X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:16

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)

Isabelle bardzo lubie czytać od Was posty, jako mam wczesniaka wiem jąka radość czerpiesz z małych kroczkow i determinacji Alicji:))) sciskam Was

Ag ależ Ci dobrze ze jutro moze do domku :) i juz będziecie we trojeczke- cudownie :)
    I powiedz mi jeszcze czy chciałas lewatywę No ja mam ciagle schize ze sie zesram przy porodzie :(
    Wiki co do krwi pepowinowej zgadzam sie za Tobą w 100%

Wczoraj przez 5 godzin zdobilam z Tymim 300 pierników :d
    Co do objawów jakis zbliżającego sie porodu chyba tylko psycha mi siada nic wiecej , bucze ostatnio co dzien! Sparaliżował mnie strach nie wiem co sie dzieje

Szpilka lałam z Twoich opowieści o pralce :ddd

Zaleglam w łóżku ;) na śniadanie znow niezdrowo kakao plus pierniki

Wiki81 lubi tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wygląda obchód po cc? Też majty w dół czy tylko Blizne sprawdzają? Hmm

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś znała jakąś ciężarną, która miała w ciąży cytomegalię, jak to przeszła?
    Pisałam kiedyś, że mam mocną opuchniętą twarz i dalej tak mam niestety (chociaż nie wiem czy to węzły chłonne), pomimo, że stopy i dłonie nie są. Myślałam, że to od tych sterydów, ale dr mi powiedział, że nie spotkała się z tym wcześniej. Obawiam się że te przeciwciała robią coś złego w moim organizmie i ten ból głowy. Znowu wstałam z bólem, ale wczoraj płakałam, więc to mnie może jeszcze trzyma. Wzięłam Apap Junior bo tylko taki mam w domu.

Ale czuje ruchy od rana ( nie za mocne, ale miejsca tam też za dużo nie ma) więc to mnie uspokaja.
    Wiki,moja siostra miała cytomegalię w drugiej ciązy, przeszła to jak przeziębienie, nawet nie wiedziała na początku,że to jest to.Miała też zapalenie ucha przy tym.

Wiki81 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:17

Tymi, MonikaDM, Ewelina88 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie bolą...kolana od mycia podłogi na kolanach:)ale wysprzatane mam pokoje,że hej:) wieczorem przyszła przyjaciółka (przyszla mama chrzestna Mai) i przyniosła prezenty- misia tvn-Gosia i książkę Pierwszy rok z życia dziewczynki,z miejscami na wpisy przeróżne, sa też piekne fotografie dzieci.
    Popili trochę z mężem moim winka i szampana,a ja dostałam bezalkoholowy z Biedry Party Pop:)

szpilka, Tymi, bluegirl89 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Tymi, po to jest nasze forum, zeby doradzic, uspokoic lub rozsmieszyc, uspokajac mnie nie trzeba bylo, doradzic ewentualnie, ale sama wpadlam na to, ze to latanie po lazience to skutek niewypoziomowanych nozek, wiec moglam ewentualnie rozsmieszyc, te z nas, ktore maja teraz zmartwienia lub ciezki czas :)

Wiki nie wiem na pewno, ale mam wrazenie, ze cos bylo na czerwcowkach 2014, no ale to juz z pol roku jak tam zagladalam jak okazalo sie ze ja w ciazy i podgladalam jak tam na koncowce :)

Ag super jakbyscie jutro wyszli

Tymi, Wiki81 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    A mnie bolą...kolana od mycia podłogi na kolanach:)

No tak, jedna szoruje podłogi na kolanach, druga przekopuje ogródek. Czy wyście ciężarówki powariowały? :D

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Tymi, nie ukrywam, że Twoje posty - mamy wcześniaka były dla mnie zawsze dużym wsparciem :* Wiem, że nie można oczekiwać od razu zbyt wiele, nauczyłam się pokory i cierpliwości. Wkurzam się, jak ktoś mnie pyta, czy na święta Alicja będzie w domu i czy na zdąży przybrać do 2 kg w dwa tygodnie... Ja w ogóle o tym nie myślę, dla mnie najważniejsze jest, żeby wyszła wtedy, gdy będzie na to w pełni gotowa i lekarze uznają, że już jest na to czas. Już nie jestem egoistką, która za wszelką cenę chce tulić dziecko w pięknej domowej świątecznej scenerii, święta spędzimy w szpitalu, pewnie sylwestra i nowy rok także. Fajnie patrzeć jak rośnie, przybiera na wadze, robi postępy, ale robię jednocześnie wszystko by nie czuć rozczarowania jeśli przyjdę rano na oddział, a położna powie, że dziś nie przybrała nic albo tylko 10 g.
    To wlasnie sa slowa mądrej, dojrzałej Kobiety-Matki:)
    Takie sytuacje bardzo nas zmieniają i uczą tego o czym piszesz:) ogromnej pokory wobec każdego dnia , przyjmowania wszystkiego tak jak daje Ci to los, ogromnej cierpliwości i bezwarunkowej miłości , na ludzi i ich pytania nie masz co tracić energii, pamiętaj o tym, ja wlasnie przez ludzi czułam sie najbardziej osaczona i przygniatana pytaniami do tego stopnia ze bałam sie wyjść z domu bo zamiast wsparcia otrzymywałam ich wscibskosc i chęć zaspokojenia sensacji ale byłam wtedy młoda bardzo i mało dojrzała emocjonalnie , fakt bardzo mnie ten czas zahartowal co " wyszło" dopiero po pewnym czasie :)

Ucaluj dzielna mała Księżniczkę :))))

l22nhdge0qqepa6e.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też kupiłam właśnie pojemniki na mleko z baby ono,mam z tego laktator, nianię i podgrzewacz do butelek.
    i dokupiłam tez z babyono majtki poporodowe:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 10:04

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:59

Chanela lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę doprowadzić się do porządku przed wizytą jutro. Szkoda że teraz robi się to tylko dla lekarki, a nie dla siebie, czy męża :)

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zostałam osikana i osrana:) a mój kostek dostal sliczne różowe wdzianko i mam cudowna dziewczynkę.
    Jejku mam na sali laske tzn mamę która się urodziła w 24tc. Teraz ma 25 lat i cala normalna.

Lewatywę przed miałam bo chciałam, miałam 2 dniowe zaparcie.
    Najmniejsza wlewka, wyczyscilam się szybciutko a moja położna przy partych mówiła do mnie aga: dawaj tak jakbys chciała zrobić duza kupe:) wiec dobrze ze ta lewatywę mialam:)
    Ale ja się tam akurat tego nie bałam, miałam 4 raz i dla mnie to normany zabieg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 10:39

Tymi, isabelle, Ewelina88 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Paula nie jestem przekonana do tego. Mam wrażanie że się na tym eksperymentuje + koszty. Moja koleżanka to wykupiła 4 lata temu i od zeszłego roku zrezygnowała, oddała na cele publiczne i nie utrzymuje już banku. Te koszty, które poniosła też jej przepadły, a było to kilka tysięcy przez ten czas.

Ale cały czas mam to w głowie. Myślę. Mam też mętlik w głowie.

PS. Jutro jeszcze porozmawiam z moją dr. Dam znać, jak coś mi rozjaśni.

Tez mam z tym tematem problem.juz właściwie byliśmy zdecydowani, stwierdziłam ze nie będę na dziecku oszczedzac i wybralam najbogatszy pakiet.a później przypomnialam sobie że mam wśród "znajomych" 2 osoby które maja doktoraty w dziedzinie genetyki,immunologii itp, jedna ma 2 dzieciaków_nie skorzystała z tej opcji pomimo tego ze kasy jej nie brakuje.jej zdaniem nauka tak się rozwija ze za kilka lat pojawia się nowe możliwości i ta opcja z krwią pepowinowa nie będzie jedyną. Nie wiem czy dobrze robię ale chyba jej poslucham. Ale może macie inne dane? Ps z kolei moja przyjaciółka wzięła po pakiecie dla każdego z 2 dzieci.

Wiki81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny upewnijcie mnie czy dobrze myślę: na wyjście ze szpitala:
    bo nie zamierzam brać ciuszków do szpitala, tam mają...

ubieramy na cebulkę:
    - body,
    - pajacyk
    - sweterek
    - czapeczka bawełniana,
    - czapeczka cieplejsza
    - kombinezon.

czy na pajacyk jeszcze spodenki jakieś????
    u mnie ze szpitala to jakieś 100km....

jejku dzisiaj staram się dopiąć w domku wszystko na ostatni guzik, jutro ma wizytę i jak wód nie przybyło to kładzie mnie do szpitala aż do rozwiązania i chcę małżowi wszystko spakować....

co do lewatywy, znając moje zaparcia to będę ją brała bez słowa sprzeciwu.....

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Dziewczyny upewnijcie mnie czy dobrze myślę: na wyjście ze szpitala:
    bo nie zamierzam brać ciuszków do szpitala, tam mają...

ubieramy na cebulkę:
    - body,
    - pajacyk
    - sweterek
    - czapeczka bawełniana,
    - czapeczka cieplejsza
    - kombinezon.

czy na pajacyk jeszcze spodenki jakieś????
    u mnie ze szpitala to jakieś 100km....

Ubrałabym skarpetki i niedrapki na łapki ;) Takie cieniutkie, bawełniane spodenki też można wziąć

Malenq, Chanela lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag dzieki za odpowiedz :)

Malenq moim zdaniem wystarczy :)))
    No i tak jak Anka pisze skarpetki i niedrapki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 10:59

Malenq lubi tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!!! Mi chyba zaczyna mój stan ciążyć. Mam dziś ochotę usiąść i zapłakać... Po dzisiejszym prysznicu ja patrzę w lustro i co ? nie wierzę. mój brzuch od pępka w dół ozdobiony jest w małe prążki, pełno małych prążków. Kurde... od początku się smaruję i co - liczyłam, że tego uniknę. A tu taki zonk, a gdzie jeszcze do końca, boję się, że całą mnie posieka. Wszytko przez ten przekroczony poziom wód i duży brzuch... Idzie się załamać...

relgtgf6uee8xud8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście skarpetki................pajacyk jest wyposażony w rękawkach w takie zakładki "niedrapki" ..............:)

wojna z małżem zaliczona.......:-/ grrrrrrrrrrrrrrrrr

• Selene Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:59

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
‹‹ 1550 1551 1552 1553 1554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ