WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw też polecam tantum verde, ja ssałam cukierki.

Nuskaw lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Moje koty mają wbudowaną funkcję samoczyszczenia. :P

moje teoretycznie tez, ale np Bambi juz dwa razy miał prysznic, bo
    a) postanowił jako kociak utopić się w zabezpieczonym szambie - nie udało mu się
    b) wrócił kiedyś do domu z całym obesra..... tyłkiem i nie wiem czy go ktoś wystraszył wtedy czy co, bo biegunki nie miał

a i jeszcze wpadł raz do strumyka, bo odległości od brzegów mu sie chyba pomerdały, no ale ten kot jest specyficzny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 11:42

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Może i ja coś zrobię na wieczór...
    A nie.. :D
    Już mi się odechciało. :P

ahaha jesteś mistrz :D ja dziś nie robię obiadu, dzień dziecka, kupię w barze mlecznym placki po węgiersku i nawet zupę se kupię o. A mężowi naleśniki meksykańskie. Przed porodem mam zamiar najeść się wszystkiego co cieżkie i niedozwolone potem :P

Nuskaw, Agus89, Malenq, szpilka, Ewelina88 lubią tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    a) postanowił jako kociak utopić się w zabezpieczonym szambie - nie udało mu się
    b) wrócił kiedyś do domu z całym obesra..... tyłkiem i nie wiem czy go ktoś wystraszył wtedy czy co, bo biegunki nie miał

a i jeszcze wpadł raz do strumyka, bo odległości od brzegów mu sie chyba pomerdały, no ale ten kot jest specyficzny

Moje koty nie są takimi hardkorami. :P
    Im tylko żarcie i spanie w głowie. :D

szpilka lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się skuszę na to Tantum verde. Co do przychodni, chodzę prywatnie do Lux medu, ale ofc w takich noworocznych terminach to już dawno wszystko pozajmowane. W takich sytuacjach korzystam (a raczej skorzystałam raz, dwa lata temu jak mnie grypa dopladla dwa dni przed sylwestrem) z pakietu assistance do konta w banku. Na prawdę spoko, warto sprawdzić czy się coś takiego ma w razie w. Tam są 4 wizyty w ciągu roku lekarza za darmo do domu. Przyjeżdża, bada, wypisuje receptę, albo L4. Z tego co się orientuje to przy kontach i czasami kartach kredytowych jest taki pakiet z pomocą wszelką. Pediatra tez przyjeżdża.

szpilka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah Wy tu sie do roboty rwiecie a ja dalej leze :D ale czas wstac bo wstyd bedzie jak maz wroci z pracy i mnie tak zastanie ;P

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    ahaha jesteś mistrz :D ja dziś nie robię obiadu, dzień dziecka, kupię w barze mlecznym placki po węgiersku i nawet zupę se kupię o. A mężowi naleśniki meksykańskie. Przed porodem mam zamiar najeść się wszystkiego co cieżkie i niedozwolone potem :P

Może i u nas jakiś gotowiec dzisiaj zawita. :)
    To jest bardzo dobry pomysł! :D
    A co tam. Jestem w zaawansowanej ciąży i wolno mi mieć lenia. :D

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja sie pochwalę jak Lucjan wakacje z nami spędzał był atrakcją plaży :) Ludzie to w takim szoku byli że masakra.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/73e52a2bd72f.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3415aa0d376a.jpg

Agus89, szpilka, MonikaDM, Gwiazdeczka27, Ewelina88, jonka91, ana7227, Chanela, rastafanka lubią tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Hah Wy tu sie do roboty rwiecie a ja dalej leze :D ale czas wstac bo wstyd bedzie jak maz wroci z pracy i mnie tak zastanie ;P

Ja też leżę. Mąż tylko jedzenie i picie dostarcza. :D

Gwiazdeczka27, Kawa lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:31

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    To ja sie pochwalę jak Lucjan wakacje z nami spędzał był atrakcją plaży :) Ludzie to w takim szoku byli że masakra.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/73e52a2bd72f.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3415aa0d376a.jpg
    Musiał być w szoku widząc taką dużą kuwetę :D :D :D

Nuskaw, Malenq, szpilka, MonikaDM, Gwiazdeczka27, Kawa, Ewelina88, jonka91, Paula44, Agus89, rastafanka, renia83 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Może i u nas jakiś gotowiec dzisiaj zawita. :)
    To jest bardzo dobry pomysł! :D
    A co tam. Jestem w zaawansowanej ciąży i wolno mi mieć lenia. :D

Wszystko Ci wolno! Powiem więcej, jak kupię i zjem, to pójdę spać :D

Malenq, Agus89 lubią tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania a wiesz że musieliśmy z nim do domu chodzić bo się nie załatwił? Dobrze, że blisko plaży domek mieliśmy.

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swoją drogą to niezły bajzel z tym Porozumieniem Zielonogorskim. Z jednej strony rozumiem lekarzy, że w większości kierują się dobrem pacjenta, ale z drugiej strony wiem jak to wyglada, bo moja mama pracuje jako pielęgniarka w POZ które jest w tym PZ. I uwierzcie robi tam za niewielkie pieniadze, zero premii, zero podwyżek od 10 lat, ciezko z urlopem, a lekarz to sra pieniędzmi za przeproszeniem I pielegniarki ma gleboko. Ale wiem, że pewnie nie wszędzie tak to wygląda. Zostały jej 3 msc do emerytury i mam nadzieje, ze jakoś się ta sprawa rozwiąże, pewnie każda strona gra na zwłokę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:

Mój kocurek jak był mały to był kąpany po każdej wizycie w kuwecie... Za każdym razem miał swoje gówienko za uszami, tak bardzo chciał je zakopywać...
    Natomiast kotki obowiązkowo co 3miesiące, jedna z nich wolałaby częściej, uwielbia cieplutką wodę....a w drugą wchodzi demon....
    Potem jest tzw. Foch forever, mniej więcej do kolacji...;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 12:01

szpilka, Nuskaw lubią tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Musiał być w szoku widząc taką dużą kuwetę :D :D :D
    Normalnie wyjęłas mi to z ust

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ania jesteś genialna!!! Ha ha ha :D

Goosiaczek2 wrote:
    Ania a wiesz że musieliśmy z nim do domu chodzić bo się nie załatwił? Dobrze, że blisko plaży domek mieliśmy.

Bo za dużo gapiów było to się nie dziwie, że był skrępowany :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 12:12

mhsvp07w3ex0n696.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw wrote:
    A swoją drogą to niezły bajzel z tym Porozumieniem Zielonogorskim. Z jednej strony rozumiem lekarzy, że w większości kierują się dobrem pacjenta, ale z drugiej strony wiem jak to wyglada, bo moja mama pracuje jako pielęgniarka w POZ które jest w tym PZ. I uwierzcie robi tam za niewielkie pieniadze, zero premii, zero podwyżek od 10 lat, ciezko z urlopem, a lekarz to sra pieniędzmi za przeproszeniem I pielegniarki ma gleboko. Ale wiem, że pewnie nie wszędzie tak to wygląda. Zostały jej 3 msc do emerytury i mam nadzieje, ze jakoś się ta sprawa rozwiąże, pewnie każda strona gra na zwłokę.
    też myślę, ze zaraz jakieś porozumienie będzie przy czym myslę, że ze wzgledu na długi weekend moze sie coś ruszyc dopiero 7, wiec wolalam Ci napisac, bo nie kazdy wie czy jego przychodnia strajkuje czy nie

moi maja kartke na drzwiach o strajku, ale kazały dzwonic w pt czy sa wyniki, bo i tak w pracy beda w razie nagłych przypadków, bo generalnie nie punkt pobran i przychodnia nieczynne, ale wszyscy w pracy

moja mama tez pielegniarka, teraz na rencie i w oczekiwaniu na emeryture, ale tez roznie bywalo i byl taki czas ze zarabiala tak gowniane pieniadze, ze szkoda gadac, na szczescie mialy strajkowac i byla pierwsza na liscie protestacyjnej, wiec ja przykladnie zwolnili, co wyszlo tylko na dobre, znalazła prace duzo alej wiec dojazdy wykanczajace, ale tam mimo wszystko odzyła

Nuskaw lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie siedzę i myślę o której godzinie najbezpieczniej zacząć przygotowania do Sylwestra, żeby Nikola nie zechciała wyjść przed 12. :-) Chciałam zrobić szarlotkę i bezglutenowe naleśniki z jakimś ciekawym mięsnym wkładem, ale chyba poczekam do 15/16. Noc miałam straszną. Zasnęłam o 3 obudziłam się o 7 i nie mogę spać, więc może zdrzemnę się teraz :-) W ogóle dzisiejsza noc nie należała do nas. Czop chyba zszedł mi już całkowicie ale dalej nie podbarwiony, więc to nic nie znaczy i brzuch długo mi się napinał. Mąż się obraził, powiedział że jak urodzę 31 grudnia, to z własnej winy bo pojechałam z podłogami i glazurą w łazience :-) i jeszcze na spacer do bankomatu sobie poszłam. :-) Ale co tam donoszona już jestem więc zaczynam szaleć.
    Gratulacje dla kolejnych rozpakowanych!!!

A co do przepisywania na nowy rok, to mam znajomą rodziny która rodziła 2 lata temu i mały przyszedł na świat 31 grudnia o 23 i jego przepisali. Powiedziano ,że na porodówce leży przecież jeszcze 2 godziny więc akurat po północy. :-) Ciekawe to było dla mnie nie powiem. Szkoda, że nie zawsze się tak da. :-D

bluegirl89 lubi tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis znowu bezskurczowo. Mialam dzis usg. Mlody wazy ok 3400, lekarz mowi, ze sporo☺ Widzialam jego sliczne oczka, nosek slodziutki i pikne calusne usteczka. Mezu mowi, ze majac takiego tatusia i taka mamusie musi byc debesciak!

Przeplywy ok, ilosc wod jak na yen tydzien ok! Szyjka troszke mniej jak cm, ale rozwarcie nadal na paliczek.

W szpitalu bede na pewno jeszcze 2-3 dni, teraz aby szpital dostal zwrot za pacjentke trzeba byc w nim 4 doby.
    Moze tez tak byc, ze zostane az do porodu..

Trzymajcie sie dziewczynki i mocno za wszystkie trzymam kciukasy!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 12:28

kamilaaa_88, szpilka, zielarka, Malenq, Paula44, Agus89, M4DZI4, renia83, Bounia lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

‹‹ 1735 1736 1737 1738 1739 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ