X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mel... no wiesz cooo... no wiesz... :D dobrze, że to tylko bajaderka a nie napoleonka, czy karpatka, bo juz by mi ciekła ślina do pasa! ;) do czasu pierwszego spotkania to ta bajaderka była by już zielona, obślizgła i z robakami :P chyba, że się np. spotkamy na porodówce..? ale tam ciasta jeść nie będziemy.. chyba...?

A pytanko mam.. Planujecie zakupić leżaczek/bujaczek/huśtawkę, czy uważacie to za zbędny wydatek?? Bo zaczęłam się nad tym zastanawiać.. Dużo jest opinii pozytywnych, że uspokaja dziecko, że szybko w nim usypia, a z drugiej strony nie wszystkie dzieci chcą tam leżeć czy siedzieć, bo wolą np. być wożone w wózku. Zbieram opinie! ;) może bardziej doświadczone mamy też się wypowiedzą, czy miałyście, czy się sprawdził? A jeżeli chcecie kupić, albo któraś kupiła to jaki model? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 15:19

Melula lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Melula Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję dostać, he he he Znaczy to tyle, że będę szukała grupy osób, które złożą się na takie cudo. Co prawda mój bratanek bał się tam leżeć i bratowa sprzedała szybciej niż chciała go mieć, ale moje dziecko może być inne.

Ani napoleonki, ani karpatki nie było, dlatego ta bajaderka... A nie wiadomo, kiedy cię odwiedzę, kto wie, kto wie... Na porodówce mówisz? Okaże się, bo jutro mam wizytę u tego nowego gina, a on na Starynkiewicza przyjmuje, więc nie wiem czy będę rodziła w Wołominie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 15:21

jonka91 lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fucina trzymam kciuki!!!
    Ale dziś też się dzieje na forum (Fucina, Tymi i inne dziewczyny z dolegliwościami), za jakieś 5-6-7 dni pewnie pojawią się wrześniówki 2015 i wtedy już poleci... szybko :-)

jonka91, Tymi, MonikaDM lubią tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo ja prawdopodobnie, jeżeli wyrażę taką chęć to mogę dostać w ramach prezentu.. I teraz się zastanawiam, czy warto.. Analizuję za i przeciw, żeby później prezent nie okazał się bezużyteczny, bo Filip będzie kaprysił..

Z tym porodem to wiadomo.. tak sobie gdybam.. I tak Twoja córcia trochę starsza.. Nie wiadomo co te nasze dzieciaczki wymyslą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 15:24

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka ja z opinii osob z mojego otoczenia jestem przekonana do kupna lezaczka, ale mysle ze kupie jak mala bedzie miala ok miesiaca i teraz tez szukam.
    Trzeba zwracac uwage na budowe, tzn zeby nie byl to kawalek wiszacej szmatki w ktorej dzidzia sie zapada tylko zeby byl nieco sztywniejszy pod spodem ;) tyle wiem.

relg8iikn5mn7s8i.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka, tego nie przewidzisz. W najgorszym wypadku sprzedasz którejś styczniówce... he he he

Ja planuje za to kupić taki a'la leżaczek do kąpieli pod prysznicem, widziałam u sąsiadki i jest super, jak ktoś ma prysznic albo kąpie się pod nim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 15:25

Chanela lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:

Ani napoleonki, ani karpatki nie było, dlatego ta bajaderka...
    Nie wiem nawet co to bajaderka, a ślinka mi już cieknie.. muszę poszukać w googlach :-)

relgtgf6uee8xud8.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już wiem, dla mnie to nie bajaderki a ziemniaczki.. tym bardziej mi się zachciewa..

relgtgf6uee8xud8.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 13:04

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fucina trzymam kciuki! Daj znac:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fucina jejku trzymam kciuki ! I za Tymi również !
    Dziewczyny w końcu to już połowa grudnia !

Tymi lubi tę wiadomość

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fucina trzymam kciuki!!!

Nie chcę nic mówić ale u mnie czop schodzi od 10 dni, po mega zaparciach od 7 dni chodzę po 3-4 dziennie do wc bez problemu :) A skurczu jak nie było tak nie ma :P

Anutka lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuję bujaczka, bo kuzynka męża obiecała nam pożyczyć po swojje córce o taki:
    http://olx.pl/oferta/lezaczek-bujaczek-hustawka-graco-sweetpeace-stan-bdb-okazja-CID88-ID6rfbD.html
    Normalnie bym nie kupiła takiego drogiego, ale jak spada z nieba czemu nie. Kuzynka była bardzo z tego urządzenia zadowolona.

jonka91, Chanela lubią tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie jeszcze raz odnośnie KTG. Skurcze są wtedy im wyżej rośnie wykres np. do 80, 100. I to są takie ostre górki, czy skurcze są wtedy kiedy wartość na wykresie wzrasta do np. 80 i chwilę trzyma na tym poziomie i spada.

relgtgf6uee8xud8.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :-)
    Ja od srody bylam w szpitalu lekarz zadecydowal o podaniu sterydow Dzidce.
    Sluchajcie ale ja chyba bylam w szpitalu w LESNEJ GORZE CHYBA :-)
    Opaski na rekach, co dwie godz. Sluchanie serduszka, minimum raz dziennie ktg, di tego ciagle cos pobierali z zyly na cukier, co chwile ktos pytal czy wszystko ok, lozka sterowane pilotem :-) trzyosobowe sale a w niej prysznic i wc cholera jakas bajka.

Wiec sterydy dexaven dostawalysmy dwa razy dziennie do piatku rano, dzisiaj kompleksowe badania i decyzja kierowniczki oddzialu o wyjsciu do domu.
    Mam miec cesarke w 38 tc. Jak dotrzymam, juz widzialam procedure przygotowan do ciecia kolezanki z sali. Lekarka w szpitalu powiedziala potrzasajac mojac szyja :-) ze wytrzyma :-)
    Teraz odpoczywam dalej i czytam forum.

kasiakra, Chanela, Nuskaw, jonka91, magdalenka, Kawa, szpilka, MonikaDM, rastafanka, Ewelina88, bluegirl89, bluegirl89, Paula44, renia83, Maud11 lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaola, dobrze, że już w domu. Szpital i personel stworzony dla pacjentów z tego co opisujesz, dobrze, że się Tobą zajęli i podali sterydy. Odpoczywaj i uważaj na siebie.

polaola lubi tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:10

polaola lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 13:04

kasiakra, jonka91, polaola, magdalenka, MonikaDM, Agus89, rastafanka, Ewelina88, Chanela, renia83 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palaola super że masz takie doświadczenia ze szpitalem, też sobie tego życzę ! wiadomo czasem super wyposażone sale nie rekompensują niemiłego personelu, więc najważniejszi są ludzie którzy nas otaczają.

kasiakra poczekaj z porodem póki co są dwie w kolejce !! hehe

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i właśnie wróciłam z USG III Trymestru. Najpierw się pochwalę, a potem Was nadrobię :p

Niestety mój gin jest z tych co nie podają szacunkowej wagi ani wzrostu więc muszę przedstawić tylko wymiary:

BDP-9,44cm
    HC-31,59cm
    FL-7,15cm

Ciąża wg USG starsza o 2 tyg więc od 6 stycznia mamy zielone światło do porodu.
    Ilość wód ok, przepływy też. Ogóle całość ok.

Może mi tylko któraś na podstawie swoich dzieci wymiarów określić jaka jest orientacyjna waga i wzrost mojej córeczki? Bo nie umiem żadnego sensownego kalkulatora w necie znaleźć:/

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
‹‹ 1570 1571 1572 1573 1574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ