Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    Zjedz cukierka czy coś 30 min przed wizytą (tak polecały Dziewczyny z Grudnia - ja zjadłam i szalał...) chociaż te szaleństwa tyle powodowały że przez godzinę ciężko go było pomierzyć hihi :)

Z tym cukierkiem przed wizytą to nie wiedziałam, że może podziałać... :)
    To ja sobie ustawię przypomnienie w telefonie na 30 min. przed kolejną wizytą bo z nerwów to wtedy nie będę wiedzieć jak się nazywam... Chyba, że myślicie, że w trakcie USG genetycznego powinien być raczej spokojny?

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety szczupła nie jestem :) i brzuszek widać już konkretnie heh :P

relgh371rphwpz6l.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud - powiem Ci, że toczyła się o tym spora dyskusja na Grudniówkach bo tam każda praktycznie ma już za sobą to USG.
    Może spać ale jak się źle ułoży i nie bedzie chciał się obudzić to też się nie zmierzy.
    A jak będzie się wiercił to trzeba czasu żeby zrobić mu foto hihi :)

Nie wiem co Ci doradzić. Ja zjadłam cukierka, wiercił się i mimo godzinnego USG wszystko ma zmierzone :)

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Przez badanie „ręczne” gina pokazała mi jak już jest duża macica i jak wysoko! Byłam rano więc maluch spał sobie, na następną wizyte za miesiąc idę po południu by widzieć jak się kręci. Umówiłam się na usg prenatalne na 1 lipca :)

Kawa, a tak mniej więcej to na jakiej tej wysokości u Ciebie macica jest? Wiem, że u każdej dziewczyny będzie inaczej, ale tak z ciekawości pytam, bo jestem na podobnym etapie i się zastanawiam, czy mi może brzuszek już wybija, czy to jednak jakiś tłuszczyk...? :D

A Twój maluszek ma takie śliczne łapusie na tym zdjęciu!! 0heart.gif

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cynamonek, olka25 oooo będę o Was myślała podczas wizyty...moja na 12stą, i to stresujące, bo prenatalne...i martwię się już teraz, bo ostatnie usg miałam 28 maja i tak jakoś mnie "nosi".....

Kawa CHUDZINKO jedna...;)

nick nieaktualny, Cynamonek30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    Maud - powiem Ci, że toczyła się o tym spora dyskusja na Grudniówkach bo tam każda praktycznie ma już za sobą to USG.
    Może spać ale jak się źle ułoży i nie bedzie chciał się obudzić to też się nie zmierzy.
    A jak będzie się wiercił to trzeba czasu żeby zrobić mu foto hihi :)

Nie wiem co Ci doradzić. Ja zjadłam cukierka, wiercił się i mimo godzinnego USG wszystko ma zmierzone :)

To ja jednak zjem cukierka :) wolę się dłużej napatrzeć na fikołki niż rach ciach i po sprawie :)

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq bardzo szybko masz prenatalne. Ja miałam wczoraj 11+6 (a Maluszek 12+3) i gin powiedziała że w sumie byłoby lepiej jak byłby ciut większy

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud było czuć jakieś 4cm od pępka w dół, też mam takie wrażenie że od tego miejsca dookoła zrobiła się oponka tłuszczyku :)

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już bezpośrednio pod pępkiem :)

relgh371rphwpz6l.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa śliczny malec no i mamusia :) ja też taka szczupła jestem nie martw sie przytyjesz: :)
    ======================================================================================== Malenq ,Olka no to bede myslami z Wami :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

zi13skjo0ong6u20.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was wszystkie przyszłe mamusie.. Czy mogłabym dołączyć do styczniowek?? termin mamy na 20.01.2015 ;) zdrówka dla was i malcow ;)

nick nieaktualny, Cynamonek30, jonka91, M4DZI4, nick nieaktualny, Monifah, nick nieaktualny, agnb6 lubią tę wiadomość

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia witamy witamy :)

relgh371rphwpz6l.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia witaj!

jonka ale się napracowałaś! pięknie :) dziekujemy!

Kawa bardzo ładne zdjęcia a jak ładnie serduszko biło :) powiedz mi dlaczego dziś nie zrobili Ci genetycznego? skoro dziecko było większe niż 4,5 cm?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochanie będę wtedy w 12tyg+5dniu....to jest piątek, a ja od 7lipca do 15lipca jestem na urlopie, wyjeżdżamy z mężem do słonecznej Italii, bilety kupiliśmy jeszcze w lutym i miał to być wyjazd "odpoczynek od staranek"...a tu niespodzianka i jedziemy już we 3....
    więc nie mogłabym mieć prenatalnych później, bo wyjazd wypada na 13tydzień hehehe

klaudia witaj:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 12:17

Martaaa, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia93 wrote:
    Witam was wszystkie przyszłe mamusie.. Czy mogłabym dołączyć do styczniowek?? termin mamy na 20.01.2015 ;) zdrówka dla was i malcow ;)

Witaj!! :)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1-mIMcrIXgSS7qhF8IA3Tmu0ifEq2xIXV_X9Xwe5oggM/edit?usp=sharing

Klaudia wpisz się, jak masz ochotę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 12:43

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wybacz :) Jakoś doczytałam że dziś masz hehe

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

• agattee Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa, powoli ladnie brzusio rosnie. Tez naleze do szczuplych ale u mnie jeszcze nic nie widac (dodalam jakis czas temu zdjecie). No i dzis zaczelam 12 tydzien ale wg USG to jest 11 ;)

Co do cukierka to nie wiedzialam ale przed ostatnia wizyta jadlam nieswiadomie a i tak nic sie nie ruszalo, ginka tez te USG tak szybko robi, mierzy cialo od glowki do pupy, pokazala ostatnio ze sa dwie raczki, dwie nozki zrobila 3 zdjecia w tym jedno sobie wziela (nie wiem po co) i koniec USG. Na kolejnej wizycie zapytam o tetno dziecka i kiedy moge posluchac serca.

Klaudia, witaj :)

jonka, co do tej listy to super sprawa a mozna ja jakos edytowac czy tylko Ty masz mozliwosc? :)
    EDIT. a juz mam, po prostu przez moj internet dlugo to sie ladowalo :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 12:57

Cynamonek30, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

wff22n0ab6iac00e.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee u mnie poprzednie USG też były takie szybkie, a tylko to trwało pełną! godzinę. Tyle, że przy prenatalnych jest dużo parametrów do sprawdzenia i w zasadzie maluch musi się różnie układać.

Gin powiedziała że nie lubi tego USG bo dzieciaczek malutki, wierci się albo śpi i ciężko pomierzyć :) jedna Dziewczyna z Grudniówek chodziła 3 razy!

relgh371rphwpz6l.png
  • liliana Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj klaudio wśród styczniówek :)
    Jonka, dziękujemy za piękną listę :)
    Kawa, ale drobniusia jesteś :) już sobie wyobrażam jaką piękną piłeczkę będziesz miała :)

wzięłam wczoraj ten kontrowersyjny clotrimazol. Globulka jest dość spora i starałam się ją wkładać jak najdelikatniej...
    niestety odkąd włożyłam boli brzuch (ostatnio prawie w ogóle go nie odczuwałam) i dziś zauważyłam poza beżowym śluzem lekkie zaróżowienie na wkładce i w toalecie (tak jakby mini mini domieszki różowej krwi?)

ja to zawsze mam przygody! Powtarzam maluchowi,żeby 3mał się mamusi :)
    usg było tydzień temu (czwarty raz) i następne mam za tydzień.

Waham się, czy nie przełożyć o kolejny tydzień, żeby nie ryzykować. Z 2. strony z tą infekcją też nie wiadomo, więc może warto zajrzeć do malucha :)

relgcwa11d8kpmkr.png
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ