X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:06

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Melula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakupy:
    1. Kocyki: z piszczałką (muffinką), dwustronny grubszy z sową(turkus-róż)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac7d66eb0d14.jpg
    2. Ręcznik 100x100 pomarańczowo-szary (grubszy)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/93b78aec2c47.jpg
    3. Ręcznik 75x75 beżowo-żółty z żyrafą
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7c4f963e19c4.jpg
    4. Dwie pieluszki flanelowe (+ 10 szt podwójnie tkanych firmy Kieczmerscy - są super po praniu w 90*)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a2f3e203aa99.jpg
    5.Podkład (przenośny przewijak) - bawełna, ceratka, bawełna (i podkład pod prześcieradło do łóżeczka (bawełna i cerata, bez fotki)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1ce497636b5e.jpg

Malenq, Chanela, bluegirl89, Nuskaw, Becia81, Agus89, MonikaDM lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • aswariatka Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu temat teściowych powraca... Dziewczyny, co my się na nie nadenerwujemy to nikt nie wie...
    Moja aż taka upierdliwa nie jest, ale czasami coś palnie żeby się wtrącić. Boje się, że mi kiedyś braknie cierpliwości :/

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szczęście żadnego parcia na konkretną datę porodu nie ma. Chyba po naszych wcześniejszych przejściach każdy chce, żeby dzieciątko było po prostu zdrowe i donoszone, a kiedy wyskoczy na świat to sprawa drugorzędna.. Oprócz wyskoku teściowej na temat wagi Młodego.. ale to już pisałam, podobno było w żartach wypowiedziane..
    Za to najbardziej na moim szybkim porodzie zależy, ofk. oprócz mnie, chrześnicy męża.. Ona cały czas powtarza, że dla niej najlepszym prezentem pod choinką będzie Filip i ciągle dopytuje ile jeszcze czasu i czy zdąży się urodzić przed Świętami.. Młoda nawet powiedziała, że mogłaby zrezygnować ze swojego prezentu od Mikołaja (zestawu klocków Lego) na rzecz właśnie urodzin Filipka.. Hehe

Chanela, renia83 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech dziewczyny nie ma się co stresować, ja też stale słyszę żebym donosiła do stycznia, jak już pisałam, teściowa urodziła męża 28 grudnia, więc chyba najmniej ma do opowiadania w kwesti "wstrzymywania" porodu ? No ale cóż, ludzie gadają, ja słucham bo już nie mam siły walczyć z wiatrakami.

kasiakra Ty się stresujesz że tyjesz, a ja że waga mi stanęła i obwód brzucha również ! Przez to mam schizy że Jasiu nie rośnie, do tego mam stałe, natrętne myśli że jak się schylam to go gniotę, albo wczoraj siedziałam w aucie na miejscu pasażera i musiałam otworzyć z tego miejsca bagażnik mężowi (po lewej strony fotela kierowcy) no więc akrobacja niezła) i miałam później wyrzuty że robie Jasiowi krzywdę że się tak ciągle schylam, wyginam że coś mu zrobię a najgorzej że złamię kark czy kręgosłup !! Wiem że to pewnie głupie, ale nie mogę od tych myśli już...w środę na wizycie zamierzam powiedzieć to lekarzowi, to znaczy że nie tyję i brzuch stanął w miejscu, i tak jak zawsze wydawał mi się ogromny tak teraz sobie myślę że jest malutki.

My krwi pępowinowej nie pobieramy również ze względu na finanse, nie stać nas.

A co do lewatywy to o ile organizm sam się nie oczyści to będę chciała jak najbardziej.

belldandy lubi tę wiadomość

• Chanela Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:07

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Jak was czytam to cieszę się przeogromnie, że do rodziców mamy 220 i 450 km. Telefon zawsze można wyłączyć ;)
    Moja teściowa jest 250km stąd... Telefonu, jak nie odbiorę 3 razy, to będzie dzwoniła do mojego małża z pytaniem, co się dzieje, a potem będę musiała słuchać jeszcze jego, więc zwykle ona gada 3-5 minut i NAGLE, u mnie np. gotuje się zupa, ziemniaki, dzwoni do drzwi listonosz, sąsiadka etc. ale co krwi napsuje to jej.

Malenq, isabelle lubią tę wiadomość

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zauważyłam puchnięcia jakiegos ogromnego, to znaczy obraczki juz nie założę i nie nosze jej od jakiegoś miesiąca, ale np. nogi, czy ramiona to wydaje mi się, że mam takie same.

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Jak was czytam to cieszę się przeogromnie, że do rodziców mamy 220 i 450 km. Telefon zawsze można wyłączyć ;)

Trochę tego zazdroszczę! My ostatnio coraz częściej myślimy o zakupie swojego M. Mamy trochę oszczędności i jeżeli mężu dostanie dobrą podwyżkę to z drobnym kredytem będziemy mogli sobie na to pozwolić.. A w tedy wolnoć Tomku w swoim domku.. Nikt nie będzie się, że tak ładnie napiszę wpierdzielał w to jak, kiedy i co robimy...
    Alee... to wszystko jest uwarunkowane od tej jego podwyżki, a później od znalezienia przeze mnie pracy. Bo jeżeli dostanie tylko np. 200zł brutto to i za 10 lat się nie wyprowadzimy.. No nic oby wszystko ułożyło się po naszej mysli!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 12:22

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Selene Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:59

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, idę włączyć pralkę. Może przykleję w końcu te naklejki w pokoju Ali :) Nie mogę się zdecydować, gdzie je zlokalizować...
    Małż pojechał pomóc teściowi w tworzeniu podwieszanych sufitów, a ja zostałam w domu... Nie lubię tak zalegać u kogoś cały dzień, bo to ani się położyć, jak się chce, zero wygody, tak siedzieć... Wolę u siebie. Choinka stoi i patrzy na mnie... żeby ją ubrać, he he he
    A to nasz nowy świąteczny przyjaciel (fotka z kartonu), będzie stał w tym roku na balkonie od strony salonu, a za rok na tarasie (przy pokoju Ali, będzie już duża, więc będzie miała swojego przyjaciela na święta za oknem)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/131acb8d5793.jpg

Selene, jonka91, szpilka, Becia81, Agus89, MonikaDM, bluegirl89 lubią tę wiadomość

• Chanela Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:07

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItajcie:D

Tak czytając o inteligencji ws miesiac urodzenia, to powinnam być w miarę inteligentna ;p urodzona w marcu :D

My dziś wybieramy się zobaczyć wózki i podjać ostateczną decyzję...może wstąpimy przy okazji do Ikei to od razu coś jeszcze się zobaczy, moze dokupi, no i coś z ozdób świątecznych żeby poczuć magię świąt :D

Wczoraj też mąż powiesił firanki po wielkiej awanturze, ze nie potrafi, ale okien nie zdążył umyć...a tak na odwrót zrobiliśmy...a co ;p

Miłego dnia :D

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to szczęście, że nic a nic póki co nie puchnę. Obrączka, jak przystało na sezon zimowy, jest luźna :)
    U mnie też się nikt nie wypowiada odnośnie porodu. Chyba nie ma takiego szaleńca, który chciałby ze mną zadzierać :D

jonka91, Selene, Agus89 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • aswariatka Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieszkaliśmy z teściami 1,5 roku po ślubie i uważam, że wyprowadziliśmy się w odpowiednim momencie, już teraz bym z nimi nie wytrzymała...
    A teraz mamy mieszkanko mojej babci, która jeszcze z nami mieszka. Cieszę się, że nam dała mieszkanie (3 pokojowe, K+Ł na parterze, jeden pokój jest jej) całe dwa lata je remontowaliśmy generalnie, skończyliśmy w tym roku, akurat jak dowiedziałam się o ciąży. Ale mam z babcią problem.... bo pali papierosy...
    Ona obiecała że rzuci, ale nic z tego. Pali może 3-4 szt. na dzień, więc nie jakoś dużo, ale zawsze... A ja mam fioła i prowadzę z nią wojnę o to... Jeszcze bardziej się czepiam, od kiedy mam syndrom wicia gniazda... W całym domu czuć kiedy ona pali (a i tak stoi przy oknie), nie mamy balkonu, ja się upieram i krzyczę, że ma wyjść z domu ale na nic... Mam ogromny z tym problem... Wiecie ile się naczytałam, o dzieciach, przy których się pali w domu i o chorobach??? Wiem, że wszystko zależy od ilości, bo ona naprawdę tak max 4 wypali na dzień, ale ja dostaję szału.... Boję się co będzie od stycznia, nie wyobrażam sobie, żeby moje maleństwo musiało to wdychać...
    Jak to u Was z tym jest? Pali ktoś u was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 12:33

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Dziewczyny mam jeszcze pytanie ile się tyje w ostatnim miesiącu? jak do tej pory norma 2 kg miesięcznie?
    Ja w ostatnich dwóch miesiazch nic nie przytyłam, ale wczesniej 20. Co do rozstępów ja niczym się nie sparowałam, może 2 razy oliwka po prysznicu i raczej nie mam rozstępów. A w obwodzie mam 120 cm już chyba. Startowałam z wagi 58. (teraz mam 78kg). Także to też kwestia genów. Mi po pierwszej ciązy na pośladkach kilka wyszło rozstępów.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ma któraś laktator Canpol ?? Bo chyba na ten się zdecyduje ma dobre opinie...
    http://allegro.pl/canpol-babies-laktator-elektryczny-akcesoria-i4891732497.html

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswariatka wrote:
    Jak to u Was z tym jest? Pali ktoś u was?
    Babcia jest "na chodzie"? ;) U mnie na teścia poskutkował kiedyś szantaż - albo papierosy, albo gotowe ciepłe obiadki. Po kilku dniach zmiękł ;)

201501145565.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:59

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • aswariatka Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, ma 80 lat i jest na chodzie.
    Szantaż nie da rady... Co jakiś czas drukuję jej z neta inf nt palenia papierosów przy niemowlakach o skutkach itd. Ale chyba tego nie czyta, nie dociera do niej... :( mówię Wam jestem już bezsilna... ile już nerwów na to straciłam i łez wylałam... :(

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
‹‹ 1552 1553 1554 1555 1556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ