*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMartaaa wrote:Zjedz cukierka czy coś 30 min przed wizytą (tak polecały Dziewczyny z Grudnia - ja zjadłam i szalał...) chociaż te szaleństwa tyle powodowały że przez godzinę ciężko go było pomierzyć hihi
Z tym cukierkiem przed wizytą to nie wiedziałam, że może podziałać...
To ja sobie ustawię przypomnienie w telefonie na 30 min. przed kolejną wizytą bo z nerwów to wtedy nie będę wiedzieć jak się nazywam... Chyba, że myślicie, że w trakcie USG genetycznego powinien być raczej spokojny? -
Maud - powiem Ci, że toczyła się o tym spora dyskusja na Grudniówkach bo tam każda praktycznie ma już za sobą to USG.
Może spać ale jak się źle ułoży i nie bedzie chciał się obudzić to też się nie zmierzy.
A jak będzie się wiercił to trzeba czasu żeby zrobić mu foto hihi
Nie wiem co Ci doradzić. Ja zjadłam cukierka, wiercił się i mimo godzinnego USG wszystko ma zmierzone -
nick nieaktualnyKawa wrote:Przez badanie „ręczne” gina pokazała mi jak już jest duża macica i jak wysoko! Byłam rano więc maluch spał sobie, na następną wizyte za miesiąc idę po południu by widzieć jak się kręci. Umówiłam się na usg prenatalne na 1 lipca
Kawa, a tak mniej więcej to na jakiej tej wysokości u Ciebie macica jest? Wiem, że u każdej dziewczyny będzie inaczej, ale tak z ciekawości pytam, bo jestem na podobnym etapie i się zastanawiam, czy mi może brzuszek już wybija, czy to jednak jakiś tłuszczyk...?
A Twój maluszek ma takie śliczne łapusie na tym zdjęciu!!Kawa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnycynamonek, olka25 oooo będę o Was myślała podczas wizyty...moja na 12stą, i to stresujące, bo prenatalne...i martwię się już teraz, bo ostatnie usg miałam 28 maja i tak jakoś mnie "nosi".....
Kawa CHUDZINKO jedna...Kawa, Cynamonek30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartaaa wrote:Maud - powiem Ci, że toczyła się o tym spora dyskusja na Grudniówkach bo tam każda praktycznie ma już za sobą to USG.
Może spać ale jak się źle ułoży i nie bedzie chciał się obudzić to też się nie zmierzy.
A jak będzie się wiercił to trzeba czasu żeby zrobić mu foto hihi
Nie wiem co Ci doradzić. Ja zjadłam cukierka, wiercił się i mimo godzinnego USG wszystko ma zmierzone
To ja jednak zjem cukierka wolę się dłużej napatrzeć na fikołki niż rach ciach i po sprawie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykochanie będę wtedy w 12tyg+5dniu....to jest piątek, a ja od 7lipca do 15lipca jestem na urlopie, wyjeżdżamy z mężem do słonecznej Italii, bilety kupiliśmy jeszcze w lutym i miał to być wyjazd "odpoczynek od staranek"...a tu niespodzianka i jedziemy już we 3....
więc nie mogłabym mieć prenatalnych później, bo wyjazd wypada na 13tydzień hehehe
klaudia witaj:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 12:17
Martaaa, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
Klaudia93 wrote:Witam was wszystkie przyszłe mamusie.. Czy mogłabym dołączyć do styczniowek?? termin mamy na 20.01.2015 zdrówka dla was i malcow
Witaj!!
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1-mIMcrIXgSS7qhF8IA3Tmu0ifEq2xIXV_X9Xwe5oggM/edit?usp=sharing
Klaudia wpisz się, jak masz ochotęWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 12:43
-
nick nieaktualny
-
Kawa, powoli ladnie brzusio rosnie. Tez naleze do szczuplych ale u mnie jeszcze nic nie widac (dodalam jakis czas temu zdjecie). No i dzis zaczelam 12 tydzien ale wg USG to jest 11
Co do cukierka to nie wiedzialam ale przed ostatnia wizyta jadlam nieswiadomie a i tak nic sie nie ruszalo, ginka tez te USG tak szybko robi, mierzy cialo od glowki do pupy, pokazala ostatnio ze sa dwie raczki, dwie nozki zrobila 3 zdjecia w tym jedno sobie wziela (nie wiem po co) i koniec USG. Na kolejnej wizycie zapytam o tetno dziecka i kiedy moge posluchac serca.
Klaudia, witaj
jonka, co do tej listy to super sprawa a mozna ja jakos edytowac czy tylko Ty masz mozliwosc?
EDIT. a juz mam, po prostu przez moj internet dlugo to sie ladowaloWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 12:57
Cynamonek30, Kawa lubią tę wiadomość
-
Agattee u mnie poprzednie USG też były takie szybkie, a tylko to trwało pełną! godzinę. Tyle, że przy prenatalnych jest dużo parametrów do sprawdzenia i w zasadzie maluch musi się różnie układać.
Gin powiedziała że nie lubi tego USG bo dzieciaczek malutki, wierci się albo śpi i ciężko pomierzyć jedna Dziewczyna z Grudniówek chodziła 3 razy! -
Witaj klaudio wśród styczniówek
Jonka, dziękujemy za piękną listę
Kawa, ale drobniusia jesteś już sobie wyobrażam jaką piękną piłeczkę będziesz miała
wzięłam wczoraj ten kontrowersyjny clotrimazol. Globulka jest dość spora i starałam się ją wkładać jak najdelikatniej...
niestety odkąd włożyłam boli brzuch (ostatnio prawie w ogóle go nie odczuwałam) i dziś zauważyłam poza beżowym śluzem lekkie zaróżowienie na wkładce i w toalecie (tak jakby mini mini domieszki różowej krwi?)
ja to zawsze mam przygody! Powtarzam maluchowi,żeby 3mał się mamusi
usg było tydzień temu (czwarty raz) i następne mam za tydzień.
Waham się, czy nie przełożyć o kolejny tydzień, żeby nie ryzykować. Z 2. strony z tą infekcją też nie wiadomo, więc może warto zajrzeć do maluchaKawa lubi tę wiadomość