X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag jaki kolor zrobiłaś u fryza? ja idę we wtorek,ale tradycyjnie robie:) a w ogóle w ciąży włosy mi rosną jak wściekłe.
    zazdrozcze,że masz hebe w mieście,bo ja nie mam,w toruniu dopiero-50km,a są tam fajne rzeczy do włosów,zamawiam jednak na allegro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 17:43

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    kasiakra łóżeczko pomaluj farbą akrylową wodorozcieńczalną :) Są bezpieczne dla dzieci :) Jeśli łóżeczko jest lakierowane, to trzeba je jeszcze zmatowić papierem ściernym. Może na jakiś kolor się zdecydujesz? ;)
    A fronty muszę emalią pomalować, bo jest trwalsza.. :)
    my do parapetu kupiliśmy olejną smierdzacą,wiec mąż maluje.może sa nieśmierdzace,bo chetnie bym pomalowała jeszcze 3 inne parapety w domu.

klara22 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta z uwagi na to ze ost raz u fryzjera bylam na pocz sierpnia to wykorzystalam fakt ze znacznie urosly wiec obcielam tylko koncowki i zostawilam grzywe na bok:) niech sobie chwile pobędą dlugie.a kolor ten sam- moj 10 cm odrost zafarbowalam tylko no i odswiezylam na calej dlugosci wiec bez szalenstw.

Hebe spoko jest- kupilam duzo produktow i duzo taniej niz w superpharm ( ja uwazam ze w superpharm oplaca sie tylko z promocji- inaczej drogo). ale jak patrze na ta ksiazeczke wlasnie to oplaca sie nawet. jest duzo rzeczy dla dzieci ale i dla mam i np znizki na kosmetyki tez przy wykorzystaniu jakis kuponow. pewnie cos sie bedzie kupowac.

aaa wlasnie mi sie przypomnialo ze mialam 10 zl do wykorzystania przy zakupie w hebe na smsa i zapomnialam:/ ehhh ciąża:/

MartaKD lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas to nie jest takie popularne jeszcze i nie na taka skale,ale w USA to ludzie zyja z kuponów, widziałam ze 2 programy o tym.kupują ile wlezie,trzymają to w spiżarniach, robią przykładowo zakupy za 500dolców,a przy kasie z kuponami płacą np. 100dolców.

Ag... lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę się szykowac na koncert Indios Bravos,dobrze,ze to w takiej sali koncertowej,że można usiąść:)
    w co się ubrać,w co się ubrac:) ze spodniami nie mam kłopotu,bo ciążowe oczywiscie moje ukochane,ale jakąś fajną górę muszę poszukać.

Ag..., renia83, Ewelina88, rastafanka, bluegirl89, Fedra lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widzialam te programy na TLC chyba, ale faktycznie tam tak jest. tych kuponow wszedzie pełno i zawsze przy kasie mowią ile dzieki nim zaoszczedziles wiec ludzie się nakrecaja. no ale prawda taka ze czesto mozna naprawde sporo zaoszczedzic, bo ich promocje to z naszymi maja malo wspolnego. My tez mamy w domu polke z zapasami i jak kupuje np antyperspirant czy paste do zebow to zawsze biore 2 i mam w zapasie:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    idę się szykowac na koncert Indios Bravos,dobrze,ze to w takiej sali koncertowej,że można usiąść:)
    w co się ubrać,w co się ubrac:) ze spodniami nie mam kłopotu,bo ciążowe oczywiscie moje ukochane,ale jakąś fajną górę muszę poszukać.

to baw sie dobrze! wybujaj Majke, a cokolwiek nie zalozysz to i tak kobieta w ciazy wygląda olsniewająco wiec zrobisz furore.
    Mi mąż mowi nie ubieraj czarnego bo wyszczupla a masz taki fajny bimbol:P wiec nie ubieraj czarnego bo juz malo czasu z bimbolem zostalo

MartaKD lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    my do parapetu kupiliśmy olejną smierdzacą,wiec mąż maluje.może sa nieśmierdzace,bo chetnie bym pomalowała jeszcze 3 inne parapety w domu.
    Nie ma tak dobrze. Są twardsze, ale cuchną i dłużej schną. Akrylowe za to można już po 2 godzinach nakładać drugą warstwę i bywają perfumowane ;)

Hmmm... też coś muszę zrobić z włosami. Nie tak dawno śniło mi się, że sama się ścięłam, czego wolałabym w rzeczywistości nie wypróbowywać ;)

201501145565.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sobotnio :) Stopniowo od czwartku Was nadrobiłam :P Dobrze, że w weekendy produkcja postów trochę zwalnia :P
    Reniu, gratuluję maleństwa :) Choć to już nie takie maleństwo :)
    Isabelle, śliczną masz córeczkę :)
    Martuś, wszystkiego naj naj- spóźnione, ale szczere :) Baw się dobrze :)
    Pisałyście o żurku- też ostatnio za mną chodził, taki z białą kiełbaską i wczoraj zrobiłam... A jak ugotowałam kiełbasę to prawie się rozpłakałam...Była okropna :( I skończyło się na żurku ze smażonymi ziemniaczkami, a kiełbachę zjadł pies :/
    Mnie też Mikołaj odwiedził :) Dostałam kalendarz adwentowy :D I pokoik Igi prawie skończony :D
    Miłego wieczoru! :)

renia83, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rastafanka mój M powiedział że chciał mi kupić kalendarz adwentowy, ale pewnie bym zjadła wszystkie czekoladki na raz więc kupił Rafaello i dużo słodyczy :D

Teraz pojechał po pizze (zdrowe odżywianie na wieczór przed Galą MMA :P )i do Mydlarni u Franciszka tym razem po masełko z pomarańczą i chilli bo nie mogę patrzeć na ten cellulit.

Ahahha tak się obawiałam rozstępów na skórze a dostałam cellu- teraz się sama z siebie śmieje, bo tego się zupełnie nie spodziewałam LOL

rastafanka lubi tę wiadomość

• rastafanka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziś mogłam wciągnąć 6 czekoladek z kalendarza żeby nadrobić od 1.12 :P
    Też nie mam rozstępów (jeszcze), a cellulitu takiego jak u mnie to jeszcze nie widziałam :/ ale zajmę się tym po ciąży :P

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Ahahha tak się obawiałam rozstępów na skórze a dostałam cellu- teraz się sama z siebie śmieje, bo tego się zupełnie nie spodziewałam LOL

Ja też rozstępów nie mam, ale cellulit na nogach okropny! Widać jak się gromadzi woda w organizmie. Też smaruje pomarańcza z chilli i oliwka z rossmanna. Łudzę się tylko ze ćwiczenia po porodzie trochę to zniweluja i napną skórę. :-P

• zielarka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi od dziś zostało 10 dni do ciąży donoszonej wg gina :) jejku, strasznie to zleciało...

Goosiaczek2, Agus89, rastafanka, jonka91, Fucina, Wiki81, nix, Bounia, nick nieaktualny, bluegirl89, Fedra lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ło zielarka no to faktycznie ja się śmieje że za 25 dni mogę rodzić :)

nix lubi tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciąża donoszona za tydzień. :)

Dzisiaj teściowa mnie zdenerwowała..
    Eh.. czemu teściowe tak drażnią? :P

Krzyczała na mnie.. tak! Krzyczała!
    Że nie mam rąk do góry podnosić, bo urodzę. :)

rastafanka, Fedra lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze 26 dni do ciąży donoszonej :) I wcale bym się nie obraziła gdyby Iga chciała wyjść :)
    Aguś, moja teściowa chciała przyjechać myć okna i pytała kiedy mi pasuje. Powiedziałam, że nie trzeba i że umyję sobie powoli to powiedziała, że jak sama umyje "to mi do dupy nakopie" :P normalnie grozi mi i mnie zastrasza :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 22:28

Fedra lubi tę wiadomość

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wam teściowych, które chcą Was wyręczać, u nas układ jest taki, że ona nic mi nie powie TERAZ jeśli mam coś w domu nie zrobione, ale gdy dojdzie do jakiejś konfrontacji, różnicy zdań to mi wypomni, że nie dbałam o dom, że ciąża to nie choroba itp.
    Dziś byłam z córka na balu mikołajkowym, wróciłam skonana, brzuch jak skała, wszystko mnie bolało. Teściowie przyszli jakieś 15 min po naszym powrocie do domu,nie miałam nawet czasu odpocząć. Poskarżyłam się, w zasadzie mężowi, że mi brzuch twardnieje a ona zniecierpliwionym, ostrym tonem: "przestań już!"
    Naprawdę nie wiem o co jej chodzi...

FITop1.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja tez dzis byla niezla. Jej córka z która nie rozmawiamy też jest w ciąży. Termin ma na luty. Zawsze się tak wyższa ile to kasy ma itp a kupila używany wózek. Oczywiście ja nic nie mam do używanych rzeczy ale zawsze tak komentuje wszystko i pokazuje kim ona to nie jest. Więc mąż powiedziała że tyle Agnieszka ma kasy a używany kupuje. A teściowa mówi że on niby w komisie ale jak nowy bo chyba komuś dziecko umarło i nie używał. Boże skąd tej babie takie rzeczy do głowy przychodzą!!! No słabo mi się zrobiło jak usłyszałam to.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądaliśmy właśnie film non stop z liamem nelsonem- super, polecam!

renia83 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa też mi nic nie powie w prost ale jak się spotka z kiś z rodziny to wtedy opowiada jaka ja zła i niedobra jestem. Najlepsze jest to ze jak coś usłyszy ze ktoś tam zrobił tak i siak czy jakaś inna sytuacja gdzie przychodzi do domu i opowiada. A ja w tedy tylko pod nosem się uśmiecham i myślę ze u innych wszystko widzi a że tak samo postępuje to tego już nie widzi.

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
‹‹ 1465 1466 1467 1468 1469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ