Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    PS dziewczyny napiszcie mi cos więcej o tym pakiecie luxmedu? To jest jakies dodatkowe roczne ubezpieczenie? Dajcie Proszę jakieś info/link. Dziękuję z góry.

Paula tu masz przykłady opieki medycznej dla klientów indywidualnych: https://emarket.luxmed.pl/eMarket/dorosli-18-65-lat a tu dla samych dzieci: https://emarket.luxmed.pl/eMarket/dzieci-0-18-lat.
    Są różne ceny za rok w zależności od obszerności pakietu.
    Ja też dokładnie szczegółów nie znam bo mam ten pakiet u pracodawcy.

Ale jeżeli chciałabyś wykupić np. dla dziecka to jeżeli masz u siebie w rejonie placówki Medicover to też warto wziąć pod uwagę, bo na jakimś forum czytałam że opieka nad dziećmi tam jest lepsza, ale nie wiem ile w tym prawdy.

Co do przydatności to jest rzeczywiście ok, w każdej chwili bez skierowania można dostać się do specjalistów, jak ktoś ma jakieś problemy zdrowotne to wtedy się opłaca, a jeżeli jest akurat zdrowy to trzeba się zastanowić :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie !
    Widzę, że temat rudości na czasie. U mnie w sumie może być rude dzieciątko, bo ja szatynka a mąż blondym. Chociaz w rodzinie nie ma nikogo rudego.

Ewelina łącze się z Tobą w pochłanianiu mandarynek, teściowie kupili mi wczoraj kilogram i czuję że wszystko zjem sama.

Piszecie o porodach i stresie a ja jeszcze dodatkowo mam stres że jak mi odejdą wody to wszystko tu u teściów zabruszę i będzie mi wstyd za to ! Bo oni lubią mieć wysprzątane i nie wyobrażam sobie kto to będzie musiał sprzątać, czy ja jeszcze zdąże przed porodem, masakra !

A dzisiaj w lumpku kupiłam ochraniacz na łóżeczko za 4 zł. Wprawdzie po tym jak pisałyście tutaj kiedyś że to siedlisko roztoczy i nie ma przepływu powietrza zdecyowałam że nie kupię. Ale że łóżeczko będzie stało w dość ruchliwym miejscu stwierdziłam że mogę zakładać w dzień, a na noc go ściągać. Był też śliczny śpiwór do do spania z mamas&papas ale kolorystyka dziewczęca...aż szkoda mi go było zostawiać.

nick nieaktualny, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador właśnie przypomniałaś mi, ja nad ranem miałam taki ból podbrzucha właśnie jak na miesiączkę i się przestraszyłam...wizytę mam 4 grudnia.

A co do zgagi, ja akurat jej nie mam ale teściowa ostatnio własnie powiedziała, że przy zgadze to dziecko rodzi się z włosami...mówiła to całkiem poważnie, ona chyba wierzy w takkie zabobony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 14:18

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko teraz o fajną i nie głupią komedię, pewnie większość tytułów znasz ale podam

Patch Adams
    Terminal
    Narzeczony mimo woli
    Holiday
    Brzydka prawda
    Co się zdarzyło w Las Vegas
    Sposób na teściową
    Zakazany owoc
    Licencja na miłość

jonka91, renia83 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam w poniedziałek i dzisiaj, zobaczymy jak doktorek na to zareaguje, bo jakoś tak w głowie mi siedzi, że miesiączkowo to nie dobrze...

relgh3718o9n8rtv.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blador czemu w pon i dzis tez? co tak czesto?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciągły ból miesiączkowy podbrzusza znaczy wg moich lekarzy tyle co nic... ;)

201501145565.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a widziałyście ten obrazek?
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2cad2d083fbb.jpg

Ag..., magdalenka, Gwiazdeczka27, szpilka, Ewelina88, Chanela, rastafanka, jonka91, nick nieaktualny, renia83, MartaKD lubią tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Witajcie !
    Widzę, że temat rudości na czasie. U mnie w sumie może być rude dzieciątko, bo ja szatynka a mąż blondym. Chociaz w rodzinie nie ma nikogo rudego.

Ewelina łącze się z Tobą w pochłanianiu mandarynek, teściowie kupili mi wczoraj kilogram i czuję że wszystko zjem sama.

Piszecie o porodach i stresie a ja jeszcze dodatkowo mam stres że jak mi odejdą wody to wszystko tu u teściów zabruszę i będzie mi wstyd za to ! Bo oni lubią mieć wysprzątane i nie wyobrażam sobie kto to będzie musiał sprzątać, czy ja jeszcze zdąże przed porodem, masakra !

_

Haha :D wyobraziłam sobie jak leci z ciebie a ty mopa za sobą ciągniesz udając się do drzwi wyjściowych w celu udania się do szpitala na porodówkę .
    Spokojnie na pewno wybaczą ci teściowie tą powódź :-)
    Mam nadzieje, że cię kochana nie uraziłam :-) ja to boje się tego, że akurat zdejmie mi pessar ja zadowolona z wolności pójdę na miasto i przy ludziach mi chluśnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 14:25

mhsvp07w3ex0n696.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Ciągły ból miesiączkowy podbrzusza znaczy wg moich lekarzy tyle co nic... ;)
    Na początku ciąży dla mojego też nic znaczył, a może pod koniec to już cos oznacza ?

• Ag... Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ciekawa jak z tym sciąganiem pessara. Mam wrazenie ze jak go zdejmie to mi mały wyleci. Tak napiera główką w dól ze chyba bede bała sie gdzies wyjsc.
    Moze mi dzis powie kiedy sciagamy. Są jakies tyg w ktorych sie sciaga czy to wszssto indywidualnie?

Magalenka- serio?? tylko nie jedz do szpitala zanim nie umyjesz podłogi:)
    a tak powaznie to napewno nikt nie bedzie mial za to urazy do Ciebie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 14:26

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha gwiazdeczka może od grudnia będę spała ze ścierką i wiadrem przy łóżku ?? z dwojga złego już wolę żeby mój poród zaczął sie od skurczy...

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daj sobie podkład na lozko jak sie boisz. Ja dalam, materac droga rzecz:D
    drugi mam w aucie:)

dqprhdgeyewjk8qy.png

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag ja pytałam na wizycie, to pow. Że w 37-38 tyg. ściągamy go... Boje się też bardzo , boje się też że się przyssał i będzie bolało. Ja jestem bardzo delikatniutka i zakładanie bolało mnie cholernie :/

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Ag ja pytałam na wizycie, to pow. Że w 37-38 tyg. ściągamy go... Boje się też bardzo , boje się też że się przyssał i będzie bolało. Ja jestem bardzo delikatniutka i zakładanie bolało mnie cholernie :/

zapytam dzis... boje sie tez sciagania- pewnie nic przyjemnego

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Hah to ja albinoskę :P

przyznać się która się farbuje na czarno :P

Ja się przyznaję do czarnego! Chociaż sama mam ciemne.;) Ale jak byłam mała byłam blondynką, maż ciemne, czarne włosy. Jak będzie mała blondyneczka a rodzice czarni to fajnie będzie to wyglądać.:P:)

Dziewczyny jak byłam w szpitalu to dziewczyna na sali ze mną leżała bo miała białko w moczu, a że 37 tc wybił to jej lekarz ściągnął pessar o godz 8.30 a o 9.00 pojawiły się skurcze, rozwarcie na 3 cm. I o 18.00 po przebiciu pęcherza pojawiła się na świecie maleńka kruszynka, klon swojej mamy bo akurat jej nie przeszkadzały wizyty i sama zaprosiła. Także z tym to różnie bywa.;)

Kurde poszłam mężowi do pracy zanieść obiad a ten daje mi całą reklamówkę snickersów. I nie tych małych tylko normalnych. Pochłonęłam 3 i mnie zgaga złapała a Milka po prawej stronie przesuwa albo rękę albo nogę bo widać taka grubą krechę. Boli jak cholera.

ania_29, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Na początku ciąży dla mojego też nic znaczył, a może pod koniec to już cos oznacza ?
    Ale ja 2 tygodnie o to pytałam...
    Sama się przekonasz... :) (o ile to nie są skurcze)

Ewel polubienie za snickersy :D Tak się kończy nasza babska zachłanność ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 14:44

Ewelina88 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zamawiające z allegro od gapa_kids czy długo czekałyście na zamówienie?
    zamówiłam w środę wieczorem do pn żadnego info więc napisałam maila, odpisali wczoraj, że przesyłka zostanie niezwłocznie zrealizowana "bedzie u państwa na jutro" no i mamy jutro a ja nie mam żadnego maila, że przesyłka w realizacji ani że wysłana i nie wiem czy to u nich normalne, że powiadomien nie wysyłają

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczekaj do konca dnia- u mnie kurier byl wczoraj po 18.00 wiec jak nie przyjdzie dzis to alarmuj jutro.
    od tego pana nie zamawialam- nie pomoge wiec

szpilka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag kochana są dwie wersje ściągania bolesna lub bezbolesna ;P

I 3 możliwości co będzie po

a. Od razu pojawia się rozwarcie poród tego samego dnia
    b. Po tygodniu poród
    c. Ciąża przenoszona

Na pocieszenie powiem, że NIE zawsze ALE w większości przypadków poród jest szybszy , bo szyjka i tak jest już zazwyczaj dość skrócona. No ale wszystko wyjdzie w praniu.
    Ja pewnie znając moje "szczęście" będę miała wywoływany a zdjęcie będzie cholernie bolało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 14:47

mhsvp07w3ex0n696.png
‹‹ 1355 1356 1357 1358 1359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ