WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    PS dziewczyny napiszcie mi cos więcej o tym pakiecie luxmedu? To jest jakies dodatkowe roczne ubezpieczenie? Dajcie Proszę jakieś info/link. Dziękuję z góry.

Paula tu masz przykłady opieki medycznej dla klientów indywidualnych: https://emarket.luxmed.pl/eMarket/dorosli-18-65-lat a tu dla samych dzieci: https://emarket.luxmed.pl/eMarket/dzieci-0-18-lat.
    Są różne ceny za rok w zależności od obszerności pakietu.
    Ja też dokładnie szczegółów nie znam bo mam ten pakiet u pracodawcy.

Ale jeżeli chciałabyś wykupić np. dla dziecka to jeżeli masz u siebie w rejonie placówki Medicover to też warto wziąć pod uwagę, bo na jakimś forum czytałam że opieka nad dziećmi tam jest lepsza, ale nie wiem ile w tym prawdy.

Co do przydatności to jest rzeczywiście ok, w każdej chwili bez skierowania można dostać się do specjalistów, jak ktoś ma jakieś problemy zdrowotne to wtedy się opłaca, a jeżeli jest akurat zdrowy to trzeba się zastanowić :)

Paula44 lubi tę wiadomość

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie !
    Widzę, że temat rudości na czasie. U mnie w sumie może być rude dzieciątko, bo ja szatynka a mąż blondym. Chociaz w rodzinie nie ma nikogo rudego.

Ewelina łącze się z Tobą w pochłanianiu mandarynek, teściowie kupili mi wczoraj kilogram i czuję że wszystko zjem sama.

Piszecie o porodach i stresie a ja jeszcze dodatkowo mam stres że jak mi odejdą wody to wszystko tu u teściów zabruszę i będzie mi wstyd za to ! Bo oni lubią mieć wysprzątane i nie wyobrażam sobie kto to będzie musiał sprzątać, czy ja jeszcze zdąże przed porodem, masakra !

A dzisiaj w lumpku kupiłam ochraniacz na łóżeczko za 4 zł. Wprawdzie po tym jak pisałyście tutaj kiedyś że to siedlisko roztoczy i nie ma przepływu powietrza zdecyowałam że nie kupię. Ale że łóżeczko będzie stało w dość ruchliwym miejscu stwierdziłam że mogę zakładać w dzień, a na noc go ściągać. Był też śliczny śpiwór do do spania z mamas&papas ale kolorystyka dziewczęca...aż szkoda mi go było zostawiać.

Becia81, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador właśnie przypomniałaś mi, ja nad ranem miałam taki ból podbrzucha właśnie jak na miesiączkę i się przestraszyłam...wizytę mam 4 grudnia.

A co do zgagi, ja akurat jej nie mam ale teściowa ostatnio własnie powiedziała, że przy zgadze to dziecko rodzi się z włosami...mówiła to całkiem poważnie, ona chyba wierzy w takkie zabobony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 14:18

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko teraz o fajną i nie głupią komedię, pewnie większość tytułów znasz ale podam

Patch Adams
    Terminal
    Narzeczony mimo woli
    Holiday
    Brzydka prawda
    Co się zdarzyło w Las Vegas
    Sposób na teściową
    Zakazany owoc
    Licencja na miłość

jonka91, renia83 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam w poniedziałek i dzisiaj, zobaczymy jak doktorek na to zareaguje, bo jakoś tak w głowie mi siedzi, że miesiączkowo to nie dobrze...

relgh3718o9n8rtv.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blador czemu w pon i dzis tez? co tak czesto?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciągły ból miesiączkowy podbrzusza znaczy wg moich lekarzy tyle co nic... ;)

201501145565.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a widziałyście ten obrazek?
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2cad2d083fbb.jpg

Ag..., magdalenka, Gwiazdeczka27, szpilka, Ewelina88, Chanela, rastafanka, jonka91, Paula44, renia83, MartaKD lubią tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Witajcie !
    Widzę, że temat rudości na czasie. U mnie w sumie może być rude dzieciątko, bo ja szatynka a mąż blondym. Chociaz w rodzinie nie ma nikogo rudego.

Ewelina łącze się z Tobą w pochłanianiu mandarynek, teściowie kupili mi wczoraj kilogram i czuję że wszystko zjem sama.

Piszecie o porodach i stresie a ja jeszcze dodatkowo mam stres że jak mi odejdą wody to wszystko tu u teściów zabruszę i będzie mi wstyd za to ! Bo oni lubią mieć wysprzątane i nie wyobrażam sobie kto to będzie musiał sprzątać, czy ja jeszcze zdąże przed porodem, masakra !

_

Haha :D wyobraziłam sobie jak leci z ciebie a ty mopa za sobą ciągniesz udając się do drzwi wyjściowych w celu udania się do szpitala na porodówkę .
    Spokojnie na pewno wybaczą ci teściowie tą powódź :-)
    Mam nadzieje, że cię kochana nie uraziłam :-) ja to boje się tego, że akurat zdejmie mi pessar ja zadowolona z wolności pójdę na miasto i przy ludziach mi chluśnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 14:25

mhsvp07w3ex0n696.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Ciągły ból miesiączkowy podbrzusza znaczy wg moich lekarzy tyle co nic... ;)
    Na początku ciąży dla mojego też nic znaczył, a może pod koniec to już cos oznacza ?

• Ag... Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ciekawa jak z tym sciąganiem pessara. Mam wrazenie ze jak go zdejmie to mi mały wyleci. Tak napiera główką w dól ze chyba bede bała sie gdzies wyjsc.
    Moze mi dzis powie kiedy sciagamy. Są jakies tyg w ktorych sie sciaga czy to wszssto indywidualnie?

Magalenka- serio?? tylko nie jedz do szpitala zanim nie umyjesz podłogi:)
    a tak powaznie to napewno nikt nie bedzie mial za to urazy do Ciebie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 14:26

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha gwiazdeczka może od grudnia będę spała ze ścierką i wiadrem przy łóżku ?? z dwojga złego już wolę żeby mój poród zaczął sie od skurczy...

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daj sobie podkład na lozko jak sie boisz. Ja dalam, materac droga rzecz:D
    drugi mam w aucie:)

dqprhdgeyewjk8qy.png

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag ja pytałam na wizycie, to pow. Że w 37-38 tyg. ściągamy go... Boje się też bardzo , boje się też że się przyssał i będzie bolało. Ja jestem bardzo delikatniutka i zakładanie bolało mnie cholernie :/

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Ag ja pytałam na wizycie, to pow. Że w 37-38 tyg. ściągamy go... Boje się też bardzo , boje się też że się przyssał i będzie bolało. Ja jestem bardzo delikatniutka i zakładanie bolało mnie cholernie :/

zapytam dzis... boje sie tez sciagania- pewnie nic przyjemnego

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Hah to ja albinoskę :P

przyznać się która się farbuje na czarno :P

Ja się przyznaję do czarnego! Chociaż sama mam ciemne.;) Ale jak byłam mała byłam blondynką, maż ciemne, czarne włosy. Jak będzie mała blondyneczka a rodzice czarni to fajnie będzie to wyglądać.:P:)

Dziewczyny jak byłam w szpitalu to dziewczyna na sali ze mną leżała bo miała białko w moczu, a że 37 tc wybił to jej lekarz ściągnął pessar o godz 8.30 a o 9.00 pojawiły się skurcze, rozwarcie na 3 cm. I o 18.00 po przebiciu pęcherza pojawiła się na świecie maleńka kruszynka, klon swojej mamy bo akurat jej nie przeszkadzały wizyty i sama zaprosiła. Także z tym to różnie bywa.;)

Kurde poszłam mężowi do pracy zanieść obiad a ten daje mi całą reklamówkę snickersów. I nie tych małych tylko normalnych. Pochłonęłam 3 i mnie zgaga złapała a Milka po prawej stronie przesuwa albo rękę albo nogę bo widać taka grubą krechę. Boli jak cholera.

ania_29, Kawa lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Na początku ciąży dla mojego też nic znaczył, a może pod koniec to już cos oznacza ?
    Ale ja 2 tygodnie o to pytałam...
    Sama się przekonasz... :) (o ile to nie są skurcze)

Ewel polubienie za snickersy :D Tak się kończy nasza babska zachłanność ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 14:44

Ewelina88 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zamawiające z allegro od gapa_kids czy długo czekałyście na zamówienie?
    zamówiłam w środę wieczorem do pn żadnego info więc napisałam maila, odpisali wczoraj, że przesyłka zostanie niezwłocznie zrealizowana "bedzie u państwa na jutro" no i mamy jutro a ja nie mam żadnego maila, że przesyłka w realizacji ani że wysłana i nie wiem czy to u nich normalne, że powiadomien nie wysyłają

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczekaj do konca dnia- u mnie kurier byl wczoraj po 18.00 wiec jak nie przyjdzie dzis to alarmuj jutro.
    od tego pana nie zamawialam- nie pomoge wiec

szpilka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag kochana są dwie wersje ściągania bolesna lub bezbolesna ;P

I 3 możliwości co będzie po

a. Od razu pojawia się rozwarcie poród tego samego dnia
    b. Po tygodniu poród
    c. Ciąża przenoszona

Na pocieszenie powiem, że NIE zawsze ALE w większości przypadków poród jest szybszy , bo szyjka i tak jest już zazwyczaj dość skrócona. No ale wszystko wyjdzie w praniu.
    Ja pewnie znając moje "szczęście" będę miała wywoływany a zdjęcie będzie cholernie bolało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 14:47

mhsvp07w3ex0n696.png
‹‹ 1355 1356 1357 1358 1359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ