X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najbardziej w tym wszystkim ubawił mnie mój mąż :) po ubraniu choinki stwierdził że nie będziemy jej jeszcze świecić bo " co ludzie powiedzą, nie ma jeszcze nawet grudnia! " :D :D :D ubawiłam się przednio :) a co mnie to obchodzi skoro ludź z ulicy za tydzień czy dwa choinki mi z piwnicy nie przytacha i nie ubierze jak jego nie będzie ! ach te chłopy :D

Wiki81 lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    Głupia ja... Wypiłam szklankę Pepsi i zaraz mnie zgaga całkiem spali. A już miałam z nią spokój...
    Ja mialam dziś taką zgagę jak poszłam na wybory,że myślalałam,że się spawiuję na komisje:)

zielarka lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Martuś no co ty :)
    pomyśl sobie - coraz bliżej święta, coraz bliżej święta, coraz bliżej poród i coraz bliżej święta :D
    no nie dołuj nam się tu :)

MartaKD, zielarka lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, ja Cię akurat rozumiem, mi też dziwnie, że już nie pracuję na pełnych obrotach, ale zaczęłam się ostatnio jakoś bardziej cieszyć sie swoim stanem i z niecierpliwością czekam na rozwiązanie. Jestem taka szczęśliwa, naprawdę dzieci w życiu sa najważniejsze!!! Życie nie może cieszyć jak jest się samemu... Nikt nie chce być sam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 19:42

renia83, MartaKD, Ag..., ania_29, szpilka, Maud11, Bounia lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Renia:) po prostu od 8 lat nie byłam tak naprawdę na zwolnieniu.mam dwie prace,w jednej pracuję na zus,a drugą mam dla przyjemności i z tą drugą jestem bardzo związana, przyjaźnię się z szefową i wiem,że szybko minie do porodu,a później juz nie będę miała czasu na myslenie nawet o tym:) ale jutro pierwszy dzień totalnego wolnego i naprawde nie moge sobie poradzić.

renia83 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest tak,że nie mogłam się doczekac ciązy, nie przejmuję się ani kilogramami,ale dwoma rozstępami na lewym biodrze,ani zgagą,zresztą pewnie widzicie,że nie narzekam na nic:) Ale tak mi jest dziś smutno,że aż mam wyrzuty sumienia,bo może córka sobie pomyśli,że mamie smutno,że przez nią nie chodzi już do pracy.
    To akurat taka praca,tacy ludzie, gdzie po poronieniach dostałam tyle życzliwości,miłości, nie tylko od współpracowników,ale też klientów, uczniów, cudowne miejsce.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święte słowa Wiki :)
    a ja wam powiem że tak jakoś do mnie nie za bardzo dociera jeszcze fakt że już bardzo niedługo skończy się mój błogosławiony stan, przestanę dyszeć na każdym kroku i przede wszystkim TO iż będzie maluszek u nas w domu! jakoś tak nie ogarniam tego wyobraźnią :) torba spakowana itd ale nie dociera to do mnie jeszcze, pewnie się ocknę NA PORODÓWCE :D

Ag..., Gwiazdeczka27, Wiki81 lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy macie wyrzuty teraz?, przeciez juz prawie rodzicie:) ja to w lipcu mialam dopiero mega wyrzuty ze JUZ idę- no ale ja przez długie i niedogodne dojazdy.
    ale ostatnio moj " kierownik" pytal kolezanki ktora przejela czesc obowiazkow po mnie co u mnie? i ktory to miesiac, 3?? ona mu w smiech, przeciez ona grudzien/styczen rodzi! wiec chyba nie zauwazyli ze mnie nie ma;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 19:46

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka uwieeelbia mnie kopać w żołądek, wtedy kwas żołądkowy cofa mi się wysoko do gardła i strasznie piecze.. :/ Dzisiaj z 3 razy bym zwymiotowała. :P
    Jechałam dzisiaj zawieźć męża na strzelankę do lasu, w drodze powrotnej musiałam się zatrzymać tak mi niedobrze było. Myślałam że puszczę pawia na kierownicę. :D

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nos wyczuwa zbliżającą się kolację :) W końcu to nie ja się krzątam w kuchni ;)
    Wiki nie mogę się doczekać Twojego pokoiku :)

Wiki81 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie w Mikołajki minie równe pół roku jak jestem na wolnym :/ i zastanawiam się czasem jak to było jak pracowałam?

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem na ciazowym od 14 lipca. Ale od 30 maja bylam najpierw 2 tyg na urlopie, pozniej 2 tyg na l4 z angina i poszlam na pare dni przekazac obowiazki:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na ile idziecie na macierzyński? Ja na rok,ale będę dorabiać na umowe zlecenie właśnie w szkole językowej-2-4 godzinki dziennie.myślę sobie tak od kwietnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 20:01

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba wstepnie na 6 mcy ( poprpstu jak sie zacznie ciekawa budowa to moze bede musiala wrocic i wtedy pomysle) ale na 99% przedluze do roku.

MartaKD lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide na pol roku

• szpilka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide na roczny, jestem na zastepstwo i i tak nie mam do czego wracac

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rok, potem zaległy urlop,
    cóż za perspektywa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 15:37

MartaKD, Ag... lubią tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też idę na rok.. akurat umowa mi się kończy w połowie grudnia 2015.. później spróbuję poszukać pracy w żłobku gdzieś w bliskiej okolicy i będę razem z Małych chodziła..
    A jak nie to przeczekam jak skończy 3 latka pójdzie do przedszkola, a ja w tedy poszukam pracy.. W międzyczasie mam ambitny plan zrobić magisterkę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 20:16

MartaKD, szpilka lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• kasiakra Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba idę od razu na rok. Czy to trzeba jakoś zgłaszać np. do zus, bo teraz to tak śmiesznie płacą albo pół roku 100% i pół roku 60%, albo cały rok 80% wynagrodzenia.

relgtgf6uee8xud8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 23:05

MartaKD, szpilka, renia83 lubią tę wiadomość

‹‹ 1394 1395 1396 1397 1398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ