Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj jak byłam po chlebek to zakupiłam dwa trójkąty z serem ! mmm coś dzisiaj pączkowy dzień !
    A my z małżem mamy dylemat czy jechac do Ikei jutro czy nie. Juz kiedyś pisałam że u nas to wyprawa bo 80km do Gdańska więc jesteśmy tam raz na rok, lub rzadziej. Poza tym teraz na kupie u teściów nie ma gdzie palca wcisnąć, więc nie wiem gdzie mielibbyśmmy te nasze zakupy upchać, a chcieliśmy kupic garnki na indukcje i różne pierdółki. Mąż musiałby wziąć wolny dzień, no ale to dla nas atrakcja jakaś i dla mnie odmóżdżenie po całotygodniowym siedzieniu.
    Jeeej ale dylematy, musimy jeszcze pomyśleć....

• Anutka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    A ja pozdrawiam z kawiarni, piję latte z syropem cynamonowym, leci muzyka chill-outowa, czytam gazetki i jest mi strasznie błogo i ciepło, córcia kopie...normalnie raj!
    A na dworze jest jak wiosną, normalnie dziw, że to koniec grudnia.
    Wczoraj moja mama z córką ubrały choinkę, więc klimat jest wspaniały, córa chciała spać w salonie i w końcu mąż pościelił jej kanapę, ale była szczęśliwa.

Anutka może brzuch opadł i stąd te bóle i sikanie, może to więzadła bolą?
    Obniza sie, to prawda...

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 szlafroczek faktycznie bajer ! u mnie lumpek tylko w środę bo jest -50%
    I nie wiem skąd u Ciebie i zielarki taka pogoda, nad morzem dzisiaj szaro i ponuro.

• agnesik Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Agnesik u mnie znowu z tych męskich rzeczy do roboty też nic się nie mogę doprosić. A meble też sobie sama poprzestawiałam-podłożyłam pod nie stare szmaty i lekko poszło. Obecnie jest na etapie ocieplania strychu nad sypialnią, bo jest w niej cholernie zimno a Mała ma być tam z nami i co? ten etap trwa już pół roku!

A z ostatnich nowości to rozpakowaliśmy wózek, a tam koła nie napompowane i stwierdził że mu pompka nie wchodzi między te koła i nie idzie ich napompować. Więc wziął je do pracy by naplumpać KOMPRESOREM, a koleś w sklepie kategorycznie zapowiedział by tak nie robić. I tak oto wrócił z kołami a z jednego zeszło powietrze, okazało się że jest w nich dziura i zamiast oddać to na gwarancje to stwierdził że je polepi O_O i kuźwa lepi je już UWAGA miesiąc :/

Kawa lubię tylko dlatego, że znam takie sytuacje!

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula polubiłam za tekst o kotach z kurzu

Kawa robię niekiedy to samo (wczoraj potrzebował szpilki do materiału i szuflada dalej otwarta, myślę, że dziś zwróce na to jego uwagę jak bedzie w humorze odpowiednim)

i jak mam dobry dzien to chce mu zrobic obiad czy cos dobrego na kolacje, bo jest moi mężem, a jeszcze teraz ma mnostwo na glowie plus remont, ale jak mam zły to chce leżeć i pachnieć i mieć podane pod nos, i nie musiec a ewentualnie chcieć (często się udaje, ale pamietajcie, że gwóżdź nigdy tak dobrze nie wchodz w ścianę jak na wqrwie na faceta i meble, które normalnie są za ciężkie do ruszenia nie przesuwaja sie z łatwością, choć w ciąży odpuszczam takie atrakcje)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:

A dla córki koleżanki udało mi się w innym lumpku dorwać płaszczyk
    DSC0270jp_whqhnea.jpg
    W związku z takimi ubrankami już teraz marzę o kolejnym dziecku, tym razem dziewczynce :-D

magdalenka, agnesik lubią tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wyobraźcie sobie że mój ma jeszcze problem podnieść papierek z podłogi. Więc kiedyś podniosłam papierek po różowej gumie Orbit do żucia i napisałam na niej "od (data) tu sobie leżę" i po kilku tygodniach straciłam cierpliwość i w końcu sama go podniosłam i wyrzuciłam. Na nic było położenie papierka na środku w drzwiach NIE WIDZIAŁ go dalej!

magdalenka, ania_29, jonka91, Viv78, Agus89, bluegirl89 lubią tę wiadomość

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    W związku z takimi ubrankami już teraz marzę o kolejnym dziecku, tym razem dziewczynce :-D
    Uważaj bo mam znajomą która była święcie przekonana że jej KP działa jak antykoncepcja (tylko nie wiedziała, że to musi byc naprawde regularne ) i od razu zaszła w kolejną ciąże !

rastafanka, kasiakra lubią tę wiadomość

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    To wyobraźcie sobie że mój ma jeszcze problem podnieść papierek z podłogi. Więc kiedyś podniosłam papierek po różowej gumie Orbit do żucia i napisałam na niej "od (data) tu sobie leżę" i po kilku tygodniach straciłam cierpliwość i w końcu sama go podniosłam i wyrzuciłam. Na nic było położenie papierka na środku w drzwiach NIE WIDZIAŁ go dalej!
    Hahaha dobre, gdyby nie mój pedantyczny mąż pewnie bym wypróbowała. W kwestii czystości jest dokładniejszy ode mnie, co tez była irytujące.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Tymi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka rozwalilas mnie ta wyliczanka :dddd zobaczymy:d choc czuje ze do przyszłego pon urodzę , moja intuicja mi mówi ze to juz sie wielkimi krokami zbliża ....
    Zaj ciuszki:)

Ja nie wiem co z tymi paczkami jest ja od kilku dni mam na nie fazę.wlasnie byłam w sklepie ale juz nie mieli :/ kupiłam banany bo ich mogłabym jeść tonę tez ;)

Zielarko ale Ci dobrze !
    U nas wiosna ! Byłam z młodym na krótkim spacerze bo żal nie skorzystać ze slonca !

l22nhdge0qqepa6e.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie do szału doprowadza widok, jak mój mąż zasiada na kanapie z laptopem i zaczyna grać w facebookowe gierki wiedząc, że chcę aby coś zrobił. Często jest "zaraz" a jak to zaraz trwa 15 minut, pół godziny, godzinę to już w końcu nie wytrzymuję i zaczynam fuczeć. On odpowiada tym samym, komentując to swoim kąśliwym pytaniem "już, teraz, natychmiast?". Wiem, że niektóre rzeczy nie muszą być od razu zrobione, ale dlaczego nie zrobi tego o co proszę, żeby móc spokojnie sobie zasiąść przed kompem unikając mojego irytowania się. Wystarczyłoby zmienić kolejność wykonywanych czynności. Jak wielu spięć byśmy wtedy uniknęli.... ;)

szpilka, Tymi, nick nieaktualny, agnesik lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bell 3maj się!Przestań się zamartwiac wszystkim i wszystkimi dookoła i skup się na sobie i małym bo to Wy jesteście najważniejsi.Reszta sobie poradzi,jak mus to mus !!! Będzie dobrze :)
    Malenqu czekam jeszcze na wieści od Ciebie!

belldandy, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mężów - mi trafił sie ten z tych co lubią porządek :) zrobi wszystko z domowych obowiązków , nie lubi jak mu sie prasuje rzeczy np :p woli sam , wczoraj ugotował grochowke:p dużo mi pomaga ale za to nie jest tak wylewny w uczuciach /No cóż Książęta z bajki nie istnieją :p/

Kawa rozwalił mnie Twój sposob na " co Ty robisz w ciągu dnia" Haha juz widzę zdziwko niejednego na jubel w chacie ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M4DZI4 wrote:
    Bell 3maj się!Przestań się zamartwiac wszystkim i wszystkimi dookoła i skup się na sobie i małym bo to Wy jesteście najważniejsi.Reszta sobie poradzi,jak mus to mus !!! Będzie dobrze :)
    Malenqu czekam jeszcze na wieści od Ciebie!
    i my też

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka już wole pedanta od bałaganiarza :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi ja jako przykładna żona prasowałam mojemu, ale zrobił kilka razy tak że ze stosu wyprasowanych koszulek, ze samego dołu wyciągnął jakąś, reszta się rozp** i kilka dni później zapytał "kochanie to było prasowane?" to był ostatni raz kiedy mu coś wyprasowałam. Nie szanuje czyjegoś czasu poświęconego dla jego dobra to niech sam prasuje, a szczególnie to "uwielbia" haha

szpilka, Tymi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:54

Wiki81, belldandy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 a co u Ciebie? Nic nie piszesz jak się czujesz...

• szpilka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi wrote:
    Co do mężów - mi trafił sie ten z tych co lubią porządek :) zrobi wszystko z domowych obowiązków , nie lubi jak mu sie prasuje rzeczy np :p woli sam , wczoraj ugotował grochowke:p dużo mi pomaga ale za to nie jest tak wylewny w uczuciach /No cóż Książęta z bajki nie istnieją :p/

Kawa rozwalił mnie Twój sposob na " co Ty robisz w ciągu dnia" Haha juz widzę zdziwko niejednego na jubel w chacie ;)
    mój też lubi porzadek, ale żeby w nim dopomógł trzeba 2 rzeczy
    a) niespodziewanego najazdu gości
    b) mega syfu
    a że ja przez nasze wspólne 11 lat zawsze powtarzałam, że nie mam na czole napisane służącą i nie bedę robić w domu wszystkiego, wiedział co bierze sobie na głowę (i mogłabym sprzatać cały czas, bo w domu zawsze cos sie znajdzie i nie powiem, że nie sprzatam, bo sprzatam i nie było idealnie równego podziału obowiazków domowych jak obydwoje chodziliśmy do pracy, ale sa takie momenty, ze to jest naprawde akceptowalne a są takie, ze kopnąć w kostkę chłopa to malo)
    to jednak nie mam najgorszego chlopa na ziemi i tym z nas, które mają teraz większe problemy zyczę, żeby się chłopczyki same ogarnęły po porodzie, bo może jeszcze do nich nie dotarło

Tymi lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia bo tam właśnie zwykła pompka nie wchodzi, nie wiem czy we wszystkich tych najnowszych modelach czy ki ch*** :/ bo te wentyle tak wystają, że potrzeba tak jakby wężyka giętkiego..

kamilaaa_88, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

‹‹ 1568 1569 1570 1571 1572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ