X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Melula Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, Jonka w Wołominie jest tylko wyprawka do pozostawienia w szpitalu (wiem, bo tam jeździłam na SR), ale... nie wiem czy będę rodziła w W-nie czy na Starynkiewicza, a tam znów chcą 4 komplety dla Malucha. Więc spakowałam w dwie reklamówki i tę wersję i tę :)

A i jeszcze do Jonki, ta wyprawka nie jest obowiązkowa, można przywieźć i zostawić, ale nie jest to mus.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 15:24

jonka91 lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ale wy serio z tym pozostawianiem w szpitalu? ale dziwnie!

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też słyszałam o tym zostawianiu ubranek w szpitalu.Oj tam,jeden komplet mozna zostawić.Ja i tak mam zamiar kilka póżniej wysłać do szpitala, moja znajoma tak zrobiła,bo rodziła w tym szpitalu co ja chce

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Wiki a dzis wychodzisz??
    Tak, wyszłam juz, ale jeszcze czeka w gabinecie u dr. Zdejmie pessar, nie zdejmie... Zaraz się dowiem

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no pewnie ze mozna zostawic, poprostu nie spotkałam się z takim " wymogiem" wczesniej i pierwsze słysze. widac co szpital to zwyczaj czy obyczaj:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co należy zabrać ze sobą do porodu w szpitalu w Wołominie?

DOKUMENTY:

- dowód osobisty
    - aktualny dokument, potwierdzający uprawnienia do świadczeń opieki zdrowotnej (np. raport
    miesięczny ZUS RMUA ważny 30 dni od daty opłacenia składki)
    - karta ciąży
    - skierowanie do szpitala
    - ewentualnie zaświadczenie ze szkoły rodzenia

WYNIKI BADAŃ:

- HBS, GBS, HIV, WR, grupa krwi
    - USG zrobione w I, II, III trymestrze
    - ostatnia morfologia i badanie moczu
    - przy ujemnym Rh (-) u matki - określony poziom przeciwciał

RZECZY OSOBISTE:

Dla matki:
    - wygodna bawełniana nocna bielizna na zmianę
    - szlafrok, skarpety, kapcie
    - przybory toaletowe
    - trzy ręczniki, w tym jeden kąpielowy

Dla ojca:
    - czyste, wygodne ubranie na zmianę
    - buty na zmianę (klapki, kapcie)

Dla dziecka (do pozostawienia w oddziale):
    - jedna koszulka
    - jeden bawełniany kaftanik
    - trzy pieluszki tetrowe
    - jedna bawełniana czapeczka
    - jedna para śpioszków
    - jedna para skarpetek
    - kocyk - do zwrotu

Radzimy zabrać ze sobą coś do jedzenia i picia. Polecamy zioła mlekopędne oraz wodę
    niegazowaną.

ZAPRASZAMY! POWODZENIA!

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Aaaa i głupie pytanie:
    Czy jak ubieram dziecku zestaw bluzka z długim rękawem + półśpiochy to pod spód ubiera się body? :D
    To zależy od temperatury otoczenia :) Maluszek i tak jest zawinięty w rożek czy kocyk, więc raczej nie powinien zmarznąć, ale ja jestem za nieprzegrzewaniem dziecka. ;)

Agus89 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Tak, wyszłam juz, ale jeszcze czeka w gabinecie u dr. Zdejmie pessar, nie zdejmie... Zaraz się dowiem
    W sumie to idziemy rowno a skoro mi sciąga za 2 tyg o porodu SN a ty za 2 tyg masz cesarke to moglaby ci go zostawić- w koncu masz daleko do szpitala w ktorym musisz rodzic.
    zdejmą ci przed sama operacją. Po co kusic " szyjke" wczesniej.
    No ale ja sie nie znam- pewnie wiedzą co robią.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 15:30

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Mel mam to już zapisane w zakładkach :) i w sumie tyle razy to już czytałam, że znam tą rozpiskę na pamięć :)
    No właśnie miałam się dziś pakować.. ale nie mogę się w sobie zebrać..

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD powiedz mi czy w Twojej kołysce karuzela jest ruchoma? W sensie czy można ją przekręcić w pionie?? tak że jakby się dzidzie chciało wyciągnąć żeby nie przeszkadzała?? (nie chodzi mi o kręcenie się misiów w kółko)
    Nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć..

• Melula Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Hehe Mel mam to już zapisane w zakładkach :) i w sumie tyle razy to już czytałam, że znam tą rozpiskę na pamięć :)
    No właśnie miałam się dziś pakować.. ale nie mogę się w sobie zebrać..
    To było info dla pozostałych, jakie "wymogi".
    Ja się wczoraj zebrałam dopiero :) Ale mi do porodu raczej bliżej niż tobie... (jeśli bierzemy termin OM)

Jeśli pojadę do Wołomina to walizka Ali będzie o połowę lżejsza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 15:32

• szpilka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu zestaw to body i pajac lub body spiochy i kaftanik

Pelnia to czas kiedy wyje do ksiezyca (czyli mam okropne problemy ze snem tak 8/10 pelni i zupelnie nie zalezy to od tego czy ksiezyc jest za chmurami czy nie), a rodzic przy pelni to moge na poczatku lutego/ na koniec stycznia choc czas miedzy pelnia a nowiem w styczniu tez beda mile widziane :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany to ja się chyba wygłupiłam z ubrankami.. :P
    spakowałam -2x komplet (pajac+body) 50r
    -1 komplet wyprawkowy 56r
    - śpioch+kaftanik+body 56r
    -2x body 56r
    i nie wzięłam nic na 62r O_o

haha spakowałam ją jak na wczasy :D

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    W sumie to idziemy rowno a skoro mi sciąga za 2 tyg o porodu SN a ty za 2 tyg masz cesarke to moglaby ci go zostawić- w koncu masz daleko do szpitala w ktorym musisz rodzic.
    zdejmą ci przed sama operacją. Po co kusic " szyjke" wczesniej.

Jak byłam w szpitalu dziewczyna opowiadała że jej matka (6lat temu) miała założony krążek. A że ciążą bliźniacza to zdecydowali że cesarke. Kobieta leży ta już na stole, skończyli podawać znieczulenie a ta do nich z tekstem czy ten krążek już na stale ma zostać. Cały zespół w szoku bo mieli zaraz ciąć i w ostatniej chwili złapali lekarza który przechodził obok sali i podobniez tak się śmiał jak go zdejmowal że ledwo to zrobił. Więc może lepiej nie czekać do końca. :)

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka to ja cały czas nie rozumiem... Zostawia się na oddziale i co oni potem to dają aby ubierać w nie twoje dziecko?

Jak to ubierają w ubranka, które zostawiły inne mamy? Nie rozumiem jaki jest tego sens?

mhsvp07w3ex0n696.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    - aktualny dokument, potwierdzający uprawnienia do świadczeń opieki zdrowotnej (np. raport
    miesięczny ZUS RMUA ważny 30 dni od daty opłacenia składki)
    No właśnie, odnośnie tego punku mam pytanie: ostatnio rozmawiałam ze koleżanką, i z tego co wiem kobiety w ciązy mają gwarantowana darmową opiekę zdrowotną, bez względu na to czy sa ubezpieczone czy nie. Po co więc te zaświadczenia?

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Jak byłam w szpitalu dziewczyna opowiadała że jej matka (6lat temu) miała założony krążek. A że ciążą bliźniacza to zdecydowali że cesarke. Kobieta leży ta już na stole, skończyli podawać znieczulenie a ta do nich z tekstem czy ten krążek już na stale ma zostać. Cały zespół w szoku bo mieli zaraz ciąć i w ostatniej chwili złapali lekarza który przechodził obok sali i podobniez tak się śmiał jak go zdejmowal że ledwo to zrobił. Więc może lepiej nie czekać do końca. :)

No to kobieta dziwna bo ja zostalam poinstruowana ze w razie jakby cos się zaczęło a pessar trzymał to mam zgłosic ze go mam zeby go zdjęli. Nawet jakby mi o tym lekarz nie powiedzial to chyba logiczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 15:38

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawka, nie wiem:) jeszcze nie rozłozyłam kołyski:)ale przez pierwszy miesiąc chyba w ogóle jej nie założę-tej karuzelki.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    No właśnie, odnośnie tego punku mam pytanie: ostatnio rozmawiałam ze koleżanką, i z tego co wiem kobiety w ciązy mają gwarantowana darmową opiekę zdrowotną, bez względu na to czy sa ubezpieczone czy nie. Po co więc te zaświadczenia?
    a ja nie dostaję rmua z pracy,jak szłam do szpitala to w ewusiu sprawdzali moje ubezpieczenie.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczko może później tymi ubrankami handlują na allegro? 01icon_lol2.gif
    A tak serio, to pewnie te bardziej zużyte wyrzucają, obieg ciuszków jest dzięki temu na bieżąco odświeżany :) Sama mogłabym taki komplecik zostawić, żeby noworodki nie lądowały w spranych, starych ciuszkach

A co do zaświadczenia, to chyba już nie trzeba :) Wszędzie w ewusiu sobie sprawdzają :) Wystarczy PESEL :) Nigdy nie brałam ze sobą poświadczenia ubezpieczenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 15:41

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

201501145565.png
‹‹ 1451 1452 1453 1454 1455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ