X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po nospie nie przeszło więc to raczej wizadła, kócia mam w krzyżu, pachwinach i spojeniu łonowym.
    Nadalnie wiedze tego co piszę, tylko już wstawionego posta :/ Tak sie dzieje tylko tu na forum...

FITop1.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarko ale skoro zaczynasz pisać, to chyba okno do pisania na dole strony widzisz, nie?

Chyba wiem o co chodzi :) Wielkość białego pola tekstowego można regulować. W lewym, dolnym roku jest trójkąt w kropki. Wystarczy najechać na niego kursorem i się wtedy zamienia w dwustronną strzałkę. Wystarczy wcisnąć lewy klawisz myszki (lub touch-pada) i trzymając go ustawia ustawia się wielkość "białego prostokąta" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 14:58

201501145565.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ale nie widzę co piszę, wciskam wyślij gdy okienko jest puste, ale napisany tekst pojawia sie jako post.
    Z tego powodu przepraszam za literówki.

FITop1.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, chyba jestem jakaś "nienormalna"????? Pakując wczoraj Alę długo zastanawiałam się, jakie ubranka wziąć do szpitala. Wszystkie takie ładne, urocze i malutkie (brałam w rozm. 56 i 62), że chyba 5 razy przekładałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 15:01

ania_29, isabelle lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarko przeczytaj to co przed chwilką u góry dodałam :)

Wiki81 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem :) podczytuję Was po cichaczu :)

Reniu Gratuluję zdrowego synka, czekamy na zdjęcie pociechy niech rośnie zdrowo! A Ty wracaj też szybciutko do siebie po porodzie. Może jak chcesz to nam opiszesz przebieg porodu? Jak personel itp?

Słuchajcie co się wczoraj u mnie działo...

1. Mąż z pokoju krzyczy z pytaniem do mnie " co to jest takie czarne w chusteczce"
    a ja z mamą w kuchni stałam i sobie plotkowałam, i po namyśle .. no co może być w chusteczce odpowiadam " pewnie to moje zaschlaczki, po co tam grzebiesz to obrzydliwe.."
    po chwili słyszę jak krzyczy " kurcze takie dziwne czarne kulki? co ty w tej ciąży hodujesz, one wyglądają jak jakieś zwierzęce BOBKI "

no to ja wkurzona idę do pokoju z myślą co on znowu wymyślił i za głupoty plecie..

co się okazało...

jak jadłam zupę to wyjęłam z niej ziarenka dwa pieprzu czarnego ziarnistego i schowałam je w chusteczkę...369343bl75zdhych.gif

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/15a80162f4fa.jpg

nie wiem co dzieje się z moim mężem, on chyba za bardzo przeżywa tą moją ciążę...

2. sytuacja ma miejsce w kuchni.. coś tam mąż mnie tak rozśmieszył, że no przyznam się popuściłam trochę w majtki i szybko lecę do WC, a on wiecie co zrobił? zaczął krzyczeć, że mi przecieka, że to chyba wody mi odchodzą i wziął wodą z kranu chlapać kroplami na podłogę ( ja tego nie widziałam bo leciałam do WC i zaczęłam panikować) jak wróciłam on mi pokazuje z poważną miną tą zachlapaną podłogę a ja stanęłam jak wryta , osłupiałam wręcz i nie mogłam pojąć jakim cudem... lecę po mamę, ona już spała i krzyczę , że chyba wody mi odeszły, mama się zrywa w ciągu sekundy lecimy do kuchni ten, stoi z mopem i się śmieje, że żartował... mało co ja i moja mama zawału nie dostałyśmy
    no wówczas to się wkurzyłam na niego, bo to już nie przelewki.
    Taki miałam emocjonujący wieczór...
    boje się, że nasz syn będzie miał pokręconych rodziców...

Ania29 piękne widoki.. jak z obrazka :)
    Ja za zimą nie przepadam, ale przyznam że jest taki jeden krajobraz w zimie , który uwielbiam, jak idzie się wieczorem nic nie pada, na drzewach zalega na gałęziach śnieg i jak patrzy się pod nogi to tak pięknie błyszczą alejki tak jak by były posypane brokatem :)

Ag..., ania_29, zielarka, jonka91, Agus89, Kawa, szpilka, Bounia, Nuskaw, A.loth, renia83, Fedra lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja padam na twarz. :P
    Oczywiście nie mogę usiedzieć na dupie i muszę coś robić. Przystroiłam mieszkanie i jest świąteczny nastrój. :D Mąż mało mnie nie udusił jak to zobaczył. Skakałam po drabince jak głupia. :D

Swoją drogą mój mąż kupił mi dzisiaj ptysia i ciepłe lody. :D Zeżarłam je ze smakiem. :P

Co do ciast. Biszkopt też rzucam na podłogę. :) Wczoraj piekłam szarlotkę. Ale mam fajny przepis na sernik zebrę. :P Dobry, prosty i nie za słodki. :)

Jazda samochodem u mnie zazwyczaj kończy się podniesionym ciśnieniem. :D Coraz rzadziej jeżdżę. Wczoraj kłóciłam się z babą pod marketem, bo zaparkowała Toyotą Yaris na CZTERECH miejscach parkingowych! No jak tak można. Baba się przyczepiła do mnie że zrobilam zdjęcie jej samochodu i wieczorem wrzuciłam na stronę "mistrzowie parkowania". :P

Ewelina88, Fucina lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie o to chodzi, bo gdy piszę pojawiają się pojedyncze litery, widać też czerwone szlaczki podkreślające błędne słowo, ale tekstu całego nie ma. Np teraz na całą wiadomość widać tylko 8 liter.

FITop1.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób print screana jak to wygląda ;) Restartowałaś komputer?

zielarka lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Wiecie co, chyba jestem jakaś "nienormalna"????? Pakując wczoraj Alę długo zastanawiałam się, jakie ubranka wziąć do szpitala. Wszystkie takie ładne, urocze i malutkie (brałam w rozm. 56 i 62), że chyba 5 razy przekładałam.

ja wszystkie wypakowalam. Okazało się, ze nie potrzebuje bo jakby sie maly upaćkał to one wrzucaja do jednego wora do prania i moga sie pogubic.
    pozatym polozna tez odradzala, mowila po co mi od razu sterta prania po powrocie do domu.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczko leżę i kwiczę jak prosię ze śmiechu :D

201501145565.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na stronie szpitala napisane jest aby zabrać ze sobą jeden komplecik ubranek, który zostawia się w szpitalu.
    No i wiadomo jeden na wyjście ze szpitala, ale ten chyba zostawię na łóżku w domu z kombinezonikiem, żeby mąż już zabrał, jak będziemy wychodzili do domku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 15:14

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka, a co t znaczy dokładnie, że jeden komplet ubranek zostawia się w szpitalu? ale chyba nie dla nich tak na zawsze prawda? sorry ale ja już w tej ciąży jestem tak odmóżdżona :)

mhsvp07w3ex0n696.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno jutro pełnia,a pełnia sprzyja porodom,więc trzymajmy się dziewczeta:)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Jonka, a co t znaczy dokładnie, że jeden komplet ubranek zostawia się w szpitalu? ale chyba nie dla nich tak na zawsze prawda? sorry ale ja już w tej ciąży jestem tak odmóżdżona :)

haracz:D

Gwiazdeczka27, Kawa, MonikaDM lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam spakowane 2 pajace, 3 body, 1 bluzeczkę, 1 półśpiochy, 3 czapki, 2 łapki niedrapki. Ale widzę że to troszkę mało chyba.. W sumie mąż codziennie u mnie bedzie i zawsze moze coś dowieźć.

Aaaa i głupie pytanie:
    Czy jak ubieram dziecku zestaw bluzka z długim rękawem + półśpiochy to pod spód ubiera się body? :D

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Podobno jutro pełnia,a pełnia sprzyja porodom,więc trzymajmy się dziewczeta:)

haha.... pełnia + zgaga. Jutro rodzą się wilkołaki:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 15:19

Agus89, jonka91, Gwiazdeczka27, ania_29, Fedra lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie musze brać zadnych ubranek do szpitala,tylko na wyjście,a dla dziecka to mam tylko zapakować pieluchy i chusteczki nawilżone.Dla siebie ogólnie co tam chcę.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • zielarka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się naprawiło :D Aniu dziękuję za pomoc!

FITop1.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi o to, że ja przynoszę jeden komplecik zostawiam go, a moje dziecko ubierane jest w te szpitalne ciuszki, które inne mamy przynosiły wcześniej. Wszystko jest tam prane, czyściutkie..
    Tak ja to zrozumiałam jak czytałam info na stronie szpitala i rozmawiałam z koleżanką, ale jeszcze dopytam położną na następnej wizycie lekarskiej, bo ona pracuje w tym szpitalu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 15:21

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

‹‹ 1450 1451 1452 1453 1454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ