*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej ja nadal w dwupaku
Paula jak masz mozliwosc dzwon do swojego gina, moze on Ci pomoze podjac najlepsza decyzje np o zmianie szpitala
Dziewczny dzis rodzace i wizytujace trzymam kciuki
Kawa woda wiadomo zrowsza itd, ale podejrzewam, ze niestety po jakims czasie i tak nie dasz rady miec w miseczce cieplej wody a chusteczki kiedys sie zuzuzyja nawet do przetarcia meblibo na razie na spacerze przebierac nie bedziesz, wiec tak calkiem sie nie zmarnuja
Kawa lubi tę wiadomość
-
Kawa pomachaj chusteczką, albo przygotuj kilka zanim zaczniesz rozbierac ( ja tak robie)
a jak nie zuzyjesz to polecają je do czyszczenia mebli czy butow.
Paula poprosc o badania endykronologiczne- ja tez prosilam w rudzie o glukoze bo sami nie wpadli na to.
Co do porodu- ja bym wybrala bytom ( bez wzgledu na to jakie masz o nim zdanie) bo jest to jeden z 3 szpitali do ktorego chcieli mnie skierowac z kato w sensie zaplecza aparatury medycznej. Ostatecznie bylam w rudzie ale nawet przy wypisie z rudy mowili mi jeszcze ze awaryjnie jest bytom i ligota.
Tak jak piszesz o ilosci lekarzy u mnie w kato w weekend czy swieto tez bylo po 2 lekarzy na porodowke i ginekologie razem.
Dasz rade- to juz koncowka! nie patrz na warunki lokalowe ale na to gdzie Szymek moze w razie w ( odpukac) otrzymac szybko pomoc.
Gwiazdeczka ja mam chyba 25 tetrowych + kilka kolorowych. Schodza jak woda, a to mi sie uleje z cyca, a to jemu z buzi, tu sie osra czy oleje ( bo mam je na przewijaku tez)
ponoc pozniej są dobre jako scierki:DWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 09:29
Kawa lubi tę wiadomość
-
Kawa super wiadomości!
Ja już tak bardzo zmęczona jestem ciążą a raczej objawami jej końca że jak dziś nie urodze to chyba sama sobie pociacham brzuch i ją wyciągne. A tak na serio to naprawdę nie wiedziałam że końcówka może być tak ciężka. Z jednej strony uwielbia brzuch, ruchy itp. Ale bóle różnego rodzaju i ogólne złe samopoczucie doprowadza mnie do szału. Ciągle mi się płakać chce.Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
Foga z makiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 21:30
Selene, kasiakra, Ewelina88, Izabelka88, zielarka, jonka91, Nuskaw, M4DZI4, polaola, kejti91, Bounia, Becia81, bluegirl89, rastafanka, Agus89, Goosiaczek2, isabelle, OliOla lubią tę wiadomość
-
Ewelina88 wrote:Kawa super wiadomości!
Ja już tak bardzo zmęczona jestem ciążą a raczej objawami jej końca że jak dziś nie urodze to chyba sama sobie pociacham brzuch i ją wyciągne. A tak na serio to naprawdę nie wiedziałam że końcówka może być tak ciężka. Z jednej strony uwielbia brzuch, ruchy itp. Ale bóle różnego rodzaju i ogólne złe samopoczucie doprowadza mnie do szału. Ciągle mi się płakać chce.
Ogarnij sie kobieto:) - kilka dni i bedziesz tesknic za brzuchem!!Ewelina88 lubi tę wiadomość
-
A ja dzwoniłam do mojego lekarza, mam przyjechac na KTG do szpitala. Ten to mnie zawsze pozytywnie nastroi - nie jest niepoprawnym optymistą, ale za to spokój jego głosu i humor działa kojąco.
O 12 mężu zawiezie mnie na KTG no i zobaczymy co dalej.
A mi pozytywnej energii oprócz głosu doktorka dodał świeży sok z marchewki, jabłka, selera, jarmużu i imbiru no i sypiący za oknem śnieg.
Ech... hormony też swoje robią u mnie, od płaczu z niemocy do prawie płaczu z ekscytacji. Kobiety...Nuskaw, Bounia lubią tę wiadomość
-
nix wrote:Bogusia, gratulacje!!!
Anutka powodzenia!
Monia i Mistrzyni- trzymam kciuki za cc!
Paula, trzymaj się ciepło i dawaj znaki. Ja chyba też skontaktowałabym się ze swoim prowadzącym, tu nic mądrzejszego nie wymyślimy a Ty już tak długo się stresujesz…
U nas też marnie z samopoczuciem więc przyłączam się do grona marudzących: twardnienia, mdłości, skurcze ale tylko czasem, brzuch nisko, doszło mi puchnięcie dłoni i stóp (ciśnienie na szczęście niskie), czasem bóle jak na @.
Termin wg usg mam na jutro, wg karty ciąży na sobotę, moja ginka na urlopie, wspominała żeby w dniu przewidywanego porodu zgłosić się do szpitala na ktg- teraz mam zagwozdkę: wg którego terminu? Jutro akurat święto… czy to jakoś wypośrodkować? Jak myślicie?
Mała się rusza, troche może mniej ostatnio ale nadal sporo. Poradźcie proszę
idz jutro i w sobote:) chociaz w szpitalach pytają o date OM i wg tego liczą termin.nix lubi tę wiadomość
-
Witam
Kurcze a u mnie raz na dwa, trzy dni ból jak na @, ale nie trwający dłużej niż 5 minut, jedynie doły bardzo bolą, coś mało tych objawów :(chyba syn się obraził po tym jak nie chcieliśmy go przywitać na początku grudnia i stwierdził, że posiedzi do lutegoWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 10:09
Nuskaw lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
blador wrote:Witam
Kurcze a u mnie raz na dwa, trzy dni ból jak na @, ale nie trwający dłużej niż 5 minut, jedynie doły bardzo bolą, coś mało tych objawów :(chyba syn się obraził po tym jak nie chcieliśmy go przywitać na początku grudnia i stwierdził, że posiedzi do lutego
poczekaj...ma jeszcze troche czasu:)