X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki Hanka pewnie nie lubi tego szpitala i woli przespać pobyt tam, napewno jest wszystko OK, monitorują cię caly czas.
    Gwiazdeczko ty panikaro jedna, gdzie twój rozsadek z początku ciąży. Wszystko jest dobrze! Sama doszukujesz się problemów.

Isabelle no jakby mi ktoś dzwonił i opowiadał przypadki z neta to bym zablokowała nr:/ ale maja wyczucie. A jak się ma Alutka?

Wiki81, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:11

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle święte słowa s propo netu w ktorym tez za dużo syfu jest a potem człowiek schizuje, nie mozna sie nakręcac!

Wiki kochana na obchodzie stanowczo zażądaj usg moim zdaniem przy Twoim przypadku powinni byc milion razy bardziej !!!! Czuli na takie nieprawidłowości , co do ruchów np w nocy nie czuje żadnych, zero , widocznie mała spi ale jak tylko ja sie budze i popijam tabletkę woda i zaczynam sie odzywać ona tez zaraz daje o sobie znać , był moment ze tez ja mało czułam ale nigdy nie było tak ze wogole przez kilkanaście godzin ! Dla nich usg to 5 min ! Dla Ciebie tony niepotrzebnego stresu , 3 mam za Was kciuki i wierze ze wszystko bedzie ok:)

U nas mgła jak z jakiegoś horroru, młody mi sie pochorowal jutro czeka nas lekarz a mnie ktg kontrolne w szpitalu , wczoraj poprasowalam co nie co w końcu poukladalam ciuszki do komody ,ubrałam choinkę a potem w końcu zrobiłam kąpiel o której mega marzyłam od dawna , cała wanna gorącej wody z tona piany , do tej pory brałam tylko prysznic bo sie bałam gorących kąpieli :/ ależ sie zrelaksowalam !

Wiki81 lubi tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle ja to chyba w łeb dalabym takiej babie. W takie rzeczy nie powinna się wtrącać. Bezszczelna baba!!
    A jak się Ala czuje? Jak jej waga?

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle no z gustem nie podyskutujesz, nie ma co powód miała pierwszorzędny! Szkoda nerwow:/ nie parsknelas śmiechem na takie uzasadnienie??

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:12

Ag..., Ewelina88, Malenq, zielarka, rastafanka, nix, Chanela, Fedra lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzielna mala Ala... Nie denerwuj się, casem moze warto odpuścić skoro później zostawiasz dziecko w rękach takiej osoby. Chociaż po opisie to ona nie ma kwalifikacji do pracy na takim oddziale:/
    Mama nadzieje ze to jedyny taki " element" a reszta jest fajna.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Isabelle ja to chyba w łeb dalabym takiej babie. W takie rzeczy nie powinna się wtrącać. Bezszczelna baba!!
    A jak się Ala czuje? Jak jej waga?

Mała ważyła przedwczoraj wieczorem 1380 g,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:12

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle może chociaż raz dziennie pozwolą Ci na karmienie. Trzymam mocno kciuki za to. I za to żeby na święta mogła być z wami w domu. Bardzo dzielna dziewczynka z niej.

zplX18SyZp.gif
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:13

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodziło mi o " kwalifikacje interpersonalne". To jest szczególny odział i wg mnie osoby tam pracujące powinny wykazywać się niezwykla empatia u umiejętnością kontaktów z ludźmi.
    Ale dla nich to kolejne dziecko, kolejni rodzice, dzień jak co dzień za kasa w markecie:/ są i takie...

Isabelle juz niedługo będziecie w domu, przetrzymacie oboje. A Ala pewnie przy najbliższej okazji ja osika:P

isabelle, Fedra lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie porannie :D
    I tak oto właśnie mamy pierwszy tydzień Grudnia za sobą :D :D :D

Ag..., nix, Fedra lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

Wiki nie jesteś panikarą, nagłe obniżenie aktywności dziecka jest uzasadnionym powodem do niepokoju. Po to w końcu wprowadzono zapisy ruchów dziecka (co nie zawsze jest praktykowane, ale i bez zapisów mama potrafi ocenić drastyczną zmianę).
    Isabelle co zrobisz... Chyba pozostaje tylko zacisnąć zęby i swoje myśli kierować w stronę Alutki uzbrajając się w pancerz na nieodpowiednie zachowanie personelu. Wydawałoby się, że niektóre osoby pracujące w szpitalu są tam z przymusu a tymczasem praca z takimi maluszkami powinna być niejako powołaniem...

Przyszły mi wieszaczki dziecięce, w końcu wszystko powiesiłam tak jak ma być. Szpilki tam już nawet nie upchnę. Przesadziłam z ciuchami mniej więcej o 2/3 :D
    Pora brać się za śniadanie i budzić małża :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 09:49

Wiki81 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle fajną masz córeczkę. Juz stoi za mamą!! Powiedziałam na wizycie co i jak. On mówi ale juz w porządku, a ja ze właśnie nie w porządku. To ze położna potrząsnęła brzuchem i zapis zrobił sie miarodajny pod koniec nic nie zmienia. Zlecił na razie o 10 dodatkowe ktg. Ale poczułam dzisiaj od rana 2 ruchy.

nix lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag teściowa widziała nową fryzurę? Pochwaliła? Bo ostatnio widziała że masz odrosły...

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaraz jadę na zakupy. Czy wy macie zamiar po każdej zmianie pieluszki dupcie czymś smarowac??? Jeżeli tak to czym???

zplX18SyZp.gif
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bepanthen maść lub alantan, to sprawdziłam i działało.

Ewelina88 lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Ag teściowa widziała nową fryzurę? Pochwaliła? Bo ostatnio widziała że masz odrosły...

Nie potrzebuje dodatkowych skurczy:) nie zamierzam jej odwiedzać skoro nie ma koniecznosci:) hehe

A i tak właśnie poklocilam się z mężem. Zauważyłam 3 rozstępy po raz pierwszy,tzn chyba rozstępy bo nie miałam wzesniej i nie wiem jak to wyglada, pokazuje mu a on do mnie tekstem co masz do mnie pretensje...nosz myślałam ze mu przywale:/ chcialam tylko zeby zobaczył.
    Wogole mi nie przeszkadzają a ten mi mówi ze mogłam się smarować, no co za buc jeden. Mieliśmy robić dziś zdjęcia ciążowe i wogole straciłam ochotę.

Daj wiki znać po ktg!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 10:51

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag ja też mam rozstępy, wyszły na biodrach, ale przy moich gabarytach straciłam nadzieję, że ominą mnie te całościowe.
    Mój mąż na szczęście zareagował jak należy, czyli powiedział, że w pierwszej ciąży byłam nówka niewydymka, a teraz jestem prawdziwą kobietą w ciąży, wreszcie to widać, to i mam rozstępy. Rozśmieszył mnie tym, choć jestem naprawdę duża, jak nigdy, zawsze byłam szczupła i wysoka, małżon daje radę i nie strzela gaf.
    Twój mąż pewnie nie wiedział jak zareagować. Mój strzelał fochy na początku teraz mu się ustabilizowało :D

Ag... lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszedł się wykąpać...mam nadzieje ze sobie pomysli nad tym co mówi bo wiem ze pewnie nie miał nic złego na myśli ale czasen jak coś palnie to aż mnie zatyka.
    Pretensje do faceta o rozstępy...nosz kur*a, mało kto by wpadł na taki pomysł.

A wogole coś fucze od rana wiec moze przesadzam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 11:02

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 1467 1468 1469 1470 1471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ