X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:21

• Ag... Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka ano wiem wiem... ale wczoraj apropo naszych rozmow o porodzie wlasnie mąż tez mowil, ze sam wie teraz duzo wiecej na temat ogarniecia domu bo w sumie robil 100% rzeczy, ktorymi do tej pory sie dzielilismy i ze damy rade bo nie musi sie juz uczyc wszystkiego od zera tylko wie co, jak i gdzie.
    Wiec wyjdzie nam na dobre:)

Selene a wlasnie ja tez jedyne czego bym nie chciala to przenosić ciąże- nie chccialabym wogole wywoływania. to dla mnie najgorsza opcja.
    Zapytam 17 gina o to- jaki wplyw ma cukrzyca i wogole, czy jak nie urodze do 2.01 to mi zrobia CC. wypytam o wszystko...

...Maud a jak tam twoje cukry i waga??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 10:45

jonka91 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i wynik GBs ujemny :) może mi się uda wskoczyć do wanny podczas porodu ;)

Alee mam dooobry humor dziś! :D sasaasasasaaa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 10:47

Ag..., Agus89, Fedra lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Melula Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się po weekendowo! oboje z małżem mieliśmy lenia w niedzielę, więc nie zrobiliśmy nic, co było zaplanowane. Mnie jakoś zmogło i tylko się pokładałam z miejsca na miejsce (na co moja mama, że jak się tak pokładam to znak, że poród blisko- taaaaaa).
    Co do terminu, porodu i warunków fizycznych. Lekarz wyznaczył mi termin kolejnej wizyty na 16.12 podsumowując: "Nic nie wskazuje na to, że Pani urodzi w grudniu, więc zapraszam za 2 tygodnie, ale wszystko jest możliwe, więc zrobi Pani sobie badania ze skierowania po niedzieli :)"

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Dlatego ja traktuję takie zapewnienia lekarza z przymrużeniem oka. Trzeba być przygotowanym na wszystko. Każdy organizm jest inny i nie da się przewidzieć kiedy się urodzi. :) Lepiej na zaś się oszczędzać, tym bardziej że do ciąży donoszonej już tak niewiele zostało. :)
    Uuu a torba jeszcze nie spakowana, jutrok sie za nia zabieram :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    witam się po weekendowo! oboje z małżem mieliśmy lenia w niedzielę, więc nie zrobiliśmy nic, co było zaplanowane. Mnie jakoś zmogło i tylko się pokładałam z miejsca na miejsce (na co moja mama, że jak się tak pokładam to znak, że poród blisko- taaaaaa).
    Co do terminu, porodu i warunków fizycznych. Lekarz wyznaczył mi termin kolejnej wizyty na 16.12 podsumowując: "Nic nie wskazuje na to, że Pani urodzi w grudniu, więc zapraszam za 2 tygodnie, ale wszystko jest możliwe, więc zrobi Pani sobie badania ze skierowania po niedzieli :)"
    Wow ja mam wizyte dopiero 29 grudnia i wtedy odbiore wynik gbs :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANutka a nie mozesz odebrac wyniku wczesniej? albo chociaz zadzwonic?
    wogole bardzo szybko masz GBS zrobiony. Od 35tc sie robi zeby byl w miare aktualny

Gwiazdeczka27, Anutka lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:52

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Uuu a torba jeszcze nie spakowana, jutrok sie za nia zabieram :-)

Ja swoją już z tydzień pakuję. :P
    Nie mogę tego ogarnąć. :)
    Wolę się na ostatnią chwilę spakować. :D

Anutka lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene przypomniałaś mi że muszę jeden podkład do schowka w samochodzie wsadzić. :) Mamy jasną tapicerkę w aucie. :D

Selene lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W naszym schowku już leży jeden podkład.. Mąż by się zapłakał jakbym mu pobrudziła tapicerkę. Gdzie jak gdzie ale w samochodzie ma być błysk.. Już się boję co to będzie jak kupimy nowe auto.. Już teraz muszę trzepać buty przed wejściem..
    Faceci i ich "zabawki".. :P

• Ag... Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Selene przypomniałaś mi że muszę jeden podkład do schowka w samochodzie wsadzić. :) Mamy jasną tapicerkę w aucie. :D

No no- ja mam w aucie i pod materacem.
    Nosze wkladki- trudno jak sie poleje w miejscu publicznym to sie poleje. ale to chyba w filmach najczesciej:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Wow ja mam wizyte dopiero 29 grudnia i wtedy odbiore wynik gbs :-)
    Ja mam odebrać GBS 16.12. Wizyta 29 grudnia? W twoim wypadku to realne, ja mam termin wg OM na 2 stycznia, więc stąd też wcześniejszy termin wizyty.

Ag..., Anutka lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    W naszym schowku już leży jeden podkład.. Mąż by się zapłakał jakbym mu pobrudziła tapicerkę. Gdzie jak gdzie ale w samochodzie ma być błysk.. Już się boję co to będzie jak kupimy nowe auto.. Już teraz muszę trzepać buty przed wejściem..
    Faceci i ich "zabawki".. :P

MOj tesc tak ma ze auto nie jest dla niego a on dla auta- pedant totalny ale tylko jesli chodzi o auto. czysci, poleruje, a my kupowalismy samochod od niego w ktorym jest wieczny burdel i wiecznie nas opierdziela jak do nich jedziemy.
    Juz mam tego dosc:/ i mimo ze auto dobre zadbane skoro tak je cackal to jakas masakra sluchanie tego.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc! :) dziewczyny jak czesto macie teraz wizyty u lekarza? Ja mialam teraz w czwartek i powiedzial ze nastepny raz zaprasza mnie 2 stycznia!! Toz to dwa tygodbie przed terminem.. no ale chyba wie co robi..

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Ja mam odebrać GBS 16.12. Wizyta 29 grudnia? W twoim wypadku to realne, ja mam termin wg OM na 2 stycznia, więc stąd też wcześniejszy termin wizyty.

Melula noo ciekawe, ktora z nas bedzie w teleexpresie:p hehe
    ja odebralam w sobote wynik.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarnaa wrote:
    Czesc! :) dziewczyny jak czesto macie teraz wizyty u lekarza? Ja mialam teraz w czwartek i powiedzial ze nastepny raz zaprasza mnie 2 stycznia!! Toz to dwa tygodbie przed terminem.. no ale chyba wie co robi..

ja mialam 26.11, nast 17 grudnia. wczesniej mialam ze wzgledu na szyjke co 2 tyg.
    tez mi wypadda 2 tyg przeed terminem ta wizyta:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 11:08

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarnaa wrote:

Ja mam zaplanowaną wizytę na 23.12 i kolejną na 05.01, tyle, że na tą drugą mogę już nie dotrzeć, bo termin mam na 13.01. Od października mam wizyty co 2/3 tyg.

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 19 grudnia, 3 tygodnie od ostatniej,a póżniej to nie wiem:) odmalowałam parapety:)teraz się wietrzy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 11:12

Ag... lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam 2.12, teraz 16.12...
    Jeśli chodzi o auto. Mój małż twierdzi, że auto nie ma wyglądać a jeździć i tak jest. Walnęłam autem w słup, a ten się nie przejął. Ja beczałam jak bóbr, że mu auto uszkodziłam, a ten zapytał czy nikomu nic się nie stało, a auto się naprawi :)

Ag..., jonka91, Wiki81, MonikaDM, Fedra lubią tę wiadomość

‹‹ 1475 1476 1477 1478 1479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ