie a ja jeszcze dodatkowo mam stres że jak mi odejdą wody to wszystko tu u teściów zabruszę i będzie mi wstyd za to ! Bo oni lubią mieć wysprzątane i nie wyobrażam sobie kto to będzie musiał sprzątać, czy ja jeszcze zdąże przed porodem, masakra !
_
Hahawyobraziłam sobie jak leci z ciebie a ty mopa za sobą ciągniesz udając się do drzwi wyjściowych w celu udania się do szpitala na porodówkę .
Spokojnie na pewno wybaczą ci teściowie tą powódź
Mam nadzieje, że cię kochana nie uraziłamja to boje się tego, że akurat zdejmie mi pessar ja zadowolona z wolności pójdę na miasto i przy ludziach mi chluśnie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 14:25
-
Jestem ciekawa jak z tym sciąganiem pessara. Mam wrazenie ze jak go zdejmie to mi mały wyleci. Tak napiera główką w dól ze chyba bede bała sie gdzies wyjsc.
Moze mi dzis powie kiedy sciagamy. Są jakies tyg w ktorych sie sciaga czy to wszssto indywidualnie?
Magalenka- serio?? tylko nie jedz do szpitala zanim nie umyjesz podłogi:)
a tak powaznie to napewno nikt nie bedzie mial za to urazy do Ciebie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 14:26
-
Gwiazdeczka27 wrote:Ag ja pytałam na wizycie, to pow. Że w 37-38 tyg. ściągamy go... Boje się też bardzo , boje się też że się przyssał i będzie bolało. Ja jestem bardzo delikatniutka i zakładanie bolało mnie cholernie
zapytam dzis... boje sie tez sciagania- pewnie nic przyjemnego
-
Kawa wrote:Hah to ja albinoskę
przyznać się która się farbuje na czarno
Ja się przyznaję do czarnego! Chociaż sama mam ciemne.Ale jak byłam mała byłam blondynką, maż ciemne, czarne włosy. Jak będzie mała blondyneczka a rodzice czarni to fajnie będzie to wyglądać.
:)
Dziewczyny jak byłam w szpitalu to dziewczyna na sali ze mną leżała bo miała białko w moczu, a że 37 tc wybił to jej lekarz ściągnął pessar o godz 8.30 a o 9.00 pojawiły się skurcze, rozwarcie na 3 cm. I o 18.00 po przebiciu pęcherza pojawiła się na świecie maleńka kruszynka, klon swojej mamy bo akurat jej nie przeszkadzały wizyty i sama zaprosiła. Także z tym to różnie bywa.
Kurde poszłam mężowi do pracy zanieść obiad a ten daje mi całą reklamówkę snickersów. I nie tych małych tylko normalnych. Pochłonęłam 3 i mnie zgaga złapała a Milka po prawej stronie przesuwa albo rękę albo nogę bo widać taka grubą krechę. Boli jak cholera.ania_29, Kawa lubią tę wiadomość
-
magdalenka wrote:Na początku ciąży dla mojego też nic znaczył, a może pod koniec to już cos oznacza ?
Sama się przekonasz...(o ile to nie są skurcze)
Ewel polubienie za snickersyTak się kończy nasza babska zachłanność
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 14:44
Ewelina88 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny zamawiające z allegro od gapa_kids czy długo czekałyście na zamówienie?
zamówiłam w środę wieczorem do pn żadnego info więc napisałam maila, odpisali wczoraj, że przesyłka zostanie niezwłocznie zrealizowana "bedzie u państwa na jutro" no i mamy jutro a ja nie mam żadnego maila, że przesyłka w realizacji ani że wysłana i nie wiem czy to u nich normalne, że powiadomien nie wysyłają -
Ag kochana są dwie wersje ściągania bolesna lub bezbolesna ;P
I 3 możliwości co będzie po
a. Od razu pojawia się rozwarcie poród tego samego dnia
b. Po tygodniu poród
c. Ciąża przenoszona
Na pocieszenie powiem, że NIE zawsze ALE w większości przypadków poród jest szybszy , bo szyjka i tak jest już zazwyczaj dość skrócona. No ale wszystko wyjdzie w praniu.
Ja pewnie znając moje "szczęście" będę miała wywoływany a zdjęcie będzie cholernie bolałoWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 14:47