X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bardzo dobrze, obyło się u mnie bez nacięcia krocza mam tylko pozszywana śluzówkę w pochwie więc praktycznie tego nie czuję, mały był naświetlany wczoraj i dziś w nocy bo ma żółtaczkę ale slaba,lekarka powiedziała że u donoszonego dziecka nic by z tym nie robiła ale ze wczesniaczek to woli chuchać na zimne
    Suwak zmienię już w domu bo na tel nie chcę się bawić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 11:23

Wiki81, zielarka, Ewelina88, jonka91, isabelle, Fedra lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Chanela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:55

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.

Rany boskie - ale mam już dość tego szpitalnego życia.

Na tej patologii to można takiej schizy dostać, że szok.

Rano ktg - przerwane, bo ... mały miał meeeeega czkawke! Ale mega, bo głowica cały czas spadała. Leżałam ponad 40 min. Potem już było ok. Ruch non stop. Skurczy brak. Brzuch jest jednak nisko. Nadal położony pośladkowo.

Podobno na jutro mam zlecenie usg kontrolne. Boże. Niech wskaźnik tych wód będzie bez zmien - no może być wyższy :) - bo wizja kolejnej nocy tu doprowadza mnie do płaczu.

Każdy lekarz mówi co innego. Ten dziś - dziwne ze pani tu jeszcze jest. Nosz.......

Nie pamiętam Kto pytał - tak, wojewódzki.
    Mordownia. Jednej dziewczynie cos na ktg zaczęło szaleć. Coś zaczęło wyć nagle. 35 tydzień. I słyszy jak położna dzwoni - "panie doktorze prosze tu szybko". No to można oszalec. Nikt nie przyszedł powiedzieć o co chodzi.
    Lekarz pojawił się po ok 15 minutach! !!!!!!

Popatrzył na zapis i mówi do położnej żeby do łóżka i na sale nikt jej nic nie mówi. Ona pytat co?!

A oni w milczeniu piżamke sobie pani zostawi i cięcie na cito!!!!!

Szok. Zaraz była na sali porodowej z ta położna. Lekarza nie ma. Ta jej podłączyla ktg a tam tętno leci. Więc panika. Położna spokojnie panie dr ale tu tętno dziecka spada gwałtownie. Ku.... przyszedł jakby napalony. I pyta - a co mamusia ma? Chłopczyk czy dziewczynka?
    Ta mu mówi ze wszystko jedni niech otwiera w końcu!

Boże. Koszmar. Wszystko ok. Mała też. Ale takie jazdy jak tu tp chyba nigdzie nie ma.

To się nadaje do prasy.

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Bepanthen maść lub alantan, to sprawdziłam i działało.
    Albo linomag :) Sama kupiłam linomag i alantan plus :)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:55

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to co ty piszesz to jest jakiś horror. Matko jakże inaczej było u mnie aż ciężko jest mi pojąć to co piszesz! Masakra, uciekaj stamtąd.
    Mam nadzieje ze jutro po usg cię wypuszcza.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula szok!!! Ale na własne życzenie sue nie wypisuj. Renia Twoje posty są tak spokojne, ze widzę ze u Was wszystko dobrze. To mnie uspokaja bo mam podobny termin.
    Po ktg bez zmian. Tak hak rano. Maka aktywność tętna i może jeden ruch. Ale to taki wewnętrzny, bi ja go nie czułam. Powiedziała położna ze pokaze lekarzowi. Brzucha mi już nie trzęsła.
    Ja mam bepanthen, ale ostatnio kupiłam też linomag zielony. Tak sobie wzięłam. Nie używają go nigdy.
    Ag, zachowanie męża dla Ciebie zaskakujące. Ale po prostu tego może nie przemyślał. Nie psuj sobie tym dnia. Sesja super pomysł!!!

renia83 lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • aswariatka Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) czytałam Was wczoraj cały dzień, ale jakoś nie miałam weny aby pisać... Od wczoraj koszmarnie się czuję. M. Zaraził mnie czymś, bo boli gardło i okropny kaszel mam. Po za tym nic. Ale ten kaszel nie wróży nic dobrego, jutro lekarz... Po za tym od wczoraj też puchną mi ręce, musiałam zdjęć obrączkę. I się zastanawiam, czy w III trym. wracają wymioty??? Bo wczoraj mnie zemdliło po śniadaniu :(

Paula, widzę, że u Ciebie to cały ten szpital to jakaś PATOLOGIA!!! Obyś tam wytrzymała tak długo jak trzeba. A gdzie zamierzasz rodzić - w tym szpitalu czy w innym?

Widzę, że temat teściowych to temat nr 1 na naszym forum! Chyba najczęściej powraca i budzi najwięcej emocji!!! Moja, żeby było śmiesznie, też mnie ostatnio wkurzyła. Pyta się tak po prostu czy mam już okna pomyte i firanki wyprane!!!! Nosz cholera jasna! Ja jej na to odburknęłam, że jakbym nie była w ciąży, to już dawno bym miała wszystko zrobione, ale że zależy mi na dziecku, to się oszczędzam i nie mam nikogo do pomocy... Wkurzyła mnie i tyle!

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nix pisałaś wczesniej ze maluszki teraz dużo śpią, tez na to liczę. I ze będę miała przespane noce, dużo czasu w dzień i słodkie uśmiechnięte maleństwo, jak będzie nakarmione i przebrane. Hm... Ale marzenia.

nix, Fedra lubią tę wiadomość

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to co piszesz to takich koszmar ! mam nadzieje, że w szpitalu gdzie będę rodzić nie będzie takich cyrków. Szkoda tylko że co chwilę dowiaduję się o nowych złych opiniach na temat tego szpitala ehh ale myślę sobie, że ludzie zawsze więcej gadają jak źle się dzieje, bo pochwalić to mało komu się chce. I tak oto znam już 3 przypadki gdzie dzieci urodziły się z niedotlenieniem...wczoraj zasnąć przez to nie mogłam bo myślałam czy z naszym Jasiem wszystko ok, bo czasem na USG czegoś nie widać i zaczynam bać się porodu, że coś będzie nie tak.

isabelle pocieszaj się myslą, że niedługo wyjdziecie ze szpitala i sama będziesz mogła decydowac o każdej najmniejszej zmianie w otoczeniu Twojej córeczki.

Bell myslę, że musisz koniecznie pogadać z mężem, powiedz mu że teraz to Wy jestećie OSOBNĄ rodziną i musi z Toba konsultować takie rzeczy. Pewnie dla niego to nie miało znaczenia, więc wytłumacz mu że dla Ciebie to jest ważne. I oczywiście nie miej skrupułów i zejdź po torebki jak będziesz potrzebowała, bez przesady mogła wybrać sobie ile chciała i resztę zostawić. My wigilię spędzamy z teściami ale za rok chcę spędzać je we trójkę OSOBNO. U mnie w domu wigilę spędza się najbliższym gronie a to oznacza tylko rodziców i dzieci. Pewnie też będę miała niezłą przeprawę z mężem ale trudno i tak postawię na swoim. A tymczasem wczoraj teściowa mówi "no w tym roku Wy jesteście u nas, a za rok pewnie jedni i drudzy teściowie przyjdą do młodych" ehe już to widzę.

Co do kopniaków, ja teraz czuję ich tam samo dużo i do tego są bardziej bolesne, szczególnie te w żebra.

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    Nie zazdroszczę wam tych ekscesów szpitalnych masakra jakaś jak to czytam co tam się wyprawia :/

gwiazdeczko koniecznie daj znać co i jak tam wyszło
    a my dzisiaj zaczynamy 9 miesiąc wg belly;)) pełna ekscytacja
    Ewelina powiem ci szczerze, że ja też mam takie same przeczucia jak ty jeśli chodzi o wcześniejszy poród.

nix, Gwiazdeczka27, Ewelina88, Fedra lubią tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • aswariatka Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzruszył mnie ten film...

Też nie możecie się doczekać, kiedy przytulicie swoje maleństwa?

https://www.youtube.com/watch?v=vn4Oa_uBEDc

magdalenka, bluegirl89 lubią tę wiadomość

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswariatka wrote:

Ja bardzo chciałabym go zobaczyć, jak wygląda. Wczoraj mówie do męża "wszystko dla niego kupujemy, staramy się a on się jeszcze nawet nie urodził" na co mąż odpowiedział "no i nawet nie może sobie nic wybrać".
    Chciałabym żeby był już nami, ale niech sobie jeszcze posiedzi w brzuszku.

aswariatka, Fedra lubią tę wiadomość

• aswariatka Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój mąż ma ostatnio takie chwile i mówi, że to będzie takie fajne móc na Hanie sobie patrzeć godzinami i ją głaskać :) Już widzę, że to będzie zakochany tatuś :)

Fedra lubi tę wiadomość

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mówi, że cały dzien będzie Jasia na rękach nosił i nawet mi nie odda ! A ja mówię, że muszę karmić kiedyś, no to na czas karmienia ewentualnie łaskawie mi odda. Oby w nocy naszym mężom zapału nie zabrakło hihi

Fedra lubi tę wiadomość

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswariatka wrote:

Niezłe, oczywiście się poryczałam, a mąż się ze mnie śmieje ;p

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Bounia Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to jakiś horror! Mam nadzieję, że jutro Cię wypuszczą i ten koszmar się w końcu skończy! Ten szpital jest tragiczny! Ja leżałam na wyspiańskiego, położne miewały lepsze i gorsze dni, ale w większości były po prostu kochane. Potrafiły nawet przyjść mnie pocieszyć jak widziały, że coś było nie tak. Jeśli chcesz rodzić w BB to polecam tylko wyspianskiego. Trzymaj się kochana! Mam nadzieję, że jutro będziesz w domku!

82do3e5eb5b6wgpj.png
    hchyw1d33satxrke.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie pytanie mam do dziewczyn które już mają swoje dzieciaczki. Jutro mam wizytę i muszę się zdecydować czy chce rodzić sn czy cc iii pytanie moje czy jak wy rodziłyście sn to miałyście tylko podawany dolargan? jak to zniosłyście? U mnie nie ma ZZO wiec boje się jak cholera. Już nawet zaczęłam zastanawiać się nad innym szpitalem tylko kurcze ten mój gin cała ciąże mnie prowadził i jestem rozdarta.

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam sn bez zzo i nie wspominam tego źle. Podobno krzyczałam, tak mówi mąż. Ale naprawde nie pamiętam tego.

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ymm dzięki wiki za odpowiedź. Ja to już tak spanikowana jestem że po woli rozum mi odbiera.

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
‹‹ 1468 1469 1470 1471 1472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ