X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    Zjedz cukierka czy coś 30 min przed wizytą (tak polecały Dziewczyny z Grudnia - ja zjadłam i szalał...) chociaż te szaleństwa tyle powodowały że przez godzinę ciężko go było pomierzyć hihi :)

Z tym cukierkiem przed wizytą to nie wiedziałam, że może podziałać... :)
    To ja sobie ustawię przypomnienie w telefonie na 30 min. przed kolejną wizytą bo z nerwów to wtedy nie będę wiedzieć jak się nazywam... Chyba, że myślicie, że w trakcie USG genetycznego powinien być raczej spokojny?

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety szczupła nie jestem :) i brzuszek widać już konkretnie heh :P

relgh371rphwpz6l.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud - powiem Ci, że toczyła się o tym spora dyskusja na Grudniówkach bo tam każda praktycznie ma już za sobą to USG.
    Może spać ale jak się źle ułoży i nie bedzie chciał się obudzić to też się nie zmierzy.
    A jak będzie się wiercił to trzeba czasu żeby zrobić mu foto hihi :)

Nie wiem co Ci doradzić. Ja zjadłam cukierka, wiercił się i mimo godzinnego USG wszystko ma zmierzone :)

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Przez badanie „ręczne” gina pokazała mi jak już jest duża macica i jak wysoko! Byłam rano więc maluch spał sobie, na następną wizyte za miesiąc idę po południu by widzieć jak się kręci. Umówiłam się na usg prenatalne na 1 lipca :)

Kawa, a tak mniej więcej to na jakiej tej wysokości u Ciebie macica jest? Wiem, że u każdej dziewczyny będzie inaczej, ale tak z ciekawości pytam, bo jestem na podobnym etapie i się zastanawiam, czy mi może brzuszek już wybija, czy to jednak jakiś tłuszczyk...? :D

A Twój maluszek ma takie śliczne łapusie na tym zdjęciu!! 0heart.gif

Kawa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cynamonek, olka25 oooo będę o Was myślała podczas wizyty...moja na 12stą, i to stresujące, bo prenatalne...i martwię się już teraz, bo ostatnie usg miałam 28 maja i tak jakoś mnie "nosi".....

Kawa CHUDZINKO jedna...;)

Kawa, Cynamonek30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    Maud - powiem Ci, że toczyła się o tym spora dyskusja na Grudniówkach bo tam każda praktycznie ma już za sobą to USG.
    Może spać ale jak się źle ułoży i nie bedzie chciał się obudzić to też się nie zmierzy.
    A jak będzie się wiercił to trzeba czasu żeby zrobić mu foto hihi :)

Nie wiem co Ci doradzić. Ja zjadłam cukierka, wiercił się i mimo godzinnego USG wszystko ma zmierzone :)

To ja jednak zjem cukierka :) wolę się dłużej napatrzeć na fikołki niż rach ciach i po sprawie :)

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq bardzo szybko masz prenatalne. Ja miałam wczoraj 11+6 (a Maluszek 12+3) i gin powiedziała że w sumie byłoby lepiej jak byłby ciut większy

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud było czuć jakieś 4cm od pępka w dół, też mam takie wrażenie że od tego miejsca dookoła zrobiła się oponka tłuszczyku :)

Maud11 lubi tę wiadomość

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już bezpośrednio pod pępkiem :)

relgh371rphwpz6l.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa śliczny malec no i mamusia :) ja też taka szczupła jestem nie martw sie przytyjesz: :)
    ======================================================================================== Malenq ,Olka no to bede myslami z Wami :)

Malenq, Kawa lubią tę wiadomość

zi13skjo0ong6u20.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was wszystkie przyszłe mamusie.. Czy mogłabym dołączyć do styczniowek?? termin mamy na 20.01.2015 ;) zdrówka dla was i malcow ;)

Malenq, Cynamonek30, jonka91, M4DZI4, Kawa, Monifah, MonikaDM, agnb6 lubią tę wiadomość

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia witamy witamy :)

relgh371rphwpz6l.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia witaj!

jonka ale się napracowałaś! pięknie :) dziekujemy!

Kawa bardzo ładne zdjęcia a jak ładnie serduszko biło :) powiedz mi dlaczego dziś nie zrobili Ci genetycznego? skoro dziecko było większe niż 4,5 cm?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochanie będę wtedy w 12tyg+5dniu....to jest piątek, a ja od 7lipca do 15lipca jestem na urlopie, wyjeżdżamy z mężem do słonecznej Italii, bilety kupiliśmy jeszcze w lutym i miał to być wyjazd "odpoczynek od staranek"...a tu niespodzianka i jedziemy już we 3....
    więc nie mogłabym mieć prenatalnych później, bo wyjazd wypada na 13tydzień hehehe

klaudia witaj:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 12:17

Martaaa, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia93 wrote:
    Witam was wszystkie przyszłe mamusie.. Czy mogłabym dołączyć do styczniowek?? termin mamy na 20.01.2015 ;) zdrówka dla was i malcow ;)

Witaj!! :)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1-mIMcrIXgSS7qhF8IA3Tmu0ifEq2xIXV_X9Xwe5oggM/edit?usp=sharing

Klaudia wpisz się, jak masz ochotę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 12:43

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wybacz :) Jakoś doczytałam że dziś masz hehe

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

• agattee Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa, powoli ladnie brzusio rosnie. Tez naleze do szczuplych ale u mnie jeszcze nic nie widac (dodalam jakis czas temu zdjecie). No i dzis zaczelam 12 tydzien ale wg USG to jest 11 ;)

Co do cukierka to nie wiedzialam ale przed ostatnia wizyta jadlam nieswiadomie a i tak nic sie nie ruszalo, ginka tez te USG tak szybko robi, mierzy cialo od glowki do pupy, pokazala ostatnio ze sa dwie raczki, dwie nozki zrobila 3 zdjecia w tym jedno sobie wziela (nie wiem po co) i koniec USG. Na kolejnej wizycie zapytam o tetno dziecka i kiedy moge posluchac serca.

Klaudia, witaj :)

jonka, co do tej listy to super sprawa a mozna ja jakos edytowac czy tylko Ty masz mozliwosc? :)
    EDIT. a juz mam, po prostu przez moj internet dlugo to sie ladowalo :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 12:57

Cynamonek30, Kawa lubią tę wiadomość

wff22n0ab6iac00e.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee u mnie poprzednie USG też były takie szybkie, a tylko to trwało pełną! godzinę. Tyle, że przy prenatalnych jest dużo parametrów do sprawdzenia i w zasadzie maluch musi się różnie układać.

Gin powiedziała że nie lubi tego USG bo dzieciaczek malutki, wierci się albo śpi i ciężko pomierzyć :) jedna Dziewczyna z Grudniówek chodziła 3 razy!

relgh371rphwpz6l.png
  • liliana Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj klaudio wśród styczniówek :)
    Jonka, dziękujemy za piękną listę :)
    Kawa, ale drobniusia jesteś :) już sobie wyobrażam jaką piękną piłeczkę będziesz miała :)

wzięłam wczoraj ten kontrowersyjny clotrimazol. Globulka jest dość spora i starałam się ją wkładać jak najdelikatniej...
    niestety odkąd włożyłam boli brzuch (ostatnio prawie w ogóle go nie odczuwałam) i dziś zauważyłam poza beżowym śluzem lekkie zaróżowienie na wkładce i w toalecie (tak jakby mini mini domieszki różowej krwi?)

ja to zawsze mam przygody! Powtarzam maluchowi,żeby 3mał się mamusi :)
    usg było tydzień temu (czwarty raz) i następne mam za tydzień.

Waham się, czy nie przełożyć o kolejny tydzień, żeby nie ryzykować. Z 2. strony z tą infekcją też nie wiadomo, więc może warto zajrzeć do malucha :)

Kawa lubi tę wiadomość

relgcwa11d8kpmkr.png
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ