X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Melula Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie nie jestem zmęczona samą ciążą, bo nie dała mi w kość przez te miesiące, ale teraz moja dziewczynka jest już tak duża, że boli mnie ciało i ciężko jest cokolwiek zrobić, a nie przytyłam aż tyle, aby mi było samej ze sobą ciężko, a poza tym, ja swoje dzieciątko donosiłam prawie na maxa, więc mam prawo, a do tego dochodzi obawa o jej zdrowie, tak po prostu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 21:32

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytylam osiem kg. wiec tez tylko brzuch, bo z bioder to nawet zeszlo, a dzisiaj jak lezalam na boku to spadlabym z lozka :-) brzuch ciezszy niz dupa :-)

Tez mi ciezko, co jakis bol to sie boje o Mala, jutro ide do lekarza i szpital.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przytyłam nie więcej niż 5kg. Nie mam wagi, więc tak na czuja, bo na wizycie 16.12 miałam 4kg do przodu, ale teraz wiadomo - święta i ten apetyt...

Nie jestem zmęczona samą ciążą, ale właśnie nieporadnością, niemożnością zrobienie czegoś czy po prostu bólem i martwieniem się, czy wszystko ok. Mnie mama urodziła niby w terminie, a wody były już zielone, a ja sina, więc jest po prostu obawa...

• isabelle Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:

rozpakowane mamy powiedzcie już z doświadczenia ile macie tych pieluch tetrowych , i czy spokojnie wam starczają? jak wygląda sytuacja z pieluchami jednorazowymi ile ich dziennie schodzi?

Tetry mam dużo, ponad 20 białych i ok 10 kolorowych. Nie mam ciśnienia, że muszę prać codziennie. Jak były potrzebne do szpitala to miało to ogromne znaczenie, teraz też zauważam, że duży zapas jest komfortowy - mam jedną pieluszkę w łóżeczku, drugą w wózku, trzecia na przewijaku, czwarta poszła do wanienki na dno itd. Po prostu wyciągam świeże i nie muszę ganiać od razu żelazkiem.

Pieluch jednorazowych schodzi duuuużo. I muszę przyznać, że jako mama wcześniaka nie jestem zachwycona białymi pampersami jedynkami - zsuwają się małej z plecków, mimo, że ciasno zapięte. Chyba wyślę męża po Dadę, miałam jedną pieluszkę na spróbowanie i chyba lepiej się trzymają tego chudego tyłeczka.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle jednorazowych schodzi duzo czyli ile 10? 15?

a co dorodzajow pieluch to mam 3 rozne rozm 1, ale male opakowania i 2 rozne rozm 2 zobaczymy co podpasuje :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:58

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I juz wiem, że nocka bez snu będzie, Kośką powędrowała w górę brzucha, jej ruchy ponad pępkiem, pod piersiami...nie wiem co ona robi, ale boli!!!
    Popłakalam się z tego wszystkiego....
    Czop nie odchodzi, wody ani drgną, skurczy brak, tylko córcia daje popalić .... Też się boję o jej zdrówko... Ta niemiarowość bicia jej serducha mnie dobija..a jeszcze dzwoni rodzinka z pytaniami, czy już urodziłam, i dlaczego jeszcze nie?? Grrrrrrrrr.....
    Małż chrapie obok, a ja marzę aby się chociaż położyć... Jak tylko się kładę to dostaję serię rozciągnięcieć, rozpychań i muszę wstać.....

• isabelle Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Isabelle jednorazowych schodzi duzo czyli ile 10? 15?

Nie liczyłam, czas mi tak szybko leci, że mam wrażenie, że tylko ją przewijam i karmię a do tego też podobne historie jak powyżej - świeża pieluszka i od razu kupa, i znów przebieranie. Na pewno 10 pieluszek poszło, może więcej, mąż wyniósł cały kosz :O

szpilka lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    dobranoc
    Dobranoc:-)

• szpilka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polubilam isabelle za odpowiedz

Marta mi mlody sie obnizyl dno macicy tez mam nizej wg gina i poloznej, mlody ma juz glowe na miejscu tylko jeszcze pod niewlasciwym katem (stan na zeszly pn, gdy mialam usg) a ze niska jestem to moze jeszcze mlody siega gdzie niegdzie jak sie dobrze probuje wyprostowac :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie czuję, że dziecko obróciło się z lewej na prawą strone i teraz plecki ma po prawej stronie. Czy to powinno mnie zaniepokoić ? Czy to normalne?

• renia83 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od razu kupiłam 2 (3-6kg) Dady,były troszkę luźne na małego ale bez przesady i po 2 tyg zrobiły się dobre :) ubranka też miałam wszystkie na 62 i dorósł do nich, niektóre muszę już odstawić bo małe się zrobiły ;)

szpilka, Wiki81, isabelle lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak was czytam ale nie nadążam ;p

Też mam problemy ze snem, głównie ze względu na zgagę, ale czytałam, że wystarczy spać w pozycji półsiedzącej( wyżej poduszki) i ponoć działa. Muszę wypróbować...

Tak sobie siedzę i myślę nad tą presja rodzenia na już i chyba mi przeszło...w sensie, że urodzi się kiedy będzie chciała...już nie mam ciśnienia...dni jakoś sobie uciekają więc chyba dam radę, tyle wytrzymałam więc jeszcze tydzień czy nawet dwa mnie nie zbawią...CHYBA :p

Dobrej, względnie przespanej nocy Wam życzę :D

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopler o 20 ok. Przepływy dobre. Waga 3040. Tętno szybkie 165.

Jutra się boje, bo nie wiem, kto jest na dyżurze - położna też nie wie.

Bo jak przyjdzie jakiś palant np ten goguś , który ktg robi co 3 dni. .to chyba uciekne w pizamie.

Nocy też się boje. Mam czuwać. Więc jak czuwać i spać?

Tak Gwiazdko, marze o tym, żeby mi już go wyjęli.

Wole zdrowego wcześniaka niż ..... no właśnie.

Poza tym, Szymuś jest przecież duży. Dostał sterydy ponad tydzień temu na plucka.

Czekanie na alarm. . . Ja tego nie rozumiem. :(

Do tego crp 43 a wbc spadło na 9. Dziwne. Dostaje doustnie amotax.

We wtorek święto. To dopiero masakra. .tu jest za mało personelu. Jeden lekarz na patologii, jeden na porodowej i jeden na izbie. Dwie położne. Jak poród to nagle u nas nikogo nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 23:25

• Melula Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    Tak sobie siedzę i myślę nad tą presja rodzenia na już i chyba mi przeszło...w sensie, że urodzi się kiedy będzie chciała...już nie mam ciśnienia...dni jakoś sobie uciekają więc chyba dam radę, tyle wytrzymałam więc jeszcze tydzień czy nawet dwa mnie nie zbawią...CHYBA :p
    Zazdroszczę, ale gdy byłam w tym tygodniu co ty, to też chciałam dotrzymać do 38, a nawet do 40tc, a teraz, gdy już ten pułap osiągnęłam to mam już chęć, aby wyszła. No, nie mogę czekać aż dwóch tygodni, po prostu, martwię się...

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane kobietki dzis po zmaganiach i bolu- jak bede w tygodniu na kompie to opisze co i jak- o godz 18-05 silami natury przyszedl na swiat Sylwester Leon :)

am, Izabelka88, Ewelina88, nix, zielarka, Wiki81, szpilka, Malenq, Maud11, Paula44, jonka91, Goosiaczek2, Gwiazdeczka27, Selene, bluegirl89, polaola, Kawa, Becia81, kasiakra, kamilaaa_88, MartaKD, M4DZI4, lwuska55592, waszka88, Bounia, rastafanka, Pinia108, magdalenka, Silatan, kasia86, Agus89, isabelle, Viv78, OliOla lubią tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktos urodzil to gratuluje. Narazie nie jestem na biezaco

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia gratuluje! No w końcu się doczekałas!

Bogusiar80 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 03:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia super!!! Gratuluję

Bogusiar80 lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
‹‹ 1796 1797 1798 1799 1800 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ