X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) byłam dziś u okulisty. Pani powiedziała, że jak na taką dużą wadę (-4) to mam piękną siatkówkę :) możemy rodzić sn :D Ale mam oczy po tych kroplach, jak naćpana :P
    czas smażyć naleśniczory, tak bardzo mam ochotę, a tak bardzo mi się nieee chceee.

dxomkrhms4puy6o2.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Dziewczyny i byłam na usg i moja intuicja mnie nie zawiodła, mam wody na maksymalnym minimum zalicza się to już do małowodzia. Na szczęście nie ma to wpływu na dziecko w moim przypadku, ale teraz muszę mieć ktg bo może się okazać że trzeba rozwiązać wcześniej ciąże, uspokojono mnie, że dziecko widać że już jest bezpieczne.
    Termin cały czas wg. Usg to 14 stycznia.
    Synek waży już 2710 g i też powiedział mi lekarz, że to normalna waga że cukrzyca nie spowodowała u dziecka za dużego przyrostu.

Duży synek:) ile miał wcześniej? :) dobrze, ze jesteś pod opieką lekarza, widać Twoją intuicja dobrze Ci podpowiedziala...moja mówi, że będę mieć cc i to pewnie w okolicy 10 stycznia, ciekawe czy się sprawdzi..

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belldandy prawie 2100 g, wiadomo jest też ta granica błedu, widze na zdjęciach, że ten u którego byłam dzisiaj źle zrobił pomiar główki, ale to wiadomo ...ręka ludzka, sprzęt...

Głupia poczytałam w necie o małowodziu i boje się teraz okropnie. Zadzwoniłam do swojego gin. Jutro mam zgłosić się do szpitala mają sprawdzić te wody, zrobić ktg i jak mało wód będzie to zostawią mnie w szpitalu... Przynajmniej torba spakowana...
    Jej trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze bo zaczęłam się bać...

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko dobrze ze sprawdziłaś ale jak ci powiedzieli że to nie jest powód do zmartwień to nie bierz za bardzo sobie tego do siebie, bo będziesz się jeszcze bardziej denerwować i nakręcac że będziesz chodzić na KTG i będzie monitorowane wszystko. Teraz tylko zapnij torbę na ostatni zamek i relaksuj się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 15:42

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie poczytałam na ostatnim wypisie ze też miałam 9,9 wód. No ale od tego czasu miałam juz 2x usg i zawsze zapisywał ze prawidłowa ilosc wod wiec ufam mu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 15:46

dqprhdgeyewjk8qy.png

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem cholera jasna niby jest norma od 5-20 Afi a się czepiają..
    U mnie na początku mierzył i mówi, że z wodami ok, ale potem dokładnie posprawdzał wszystkie przestrzenie i powiedział, że jest na granicy minimum, cholera nie mam na wypisie ile tam mu wyszło tych wód (na zjęciach są pomiary ale to już tylko lekarz potrafi odczytać) ale zapisane jest małowodzie kur...
    Pewnie jutro będę pisała do was ze szpitala...
    Chcę dla synka żeby siedział do tego chociaż 37-38 tygodnia no :(

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norma zmienia sie wraz z tyg ciąży, na pocz jest więcej pozniej mniej.wszystko będzie dobrze a ty nie sprawzaj u siebie wszystkich dolegliwości innych dziewczyn bo to kompletnie bez sensu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 15:58

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

No to witam w klubie Gwiazdeczko.

Nerwy z tym okropne. Ja niby też mało na granicy. A jak zerknelam na usg to wyswietlało się 10, 91
    A napisał 9.
    I mówi ze za malo. Już sama nie wiem, co robić i myśleć.

Mąż był. Pomidorów i ruskie pierogi ;)
    Dostał na Mikołaja gazetkę "Tato, to ja" ;)

Teraz leżę pod ktg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 16:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/235433709a58.jpg
    ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
    Jeszcze 33dni do ciąży donoszonej.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Malenq, Goosiaczek2, Kawa, MartaKD, Agus89, jonka91, zielarka, Bounia, bluegirl89, Fedra lubią tę wiadomość

Wysłany: 6 grudnia 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ty walcz o swoje i dopytuj się co jest przyczyną tego małowodzia jak dziecko rozwija się prawidłowo.
    Ja nie wiem już sama co myśleć czy to u mnie przez cukrzyce czy co... Miałam robioną amniopunkcję więc wszystko tak to jest ok, do tej pory też ilość wód była prawidłowa. Martwie się o dziecko :(
    Dobra jutro sprawdzą jeszcze raz ale ja wiem, że jest ich mało i nie ma co się czarować. Jestem racjonalistką, niech sprawdzają niech się zajmą odpowiednio to może trochę się uspokoje...
    Pociesza mnie jedynie to, że padły słowa że jest na tej magicznej granicy minimum.. Ajajaj

A to, że dziecko ma bardzo ładną wagę nie musi oznaczać, że jego płucka są wystarczająco rozwinięte. No zobaczymy co tam jutro powiedzą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 16:23

mhsvp07w3ex0n696.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Jadę do domku i leze zupą do góry do wieczora:)
    No można i tak 035.gif :D

A my już posprzątaliśmy. Dziwne żeby o tej porze w sobotę siedzieć i nic nie robić :D
    Od przyszłego tygodnia maluję fronty szafek kuchennych. Coś mi się wydaje, że przed świętami będę miała urwanie dupy ;)

gwiazdeczko nerwy w niczym Ci nie pomogą. Spokojnie 0acute.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 16:27

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    No można i tak 035.gif :D

słownik:/

nix lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko, Paula44, ja też mam problem z wodami, tylko, że ja mam ichza dużo. co prawda na wydruku z wczorajszego USG, pisze- płyn owodniowy w normie, a pod spodem AFI = 23, Mi też lekarz kazał zgłosić się na wcześniejsze KTG kontrolne do siebie do szpitala na dyżur.
    Zastanawiam się z czego to się wzięło, cukrzycy nie mam... tzn jak na czas kiedy robiłam glukozę... Też się martwię...

relgtgf6uee8xud8.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Od przyszłego tygodnia maluję fronty szafek kuchennych. Coś mi się wydaje, że przed świętami będę miała urwanie dupy ;)[/url]

Czym malujesz? Fabrą, lakierem? Bo ja zastanawiam się nad przemalowaniem łóżeczka na biało, bo pasowałoby wtedy do białej komody, (reszta mebli w pokoju wenge) a mąż nie ma kiedy i nie bardzo zgadza się, żebym ja sama malował i to wdychała

relgtgf6uee8xud8.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra łóżeczko pomaluj farbą akrylową wodorozcieńczalną :) Są bezpieczne dla dzieci :) Jeśli łóżeczko jest lakierowane, to trzeba je jeszcze zmatowić papierem ściernym. Może na jakiś kolor się zdecydujesz? ;)
    A fronty muszę emalią pomalować, bo jest trwalsza.. :)

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    No właśnie się zastanawiałam bo np anestezjolog powiedział mi że muszę mieć badanie hiv a wcześniej go nie musiałam robić O_o, o odczynie wassermana nikt mi nic nie wspomniał ani ginekolog ani w klinice, nawet na kartce z wytycznymi od nich go nie ma wypisanego a ponoć też jest ważne przy porodzie..
    Kawcia, ja miałam badania na hiv,a ten odczyn to nie wiem szczerze mówiąc, czasami oddaję krew, mocz, gin pobiera wymaz,a sama nie wiem na co to wysyła:)
    a już sprawdziłam, odczyn wassermanna to na kiłe,to też miałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 17:36

ug37df9hvpghw3yg.png

Wysłany: 6 grudnia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele a to za mało wód a to za dużo wód... Zobaczymy co jutro powiedzą.. Trzymajcie kciuki mocno proooosze
    Odezwe się jutro a teraz spakuje na wszelki wypadek drobiazgi do szpitala...
    Trzymajcie się i zaciskajcie kciuki prosze

mhsvp07w3ex0n696.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie właśnie kupiłam też ten balsam Palmers cocoa butter:) kończy mi się krem na rozstępy,więc zaszalałam z okazji urodzin i Mikołajek:) a od męża dostałam dwa batoniki i kwiatka w doniczce do pokoju Mai:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta załóż w superpharm kartę abc maluszka. Dostałam kupony na Palmers za pil ceny.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łeeeee,no teraz mi mówisz:( ale na allegro za 24zł zamówiłam 315ml,chyba spoko. ogólnie to superpharm otwarte u mnie w mieście będzie od stycznia.czuję,że wydam tam kasę.ogólnie bronię się przed wycieczkami do rossmanna lub natury, nałogowo kupuję lakiery do paznokci na przykład.

Ag... lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 1464 1465 1466 1467 1468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ