*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Mel... no wiesz cooo... no wiesz...
dobrze, że to tylko bajaderka a nie napoleonka, czy karpatka, bo juz by mi ciekła ślina do pasa!
do czasu pierwszego spotkania to ta bajaderka była by już zielona, obślizgła i z robakami
chyba, że się np. spotkamy na porodówce..? ale tam ciasta jeść nie będziemy.. chyba...?
A pytanko mam.. Planujecie zakupić leżaczek/bujaczek/huśtawkę, czy uważacie to za zbędny wydatek?? Bo zaczęłam się nad tym zastanawiać.. Dużo jest opinii pozytywnych, że uspokaja dziecko, że szybko w nim usypia, a z drugiej strony nie wszystkie dzieci chcą tam leżeć czy siedzieć, bo wolą np. być wożone w wózku. Zbieram opinie!może bardziej doświadczone mamy też się wypowiedzą, czy miałyście, czy się sprawdził? A jeżeli chcecie kupić, albo któraś kupiła to jaki model?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 15:19
Melula lubi tę wiadomość
-
Ja planuję dostać, he he he Znaczy to tyle, że będę szukała grupy osób, które złożą się na takie cudo. Co prawda mój bratanek bał się tam leżeć i bratowa sprzedała szybciej niż chciała go mieć, ale moje dziecko może być inne.
Ani napoleonki, ani karpatki nie było, dlatego ta bajaderka... A nie wiadomo, kiedy cię odwiedzę, kto wie, kto wie... Na porodówce mówisz? Okaże się, bo jutro mam wizytę u tego nowego gina, a on na Starynkiewicza przyjmuje, więc nie wiem czy będę rodziła w Wołominie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 15:21
jonka91 lubi tę wiadomość
-
No bo ja prawdopodobnie, jeżeli wyrażę taką chęć to mogę dostać w ramach prezentu.. I teraz się zastanawiam, czy warto.. Analizuję za i przeciw, żeby później prezent nie okazał się bezużyteczny, bo Filip będzie kaprysił..
Z tym porodem to wiadomo.. tak sobie gdybam.. I tak Twoja córcia trochę starsza.. Nie wiadomo co te nasze dzieciaczki wymysląWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 15:24
-
Jonka ja z opinii osob z mojego otoczenia jestem przekonana do kupna lezaczka, ale mysle ze kupie jak mala bedzie miala ok miesiaca i teraz tez szukam.
Trzeba zwracac uwage na budowe, tzn zeby nie byl to kawalek wiszacej szmatki w ktorej dzidzia sie zapada tylko zeby byl nieco sztywniejszy pod spodemtyle wiem.
jonka91 lubi tę wiadomość
-
Jonka, tego nie przewidzisz. W najgorszym wypadku sprzedasz którejś styczniówce... he he he
Ja planuje za to kupić taki a'la leżaczek do kąpieli pod prysznicem, widziałam u sąsiadki i jest super, jak ktoś ma prysznic albo kąpie się pod nimWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 15:25
Chanela lubi tę wiadomość
-
Ja nie kupuję bujaczka, bo kuzynka męża obiecała nam pożyczyć po swojje córce o taki:
http://olx.pl/oferta/lezaczek-bujaczek-hustawka-graco-sweetpeace-stan-bdb-okazja-CID88-ID6rfbD.html
Normalnie bym nie kupiła takiego drogiego, ale jak spada z nieba czemu nie. Kuzynka była bardzo z tego urządzenia zadowolona.jonka91, Chanela lubią tę wiadomość
-
Hejka
Ja od srody bylam w szpitalu lekarz zadecydowal o podaniu sterydow Dzidce.
Sluchajcie ale ja chyba bylam w szpitalu w LESNEJ GORZE CHYBA
Opaski na rekach, co dwie godz. Sluchanie serduszka, minimum raz dziennie ktg, di tego ciagle cos pobierali z zyly na cukier, co chwile ktos pytal czy wszystko ok, lozka sterowane pilotemtrzyosobowe sale a w niej prysznic i wc cholera jakas bajka.
Wiec sterydy dexaven dostawalysmy dwa razy dziennie do piatku rano, dzisiaj kompleksowe badania i decyzja kierowniczki oddzialu o wyjsciu do domu.
Mam miec cesarke w 38 tc. Jak dotrzymam, juz widzialam procedure przygotowan do ciecia kolezanki z sali. Lekarka w szpitalu powiedziala potrzasajac mojac szyjaze wytrzyma
Teraz odpoczywam dalej i czytam forum.
kasiakra, Chanela, Nuskaw, jonka91, magdalenka, Kawa, szpilka, MonikaDM, rastafanka, Ewelina88, bluegirl89, bluegirl89, Paula44, renia83, Maud11 lubią tę wiadomość
-
palaola super że masz takie doświadczenia ze szpitalem, też sobie tego życzę ! wiadomo czasem super wyposażone sale nie rekompensują niemiłego personelu, więc najważniejszi są ludzie którzy nas otaczają.
kasiakra poczekaj z porodem póki co są dwie w kolejce !! hehe -
No i właśnie wróciłam z USG III Trymestru. Najpierw się pochwalę, a potem Was nadrobię :p
Niestety mój gin jest z tych co nie podają szacunkowej wagi ani wzrostu więc muszę przedstawić tylko wymiary:
BDP-9,44cm
HC-31,59cm
FL-7,15cm
Ciąża wg USG starsza o 2 tyg więc od 6 stycznia mamy zielone światło do porodu.
Ilość wód ok, przepływy też. Ogóle całość ok.
Może mi tylko któraś na podstawie swoich dzieci wymiarów określić jaka jest orientacyjna waga i wzrost mojej córeczki? Bo nie umiem żadnego sensownego kalkulatora w necie znaleźć