*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
a mój ginekolog mówi właśnie, że jedne dzieci są gotowe a inne nie i nie ma jak tego przecież sprawdzić. mówił, że gdyby dzieci wszystkie były gotowe to ciąża nie trwała by 40 tygodni. w przypadku kiedy ciąża nie przebiega fizjologicznie wówczas wybiera się tzw. mniejsze zło i czasami trzeba rozwiązać wcześniej ciążę. To samo tyczy się np ciąż wielopłodowych (mnogich)
ale widać co ginekolog inne podejście i to nie tylko w kwestiach przygotowania dziecka do narodzin ale i w wielu wielu innych. Najważniejsze że ufamy swoim ginekologom i tego się trzymajmy
rozpakowane mamy powiedzcie już z doświadczenia ile macie tych pieluch tetrowych , i czy spokojnie wam starczają? jak wygląda sytuacja z pieluchami jednorazowymi ile ich dziennie schodzi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 18:49
Malenq, Ewelina88, isabelle lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGwiazdeczka nam też wyznaczyli termin na 18.01
W ogóle dzisiaj jakoś dziwnie się czuję. Boli mnie kręgosłup, skurcze brzucha dość bolesne. Sama nie wiem. Ostatnio był fałszywy alarm, Ale teraz boli też kręgosłup.
A tymczasem oglądam sobie Glee. Zaczęłam od pierwszego sezonu, bo dopiero odkryłam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 19:06
lwuska55592 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHah przebieram mala widze siuski- no spoko zapinam czysta pieluche i slysze bulbul a tu wielka kupa!
Gwiazdeczka27, renia83, Ewelina88, Agus89, M4DZI4, Izabelka88, Chanela, Goosiaczek2, kasiakra, zielarka, isabelle, Bounia, lwuska55592 lubią tę wiadomość
-
Kawa wrote:Hah przebieram mala widze siuski- no spoko zapinam czysta pieluche i slysze bulbul a tu wielka kupa!
Pewnie byś nie przypuszczała , że majstrowanie przy kupie może sprawiać tyle przyjemności , prawda?
Jak swoje najukochańsze dziecko robi siusiu lub kupke to zupełnie co innego
A jak się czujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 19:22
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySzpilka zgaga nie opuszcza mnie od paru miesięcy, zaczynam wątpić czy kiedykolwiek zniknie.....
Nerwa mam bo małż wraca do pracy, a ja sama zostaję (mieszkam na wsi) i do szpitala mam 100km, małż ma pracę wyjazdową i zanim wróci jakby coś się działo to minie 1,5h.....i jakoś niespokojna z tego powodu chodzę....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 19:45
-
nick nieaktualnyJa to doświadczona nie jestem
ale przez 2 dni w domku to pieluszek jednorazowych schodzi max. 10. Przed każdym karmieniem przebieram (7-8 x dziennie) + czasem się zdarzy w trakcie karmienia poczuć że pojawiła się niespodzianka to dodatkowo przebieram.
Pieluszek tetrowych - jak mocno nie ulewa to 1 dziennie + jak kąpiemy to podkładamy 1 na dno wanienki. Czyli 2-3 dziennie.
Przynajmniej tak jest u mnie w pierwszych dniachWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 19:54
Malenq, szpilka lubią tę wiadomość
-
Kurde rozmawiałam z mama i ona właśnie jak rodziła to ja za każdym razem brzuch bolał po bokach i w pachwinach. I do tego bardzo nogi i kręgosłup. No dokładnie jak mnie od wczoraj. Do tego skurcze nieregularne. Trochę się wystraszyłam więc 1.5godz pod prysznicem. Ale wszystko wygolone, pięty zrobione. Teraz paznokcie kończę. Sprawdziłam torbę. Dla mnie i dla Milki. Torbę na wyjście. Lista dla męża zrobiona co w razie czego ma kupić i dowiezć. Wyniki, karta spakowane. I teraz mogę jechać rodzic. Mąż trochę się martwi że się tak czuje i mówi że jak jutro będzie gorzej to bez gadania mam jechać do szpitala.
-
Anutka wrote:Aaaa plamie na brazowo...
Ja plamiłam żywą krwią po badaniu na samolocie i nadal nie rodzę. Przeszło po 1 dniu. -
jonka91 wrote:Jak na brązowo to się nie martw. To mogą być plamienia po badaniu. Zgłoś ten fakt pielęgniarce bądź lekarzowi i się nie stresuj.
Ja plamiłam żywą krwią po badaniu na samolocie i nadal nie rodzę. Przeszło po 1 dniu.