*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Agus89 wrote:Moje koty mają wbudowaną funkcję samoczyszczenia.
moje teoretycznie tez, ale np Bambi juz dwa razy miał prysznic, bo
a) postanowił jako kociak utopić się w zabezpieczonym szambie - nie udało mu się
b) wrócił kiedyś do domu z całym obesra..... tyłkiem i nie wiem czy go ktoś wystraszył wtedy czy co, bo biegunki nie miał
a i jeszcze wpadł raz do strumyka, bo odległości od brzegów mu sie chyba pomerdały, no ale ten kot jest specyficznyWiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 11:42
-
Agus89 wrote:Może i ja coś zrobię na wieczór...
A nie..
Już mi się odechciało.
ahaha jesteś mistrzja dziś nie robię obiadu, dzień dziecka, kupię w barze mlecznym placki po węgiersku i nawet zupę se kupię o. A mężowi naleśniki meksykańskie. Przed porodem mam zamiar najeść się wszystkiego co cieżkie i niedozwolone potem
Nuskaw, Agus89, Malenq, szpilka, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
szpilka wrote:moje teoretycznie tez, ale np Bambi juz dwa razy miał prysznic, bo
a) postanowił jako kociak utopić się w zabezpieczonym szambie - nie udało mu się
b) wrócił kiedyś do domu z całym obesra..... tyłkiem i nie wiem czy go ktoś wystraszył wtedy czy co, bo biegunki nie miał
a i jeszcze wpadł raz do strumyka, bo odległości od brzegów mu sie chyba pomerdały, no ale ten kot jest specyficzny
Moje koty nie są takimi hardkorami.
Im tylko żarcie i spanie w głowie.
szpilka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo się skuszę na to Tantum verde. Co do przychodni, chodzę prywatnie do Lux medu, ale ofc w takich noworocznych terminach to już dawno wszystko pozajmowane. W takich sytuacjach korzystam (a raczej skorzystałam raz, dwa lata temu jak mnie grypa dopladla dwa dni przed sylwestrem) z pakietu assistance do konta w banku. Na prawdę spoko, warto sprawdzić czy się coś takiego ma w razie w. Tam są 4 wizyty w ciągu roku lekarza za darmo do domu. Przyjeżdża, bada, wypisuje receptę, albo L4. Z tego co się orientuje to przy kontach i czasami kartach kredytowych jest taki pakiet z pomocą wszelką. Pediatra tez przyjeżdża.
szpilka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
marrtka wrote:ahaha jesteś mistrz
ja dziś nie robię obiadu, dzień dziecka, kupię w barze mlecznym placki po węgiersku i nawet zupę se kupię o. A mężowi naleśniki meksykańskie. Przed porodem mam zamiar najeść się wszystkiego co cieżkie i niedozwolone potem
Może i u nas jakiś gotowiec dzisiaj zawita.
To jest bardzo dobry pomysł!
A co tam. Jestem w zaawansowanej ciąży i wolno mi mieć lenia.
-
To ja sie pochwalę jak Lucjan wakacje z nami spędzał był atrakcją plaży
Ludzie to w takim szoku byli że masakra.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/73e52a2bd72f.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3415aa0d376a.jpgAgus89, szpilka, MonikaDM, Gwiazdeczka27, Ewelina88, jonka91, ana7227, Chanela, rastafanka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Goosiaczek2 wrote:To ja sie pochwalę jak Lucjan wakacje z nami spędzał był atrakcją plaży
Ludzie to w takim szoku byli że masakra.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/73e52a2bd72f.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3415aa0d376a.jpgNuskaw, Malenq, szpilka, MonikaDM, Gwiazdeczka27, Kawa, Ewelina88, jonka91, Paula44, Agus89, rastafanka, renia83 lubią tę wiadomość
-
Agus89 wrote:Może i u nas jakiś gotowiec dzisiaj zawita.
To jest bardzo dobry pomysł!
A co tam. Jestem w zaawansowanej ciąży i wolno mi mieć lenia.
Wszystko Ci wolno! Powiem więcej, jak kupię i zjem, to pójdę spaćMalenq, Agus89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA swoją drogą to niezły bajzel z tym Porozumieniem Zielonogorskim. Z jednej strony rozumiem lekarzy, że w większości kierują się dobrem pacjenta, ale z drugiej strony wiem jak to wyglada, bo moja mama pracuje jako pielęgniarka w POZ które jest w tym PZ. I uwierzcie robi tam za niewielkie pieniadze, zero premii, zero podwyżek od 10 lat, ciezko z urlopem, a lekarz to sra pieniędzmi za przeproszeniem I pielegniarki ma gleboko. Ale wiem, że pewnie nie wszędzie tak to wygląda. Zostały jej 3 msc do emerytury i mam nadzieje, ze jakoś się ta sprawa rozwiąże, pewnie każda strona gra na zwłokę.
-
nick nieaktualnyszpilka wrote:moje teoretycznie tez, ale np Bambi juz dwa razy miał prysznic, bo
a i jeszcze wpadł raz do strumyka, bo odległości od brzegów mu sie chyba pomerdały, no ale ten kot jest specyficzny
Mój kocurek jak był mały to był kąpany po każdej wizycie w kuwecie... Za każdym razem miał swoje gówienko za uszami, tak bardzo chciał je zakopywać...
Natomiast kotki obowiązkowo co 3miesiące, jedna z nich wolałaby częściej, uwielbia cieplutką wodę....a w drugą wchodzi demon....
Potem jest tzw. Foch forever, mniej więcej do kolacji...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 12:01
szpilka, Nuskaw lubią tę wiadomość
-
Ania jesteś genialna!!! Ha ha ha
Goosiaczek2 wrote:Ania a wiesz że musieliśmy z nim do domu chodzić bo się nie załatwił? Dobrze, że blisko plaży domek mieliśmy.
Bo za dużo gapiów było to się nie dziwie, że był skrępowanyWiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 12:12
-
Nuskaw wrote:A swoją drogą to niezły bajzel z tym Porozumieniem Zielonogorskim. Z jednej strony rozumiem lekarzy, że w większości kierują się dobrem pacjenta, ale z drugiej strony wiem jak to wyglada, bo moja mama pracuje jako pielęgniarka w POZ które jest w tym PZ. I uwierzcie robi tam za niewielkie pieniadze, zero premii, zero podwyżek od 10 lat, ciezko z urlopem, a lekarz to sra pieniędzmi za przeproszeniem I pielegniarki ma gleboko. Ale wiem, że pewnie nie wszędzie tak to wygląda. Zostały jej 3 msc do emerytury i mam nadzieje, ze jakoś się ta sprawa rozwiąże, pewnie każda strona gra na zwłokę.
moi maja kartke na drzwiach o strajku, ale kazały dzwonic w pt czy sa wyniki, bo i tak w pracy beda w razie nagłych przypadków, bo generalnie nie punkt pobran i przychodnia nieczynne, ale wszyscy w pracy
moja mama tez pielegniarka, teraz na rencie i w oczekiwaniu na emeryture, ale tez roznie bywalo i byl taki czas ze zarabiala tak gowniane pieniadze, ze szkoda gadac, na szczescie mialy strajkowac i byla pierwsza na liscie protestacyjnej, wiec ja przykladnie zwolnili, co wyszlo tylko na dobre, znalazła prace duzo alej wiec dojazdy wykanczajace, ale tam mimo wszystko odzyłaNuskaw lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak sobie siedzę i myślę o której godzinie najbezpieczniej zacząć przygotowania do Sylwestra, żeby Nikola nie zechciała wyjść przed 12.
Chciałam zrobić szarlotkę i bezglutenowe naleśniki z jakimś ciekawym mięsnym wkładem, ale chyba poczekam do 15/16. Noc miałam straszną. Zasnęłam o 3 obudziłam się o 7 i nie mogę spać, więc może zdrzemnę się teraz
W ogóle dzisiejsza noc nie należała do nas. Czop chyba zszedł mi już całkowicie ale dalej nie podbarwiony, więc to nic nie znaczy i brzuch długo mi się napinał. Mąż się obraził, powiedział że jak urodzę 31 grudnia, to z własnej winy bo pojechałam z podłogami i glazurą w łazience
i jeszcze na spacer do bankomatu sobie poszłam.
Ale co tam donoszona już jestem więc zaczynam szaleć.
Gratulacje dla kolejnych rozpakowanych!!!
A co do przepisywania na nowy rok, to mam znajomą rodziny która rodziła 2 lata temu i mały przyszedł na świat 31 grudnia o 23 i jego przepisali. Powiedziano ,że na porodówce leży przecież jeszcze 2 godziny więc akurat po północy.Ciekawe to było dla mnie nie powiem. Szkoda, że nie zawsze się tak da.
bluegirl89 lubi tę wiadomość
-
U mnie dzis znowu bezskurczowo. Mialam dzis usg. Mlody wazy ok 3400, lekarz mowi, ze sporo☺ Widzialam jego sliczne oczka, nosek slodziutki i pikne calusne usteczka. Mezu mowi, ze majac takiego tatusia i taka mamusie musi byc debesciak!
Przeplywy ok, ilosc wod jak na yen tydzien ok! Szyjka troszke mniej jak cm, ale rozwarcie nadal na paliczek.
W szpitalu bede na pewno jeszcze 2-3 dni, teraz aby szpital dostal zwrot za pacjentke trzeba byc w nim 4 doby.
Moze tez tak byc, ze zostane az do porodu..
Trzymajcie sie dziewczynki i mocno za wszystkie trzymam kciukasy!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 12:28
kamilaaa_88, szpilka, zielarka, Malenq, Paula44, Agus89, M4DZI4, renia83, Bounia lubią tę wiadomość