*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Witamy się Sylwestrowo
Gratuluje nowym mamusiom i życzę zdrowia dla maluszków i radości z rodzicielstwa dla rodziców :-*
My dzisiaj szalejemy, a cojutro ciąża donoszona i można rodzić. Dzisiaj już polatałam po sklepach (choć spojenie i pachwiny napierdzielają), zrobiłam zakupy i zaplanowałam menu. Robię tortille na zimno i mini pizze oraz galaretkę z owocami. Idziemy na domówkę, więc wcisnę się w jakąś kieckę odcinaną pod biustem, mega się najem i będę tańczyć, a jak wrócimy do domu to dopadnę męża i jutro (lub za kilka dni) na porodówke
ot, taaaaki mam plan
Wszystkim życzę wymarzonego porodu, zdrowych księżniczek i księciów, szybkiego powrotu do formy i spokojnego rodzicielstwa, a także szczęścia i pomyślności!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 12:22
szpilka, Paula44, bluegirl89, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak sobie myślę, że skoro każda ma dzisiaj w planach dopaść męża na seksy, a potem zacząć rodzic to może się trochę ciasno zrobić na tych porodowkach. Chyba poczekam do 1-go
Powiem Wam, że moja Sis trafiła na porodówkę w Wigilię i było pusto, nawet anestezjolog zjawił się dopiero rano. Natomiast już w Boże Narodzenie po wigilijnym obzarstwie, Panowie w poczekalni nie mieli gdzie siedzieć a na porodówce korek! -
a ja mojego klocusia chce jeszcze przetrzymac po skonczony 38 tc i to jeszcze wg najpozniejszych wyliczen, bo pierwsze usg idealnie mi sie z wykresem pokrywało co do dnia, no ale na tej podstawie zaden lekarz PTP nie ustali, wiec trzymamy sie terminu owu a suwaczek mam wg om, wiec nie sprzatamy ani nie gotujemy, choc na pizze to mi smaka zrobiłyscie
-
MonikaDM wrote:Wiki - moja siostra i bliska koleżanka po cc mają płaskie brzuchy, nooo - takie same jak sprzed ciąży, bo nic nie ćwiczą
A "dalsze" koleżanki to nawet nie wiem bo kontaktu obecnie jak na lekarstwo z nimi
Moja koleżanka po cc bardzo szybko wróciła do formy, czasami ćwiczy, w ciazy tez była aktywna. Po 3 tygodniach miała płaski brzuch.
A na stopach (paznokciach u stóp) można mieć lakier??Wiki81, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
No to co Kochane! Aby Nowy był jeszcze lepszy niż Były:)
Przyznam Wam się,że do maja 2014 był ch...y. Ale wierzę,że teraz będzie lepiej:)szpilka, Goosiaczek2, Malenq, Agus89, bluegirl89, bluegirl89, rastafanka, Ewelina88, M4DZI4, renia83, jonka91 lubią tę wiadomość
-
Izabelka88 wrote:Moja koleżanka po cc bardzo szybko wróciła do formy, czasami ćwiczy, w ciazy tez była aktywna. Po 3 tygodniach miała płaski brzuch.
A na stopach (paznokciach u stóp) można mieć lakier??
to chodzi o to miedzy innymi ze skora pod paznokciami bardzo szybko zmienia kolor jesli dzieje sie cos niepokojacego i poprzedza jakies inne juz powazniejsze symptomy -
Hej Mamusie tak sobie Was od czasu do czasu podczytuję i chciałam Wam życzyć w tym nadchodzącym Roku dużo dużo zdrowia przede wszystkim i dla Was i dla Waszych Maluszków i tych w brzuszku i tych już na świecie
Bezbolesnego to może nie (chyba się nie da) ale bezpiecznego rozwiązania
Pomyślności i mnóstwo szczęścia
Serdeczne gratulacje dla tych Mam które już tulą swoje maleństwaGoosiaczek2, Gwiazdeczka27, Malenq, Nuskaw, szpilka, jonka91, bluegirl89, Agus89, Selene, Martaaa, rastafanka, Ewelina88, M4DZI4, renia83 lubią tę wiadomość
Kiedy umiera dziecko umiera cały twój świat -
nick nieaktualnyDziewczyny będzie pizza na obiad. Idę robić ciasto.
I korzystając z okazji wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Ekstremalnie udanych porodów i bonus piękna piosenka, aż się wzruszylam... ach te hormony.
https://m.youtube.com/watch?v=EHBELZo6d34szpilka, bluegirl89, Agus89, Ewelina88, Malenq lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMąż już o mnie zadbał
Będę zaglądać ale już za wczasu Życzę Wam wszystkiego dobrego, żebyście wytrzymały jeszcze te kilka godzinek, dużo miłościi!! Dla tych rozpakowanych i oczekujących :*Chanela, szpilka, bluegirl89, Agus89, Martaaa, MartaKD, jonka91, rastafanka, Ewelina88, Malenq, renia83 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki
Ja sie trzymam , po 1 stycznia ( podejrzewam ze w pt ) bedą mnie najprawdopodobniej ciąć
U nas na porodówce 6 zaciskajacych nogi plu 3 odesłane do domu z własnej woli ze skurczsmi ( stwierdziły ze wrócą jak sie rozkrećic)plus ja i jeszcze jedna laska No wiec jak minie 1 to sie posypią dzieci
Życzę Wam pięknego szczęśliwego nowego roku 2015!!!
Za wszystkie trzymam kciuki !!!Chanela, Nuskaw, szpilka, zielarka, kamilaaa_88, bluegirl89, Agus89, MartaKD, jonka91, rastafanka, M4DZI4, Ewelina88, Malenq, renia83 lubią tę wiadomość
-
Chanela wrote:a ja wróciłam z zakupów. Ludzie co tam się dzieje. Takie kolejki jakby przynajmniej na tydzień wszystko zamykali. O korkach nie wspomnę bo to miasto turystyczne więc dużo obcych rejestracji ale da się wytrzymać. Ale ludzie wymiatają wszystko z półek, normalnie szok. Nie dałam rady w tym uczestniczyć. Kupiłam tylko chleb i soczewki bo coś czuję że te mają się ku końcowi. Do tego na parkingach ludzie jeżdżą jakby dzisiaj prawo jazdy odebrali. Ufff jestem już w domu.
-
Mamuśki, bierzecie ten wielki rogal do karmienia na porodowke?
Leżę w wannie, juz 6 skurcz okresowy mnie złapał.... Ech zaczynam sie bać, ze do terminu nie dam radyAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016