*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Gwiazdeczka27 wrote:Dziewczyny i byłam na usg i moja intuicja mnie nie zawiodła, mam wody na maksymalnym minimum zalicza się to już do małowodzia. Na szczęście nie ma to wpływu na dziecko w moim przypadku, ale teraz muszę mieć ktg bo może się okazać że trzeba rozwiązać wcześniej ciąże, uspokojono mnie, że dziecko widać że już jest bezpieczne.
Termin cały czas wg. Usg to 14 stycznia.
Synek waży już 2710 g i też powiedział mi lekarz, że to normalna waga że cukrzyca nie spowodowała u dziecka za dużego przyrostu.
Duży synek:) ile miał wcześniej?
dobrze, ze jesteś pod opieką lekarza, widać Twoją intuicja dobrze Ci podpowiedziala...moja mówi, że będę mieć cc i to pewnie w okolicy 10 stycznia, ciekawe czy się sprawdzi..
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Belldandy prawie 2100 g, wiadomo jest też ta granica błedu, widze na zdjęciach, że ten u którego byłam dzisiaj źle zrobił pomiar główki, ale to wiadomo ...ręka ludzka, sprzęt...
Głupia poczytałam w necie o małowodziu i boje się teraz okropnie. Zadzwoniłam do swojego gin. Jutro mam zgłosić się do szpitala mają sprawdzić te wody, zrobić ktg i jak mało wód będzie to zostawią mnie w szpitalu... Przynajmniej torba spakowana...
Jej trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze bo zaczęłam się bać... -
Gwiazdeczko dobrze ze sprawdziłaś ale jak ci powiedzieli że to nie jest powód do zmartwień to nie bierz za bardzo sobie tego do siebie, bo będziesz się jeszcze bardziej denerwować i nakręcac że będziesz chodzić na KTG i będzie monitorowane wszystko. Teraz tylko zapnij torbę na ostatni zamek i relaksuj się
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 15:42
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
Ja nie wiem cholera jasna niby jest norma od 5-20 Afi a się czepiają..
U mnie na początku mierzył i mówi, że z wodami ok, ale potem dokładnie posprawdzał wszystkie przestrzenie i powiedział, że jest na granicy minimum, cholera nie mam na wypisie ile tam mu wyszło tych wód (na zjęciach są pomiary ale to już tylko lekarz potrafi odczytać) ale zapisane jest małowodzie kur...
Pewnie jutro będę pisała do was ze szpitala...
Chcę dla synka żeby siedział do tego chociaż 37-38 tygodnia no
-
Norma zmienia sie wraz z tyg ciąży, na pocz jest więcej pozniej mniej.wszystko będzie dobrze a ty nie sprawzaj u siebie wszystkich dolegliwości innych dziewczyn bo to kompletnie bez sensu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 15:58
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
No to witam w klubie Gwiazdeczko.
Nerwy z tym okropne. Ja niby też mało na granicy. A jak zerknelam na usg to wyswietlało się 10, 91
A napisał 9.
I mówi ze za malo. Już sama nie wiem, co robić i myśleć.
Mąż był. Pomidorów i ruskie pierogi
Dostał na Mikołaja gazetkę "Tato, to ja"
Teraz leżę pod ktg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 16:13
-
nick nieaktualnyhttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/235433709a58.jpg
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Jeszcze 33dni do ciąży donoszonej.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Malenq, Goosiaczek2, Kawa, MartaKD, Agus89, jonka91, zielarka, Bounia, bluegirl89, Fedra lubią tę wiadomość
-
Paula ty walcz o swoje i dopytuj się co jest przyczyną tego małowodzia jak dziecko rozwija się prawidłowo.
Ja nie wiem już sama co myśleć czy to u mnie przez cukrzyce czy co... Miałam robioną amniopunkcję więc wszystko tak to jest ok, do tej pory też ilość wód była prawidłowa. Martwie się o dziecko
Dobra jutro sprawdzą jeszcze raz ale ja wiem, że jest ich mało i nie ma co się czarować. Jestem racjonalistką, niech sprawdzają niech się zajmą odpowiednio to może trochę się uspokoje...
Pociesza mnie jedynie to, że padły słowa że jest na tej magicznej granicy minimum.. Ajajaj
A to, że dziecko ma bardzo ładną wagę nie musi oznaczać, że jego płucka są wystarczająco rozwinięte. No zobaczymy co tam jutro powiedząWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 16:23
-
No można i takAg... wrote:Jadę do domku i leze zupą do góry do wieczora:)

A my już posprzątaliśmy. Dziwne żeby o tej porze w sobotę siedzieć i nic nie robić
Od przyszłego tygodnia maluję fronty szafek kuchennych. Coś mi się wydaje, że przed świętami będę miała urwanie dupy
gwiazdeczko nerwy w niczym Ci nie pomogą. Spokojnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 16:27
-
Gwiazdeczko, Paula44, ja też mam problem z wodami, tylko, że ja mam ichza dużo. co prawda na wydruku z wczorajszego USG, pisze- płyn owodniowy w normie, a pod spodem AFI = 23, Mi też lekarz kazał zgłosić się na wcześniejsze KTG kontrolne do siebie do szpitala na dyżur.
Zastanawiam się z czego to się wzięło, cukrzycy nie mam... tzn jak na czas kiedy robiłam glukozę... Też się martwię... -
ania_29 wrote:Od przyszłego tygodnia maluję fronty szafek kuchennych. Coś mi się wydaje, że przed świętami będę miała urwanie dupy
[/url]
Czym malujesz? Fabrą, lakierem? Bo ja zastanawiam się nad przemalowaniem łóżeczka na biało, bo pasowałoby wtedy do białej komody, (reszta mebli w pokoju wenge) a mąż nie ma kiedy i nie bardzo zgadza się, żebym ja sama malował i to wdychała -
kasiakra łóżeczko pomaluj farbą akrylową wodorozcieńczalną
Są bezpieczne dla dzieci
Jeśli łóżeczko jest lakierowane, to trzeba je jeszcze zmatowić papierem ściernym. Może na jakiś kolor się zdecydujesz? 
A fronty muszę emalią pomalować, bo jest trwalsza..
-
Kawcia, ja miałam badania na hiv,a ten odczyn to nie wiem szczerze mówiąc, czasami oddaję krew, mocz, gin pobiera wymaz,a sama nie wiem na co to wysyła:)Kawa wrote:No właśnie się zastanawiałam bo np anestezjolog powiedział mi że muszę mieć badanie hiv a wcześniej go nie musiałam robić O_o, o odczynie wassermana nikt mi nic nie wspomniał ani ginekolog ani w klinice, nawet na kartce z wytycznymi od nich go nie ma wypisanego a ponoć też jest ważne przy porodzie..
a już sprawdziłam, odczyn wassermanna to na kiłe,to też miałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 17:36
-
łeeeee,no teraz mi mówisz:( ale na allegro za 24zł zamówiłam 315ml,chyba spoko. ogólnie to superpharm otwarte u mnie w mieście będzie od stycznia.czuję,że wydam tam kasę.ogólnie bronię się przed wycieczkami do rossmanna lub natury, nałogowo kupuję lakiery do paznokci na przykład.
Ag... lubi tę wiadomość