X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawcia,szybko sie wychodzi w tej klinice po cc:)

Kawa lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja nadal w dwupaku

Paula jak masz mozliwosc dzwon do swojego gina, moze on Ci pomoze podjac najlepsza decyzje np o zmianie szpitala

Dziewczny dzis rodzace i wizytujace trzymam kciuki

Kawa woda wiadomo zrowsza itd, ale podejrzewam, ze niestety po jakims czasie i tak nie dasz rady miec w miseczce cieplej wody a chusteczki kiedys sie zuzuzyja nawet do przetarcia mebli :) bo na razie na spacerze przebierac nie bedziesz, wiec tak calkiem sie nie zmarnuja :)

Kawa lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa pomachaj chusteczką, albo przygotuj kilka zanim zaczniesz rozbierac ( ja tak robie)
    a jak nie zuzyjesz to polecają je do czyszczenia mebli czy butow.

Paula poprosc o badania endykronologiczne- ja tez prosilam w rudzie o glukoze bo sami nie wpadli na to.
    Co do porodu- ja bym wybrala bytom ( bez wzgledu na to jakie masz o nim zdanie) bo jest to jeden z 3 szpitali do ktorego chcieli mnie skierowac z kato w sensie zaplecza aparatury medycznej. Ostatecznie bylam w rudzie ale nawet przy wypisie z rudy mowili mi jeszcze ze awaryjnie jest bytom i ligota.
    Tak jak piszesz o ilosci lekarzy u mnie w kato w weekend czy swieto tez bylo po 2 lekarzy na porodowke i ginekologie razem.
    Dasz rade- to juz koncowka! nie patrz na warunki lokalowe ale na to gdzie Szymek moze w razie w ( odpukac) otrzymac szybko pomoc.

Gwiazdeczka ja mam chyba 25 tetrowych + kilka kolorowych. Schodza jak woda, a to mi sie uleje z cyca, a to jemu z buzi, tu sie osra czy oleje ( bo mam je na przewijaku tez)

ponoc pozniej są dobre jako scierki:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 09:29

Kawa lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa super wiadomości!
    Ja już tak bardzo zmęczona jestem ciążą a raczej objawami jej końca że jak dziś nie urodze to chyba sama sobie pociacham brzuch i ją wyciągne. A tak na serio to naprawdę nie wiedziałam że końcówka może być tak ciężka. Z jednej strony uwielbia brzuch, ruchy itp. Ale bóle różnego rodzaju i ogólne złe samopoczucie doprowadza mnie do szału. Ciągle mi się płakać chce.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foga z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 21:30

Selene, kasiakra, Ewelina88, Izabelka88, zielarka, jonka91, Nuskaw, M4DZI4, polaola, kejti91, Bounia, Becia81, bluegirl89, rastafanka, Agus89, Goosiaczek2, isabelle, OliOla lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    n

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 18:11

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Kawa super wiadomości!
    Ja już tak bardzo zmęczona jestem ciążą a raczej objawami jej końca że jak dziś nie urodze to chyba sama sobie pociacham brzuch i ją wyciągne. A tak na serio to naprawdę nie wiedziałam że końcówka może być tak ciężka. Z jednej strony uwielbia brzuch, ruchy itp. Ale bóle różnego rodzaju i ogólne złe samopoczucie doprowadza mnie do szału. Ciągle mi się płakać chce.

Ogarnij sie kobieto:) - kilka dni i bedziesz tesknic za brzuchem!!

Ewelina88 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag to ja już wolę tęsknić niż tak tragicznie się czuć. Jakiegoś dola chyba łapie. Może kakao i ciastka poprawia humor.

Ag... lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene kropelki mozesz na wszelki wypadek miec w domu, ale poki nie placze to chyba wstrzymaj sie z podawaniem, zeby organizm sam sie nauczyl

Selene, isabelle lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka rozumiem, że w Soli leżysz?
    Informuj nas na bieżąco jeśli masz możliwość ;-)

relg8iikn5mn7s8i.png
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzwoniłam do mojego lekarza, mam przyjechac na KTG do szpitala. Ten to mnie zawsze pozytywnie nastroi - nie jest niepoprawnym optymistą, ale za to spokój jego głosu i humor działa kojąco.

O 12 mężu zawiezie mnie na KTG no i zobaczymy co dalej.
    A mi pozytywnej energii oprócz głosu doktorka dodał świeży sok z marchewki, jabłka, selera, jarmużu i imbiru no i sypiący za oknem śnieg.

Ech... hormony też swoje robią u mnie, od płaczu z niemocy do prawie płaczu z ekscytacji. Kobiety...

Nuskaw, Bounia lubią tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po nieprzespanej nocy...bezsenność to koszmar :/
    Na poprawę humoru zobaczyłam dziś 97% ciąży na pokładzie :D
    Anutka trzymam kciuki!

FITop1.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Aaa...

Rozwarcie 2-3 cm, glowka przywarta, czop odchodzi :-) :-)
    Trzymaj sie i powodzenia!

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień bobry ;)
    U nas nocka też do pupy , jak zwykle ostatnio...
    Bogusia GRATULUJĘ !!!
    Anutka powodzenia :) !!!
    A ja uciekam szykowac się na wizytę a potem małe zakupy bo muszę coś koleżance na urodziny kupic bo jutro ma :)

Bogusiar80 lubi tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nix wrote:
    Bogusia, gratulacje!!!
    Anutka powodzenia!
    Monia i Mistrzyni- trzymam kciuki za cc!

Paula, trzymaj się ciepło i dawaj znaki. Ja chyba też skontaktowałabym się ze swoim prowadzącym, tu nic mądrzejszego nie wymyślimy a Ty już tak długo się stresujesz…

U nas też marnie z samopoczuciem więc przyłączam się do grona marudzących: twardnienia, mdłości, skurcze ale tylko czasem, brzuch nisko, doszło mi puchnięcie dłoni i stóp (ciśnienie na szczęście niskie), czasem bóle jak na @.

Termin wg usg mam na jutro, wg karty ciąży na sobotę, moja ginka na urlopie, wspominała żeby w dniu przewidywanego porodu zgłosić się do szpitala na ktg- teraz mam zagwozdkę: wg którego terminu? Jutro akurat święto… czy to jakoś wypośrodkować? Jak myślicie?

Mała się rusza, troche może mniej ostatnio ale nadal sporo. Poradźcie proszę :)

idz jutro i w sobote:) chociaz w szpitalach pytają o date OM i wg tego liczą termin.

nix lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Kurcze a u mnie raz na dwa, trzy dni ból jak na @, ale nie trwający dłużej niż 5 minut, jedynie doły bardzo bolą, coś mało tych objawów :(chyba syn się obraził po tym jak nie chcieliśmy go przywitać na początku grudnia i stwierdził, że posiedzi do lutego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 10:09

Nuskaw lubi tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka POWODZENIA:-)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    Witam :)
    Kurcze a u mnie raz na dwa, trzy dni ból jak na @, ale nie trwający dłużej niż 5 minut, jedynie doły bardzo bolą, coś mało tych objawów :(chyba syn się obraził po tym jak nie chcieliśmy go przywitać na początku grudnia i stwierdził, że posiedzi do lutego ;)

poczekaj...ma jeszcze troche czasu:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Ag to ja już wolę tęsknić niż tak tragicznie się czuć. Jakiegoś dola chyba łapie. Może kakao i ciastka poprawia humor.

mam to na pismie- jak bedziesz marudzic ze brakuje ci brzucha to ci to wkleje:)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Foga z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 21:31

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
‹‹ 1798 1799 1800 1801 1802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ