X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:45

Wiki81 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Nuskaw no coś takiego, takie jak by wręcz szczypanie tak jak by tam w środku był bardzo napięty mięsień? Może dziecko tak się układa, bo ma mało miejsca dlatego takie uczucie jest nie miłe..
    Pod koniec ciąży to tyle tych dziwnych dolegliwości się pojawia...
    jeszcze mnie dobiło to, że wypiłam herbatę z cytryną i tuż po tym zrobiłam pomiar a tam 138!!!! szok no nigdy do tej pory takiego wysokiego cukru nie miałam.. i to żeby po herbacie? z cytryną? BEZ CUKRU???

jak nie urok to sraczka.... ach kwestia przyzwyczajenia ...

No to mamy podobne objawy. Wydaje mi się, że od rozciągania i rozpychania maluchów jakieś zakwasy w tych mięśniach mamy i dlatego taki ból. Ja za to dzisiaj tylko się uchodziłam, że mam nogi jak serdelki spuchniete. A śmiałam się z Kim Kardiashian, jak ta była w ciąży ze wygląda jak płetfal błękitny, a sama nie wyglądam lepiej :-) Naprawdę ciesze się, że jesteśmy już na finiszu, bo nie wiem ile bym tak jeszcze dala radę. A z dobrych wiadomości diabetolog dzisiaj do mnie mowi: Pani da sobie większą dawkę insuliny przed wigilia i zje jak człowiek :-)

A Ty Gwiazdeczko jaki plan na wigilię z dietą?

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• renia83 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki ale kochaniutka :) dziewczyny ja pas poporodowy odpuszczam ale za to od tygodnia robię już "brzuszki" i działa, zbija się to to w jedną masę a ciuchy my też mamy wszystkie wielkie :) kombinezon tak jak u Ag - pływamy a do lekarza ostatnio poza ubrankami założyłam małemu kurteczke - mamy taką cieplusią i ponieważ także w niej na długość utonął to dolne sznureczki ściąglam i zwiazalam i był kombinezon :D a przecież pod kocem i przykryciem wózkowym nie widać :) ale wyglądał przednio :D

Wiki81 lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla wrote:
    Ciocie styczniowe mam nowinę :)
    Przyjeżdżam dzisiaj z moim M. do szpitala, wchodzę do sali i panika! Nie ma mojej Oliwci! Od razu podeszła do mnie lekarka i mówi "Dzisiaj mała przeprowadzka"!!
    Zaprowadziła nas do drugiej sali, patrze: Moja Córeczka już w łóżeczku!!!! Ubrana i w rożku :):) Nawet nie wiecie jak się cieszyłam! Wyściskałam ją dzisiaj chyba za wszystkie czasy!! Nawet jak piszę tego posta mam banana na twarzy :)

OliOla, super wiadomości, to znaczy, że jest już przed wami prosta droga do domu! My też idziemy do łóżeczka i w końcu będziemy się tulić bez ograniczeń :)

OliOla lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmykam spać dobranoc

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    Tymi a powiedz mi w którym szpitalu będziesz rodzić? tam u Was czy do ostrowa pojedziesz?
    Jak leżałam w szpitalu to ze mną laska też z Ostrzeszowa leżała i rodziła właśnie w Pleszewie
    Będę u siebie bo tu mam doktora który jest ordynatorem , do Ostrowa miałam jechać gdyby było cis wczesniej ze względu na neonatologie bo maja bardzo dobra :) a Ty gdzie chcesz ?

l22nhdge0qqepa6e.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle i Oliola podziwiam was z całego serca! Ja mojego Filipka urodziłam o 5.20 a dopiero o 10 mi go dały na klatę i do pierwszego karmienia a myślałam że przez ten czas gdy na niego czekałam to osiwieje! Mamę non stop gonilam na noworodki żeby pilnowała czy wszystko dobrze a on sobie spał w inkubatorze w najlepsze, a jak tak pomyśle o was ile wy czekacie na swoje maleństwa, szczególnie ty Isabelle to serce mi się kraje, cały czas wam kibicuję i trzymam mocno kciukasy żeby wasze maleństwa jak najszybciej były z wami w domku całe i zdrowe.

OliOla, Becia81 lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle Pas mozna w kazdym momencie , niestety po CC brzuszków nie mozna baaaaaardzo długo :/ wiec trzeba sie ratować czym innym

l22nhdge0qqepa6e.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag też mnie kość ogonowa, miednica i całe duuuupsko bolało tak trochę dłużej jak tydzień, już prawie nic nie czuję.

Wiem Tymi że po cc nie można, sorki, odniosłam się chyba automatycznie do sn

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 22:41

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela dziękuję za te informacje. Ja dziś w poradni diabetologicznej trafiłam na nową lekarkę, która okazała się być również endokrynologiem. Skonsultowalam z nia to niskie TSH i też mi potwierdziła, żeby zmniejszyć dawkę o 12,5. I wytłumaczyła o co chodzi z tymi przeciwciałami. Także juz jestem wyedukowana :-) U mnie to ewidentnie niedoczynność tylko z powodu ciąży. Ale też mam się przebadać po porodzie. Żebyśmy wszystkie przeżyły to hormonalne przejście bezproblemowo i bezobjawowo. Amen!

Chanela, lwuska55592 lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy mój kombinezonik będzie w sam raz ;)

Ja też idę się przytulić do podusi :) Jutro intensywny dzień. Buziaki i spokojnej nocy! :)

201501145565.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko reniu przecież nie mam za zle :d

Tez uciekam w kimono, moze w nocy któraś znow zacznie rodzic :d hehe w końcu jutro 20 grudnia o jaaaaa:d

renia83 lubi tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    No właśnie miałam cię o monitor pytać, czy używasz. Dzisiaj rozmawiałam z położną u nas na oddziale i mówiła, żeby nie popaść w przesadę mając ten przyczepiany do ubranka i żeby mały do przedszkola nie poszedł z monitorem ;) My mamy Babysense V do łóżeczka.

Używam. Nie uważam że popadam w paranoje, ale poki co jak śpi w łóżeczku to ma przypięty. Wiadomo ze nie będzie z nim wiecznie spal. A dla mnie to idealne rozwiązanie bo 2 łóżeczko kupujemy do mojej mamy, i nie będę przewozić płytek.

Pozatym...wg niektórych samo używanie monitora jest juz przesada. Ja nie widzę różnicy pomiędzy płytkami a przypinka. Poprostu inny rodzaj. Wiec jakby co to taka sama przesada jaka ten do lozeczka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 22:59

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia nie dałam lubię ale lubię twój post:) daje nadzieje ze wigilie zjem na siedzaco:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 22:56

renia83 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:46

renia83, Becia81 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag.. - jak wychodziliście ze szpitala to jak Kostek był ubrany? W sensie ile warstw ubrać takiemu maleństwu? :P
    Ja nie mam pojecia. :D
    Myślę, że body z krótkim rękawem, na to pajac taki welurowy, kombinezon i kocyk? Oczywiscie jeszcze 2 czapki. Fotelik mam z daszkiem i osłonką na nóżki.
    Wystarczy tyle warstw? :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene gratuluję!!!
    Chciałaś pójść na żywioł z porodem i lepiej chyba być nie mogło!

Dziewczyny: Isabelle, OliOla, Wiki, Ag i Renia.... ale Wy wszystkie jesteście dzielne i w ogóle.
    Podziwiam wszystkie.

Wiki81, renia83, OliOla lubią tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Używam. Nie uważam że popadam w paranoje, ale poki co jak śpi w łóżeczku to ma przypięty. Wiadomo ze nie będzie z nim wiecznie spal. A dla mnie to idealne rozwiązanie bo 2 łóżeczko kupujemy do mojej mamy, i nie będę przewozić płytek. Pozatym...wg niektórych samo używanie monitora jest juz przesada. Ja nie widzę różnicy pomiędzy płytkami a przypinka. Poprostu inny rodzaj. Wiec jakby co to taka sama przesada jaka ten do lozeczka:)

Ag, nie miałam na myśli tego, że popadasz ;) Byłam ciekawa, jak wam służy, absolutnie nie podważam konieczności stosowania tego urządzenia, sami będziemy używać, żeby spokojnie spać w nocy i nie czuwać, czy mała oddycha. A że u was mały będzie sypiał w dwóch łóżeczkach to faktycznie tak jest wygodniej. Położnej chodziło o to, że mając przenośny monitor - niektórzy rodzice korzystają z niego non stop i w każdej sytuacji - nie tylko wtedy, gdy maluch śpi. A to już popadanie w przesadę, bo rodzic musi nauczyć się obserwować dziecko i jego zachowanie, a nie polegać na przypiętym urządzeniu gdy dziecko np. je i się dławi.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Nuskaw no coś takiego, takie jak by wręcz szczypanie tak jak by tam w środku był bardzo napięty mięsień? Może dziecko tak się układa, bo ma mało miejsca dlatego takie uczucie jest nie miłe..
    Pod koniec ciąży to tyle tych dziwnych dolegliwości się pojawia...
    jeszcze mnie dobiło to, że wypiłam herbatę z cytryną i tuż po tym zrobiłam pomiar a tam 138!!!! szok no nigdy do tej pory takiego wysokiego cukru nie miałam.. i to żeby po herbacie? z cytryną? BEZ CUKRU???

jak nie urok to sraczka.... ach kwestia przyzwyczajenia ...

Gwiazdeczko to dziwne z tym cukrem, bo na szkoleniu diabetolożka wyraźnie mówiła że herbata z cytryną w ogóle nie podnosi cukru, można pić normalnie między posiłkami w nieograniczonej ilości... Nawet specjalnie o to dopytywałam.

Może coś zjadłaś wcześniej? A nie miałaś np.... klejących paluszków, np. od jakiegoś owoca? Ja kiedyś w samochodzie zjadłam jabłko i później mierzyłam cukier, a nie miałam jak umyć rąk i taki duży mi wyszedł. Zrobiłam z 2 ręki i od razu o ok. 25 mniej było...

• belldandy Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Bell te plastry są na bazie silikonu, ale wg mnie nie warte swojej ceny. Myślę że lepiej bliznę na początku wietrzyć, myć szarym mydłem i pryskać octaniseptem.

Na później mam do smarowania krem No Scar z Masy Perłów Inków ok40zł (został mi po wypadku jak mi szyli twarz i też jest na bazie silikonu)
    i kupiłam maść CEPAN ok 10-12zł (ponoć śmierdzi cebulą ale jest bardzo dobry) dużo dziewczyn na listopadówkch go polecało bo dobry a tani.
    Myślę że dużo też zależy od tego jak lekarz nas poszyje :)

U mnie CC jeśli bedzie planowe przeprowadzi moj prowadzący ginekolog do którego mam 100% zaufanie i ktory jest świetnym lekarzem! także o szycie sie nie martwię:) z tego co czytałam te plastry powodują ochronę blizny przed otarciami od ubrań...

Na mnie znowu No scar i cepan nie działały w ogóle:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 23:19

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
‹‹ 1635 1636 1637 1638 1639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ