*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiki Twoja corcia bardzo poprawiła mi humor. Sama do siebie się śmieje!!!
A miałam okropny bo szef męża sią spóźnił a okropne korki dziś i nie zdążyłam na wizytę bo byłam ostatnia. A to miała być ostatnia. Na szczęście jutro ma moja doktor dyżur w szpitalu i ma mi tam zrobić badania. A zawsze jak mi tam je robi to zawsze za darmo więc mam nadzieję że tym razem też tak będzie!
Malenq do 1 stycznia mało dni zostało więc może jednak dotrwasz. Ja mam przeczucie że 2 styczeń będzie mój.Malenq, Wiki81 lubią tę wiadomość
-
Wiki jaka Twoja Hania jest fajniutka aż serducho mięknie jak się patrzy na nią, też od razu mam banana na ustach... zakochać się można dzieci są takie urocze http://emoticoner.com/files/emoticons/crazy-monkey/crazy-monkey-emoticon-201.gif
Wiki81 lubi tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 12:16
kasiakra, jonka91, bluegirl89, Melula, rastafanka, Goosiaczek2, Tymi, Gwiazdeczka27, szpilka, Ewelina88, Martaaa, Malenq, M4DZI4, Chanela, zielarka, Becia81, magdalenka, Viv78, Wiki81, Pinia108, MonikaDM, isabelle, lwuska55592, Nuskaw, belldandy, agnesik, Maud11, MartaKD, renia83 lubią tę wiadomość
-
Oliwcia, pięknotka
Zmotywowałam się, ciasto na pierniczki gotowe. Mam odczekać 10 minut i wałkować. Niestety nie mam foremek, więc będą odciśnięte od czegokolwiek, he he he
Jak przycupnęłam to mówię do Ali:
"Ty się tak dziecko nie spiesz na ten świat. Zima a śniegu nie ma. Listu do Mikołaja nie napisałaś, prezentu nie będzie. Mikołaj nie przewidział ciebie jeszcze na ten rok. Poza tym dziś nie ma to dla ciebie znaczenia, kiedy się urodzisz, ale jak przyjdzie ci pójść do szkoły jako 5-latka to będzie szok."
Głupia jaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 19:34
Martaaa, bluegirl89, MonikaDM, OliOla lubią tę wiadomość
-
Jakie piękne dziewczyny! Zazdrość mnie zżera, że swojej Natalki jeszcze nie mogę wycałować
Choinka ubrana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 19:40
Malenq, Goosiaczek2, bluegirl89, jonka91, rastafanka, Ewelina88, Becia81, Wiki81, MonikaDM, OliOla, lwuska55592, belldandy, agnesik lubią tę wiadomość
-
Goosiaczek2 wrote:Ewekina, Malenq nie rozkręcajcie się bo ja taki sam termin mam a ja to bym najlepiej rozciągła go w czasie.
Jak słodko się Oliwcia uśmiecha. Schrupalabym.
Piękne te "nasze" styczniowe dzieci.Malenq, Wiki81, OliOla lubią tę wiadomość
-
Hejka u nas dziś pracowite przedpołudnie, mężu zrobił ostatnie zakupy a potem razem przystroilismy mieszkanie na święta - i jest ślicznie
a po południu miałam wizytę dwóch przyjaciółek, ostatnia przed porodem. Obie nie mogły się nadziwić jaki mam mały brzuch (???) A teraz sobie odpoczywam. U nas pogoda fatalna... wija niesamowita:(
Izabella, oliola wiki - śliczne Wasze królewny sąWiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 19:40
Wiki81, OliOla lubią tę wiadomość
-
Przepis na pierniki:
1kg mąki pszennej
300g płynnego miodu (dałam na oko pół słoika - 200ml)
300g cukru (dałam 1 pełną szklankę)
100g masła
2 jaja
2 łyżki kakao (dałam kakao holenderskie, gorzkie 2 czubate łyżki)
1/2 płaskiej łyżeczki sody oczyszczonej
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 opakowanie przyprawy do pierników
mleko
sól
(Spróbowałam surowe, dobre w smaku)
Do miski wsypujemy mąkę, sól, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, przyprawę do pierników, kakao i mieszamy.
Całość wsypujemy na stolnicę (ja na blat), formujemy kopczyk z zagłębieniem w środku i wlewamy do niego miód, jaja, stopiony tłuszcz, cukier i trochę mleka (na oko). Wyrabiamy ciasto, dolewając mleka w miarę potrzeby. Zostawiamy ciasto na 10 minut. Dzielimy na mniejsze części. Wałkujemy na cienki placek i wycinamy za pomocą foremek. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 10-15 minut w 180*. Po ostudzeniu dekorujemy lukrem i posypką...
Ja mam termin na 2 styczniawg OM
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 19:44
Tymi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny