WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    seria prenalen jest dobra, syropy, tabletki na gardło i krople do nosa, polecam inhalacje z soli kuchennej jak i z olejkiem eukaliptusowym (na katar, na gardło) ja słyszałam, że bezpieczniej i lepiej na gorączkę brać jednak paracetamol, chociaż dziewczyny biorące apap żyją, mają się dobrze i ich dzieci też :D
    jedz duuużo czosnku

ja też mam bóle miesiączkowe co jakiś czas, ale tą noc jakoś przespałam bez problemowo- o dziwo.

Sylwestra spędzę w Krakowie, Wrocławiu albo Gdyni.. jeszcze nie wiem, który program dzisiaj włączę http://emoticoner.com/files/emoticons/crazy-monkey/crazy-monkey-emoticon-186.gif

kurcze też zawsze gdzieś wychodziliśmy z mężem albo kogoś się zapraszało jesteśmy bardzo towarzyscy a w tym roku aż dziwnie tak.
    Mąż stał się nagle przerażony, że poród tak blisko , że on nie wie jak postępować dzieckiem, dzisiaj będzie oglądał video poradniki chyba hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 09:53

Nuskaw lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a grudniówki już wszystkie rozpakowane czy ktoras dołacza na styczen,wiecie może?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 13:20

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD - parę zostaje na styczeń grudniówek. Chociaż dziś w nocy jedna pojechała :)

A druga sprawa Ty jesteś Marta i masz męża Tomka? U mnie dokładnie tak samo :) widzę że i poczucie humoru też podobne hehe

Co do paznokci to macie rację, każą zmyć (położna się śmiała że sporo im zmywacza schodzi). Ja z racji problemów z zagrożeniem przedwczesnym porodem (HAHA) nie maluję już od sierpnia :P

PS. Nadal w dwupaku. Dziś teoretycznie mamy termin z OM!

Selene, ania_29, Malenq, MartaKD, Chanela, Ewelina88, szpilka lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 13:20

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Aaa i się muszę pochwalić że z okazji Sylwestra czas na sex!! Nie mogę się doczekać. Tylko w żadna ładną bieliznę się nie mieszcze. Ale co tam!
    Dzisiaj obudziłam się z tą samą myślą hehehe

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 2 kocyki, mam dwa takie kocyki otulacze z kapturkiem, dwa rożki ( ale akurat dlatego, że jeden zły kupiliśmy bo ma jakąś jak by poduszkę wszytą a chcemy aby spał w rożku i żeby nic pod głową nie miał), kołderko kocyk minky.. takie rzeczy przydadzą się z pewnością i w przyszłości (kocyki, kołderki)
    Teraz mnie tknęło, że zapomnieliśmy zamówić drugiego zestawu pościeli do łóżeczka..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 09:59

mhsvp07w3ex0n696.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema! My po wizycie i badaniach morfo, toxo, gbs, siusiu. Wszystko zamknięte w środku, gin mówi, że mogę przenosić do lutego. Oooo nie nie nie :D

Kochane, to będzie wspaniały rok! Pierwszy rok naszych pociech :) Z całego serca życzę Wam udanych rozwiązań, a rozpakowanym mamusiom i ich maleństwom duużo zdrowia.
    A poza tym...
    2ed8riq.jpg

Malenq, rastafanka, Kawa, Martaaa, Nuskaw, Agus89, Chanela, Gwiazdeczka27, Ewelina88, Becia81, szpilka, Goosiaczek2, bluegirl89, bluegirl89, Selene, lwuska55592, Melula, jonka91 lubią tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko apap to czysty paracetamol tyle ze pod inna nazwa ;) czyli to samo

Chanela, Gwiazdeczka27, Goosiaczek2 lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa gratuluję dotrwania i jednocześnie podziwiam, bo chyba dobrze się trzymasz :)

Martaaa lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weszłam na grudniówki, jeszcze sporo nie urodziło i wszystkie im zazdroszcza,że będą styczniówkami.jedna urodzila w nocy dziś,lekarze nie zgodzili się przepisać na 20115.ale w sumie czemu mieliby to zrobic,to nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 10:11

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu mam podobne objawy i bóle jak większość tutaj :) ale ogólnie mega pozytywne nastawienie.

Chociaż nie powiem, gdzieś zaczyna mi świtać że obawiam się wywoływania. Ale sporo grudniówek urodziło w 40 i 41 tygodniu wiec liczę na to że najbliższe dni należą do mnie :)

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    weszłam na grudniówki, jeszcze dwie chyba nie urodzily i wszystkie im zazdroszcza,że będą styczniówkami.jedna urodzila w nocy dziś,lekarze nie zgodzili się przepisać na 20115.ale w sumie czemu mieliby to zrobic,to nie wiem.

Bo w głębokich zamierzchłych czasem tak się robilo. Mój sw.p. dziadzio urodził się 30-tego grudnia 1929 i wpisali mu 1 stycznia 1930.:-) Moze ktoś mentalnie tkwi jeszcze przed wojną :-)

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napisalam do kolezanki,co miala termin na wigilię i tez się u niej nic nie dzieje.to będziemy mialy dzieci z tego samego roku:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    MartaKD - parę zostaje na styczeń grudniówek. Chociaż dziś w nocy jedna pojechała :)

A druga sprawa Ty jesteś Marta i masz męża Tomka? U mnie dokładnie tak samo :) widzę że i poczucie humoru też podobne hehe

Co do paznokci to macie rację, każą zmyć (położna się śmiała że sporo im zmywacza schodzi). Ja z racji problemów z zagrożeniem przedwczesnym porodem (HAHA) nie maluję już od sierpnia :P

PS. Nadal w dwupaku. Dziś teoretycznie mamy termin z OM!
    tak tak, imiona się zgadzają:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    Aniu mam podobne objawy i bóle jak większość tutaj :) ale ogólnie mega pozytywne nastawienie.
    A no właśnie, o psychikę mi chodzi. :) Chce mi się płakać na samą myśl, że miałabym jeszcze 2 tygodnie (lub dłużej) chodzić z brzuchem. Marzę o normalnym samopoczuciu po jedzeniu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 10:21

201501145565.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania głowa do góry, miałyśmy kulać się razem. :D
    Nie zostawiaj mnie! :P

U mnie dzisiaj w sumie też jakiś dupowaty dzień. Mieliśmy na zakupy jechać, ale nadal boli mnie brzuch i głowa.

Młoda się boleśnie przeciąga dlatego dzisiaj leżę w towarzystwie kotów nic nie robie. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:40

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dobrze że mówicie bo miałam iść na hybrydy u nóg. Dobrze że nie miałam siły w tamtym tygodniu. Ale chyba bezbarwnym można?

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecałe 11 godzin do stycznia... :)

Malenq, zielarka, Ewelina88 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
‹‹ 1733 1734 1735 1736 1737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ