*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jonka ano wiem wiem... ale wczoraj apropo naszych rozmow o porodzie wlasnie mąż tez mowil, ze sam wie teraz duzo wiecej na temat ogarniecia domu bo w sumie robil 100% rzeczy, ktorymi do tej pory sie dzielilismy i ze damy rade bo nie musi sie juz uczyc wszystkiego od zera tylko wie co, jak i gdzie.
Wiec wyjdzie nam na dobre:)
Selene a wlasnie ja tez jedyne czego bym nie chciala to przenosić ciąże- nie chccialabym wogole wywoływania. to dla mnie najgorsza opcja.
Zapytam 17 gina o to- jaki wplyw ma cukrzyca i wogole, czy jak nie urodze do 2.01 to mi zrobia CC. wypytam o wszystko...
...Maud a jak tam twoje cukry i waga??Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 10:45
jonka91 lubi tę wiadomość
-
witam się po weekendowo! oboje z małżem mieliśmy lenia w niedzielę, więc nie zrobiliśmy nic, co było zaplanowane. Mnie jakoś zmogło i tylko się pokładałam z miejsca na miejsce (na co moja mama, że jak się tak pokładam to znak, że poród blisko- taaaaaa).
Co do terminu, porodu i warunków fizycznych. Lekarz wyznaczył mi termin kolejnej wizyty na 16.12 podsumowując: "Nic nie wskazuje na to, że Pani urodzi w grudniu, więc zapraszam za 2 tygodnie, ale wszystko jest możliwe, więc zrobi Pani sobie badania ze skierowania po niedzieli"
-
Agus89 wrote:Dlatego ja traktuję takie zapewnienia lekarza z przymrużeniem oka. Trzeba być przygotowanym na wszystko. Każdy organizm jest inny i nie da się przewidzieć kiedy się urodzi.
Lepiej na zaś się oszczędzać, tym bardziej że do ciąży donoszonej już tak niewiele zostało.
-
Melula wrote:witam się po weekendowo! oboje z małżem mieliśmy lenia w niedzielę, więc nie zrobiliśmy nic, co było zaplanowane. Mnie jakoś zmogło i tylko się pokładałam z miejsca na miejsce (na co moja mama, że jak się tak pokładam to znak, że poród blisko- taaaaaa).
Co do terminu, porodu i warunków fizycznych. Lekarz wyznaczył mi termin kolejnej wizyty na 16.12 podsumowując: "Nic nie wskazuje na to, że Pani urodzi w grudniu, więc zapraszam za 2 tygodnie, ale wszystko jest możliwe, więc zrobi Pani sobie badania ze skierowania po niedzieli"
-
W naszym schowku już leży jeden podkład.. Mąż by się zapłakał jakbym mu pobrudziła tapicerkę. Gdzie jak gdzie ale w samochodzie ma być błysk.. Już się boję co to będzie jak kupimy nowe auto.. Już teraz muszę trzepać buty przed wejściem..
Faceci i ich "zabawki".. -
Agus89 wrote:Selene przypomniałaś mi że muszę jeden podkład do schowka w samochodzie wsadzić.
Mamy jasną tapicerkę w aucie.
No no- ja mam w aucie i pod materacem.
Nosze wkladki- trudno jak sie poleje w miejscu publicznym to sie poleje. ale to chyba w filmach najczesciej:) -
Anutka wrote:Wow ja mam wizyte dopiero 29 grudnia i wtedy odbiore wynik gbs
Ag..., Anutka lubią tę wiadomość
-
jonka91 wrote:W naszym schowku już leży jeden podkład.. Mąż by się zapłakał jakbym mu pobrudziła tapicerkę. Gdzie jak gdzie ale w samochodzie ma być błysk.. Już się boję co to będzie jak kupimy nowe auto.. Już teraz muszę trzepać buty przed wejściem..
Faceci i ich "zabawki"..
MOj tesc tak ma ze auto nie jest dla niego a on dla auta- pedant totalny ale tylko jesli chodzi o auto. czysci, poleruje, a my kupowalismy samochod od niego w ktorym jest wieczny burdel i wiecznie nas opierdziela jak do nich jedziemy.
Juz mam tego dosc:/ i mimo ze auto dobre zadbane skoro tak je cackal to jakas masakra sluchanie tego. -
Melula wrote:Ja mam odebrać GBS 16.12. Wizyta 29 grudnia? W twoim wypadku to realne, ja mam termin wg OM na 2 stycznia, więc stąd też wcześniejszy termin wizyty.
Melula noo ciekawe, ktora z nas bedzie w teleexpresie:p hehe
ja odebralam w sobote wynik. -
Sarnaa wrote:Czesc!
dziewczyny jak czesto macie teraz wizyty u lekarza? Ja mialam teraz w czwartek i powiedzial ze nastepny raz zaprasza mnie 2 stycznia!! Toz to dwa tygodbie przed terminem.. no ale chyba wie co robi..
ja mialam 26.11, nast 17 grudnia. wczesniej mialam ze wzgledu na szyjke co 2 tyg.
tez mi wypadda 2 tyg przeed terminem ta wizyta:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 11:08
-
Sarnaa wrote:Czesc!
dziewczyny jak czesto macie teraz wizyty u lekarza? Ja mialam teraz w czwartek i powiedzial ze nastepny raz zaprasza mnie 2 stycznia!! Toz to dwa tygodbie przed terminem.. no ale chyba wie co robi..
Ja mam zaplanowaną wizytę na 23.12 i kolejną na 05.01, tyle, że na tą drugą mogę już nie dotrzeć, bo termin mam na 13.01. Od października mam wizyty co 2/3 tyg. -
ja miałam 2.12, teraz 16.12...
Jeśli chodzi o auto. Mój małż twierdzi, że auto nie ma wyglądać a jeździć i tak jest. Walnęłam autem w słup, a ten się nie przejął. Ja beczałam jak bóbr, że mu auto uszkodziłam, a ten zapytał czy nikomu nic się nie stało, a auto się naprawiAg..., jonka91, Wiki81, MonikaDM, Fedra lubią tę wiadomość