X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    seria prenalen jest dobra, syropy, tabletki na gardło i krople do nosa, polecam inhalacje z soli kuchennej jak i z olejkiem eukaliptusowym (na katar, na gardło) ja słyszałam, że bezpieczniej i lepiej na gorączkę brać jednak paracetamol, chociaż dziewczyny biorące apap żyją, mają się dobrze i ich dzieci też :D
    jedz duuużo czosnku

ja też mam bóle miesiączkowe co jakiś czas, ale tą noc jakoś przespałam bez problemowo- o dziwo.

Sylwestra spędzę w Krakowie, Wrocławiu albo Gdyni.. jeszcze nie wiem, który program dzisiaj włączę http://emoticoner.com/files/emoticons/crazy-monkey/crazy-monkey-emoticon-186.gif

kurcze też zawsze gdzieś wychodziliśmy z mężem albo kogoś się zapraszało jesteśmy bardzo towarzyscy a w tym roku aż dziwnie tak.
    Mąż stał się nagle przerażony, że poród tak blisko , że on nie wie jak postępować dzieckiem, dzisiaj będzie oglądał video poradniki chyba hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 09:53

Nuskaw lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a grudniówki już wszystkie rozpakowane czy ktoras dołacza na styczen,wiecie może?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 13:20

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD - parę zostaje na styczeń grudniówek. Chociaż dziś w nocy jedna pojechała :)

A druga sprawa Ty jesteś Marta i masz męża Tomka? U mnie dokładnie tak samo :) widzę że i poczucie humoru też podobne hehe

Co do paznokci to macie rację, każą zmyć (położna się śmiała że sporo im zmywacza schodzi). Ja z racji problemów z zagrożeniem przedwczesnym porodem (HAHA) nie maluję już od sierpnia :P

PS. Nadal w dwupaku. Dziś teoretycznie mamy termin z OM!

Selene, ania_29, Malenq, MartaKD, Chanela, Ewelina88, szpilka lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 13:20

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Aaa i się muszę pochwalić że z okazji Sylwestra czas na sex!! Nie mogę się doczekać. Tylko w żadna ładną bieliznę się nie mieszcze. Ale co tam!
    Dzisiaj obudziłam się z tą samą myślą hehehe

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 2 kocyki, mam dwa takie kocyki otulacze z kapturkiem, dwa rożki ( ale akurat dlatego, że jeden zły kupiliśmy bo ma jakąś jak by poduszkę wszytą a chcemy aby spał w rożku i żeby nic pod głową nie miał), kołderko kocyk minky.. takie rzeczy przydadzą się z pewnością i w przyszłości (kocyki, kołderki)
    Teraz mnie tknęło, że zapomnieliśmy zamówić drugiego zestawu pościeli do łóżeczka..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 09:59

mhsvp07w3ex0n696.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema! My po wizycie i badaniach morfo, toxo, gbs, siusiu. Wszystko zamknięte w środku, gin mówi, że mogę przenosić do lutego. Oooo nie nie nie :D

Kochane, to będzie wspaniały rok! Pierwszy rok naszych pociech :) Z całego serca życzę Wam udanych rozwiązań, a rozpakowanym mamusiom i ich maleństwom duużo zdrowia.
    A poza tym...
    2ed8riq.jpg

Malenq, rastafanka, Kawa, Martaaa, Nuskaw, Agus89, Chanela, Gwiazdeczka27, Ewelina88, Becia81, szpilka, Goosiaczek2, bluegirl89, bluegirl89, Selene, lwuska55592, Melula, jonka91 lubią tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko apap to czysty paracetamol tyle ze pod inna nazwa ;) czyli to samo

Chanela, Gwiazdeczka27, Goosiaczek2 lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa gratuluję dotrwania i jednocześnie podziwiam, bo chyba dobrze się trzymasz :)

Martaaa lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weszłam na grudniówki, jeszcze sporo nie urodziło i wszystkie im zazdroszcza,że będą styczniówkami.jedna urodzila w nocy dziś,lekarze nie zgodzili się przepisać na 20115.ale w sumie czemu mieliby to zrobic,to nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 10:11

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu mam podobne objawy i bóle jak większość tutaj :) ale ogólnie mega pozytywne nastawienie.

Chociaż nie powiem, gdzieś zaczyna mi świtać że obawiam się wywoływania. Ale sporo grudniówek urodziło w 40 i 41 tygodniu wiec liczę na to że najbliższe dni należą do mnie :)

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    weszłam na grudniówki, jeszcze dwie chyba nie urodzily i wszystkie im zazdroszcza,że będą styczniówkami.jedna urodzila w nocy dziś,lekarze nie zgodzili się przepisać na 20115.ale w sumie czemu mieliby to zrobic,to nie wiem.

Bo w głębokich zamierzchłych czasem tak się robilo. Mój sw.p. dziadzio urodził się 30-tego grudnia 1929 i wpisali mu 1 stycznia 1930.:-) Moze ktoś mentalnie tkwi jeszcze przed wojną :-)

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napisalam do kolezanki,co miala termin na wigilię i tez się u niej nic nie dzieje.to będziemy mialy dzieci z tego samego roku:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    MartaKD - parę zostaje na styczeń grudniówek. Chociaż dziś w nocy jedna pojechała :)

A druga sprawa Ty jesteś Marta i masz męża Tomka? U mnie dokładnie tak samo :) widzę że i poczucie humoru też podobne hehe

Co do paznokci to macie rację, każą zmyć (położna się śmiała że sporo im zmywacza schodzi). Ja z racji problemów z zagrożeniem przedwczesnym porodem (HAHA) nie maluję już od sierpnia :P

PS. Nadal w dwupaku. Dziś teoretycznie mamy termin z OM!
    tak tak, imiona się zgadzają:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    Aniu mam podobne objawy i bóle jak większość tutaj :) ale ogólnie mega pozytywne nastawienie.
    A no właśnie, o psychikę mi chodzi. :) Chce mi się płakać na samą myśl, że miałabym jeszcze 2 tygodnie (lub dłużej) chodzić z brzuchem. Marzę o normalnym samopoczuciu po jedzeniu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 10:21

201501145565.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania głowa do góry, miałyśmy kulać się razem. :D
    Nie zostawiaj mnie! :P

U mnie dzisiaj w sumie też jakiś dupowaty dzień. Mieliśmy na zakupy jechać, ale nadal boli mnie brzuch i głowa.

Młoda się boleśnie przeciąga dlatego dzisiaj leżę w towarzystwie kotów nic nie robie. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:40

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dobrze że mówicie bo miałam iść na hybrydy u nóg. Dobrze że nie miałam siły w tamtym tygodniu. Ale chyba bezbarwnym można?

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecałe 11 godzin do stycznia... :)

Malenq, zielarka, Ewelina88 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
‹‹ 1733 1734 1735 1736 1737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ