*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo do terminu to jeszcze trochę...
Dziewczyny, które dostały sterydy na plucka - też było wam tak gorąco i duszno?
Modlę się, żeby był zdrowy i bezpieczny.
I żebyśmy wytrwali cali i zdrowi do tego 1 stycznia (37 tydzień)
Detektorem sprawdzają co 4 h. W nocy też podobno. Teraz ma 147. -
Selene, dzieci odsypiają poród, podkręca to jeszcze podwyższona żółtaczka, tak się często zdarza. Moja córka też przesypiała może nie 16 godzin ale 6 bez przerwy, a ja miałam wielki nawał, z którym nie radził sobie laktator.
Pomagało przewijanie i naprawde energiczne wybudzanie, ale tak energiczne, że nie przyszło by mi do głowy, że tak można dzoiecko wybudzać. Pokazała mi te metody położna. Wcześniej lekko smyrałam mała po główce by sie obudziła lub nie zasypiała przy piersi, a ona nic, chyba nawet głębiej zasypiała
Połozna kazała mocno tarmosić główkę (z wyczuciem oczywiście) i gdy mała zasypiała przy ssaniu uciska miękkie miejsce pod żuchwą , nawet dość mocno. Wtedy młoda faktycznie sie wybudzała i zaczynała znów ssać.
Pewnie te moje opisy brzmią dziwnie, zapytaj o tę żuchwę położna, może pokaże ci jak to robić.
Nigdy nie słuchaj głosów, że laktacja zaniknie, że będziesz miała za mało pokarmu, karmienie to głównie sprawa głowy, moja przyjaciółka urodziła wcześniaka który miesiąc był na sądzie i butelce, karmiony jej mlekiem i mm. Mały ma teraz 2,5 roku i nadal ssie pierś. Pomimo początkowych trudności można spokojnie wykarmić swoje dziecko.
Świetnie dajesz sobie radę, zawsze bądź pewna, że uda Wam się karmić piersią.
Chciałabym wstawić zdjęcie w samej bieliźnie, choć sie wstydzęjednak wczorajszego dnia, w dniu ciąży donoszonej, przywitało mnie tak wspaniałe słońce, które swoim złotem zalało całą łazienkę i kuchnię, że nie mogłam przejść obok tego zjawiska bez ciążowej fotki.
I choc czuję się strasznie ociężale i wielgaśnie, to zdjęcie ma coś w sobie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 13:37
Selene, isabelle, szpilka, jonka91, Paula44, Gwiazdeczka27, Ewelina88, rastafanka, Wiki81, nix, Goosiaczek2, bluegirl89, MartaKD, M4DZI4, magdalenka, Fedra lubią tę wiadomość
-
Jesteście kochane dziewczyny! Podniosłyście mnie na duchu, Isabelle kilka razy czytałam twoją odpowiedź i za każdym razem aż się wzruszyłam
tyle wsparcia od was dostaję, o wiele więcej niż od niektórych "realnych" przyjaciół. Dobrze, że mój mąż mnie 100% wspiera
Tak myślę, że sytuacja jest przejściowa do momentu jak żółtaczka minie i mała zacznie nabierać sił. Będę was informować!
Do stycznia pozostało 7 dnitrzymam kciuki za każdą z was!
isabelle, nix, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
Paula44 wrote:No do terminu to jeszcze trochę...
Dziewczyny, które dostały sterydy na plucka - też było wam tak gorąco i duszno?
Modlę się, żeby był zdrowy i bezpieczny.
I żebyśmy wytrwali cali i zdrowi do tego 1 stycznia (37 tydzień)
Detektorem sprawdzają co 4 h. W nocy też podobno. Teraz ma 147.
Ja tez miałam duszności i było mi mega gorąco, ale nie wiem czy po sterydach czy po fenoterolu, bardziej obstawiam kroplówke.Paula44, Wiki81 lubią tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Paula wiadomo kazdy dzien na wage zlota i najlepiej jakby Szymon sie wyklul jak najblizej terminu, ale skonczony 35 tydzien (bo tyle wydaje mi sie ze widze na Twoim suwaczku, ale na tel to bardzo male cyferki) to juz bardzo ladnie, bedzie dobrze, innej opcji nie ma
Patrycha a jak u Ciebie?Paula44 lubi tę wiadomość
-
belldandy wrote:Ja tez miałam duszności i było mi mega gorąco, ale nie wiem czy po sterydach czy po fenoterolu, bardziej obstawiam kroplówke.
Duszności i uderzenia gorąca to zdecydowanie fenoterol. Ja miałam dołączony do kroplówki izoptin, ale mimo to bardzo kiepsko się czułam.
-
nick nieaktualnyTego nie dostałam akurat.
Tak szpilka - skończony 35. Wole początek 37.
Ciekawe czy wytrzymamy do 1 stycznia bezpiecznie.
Fajna data w sumie. Prześpi zawsze swoje urodziny albo będzie leczyć kaca. Jak z kolei 2ego. ... to będzie mi pił dwa dni pod rząd .
Staram się myśleć pozytywnie, bo wiem, że on to czuje wszystko. Więc uśmiechem się itd. Strasznie mi ciepło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2014, 22:08
-
nick nieaktualnyWitam dziewczyny.wiecie co to juz jakąś paranoja w tej ciąży śląskie przechodze trzecie przeziębienie' w normalnym stanie choruje rzadko. Najgorszy jest katar i bol glowy no nie da się spac.woda morska nie pomaga nie wiem czy można stosować ten sztyft do nosa do wachania?no gole wzielam polowke paracetamolu. na szczęście jeszcze nie kaszle'pozdrawiam was i trzy mam kciukasy
-
Kasia86 mozesz jeszcze nogi wymoczyc w misce z goraca woda z sola, a na katar jest jakis prenalen na katar czy prenalen krople, ale nie stosowalam
Chanela ani tak zle jak niektore Wasze opowiesci ani tak radosne jak relacje tych co fajnie spedzily czas
dzisiejsze chrzciny skonczyly sie kluciami i brzuchem jak kamien, jeszcze jest troche twardy, ale juz nie az tak, teraz marze tylko o tym, zeby wreszcie zasnac -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Od 4:55 kręcę się po łóżku w poszukiwaniu dogodnej pozycji do przespania się jeszcze sekundkę i co.. dooopa blada.. odpaliłam lapka i zaraz włączę jakiś serial/film i poczekam aż reszta rodzinki się obudzi
Filipek też już spać nie może, dokazuje trochę