X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim ciuchlandzie była dziś niedziela handlowa, choć miałam obsuwę czasową, wpadłam tam na chwilę przed zamknięciem i wyszukałam śliczny sweterek w paseczki i body w rybki GAP, całość 2 zł :D
    Jutro wracam od rana i kopie dalej ;)

Chanela lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo apteki wczoraj maz kupil lekow na 10 dni :-) i 4 paczki paskow na ok. m-c do tego antybiotyk na bakterie w moczu i tablety do myszki :-) i zaplacil 350 zl teraz mam kupe badan do zrobienia jeszcze chyba zbankrutuje :-)
    Szkoda, ze Panstwo nie pomaga utrzymac ciazy :-(

Pamietam jak bylam w 2007 roku w szpitalu w krcie mialam zapisany dufaston a dostawalam luteine dopiero wspollokatorka uswiadomila mnie ze nas osUkuja, byl problem zeby kupic ten lek wreszcie zostal wypisany na moja lekarke rodzinna. Na mnie leku wypisac nie nogli bo w szpitalu przebywalam.

Paula ja tez czasami wariuje jak sie nie rusza wtedy pijewode jak glupia by chociaz palnela mnie.
    Moje dziecko jest b. spokojne i grzeczne moze jest mala i dlatego tak slabo ja odczuwam, a bebol mam duzy wiec miejsca to ona ma kupe.

Paula bedzie ok. w czwartek nastepny tydzien minie nam kochana.

Agus wozek superowy, bardzo mi sie podoba taka kuleczka z niego.

Fucina jak ja Ci kobieto zazdroszcze tych metrow kwadratowych:-) trzy lampy w pokoju to jaki ten pokoj musi byc byczy. Pieknie, gustownie i slodko urzadzony pokoik.

Isabele mala da rade wszystkiemu, kilkanacie dni bez wod juz pokazalo jaka jest supermenka :-)

Agus89 lubi tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 23:04

renia83 lubi tę wiadomość

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jak patrze na te aspiratory to tego sporo jest... Jakieś co wkłada się końcówkę do noska dziecka, a rurkę do swojej buzi... Jezuuu

Dobra lecę szykować podwieczorek

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj usłyszałam że lepiej by było gdybym urodziła w 7 niż w 8 miesiącu bo dzieci z 7 radzą sobie lepiej. No coś mnie chyba strzeli. Ją się zastanawiam skąd ludziom przychodzą do głowy takie głupoty i jak im nawet nie wstyd mówić do ciężarnej takie zabobony. Ale akurat ten wziął się stąd że 10 lat temu lek na płuca podawano w 7 ale już nie 8 miesiącu. I rzeczywiście dzieci mogły być lepiej wydolne oddechowo. Kolejna glupota? Mam nie rodzić koziorozca bo się nasze dzieci nie dogadają . I jednak byłoby lepiej gdybym urodziła przed terminem ale na pewno nie koziorozc .Ja nie mogę z nikim się dogadac. ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym. 65 kilo 8 na plusie. Obwód 98 ;-)

• zielarka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam tę opcję, że lepiej rodzić w 7 niż w 8 miesiącu. Zastanawia mnie czy ludzie to powtarzający nie myślą?
    Co do koziorożca :D moja teściowa gdy na początku ciąży dowiedziała się o terminie porodu powiedziała, że to nie będzie "nasze" dziecko :O
    Ostatnio odwiedzili nas znajomi, ona jest koziorożcem, jej mąz gdy dowiedział się, że Zoja będzie z tego znaku spoważniał, popatrzył na nas z politowaniem i powiedział: "mała zrobi Wam z d**** jesień średniowiecza" :D :D :d ale sie uśmiałam :D :D :D Już jestem ciekawa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 17:15

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja tesciowa jest koziorożec- mam nadzieje ze mały bedzie jednak inny niz ona:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też coś takiego słyszalam,że lepiej ww 7 niż w 8,nie wiem skąd się to wzielo:)
    W znaki zodiaku nie wierzę.
    Mówicie o różnych aspiratorkach, nawilżaczach, itp itd. Własnie czytałam artykuł o kupowaniu roznych gadżetów dla dzieci i że rodzice,którzy np.nie kupią czegoś tam czują się czasami gorzej i jak gorsi rodzice. Ja nie mam zamiaru kupować nic oprócz gruszki do noska,nie kupuję karuzeli,nie kupuję wielu kosmetyków, ciuszki mam glównie z second handu.I faktycznie czasami mam taki przebłysk w głowie,że jestem gorsza przez to,ale poźniej sobie przypominam,że niemozliwe:) Jedynie nowy wózek kupujemy,ale bez wypasionego fotelika,bo nie będziemy jeździć autem z małym dzieciątkiem często.
    Rezczy do pokoiku zakupiliśmy wszystkie,bo wygraliśmy konkurs,ale to są już mebelki dla starszaczka,więc zakup na najbliższe lata,bo moim zdaniem niemowlę nie potrzebuje własnego pokoju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 18:25

kasia86, marrtka, lwuska55592 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan wrote:
    Ja wczoraj usłyszałam że lepiej by było gdybym urodziła w 7 niż w 8 miesiącu bo dzieci z 7 radzą sobie lepiej. No coś mnie chyba strzeli. Ją się zastanawiam skąd ludziom przychodzą do głowy takie głupoty i jak im nawet nie wstyd mówić do ciężarnej takie zabobony. Ale akurat ten wziął się stąd że 10 lat temu lek na płuca podawano w 7 ale już nie 8 miesiącu. I rzeczywiście dzieci mogły być lepiej wydolne oddechowo. Kolejna glupota? Mam nie rodzić koziorozca bo się nasze dzieci nie dogadają . I jednak byłoby lepiej gdybym urodziła przed terminem ale na pewno nie koziorozc .Ja nie mogę z nikim się dogadac. ;-)
    Silatan z jednej strony sie zastanawiam co jeszcze zdążyliby zrobić, gdyby, któraś z nas teraz zaczęła rodzić, w sensie czy jeszcze te sterydy by coś zdążyły zdziałać i czy w ogóle podają, ale z drugiej strony kazdy dzień na plus się liczy, bo dzidzia ma wiekszą wagę tym samy większą szansę
    a dziś gdzieś wyczytyłam, że w tym tygodnia płucka w wiekszości przypadkow są już ok a nawet jakby dziecko dali do inkubatora to ze wzgledu na termoregulacje i niska masę, ale to te internetowe informacje, wiec nie wiem na ile sprawdzone

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Silatan z jednej strony sie zastanawiam co jeszcze zdążyliby zrobić, gdyby, któraś z nas teraz zaczęła rodzić, w sensie czy jeszcze te sterydy by coś zdążyły zdziałać i czy w ogóle podają, ale z drugiej strony kazdy dzień na plus się liczy, bo dzidzia ma wiekszą wagę tym samy większą szansę
    a dziś gdzieś wyczytyłam, że w tym tygodnia płucka w wiekszości przypadkow są już ok a nawet jakby dziecko dali do inkubatora to ze wzgledu na termoregulacje i niska masę, ale to te internetowe informacje, wiec nie wiem na ile sprawdzone
    Sprawdzone na moim przykładzie, synek urodzony w 33 tc żadnych problemów z oddychaniem, mimo nie podania sterydów, nie zdążyli...

rar0a9a.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika dobrze, że sie odezwalaś, ja jak czytam na tel z kilku godzin wpisy to o odniesieniu się do innych moge zapomniec

Marta ja tez zamówiłam zwykłą gruszkę, wczesniej mojej kuzynki zapytałam co oni kupowali małemu, wózek mamy nowy, ciuszki mamy po rodzinie i jakies pojedyncze z sh (w tym temacie jestem zerem, bo nie umiem nic znalezc i moja ostatnia wycieczka skonczyla sie dwoma ciuszkami po 8 zł a wyglad ok ale bez szału, po przejsciu kilku sh gdzie malutkich nie bylo wcale, wiec nowe ze sklepu przy dobrym szukaniu byloby niewiele drozej)choć na pewno jeszcze cos malego dokupie jak zdążę bo z tymi malymi do szpitala mam najwiekszy problem

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Fucina za info

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z tą wydolnoscią oddechową to bardzo rożnie bywa. Akurat my dostałysmy sterydy w 29 tc i teraz Ala samodzielnie oddycha i ani razu nie wróciła pod CPAP. Ale od wczoraj ma sąsiada urodzonego w 34 tc z wagą 2100 g, ktory nie dawał sobie rady sam i jest podpięty do CPAPu, a przeciez to juz duże dziecko (w porównaniu do mojej).

A tak w ogóle to witam się z wami :) wróciłam dzis wcześniej ze szpitala, bo czuję, ze coś mnie łamie w kościach. Muszę szybko zapobiec chorobie, bo nie będę mogła małej kangurować albo w ogóle przyjeżdżać do szpitala jak rozkręci sie u mnie przeziębienie :(

Fajnie sie czyta o waszych dolegliwościami czy zakupach, bardzo żałuje, ze nie mogłam cieszyć sie brzuszkiem dłużej. Nie mam nawet zdjęć z ostatnich tygodni ciąży... A co do zakupów, moja Alicja zużyła juz dwie paczki pampersów, 2 opakowania chusteczek nawilzajacych i pol opakowania linomagu, kilka razy prałam jej użyte pieluszki tetrowe. Kontemplowalam wręcz robienie dla niej wyprawki, a ona zużywa np. chusteczki szybciej niż ja je wybierałam :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh Dziewczynki ale lecicie. Paula trzymaj się, to dobrze że jesteś pod opieką. Relaksuj się teraz, jak nie masz obowiązków w domu to nawet nie wychodź ze szpitala.
    Isabelle, co e tym jest z oddychaniem, bo płucka dziecka sa 'mokre?' w 8 miesiącu i dlatego może sobie taki maluszek nie poradzić. Tak wspomniała położna w szpitalu, ale nie interesowałam się tym bardziej.

Zmierzyłam się w pasie i mam 112 cm... i 19 kg teraz na + ale paznokcie wyszły perfekcyjnie :) A i dzisiaj pół blachy karpatki zjadłam, którą wczoraj piekłam i robiłam juz śledzie i kapustę z grzybami, bo w święta pewnie nie spróbuję. O choince też myślę, ale Renia pobiłaś nas wszystkie. Ja chciałam w tym tyg poszukać coś ładnego, ale w donicy w tym roku, Mam bardzo wysoki salon i co roku miałam do sufitu prawie 3 m. Poniewaz chłopaki nie będa pewnie sami ubierali, więc teraz coś małego będzie.

ania_29, renia83 lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka karuzelę znalazłam, ale 160 zł
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a7ef35ca4665.png

Becia81, ania_29, Ag..., renia83, Fucina, kasiakra, szpilka, MonikaDM, isabelle, Bounia, Anutka lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Taka karuzelę znalazłam, ale 160 zł
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a7ef35ca4665.png
    Śliczna jest, tylko za co ta cena?

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki no piekna:) cena pewnie za metkę. Popatrz na karuzele z canpolu. Ogladalam na stronie smyka. Są podobne a polowe tansze:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, chyba złota pozytywka jest w środku i pewnie kręci sie w jakąś specjalna stronę...

Ag..., renia83, szpilka lubią tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam mega doła,bo nie idę jutro do pracy. Nie moge sie normalnie ogarnąć.Pomimo,że wiem,że już powinnam zająć się innymi sprawami,pomimo,że już mi coraz ciężej było pracować wieczorami (szkoła językowa) i zamjować się wszystkimi lektorami,to mam doła.
    A najgorrsze jest to,że zastepuje mnie w funkcji kierownika koleżanka i boje sie,że mnie wygryzie ze stanowiska,chociaż mam zapewnienie szefowej,że moge wrócić kiedy tylko bede gotowa i nie od razu z grubej rury,tylko po troszeczku.Bo na macierzńskim mogę mieć umowę zlecenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 19:39

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 1393 1394 1395 1396 1397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ