X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobiety WALCZMY O SWOJE PRAWA!!! :D
    haha jaka dyskusja, hormony szaleją, włącza się syndrom buntownika :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 16:19

Ag... lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mysle ze jak bede wychodzic i wszystko bedzie cacy to sama zakupie pieluchy i jakies bodziaki dla maluchow. W rudzie np pielegniarki nie chcialy czekoladel ale mowily ze jesli ktos chce cos kupic to mozna w ten sposob "podziekowac"

w sumie im większą dupe ma polozna tym wolniej sie rusza:P a czekoladek maja tam pewnie w nadmiarze:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 16:21

Gwiazdeczka27, Fedra lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    wiesz o co mi jeszcze chodzi Jonka? nawet o taką pierdołę typu... kupuję ubranka dla swojego dziecka najlepszych marek wydaję kupę kasy na jak najlepsze jakościowo ciuszki a oni każą mi zostawić jakieś z nich w szpitalu dla innych matek rodzących.. trochę to takie niesprawiedliwe zresztą coś mi się w tym nie podoba.. takie jak by narzucanie komuś zasad, które są nie zgodne z zasadami NFZ.. ( a też nie wiadomo co tam personel robi z takimi ciuszkami .. jakaś weźmie twoje fajne drogie body na prezent dla koleżanki , bo urodziła)

Rozumiem Ciebie doskonale. Dlatego jak trzeba będzie to zostawię ale zwykłe najzwyklejsze ciuszki. Typu białe body, biały kaftanik bez szaleństw.
    Ale z tego co Melula pisze nie ma przymusu zostawiania, a jak jest z ubieraniem w praktyce mam nadzieję, że dowiem się jeszcze dziś. A w szpitalu wiadomo ubranka może i są sprane i nie najpiękniejsze, ale wyprane i czyściutkie.

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh mam zgagę po bułce czosnkowej... blech... blech!

• Bounia Przyjaciółka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle Ala jest cudowna, a te oczy takie wielkie i ciekawe świata :) Śliczności!

Reniu serdecznie gratuluję! :) Mamy kolejną mamusie! Jak będziesz miała siłę, to proszę opisz nam jak przebiegał poród.

renia83 lubi tę wiadomość

82do3e5eb5b6wgpj.png
    hchyw1d33satxrke.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:49

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko mysle ze Jonka ma troche racji, skoro wiesz jaki jest wymog wczesniej to nie kupujesz na tą wyprawke do pozostawienia Nexta czy nie wiadomo czego.
    Są ubranka czyste i pachnące- a ty nie masz sterty prania po powrocie do domu.
    Jesli chcesz miec swoje to pewnie nikt ci nie zabroni ale na wlasna odp ze mogą sie zagubic jesli oddasz dziecko np do chusteczkowania.
    Jesli system dziala dobrze na takich zasadach- kup i zostaw,niech dziala. Oczywiscie ze to troche wyreczanie sie matkami z zakesu zadan jakie powinien zpewnic szpital ale wydaje mi sie ze dzieki temu masz wieksze szanse ze ubranko bedzie w miare nowe i ladne niz kaftan z poprzedniej epoki.
    To 2/3 dni- tym dzieciom chyba nie robi roznicy co mają ubrane:)

Fedra, MartaKD lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Bounia Przyjaciółka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka ja się zbieram do spakowania torby od zeszłej niedzieli ;/ i mi jeszcze nie wyszło. Normalnie boję się, że jak już spakuję, to się rozpakuję... Taka durna schiza...

Pisałyście o ciastach :) Akurat moja mama wczoraj przyjechała do mnie z karpatką :) W ogóle to spędziłam wczoraj bardzo miły wieczór w towarzystwie rodziców, teściów i mojego kochanego M.

82do3e5eb5b6wgpj.png
    hchyw1d33satxrke.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nam się gwiazdeczka wzburzyła :D
    Ja tam chętnie zostawię parę ubranek :) Zapytam się jak będę po porodzie, jeśli będą chcieli to wiosną podejdę i im troszkę ciuszków dam :)

zielarka, nix, Fedra lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bounia wrote:
    Jonka ja się zbieram do spakowania torby od zeszłej niedzieli ;/ i mi jeszcze nie wyszło. Normalnie boję się, że jak już spakuję, to się rozpakuję... Taka durna schiza...

No durna schiza- ale schizy mają to do siebie, ze są durne.
    Ja tam nikogo nie nakręcam na pakowanie torby- ale w razie W jakbym byla niespakowana to pewnie ciezko byloby mi zebrac jakies mysli co gdzie jest i jeszcze tego szukac.
    Z listą w excelu mialam problem zeby się spakowac, a co dopiero w panice porodowej.

Normalna kolej rzeczy- nie wiem czemu wiele dziewczyn ta " torba" tak przeraza:)

Bounia lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Marta ja tam kicham becikowe. Uwazam ze powinno byc uzaleznione od dochodu, mnie ten tysiak nie zbawi, ale niech rodziny ktore to dostają przeznaczą to aktycznie na dziecko.
    Czyli nie wiem w formie jakiejs " kartki" czy bonu- do wydania na dziecko. bo patologii ktora sie na becikowe lapie jest duzo za duzo.
    Ag, becikowe jest uzależnione od dochodu. Nie może przekroczyć 1922zł na osobę w rodzinie...

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Bounia Przyjaciółka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    Ag no dokładnie, jeśli już dają to becikowe to np. w formie bonów na pieluchy, mleko, ubranka, wózek czy jakieś witaminki.
    Znam patologiczną rodzinę że dostają tyle ubrań że po prostu chodzą po nowe a stare sporadycznie piorą, najczęściej wyrzucają. Dodatkowo dostają ogromne ilości jedzenia (które odsprzedają za papierosy) i dodatkowo opłacają im rachunki (MOPS). I tak się zastanawiam, na takich ludzi chyba nie ma sposobu niestety.

Niestety cierpią na tym wszystkim najbardziej dzieci oraz nasze państwo... U mnie żule mają raj na ziemi. Np. latem dostają bilety na basen, chleją piwsko, potem jadą sobie na darmowy obiadek do Brata Alberta, ciuchy dostają, żarcie dostają, opiekę od państwa i kasę też mają, to jakaś paranoja. A ich dzieci na to patrzą i co i robią potem to samo.

82do3e5eb5b6wgpj.png
    hchyw1d33satxrke.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dziś nie spakowałam bądź co bądź z winy męża.. Bo miał wypakować swoje rzeczy z torby, żebym ja mogła się w nią zapakować, bo w wielkiej walizy nie chce brać tylko średnią torbę.
    Pamiętam jak leżałam na patologii, leżały na sali również kobiety tuż przed porodem i jak widziałam ich WIELKIE pakunki (normalnie jakby wyjeżdżały za granicę na 2 tygodnie i miały pakunki dla 4 os. rodziny) to w szoku byłam.. Dlatego chcę do tego podejść w miarę minimalistycznie, a czy się uda, nie wiem...

• Chanela Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:50

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Ag, becikowe jest uzależnione od dochodu. Nie może przekroczyć 1922zł na osobę w rodzinie...
    wiem- i uwazam ze to sluszne.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Bounia Przyjaciółka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    No durna schiza- ale schizy mają to do siebie, ze są durne

:)
    Ag masz rację, normalna kolej rzeczy, w końcu muszę to zrobić. Może dziś się uda?

82do3e5eb5b6wgpj.png
    hchyw1d33satxrke.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja torba już spakowana :)

Chanela, nix, Fedra lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Ja się dziś nie spakowałam bądź co bądź z winy męża.. Bo miał wypakować swoje rzeczy z torby, żebym ja mogła się w nią zapakować, bo w wielkiej walizy nie chce brać tylko średnią torbę.
    Pamiętam jak leżałam na patologii, leżały na sali również kobiety tuż przed porodem i jak widziałam ich WIELKIE pakunki (normalnie jakby wyjeżdżały za granicę na 2 tygodnie i miały pakunki dla 4 os. rodziny) to w szoku byłam.. Dlatego chcę do tego podejść w miarę minimalistycznie, a czy się uda, nie wiem...
    Ja spakowałam wg rozsądku - minimalizm na maxa :) Możesz skorzystać z mojej listy. Zmieściłam się w dwa pakunki. Jedną małą walizkę i taką niewielką torbę i luzik!
    Ja, jeśli będzie nam przysługiwać to becikowe (wyjdzie nam około 1920zł na osobę) to planujemy kupić Ali spacerówkę na następny rok, a jeśli nie to trudno. Dostanie ją z kasy z prywatnego ubezpieczenia.
    Też jestem za tym, aby były to jakieś bony niżli gotówka... ale cóż.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 16:43

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarko nie masz ochoty spakować mojej? ;)

zielarka lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od CC jakie macie zalecone dokumenty/badania do wzięcia ze sobą??

‹‹ 1454 1455 1456 1457 1458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ