X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Melula Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w łóżeczku turystycznym mam taki pałąk z misiami (ubogi strasznie), ale planuję dokupić jakieś zabawki i podoczepiać, ale to później (jak Ala będzie miała 2-3 miesiące). Jest też lampka, pozytywka i "wibrator" przyczepiany do łóżeczka oraz budka z moskitierą...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 15:53

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Przynosisz jeden komplet i zostawiasz go w szpitalu. Trafią do innego dziecka, a ty dostajesz dla swojego dziecka jakiekolwiek szpitalne, np. zostawione przez inne mamy.
    Chodzi tu o odkażenie, chyba...

Kurcze dla mnie to bez sensu. Powinno przynosić się swoje ubranka i w nie ubierać...dlaczego moje dziecko ma być w spranych ubrankach po kimś, zresztą jako matka chodzę kupuje ciuszki dla swojego dziecka takie jakie mi się podoba i dlaczego nie mogę ubrać w nie swojego nowonarodzonego dziecka... Rozumiem jeszcze, że jak ktoś chcę to może zostawić...
    Ktoś powie, jak się warunki nie podobają niech pani idzie rodzić gdzie indziej..ale są pewnie miejsca gdzie jest w pobliżu tylko taki właśnie szpital.
    Ponadto nie bez powodu dają dziecko skóra do skóry... Dziecko przejmuje matczyną florę bakteryjną to samo tyczy się ubranek...

mhsvp07w3ex0n696.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam właśnie do swojej wice i mówie jej,żeby mi wysłała rmua za grudzień jak się miesiąc skonczy,a ona mówi,że nie drukuja już rmua,bo jest ewuś.
    a wiecie co,rozmawiałam z kolezanka,która rodziła w czerwcu w takim mało fajnym szpitalu i mówi,że nie mogła po porodzie założyć sobie majtek jednoazowych,że połozne krzyczały,musiała chodzić z samą wielką podpaską między nogami.Masakra,myslałam,że już nie wpierdalają się w takie sprawy.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, co szpital to inna sytuacja. Ja powiedziałam na SR, że jak dziecko mi przyniosą ubrane w cudze ubranka to jak tylko będę zmieniała pieluszkę to zmienię na swoje, ale Pani już nic nie odpowiedziała, więc nie wiem jak się na to zapatrują. Na wszelki wypadek wezmę jeden komplet, a jak pozwolą to małż dowiezie. W tym drugim szpitalu trzeba mieć swoje.

Co do zakładania podpasek i majtek. W Wołominie też "nie można" zakładać, bo lekarze na obchodach krzyczą, że potem się nie goi, ale babka powiedziała, że wiele kobiet i tak po obchodzie zakłada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 15:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi ubrankami to myślę że to jest kwestia tego iż szpital zabezpiecza się żeby te ubranka mieć, na takie wypadki jak przyjęcie porodu z ulicy- gdzie trafia kobieta kompletnie nie przygotowana ?? zresztą nie wiem, też by mi się nie podobało że ubierają małą inaczej niż bym chciała.

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    mialoby to dla mnie 100% sens i poczucie sprawiedliwosci. ALe tez nie wiem.
    No i Zielarka udowodnila, ze jednak nie oplaca sie oplacac skladek:P
    ja bym chętnie nie opłacała,tylko chodziła za te pieniądze prywatnie,zreszta i tak chodzę do gina prywatnie i wszelkie badania robię prywatnie.
    Ale bez składek nie ma l4 wypłacanego,ani macierzyńkiego.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    mialoby to dla mnie 100% sens i poczucie sprawiedliwosci. ALe tez nie wiem.
    No i Zielarka udowodnila, ze jednak nie oplaca sie oplacac skladek:P
    Bez przesady, kobieta w ciązy ma byc pod ochroną, fajnie, że Polska to nie USA gdzie bez ubezpieczenia możesz zdechnąć pod szpitalem.
    Pani, która mi raz w kolejce powiedziała, że ciąża to nie choroba i mogę postać, pewnie też myślała, ze to sprawiedliwe, przecież obie stoimy.

nix lubi tę wiadomość

FITop1.png

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale kuźwa mać to państwowy szpital i ma obowiązek zasrany (to idzie i tak z naszych składek też) zapewnić kobiecie i dziecku odpowiednie warunki... a oni tutaj wymyślają własne zasady, że trzeba przynieść ubranka i kurna zostawić dla innych...
    coś tu jest nie tak bo dzieje się to tylko w niektórych szpitalach , nie wszystkich przecież

jak szpital może nie być przygotowany do przyjęcia rodzącej kobiety,zresztą jakiegokolwiek pacjenta..
    to tak jak by pacjentowi kazano przynieść ze sobą gips do szpitala w w razie gdyby złamał rękę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 16:02

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zdechnąć poza szpitalem, ale zaplacic za to za co kazdy inny placi- nie widze wowczas roznicy miedzy kobieta w ciazy, dzieckiem a 40 letnim facetem. Szpitalne leczenie, operacje to rzeczy ktore kosztuja krocie czasem. A ludzie maja przekonanie jak w PRL- nam sie nalezy.

MartaKD lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,nie denerwujcie się tak,przecież najważniejsze,zeby dzieciatko było zdrowe,a czy ubrane w takie ubranko,czy inne,to mniej ważne.
    Kuzynka mówiła,że w Poznaniu co prawda nie przynsi się swoich ubranek,a dzieci sa ubierane w szpitalne ciuszki,skąd je biorą...nie wiem.Ale ja mysle,że po porodzie będziemy tak zmeczone i tak szczęśliwe,że przynajmniej mi będzie obojętne w co będzie ubrane moje dziecko.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłałam pytanie do koleżanki, która tam rodziła w sierpniu, zobaczymy co odpisze..
    Bo mi się zdaje, że musi być możliwość przyniesienia swoich i ubierania w swoje ubranka..
    No nic poczekam co mi ciekawego wyklika... :)

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag widzisz ludzie płacą składki a i tak zobacz jak traktują lekarze i placówki szpitalne pacjentów...
    jak ktoś trafi na takiego normalnego to ma zajebiaszcze szczęście :)

mhsvp07w3ex0n696.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiecie w ciąży do 6 tygodni po porodzie się nalezy i dzięki Bogu :) Tak samo jak dzieciom :)

lwuska55592, nix lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie gadam z kumpelą co rodzila u mnie w szpitalu. Mowi zeby wziac tylko lapki niedrapki bo one nie mają. ze ubranka szpitalne super, ze rozka nie ma sensu bo zawijaja w swoje.
    No i jak pytalam o pomoc to mowi ze w porownaniu ze szpitalem gdzie rodzila 1 dziecko to tu rewelacja ( tam jej powiedzieli, ucz sie pani- w domu kto pani pomoze) tu pomagaja karmic, przewijac, same przychodza pytac czy daje rade czy pomoc w czyms. Fajnie- mega pozytywnie mnie nastrajają jej opowiesci:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Wysłałam pytanie do koleżanki, która tam rodziła w sierpniu, zobaczymy co odpisze..
    Bo mi się zdaje, że musi być możliwość przyniesienia swoich i ubierania w swoje ubranka..
    Zobaczymy, jestem ciekawa - mi babka na SR nic nie odpowiedziała na to.

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie żyjemy niestety w sprawiedliwym świecie i dla mnie jest niesprawiedliwością,że nie wszyscy dostają becikowe.W końcu rodzi się nowy obywatel,nie wazne czy w bogatej,czy biedniejszej rodzinie.Ok,niech biedniejsi dostają więcej,ale myślę,że ten tysiąć powinien tak jak kiedyś należeć się każdemu.Ale ja mam taka zasadę: nie przejmuj się rzeczami,na które nie masz wpływu:)))

Ag..., zielarka, Chanela, nix, Fedra lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:

wiesz o co mi jeszcze chodzi Jonka? nawet o taką pierdołę typu... kupuję ubranka dla swojego dziecka najlepszych marek wydaję kupę kasy na jak najlepsze jakościowo ciuszki a oni każą mi zostawić jakieś z nich w szpitalu dla innych matek rodzących.. trochę to takie niesprawiedliwe zresztą coś mi się w tym nie podoba.. takie jak by narzucanie komuś zasad, które są nie zgodne z zasadami NFZ.. ( a też nie wiadomo co tam personel robi z takimi ciuszkami .. jakaś weźmie twoje fajne drogie body na prezent dla koleżanki , bo urodziła)

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    a oni tutaj wymyślają własne zasady, że trzeba przynieść ubranka i kurna zostawić dla innych...
    coś tu jest nie tak bo dzieje się to tylko w niektórych szpitalach , nie wszystkich przecież
    Pisałam, to nie jest mus. Można ale nie trzeba zostawić, choć to na stronie szpitala nie jest już napisane, że nie jest to obowiązek...
    Ja wzięłam komplet, który dostałam od bratowej. Wygląda jak nowy, ale z sh :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 16:13

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa to już wiele wyjaśnia, no ale powinni to sprostować bo to ewidentnie wygląda na to, że kobieta musi zostawić ciuszki u nich w szpitalu ( kocyk do zwrotu) dzięki temu wiele z nich zostawia ciuszki , bo nie wie że nie musi :)
    powinni to koniecznie poprawić...
    zaraz do nich skrobnę i zażądam zmiany zapisu, bo inaczej zgłoszę to do kontroli NFZ :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 16:15

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ja tam kicham becikowe. Uwazam ze powinno byc uzaleznione od dochodu, mnie ten tysiak nie zbawi, ale niech rodziny ktore to dostają przeznaczą to aktycznie na dziecko.
    Czyli nie wiem w formie jakiejs " kartki" czy bonu- do wydania na dziecko. bo patologii ktora sie na becikowe lapie jest duzo za duzo.

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 1453 1454 1455 1456 1457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ