X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja np nie miałam nic z tych rzeczy o których piszecie sutki czyste i nic nie leci. Każda z nas jest inna :)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycha z tego co wiem i sie orientuje oczywiście każdy szpital inaczej funkcjonuje ale jak cię dosłownie nic nie ruszy po 2 kroplówie to oni nie podadzą Ci 3 bo to nie zadziała na Ciebie. Tylko wezmą Cię na stół chyba po 6 czy 8h od podania oksytocyny.

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam siare pierwszy i ostatni raz we środę jak byłam w szpitalu :)

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afi poniżej 5
    Idą kroplowki nawadniające.
    Tętno 130-140

Przepływy ok.

• zielarka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula będzie ok, modlę się za was.

Paula44 lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umieram ze strachu

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale powiedział Ci ten lekarz co dalej czy tylko badanie zrobił i następną brał?

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawadniają na razie. O 15 kolejne sterydy. Martwię się, bo nie wiem, czy to leci na łeb na szyję czy co się dzieje.

Izabelka - ile czasu ty leżalas z bezwodziem? Oni ci uzupelniali?
    Czy kroplowki?

• zielarka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula tobie wody odeszły czy jest zbyt duża absorpcja? Bo już nie wiem...

FITop1.png
  • Delia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chcialam Wam życzyc poświątecznie wszystkiego najlepszego....

- niech nasze porody przebiegną zaskakujaco pozytywnie a przede wszystkim bezpiecznie dla naszych dzieci i nas...:)

Co prawda jestesmy styczniówkami...ale duzo z nas tu przeczuwa "rozpakowanie sie z dwupaku" wczesniej..;) ja tez mam takie podejrzenia...zobaczymy..;)

Tym z Was co juz urodziły- zyczenia spokojnie spiacych, grzecznie nieplaczacych i ladnie jedzacych dzieci ;))

Ja swoim pierwszym porodem bylam zaskoczona bardzo pozytywnie:
    - ze bole byly do zniesienia (rodzilam naturalnie bez znieczulenia)
    - ze nie mialam boli kregoslupa
    - ze trwalo to krocej niz myslalam,
    - ze personel byl pomocny i mily,
    - ze moj małż (ktory nie interesowal sie wczesniej za bardzo etapami porodu) podczas porodu spisal sie na medal i zaskoczyl mnie swoim opanowaniem;
    - ze moja corka, ktora jak zobaczylam pierwszy raz - od razu spojrzala mi w oczy z taka miloscia ;)

tak wiec kochane - zycze Wam abyscie byly takze zaskoczone w pozytywny sposob swoim porodem i teraz czekajac na niego mialy duzo sily aby myslec o nim pozytywnie!!!

pozdrawiam Was serdecznie i juz prawie noworocznie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 11:19

Malenq, szpilka, Goosiaczek2, Ewelina88, jonka91, MartaKD lubią tę wiadomość

dqpr3e5eqmxx1zqf.png
    dqprcwa1436xrxeh.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula wszystkie rozumiemy, ze sie boisz, ale jakby dzialo sie cos bardzo zlego to juz by Ci po przyjeciu do szpitala zrobili cesarke, wiec pamietaj, ze jestes pod opieka, ciagle monitoruja na wszelki wypadek, ale czekaja bo to na razie jest lepsze dla dziecka, tetno ladne, wiec postaraj sie uspokoic, bo na Szymka teraz gorzej dziala TWoj stres niz to, ze na mniej wod, wszystko bedzie dobrze

Paula44, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli dziecina jest sporych rozmiarów to wód ma prawo byc mniej, tj pisze Szpilka, lekarze wiedzą co robią.

Paula44 lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaz moj durny sen chyba nie pobije snu Ani29, ale jednak Wam napisze :)
    wrocilam do pracy nie wiem dlaczego w koncowce 8 miesiaca, na lekcji siedzial kolega rok ode mnie straszy i taki drugi co go nie znam osobiscie, bo nigdy ze mna nie pracowal, ale jest charakterystyczny, wiec go kojarze. przyszla do mnie na te lekcje kolezanka, ktora ostatnio wrocila z Chin, ale bachory nie byly zainteresowane. ona poszla a mial byc temat o jedzeniu wiec, ze mnie wkurzyli kazalam im slowka wypisywac i tlumaczyc a moi wczesniej wspomnieni koledzy sluchali sobie muzyki z tel i bachory tak samo, wiec zaczelam im slichawki z uszu wyciagac a jeden z uczniow wstal za mna i zlapal mnie za rece wiec ja go jak na filmach przerzucilam do przodu jak w karate i niestety akurat weszla pani dyr i to zobaczyla, odwrocila sie i wyszla a ja zanim pozbieralam wszystkie ksiazki i inne nauczycielskie klamoty to sie obudzilam i nie wiem czy mnie wyrzucili z pracy czy nie

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam tylko, ze nie bije swoich gim,nazjalistow,. zeby nie bylo :) choc pewnie niektorym by sie przydalo :) a i jeszcze zanim sie obudzilam to przyszla wychowawczyni tego ucznia (a nawet takiego dziecka w szkole nie mamy nie wiem skad mi sie przysnil) ze wreszcie sie zaczal normalnie zachowywac

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezłe sny macie :D ja ostatnio nie pamiętam co mi się śni, po fazie snów erotycznych, nastąpiła faza intensywnych koszmarów a teraz coś się przewala ale nie pamiętam co i nie są to jakieś realistyczne historie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 12:07

FITop1.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    U mnie w końcu zrobiło się zimowo. :)
    Mężu zaraz zabiera mnie nad morze na spacer. :)
    Kilometrów już nie przejdę za wiele, bo brzuch mi się obniżył sporo i chodzę jak kaczuszka. :D

Miłego dnia. :)

Fucina lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 26 grudnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Za wszystkie szoitalne trzymam kciuki! Ja wczoraj się cały dzień fatalnie czułam, wymiotowałam, strasznie osłabiona byłam... wieczorem przed snem odszedł mi czop śluzowy... o dziwo przespałan całą noc i czuje się dużo lepiej...

rar0a9a.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow! Fucina, zaczyna się :D Jak wyglądał Twój czop?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 12:47

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    wczoraj chcialam napisc w temacie tesciow oszołomow ale juz nie mialam sily wejsc na forum.
    Otóż wpadli na chwile, ojciec jak zwyke jakies glupie haselka( on jest jakby niedorozwiniety czasem) kawusia ciasteczko... i gadanie ze jak to sie w grudniu urodzil, pojdzie do szkoly jak bedzie mial 5 lat??? no to mowie przepraszam ze nie dalam rady do stycznia ( ironicznie) po czym przeszli do tego ze imię Leon cudowne bo ktos tam nazwal tak synka...mowie ze my mamy Kostka i wg nas jest tez cudowne.
    Do tego tesciowa zaczela do malego wolac Koti i inne takie od kota- jakies dziwne nie pamietam. Mowie jej ze to jest Kostek a kota to mam w sypialni.
    potem uslyszalam ze ladnie wyglądam, mowie dziękuje- wiem:D
    na co tesciowa- ja po 1 ciazy tez ladnie wygladalam, zobaczysz po 2. co za franca:/

Wkurwa mialam na maxa ale nie wytrzymalam jak odpakowalismy prezenty. Kostek dostal paczke pieluch ( ok- przydadza sie) i pieska co szczeka, takiego co żule na dworcach sprzedawają, nie dosc ze brudny to ogon ma z druta i omal oka nie wybilam sobie. Patze na to i mowie ze to chyba nie dla niego bo sie uszkodzi. MASAKRA!!!

ja tradycyjnie balsam do ciala- powiedzialam dziekuje, jeszcze mam z zeszlego roku.

Matko bylam wniebowzieta jak pojechali, teraz czekam na mojego tate, ale wpadnie na chwile tylko i mamy dzien dla siebie.

Paula- pamietaj ze jestes pod opieka w 3st ref, tam wiedzą co robią!
    Fucina- czekamy na rozwoj wydarzen:)

A pochwale się, ze dzis odpadł nam pępuszek:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 12:50

zielarka, Paula44, Chanela lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Paula tobie wody odeszły czy jest zbyt duża absorpcja? Bo już nie wiem...

Nie, nie odeszły. Szyjka zamknięta. Tylko jest ich coraz mniej ; (

‹‹ 1677 1678 1679 1680 1681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ