X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Selene Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:56

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matulu z trojaczkami ! podziwiam. Ostatnio oglądałam na YT poród trojaczków i to SN !

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:04

jonka91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja swoją prawdopodobnie też w poniedziałek....;)

jonka91, MonikaDM lubią tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie sata porodu pozostanie noeapodzianka :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:04

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy juz tutaj ktoś wklejał stronkę, ale może się przydać http://rodzicielski.gov.pl/

szok ! wiedziałyście o tym? http://wpolityce.pl/lifestyle/63065-szok-adhd-nie-istnieje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 13:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja miałam taki dylemat jak miałam długie włosy za łopatki i wiesz co wymyśliłam? fryzure piosenkarki PINK! :D ale też z tym było układania...

MonikaDM lubi tę wiadomość

• kasiakra Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi się dziś nic nie chce... ostatnimi czasy ciągle tylko przekładam rzeczy w szafach, wyrzucam zbędne, na nowo układam, by wygospodarować jeszcze trochę miejsca na rzeczy dla małego...

Gdybym tylko miała samochód pojechałabym na jakieś zakupy... a tu autka brak...

Kupujecie jakieś butelki tak w razie w? planuję karmić, ale to nigdy nie wiadomo. Jakie butelki polecacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 13:31

relgtgf6uee8xud8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem.
    Kuzwa. Nic nie rozumiem.
    Sprzęt ten sam. Oczywiście nie obyło się bez spiecia. Przychodzimy zgodnie z ustaleniami 8:30. Nikogo nie ma. Maz lata i szuka.
    W końcu przychodzi i mówi ze usg robia tylko w poniedziałek. Ku*****
    Mowie nie ma mowy. Dzwoniłam wczoraj kazali być dziś ma tu zaraz pojawić się lekarz.
    No i oczywiście się pojawił. Patrzy na wypis i ostatne usg. I pyta mnie! ? Jakie małowodzie skoro afi 8....
    Mowie ze nie wiem.
    Robi usg i
    ...................... wyszło jej 14!
    Przepływy ok.

Czyli podsumowanie:
    Niedziela - afi 9. Nikt nie zwrócił uwagi. Ale zostaje bo mało się Szymi rusza.
    Wtorek- afi 9. Za mało. Do obserwacji.
    Piątek - afi 10, 91 (mówią, że 9) i ze malo i na weekend mam zostać.
    Poniedziałek- afi 8 WYCHODZĘ DO DOMU (poziom najmniejszy a oni mnie wypuszczają? )
    Wtorek - odbiór wypisu i tam błędy, wiec robią usg i afi 12.
    Dziś- afi 14.

O CO TU CHODZI ??????????? Co mam sobie średnia wyciągnąć?

Najważniejsze ,że są. I nawet jak jest mniej np 9-10 to i tak norma. Prawda?

Poszłam jeszcze na ktg. Też ok.
    Mój gin w szoku trochę. Jak się bardzo martwię, to mogę być w poniedziałek. Jak nie to w środę.

Jakby tego było mało. .... znowu sajgon tam. Lekarze latają. Jakieś sprzęty. Nerwów masa. Młody człowiek gada przez tel cały się trzęsie i " szukam po całym szpitalu tego profesora. Księdza też nie ma nigdzie". ; (

Okazało się, że żona po porodzie - Zator. Boże. Uciekałam stamtąd. Mój mąż tak się przeraził, że cała drogę nic nie mówił.

Ag - i jak?

Aha - zrobiam cytomegalie igm dziś. Proszę o modlitwę, żeby bta infekcja nie miała z tym wirusem nic wspólnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 13:38

• Selene Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:57

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Kupujecie jakieś butelki tak w razie w? planuję karmić, ale to nigdy nie wiadomo. Jakie butelki polecacie?

ja kupiłam takie.. nie wiem czy się przydadzą, wiadomo zawsze można wyskoczyć do sklepu, ale wolę już je mieć w domu.
    http://allegro.pl/1-lovi-butelka-dynamiczna-250ml-150ml-wyprzedaz-i4848305028.html

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra ja mam 120ml Tommy Tippee antykolkową z rurką w środku, 2xTT 260ml antykolkowe zwykłe i jedną 120ml szklaną z Canpola w razie czego na herbatke (bo herbatki lubią farbować plastik).

Kupiłam w razie W(bo nie będę gonić później meża po sklepach), ale zakładam KP :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA no jakaś paranoja w tym szpitalu! :/ weź napisz skargę do dyrektora i dołącz tam kopie badań i wypisu! Tak być nie może :/

• kasiakra Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę, ze wybieracie avent lub tommy tipeee, ja zaczynam się właśnie zastanawiać... Oby mój synek nie miał kolek jak mamusia, bo szanowny tatuś męczyła całą rodzinę przez 4 miesiące :-)

relgtgf6uee8xud8.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Ok wprowadzam drobne zmiany w naszej liście porodowej.
    Dziewczynom, które mają wyznaczone planowane cc dopisuje daty, tak więc proszę o przypomnienie, która kiedy zamierza poznać swoje Dziecię! :)
    Z tego co pamiętam:
    Kawa 05.01
    Fucina 05.01
    M4DZIA 16.01
    Wiki 19.12

Malenq, MartaKD, MonikaDM i reszta przypomnijcie się ;)
    Ja jeszcze nie mam terminu cc, bedę wiedziala po swietach,na razie niech zostanie co jest:)

jonka91 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • kasiakra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ten szpital to jakiś przekręt.
    Musisz też pamiętać, że ilość wód jest zmienna jednego dnia może być mniej, drugiego więcej, wiem to od mojego gina - ja mam znów wielowodzie AFI 23cm

relgtgf6uee8xud8.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiu teraz chyba większość butelek robią z zaworkiem/dziurką antykolkowym co odprowadza powietrze :)

• kasiakra Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    kasiu teraz chyba większość butelek robią z zaworkiem/dziurką antykolkowym co odprowadza powietrze :)
    Kawa pewnie tak, ale do tej pory nie miałam żadnej w ręce i zastanawiam się które są dobre, ale to pewnie są indywidualne preferencje dzieci

Kawa lubi tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie każdej małej istotce może inna spasować, podobnie jak z kosmetykami czy pieluchami :)

kasiakra lubi tę wiadomość

‹‹ 1532 1533 1534 1535 1536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ