X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój ginekolog mówi właśnie, że jedne dzieci są gotowe a inne nie i nie ma jak tego przecież sprawdzić. mówił, że gdyby dzieci wszystkie były gotowe to ciąża nie trwała by 40 tygodni. w przypadku kiedy ciąża nie przebiega fizjologicznie wówczas wybiera się tzw. mniejsze zło i czasami trzeba rozwiązać wcześniej ciążę. To samo tyczy się np ciąż wielopłodowych (mnogich)
    ale widać co ginekolog inne podejście i to nie tylko w kwestiach przygotowania dziecka do narodzin ale i w wielu wielu innych. Najważniejsze że ufamy swoim ginekologom i tego się trzymajmy :)

rozpakowane mamy powiedzcie już z doświadczenia ile macie tych pieluch tetrowych , i czy spokojnie wam starczają? jak wygląda sytuacja z pieluchami jednorazowymi ile ich dziennie schodzi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 18:49

Malenq, Ewelina88, isabelle lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka nam też wyznaczyli termin na 18.01 :-) W ogóle dzisiaj jakoś dziwnie się czuję. Boli mnie kręgosłup, skurcze brzucha dość bolesne. Sama nie wiem. Ostatnio był fałszywy alarm, Ale teraz boli też kręgosłup. :-) A tymczasem oglądam sobie Glee. Zaczęłam od pierwszego sezonu, bo dopiero odkryłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 19:06

lwuska55592 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah przebieram mala widze siuski- no spoko zapinam czysta pieluche i slysze bulbul a tu wielka kupa!:D

Gwiazdeczka27, renia83, Ewelina88, Agus89, M4DZI4, Izabelka88, Chanela, Goosiaczek2, kasiakra, zielarka, isabelle, Bounia, lwuska55592 lubią tę wiadomość

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O! więcej nas to i raźniej hehe , coś dzisiaj wyjątkowo spokojnie u nas na forum...
    Cisza przed burzą jak nic :-)

mhsvp07w3ex0n696.png

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Hah przebieram mala widze siuski- no spoko zapinam czysta pieluche i slysze bulbul a tu wielka kupa!:D

Pewnie byś nie przypuszczała , że majstrowanie przy kupie może sprawiać tyle przyjemności , prawda? :-)
    Jak swoje najukochańsze dziecko robi siusiu lub kupke to zupełnie co innego :-)

A jak się czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 19:22

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    O! więcej nas to i raźniej hehe , coś dzisiaj wyjątkowo spokojnie u nas na forum...
    Cisza przed burzą jak nic :-)
    Prorokujesz gwiazdko ;-)

Kawa heheheh pierwsze koty za płoty:-D

Gwiazdeczka27, Kawa lubią tę wiadomość

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dziewczyny siedzą ze stoperami w dłoniach i liczą skurcze, bo dużo dzisiaj było obolałych styczniówek dlatego tak tutaj cicho i nikt nie zagląda... :P

Malenq lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe ja już na luzzzzzz wrzuciłam, co ma być to będzie...

jonka91, Gwiazdeczka27, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zagladam a cisza pewnie weekendowa lub przed pelnia :)

no i czekam na odpowiedz doswiadczonych w sprawie pieluch

Gwiazdeczka27, Malenq lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest okey:)) mala pochlania cala energie:D

Malenq, jonka91, Ewelina88, Agus89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka ja zielona jestem, a po urodzeniu małej to może jakieś rady to dla marcowek będę dawać hehehe..'...

Budyń czekoladowy zjedzony - czyli po kolacji już......

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 19:38

• szpilka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak poza tym to umieram na zgage i jak widze te info, ze jak macica sie obnizy to pozegnam sie ze zgaga to mnie szlag trafia bo moja zgaga ma w nosie obnizanie sie dna macicy

MartaKD lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Jonka ja zielona jestem, a po urodzeniu małej to może jakieś rady to dla marcowek będę dawać hehehe..'...

Budyń czekoladowy zjedzony - czyli po kolacji już......

Ja też zielona jestem.. ;)

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka zgaga nie opuszcza mnie od paru miesięcy, zaczynam wątpić czy kiedykolwiek zniknie.....

Nerwa mam bo małż wraca do pracy, a ja sama zostaję (mieszkam na wsi) i do szpitala mam 100km, małż ma pracę wyjazdową i zanim wróci jakby coś się działo to minie 1,5h.....i jakoś niespokojna z tego powodu chodzę....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 19:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to doświadczona nie jestem :) ale przez 2 dni w domku to pieluszek jednorazowych schodzi max. 10. Przed każdym karmieniem przebieram (7-8 x dziennie) + czasem się zdarzy w trakcie karmienia poczuć że pojawiła się niespodzianka to dodatkowo przebieram.
    Pieluszek tetrowych - jak mocno nie ulewa to 1 dziennie + jak kąpiemy to podkładamy 1 na dno wanienki. Czyli 2-3 dziennie.

Przynajmniej tak jest u mnie w pierwszych dniach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 19:54

Malenq, szpilka lubią tę wiadomość

• renia83 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 10 czy 12 pieluch tetrowych i brudzimy 1-2 dziennie ale małemu mało się ulewa a jednorazowych idzie nam 6-8 na dobę :)
    Gratki dla wszystkich mamusiek :)
    Tymi i Paula trzymajcie się <3

Malenq, szpilka, Wiki81 lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde rozmawiałam z mama i ona właśnie jak rodziła to ja za każdym razem brzuch bolał po bokach i w pachwinach. I do tego bardzo nogi i kręgosłup. No dokładnie jak mnie od wczoraj. Do tego skurcze nieregularne. Trochę się wystraszyłam więc 1.5godz pod prysznicem. Ale wszystko wygolone, pięty zrobione. Teraz paznokcie kończę. Sprawdziłam torbę. Dla mnie i dla Milki. Torbę na wyjście. Lista dla męża zrobiona co w razie czego ma kupić i dowiezć. Wyniki, karta spakowane. I teraz mogę jechać rodzic. Mąż trochę się martwi że się tak czuje i mówi że jak jutro będzie gorzej to bez gadania mam jechać do szpitala.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa plamie na brazowo...
    Zaczelam plamic... Ale to pewnie po badaniu ginekologicznym... Brazowa wydzielina ze sluaem i glutami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 20:01

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Aaaa plamie na brazowo...
    Jak na brązowo to się nie martw. To mogą być plamienia po badaniu. Zgłoś ten fakt pielęgniarce bądź lekarzowi i się nie stresuj.
    Ja plamiłam żywą krwią po badaniu na samolocie i nadal nie rodzę. Przeszło po 1 dniu.

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Anutka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Jak na brązowo to się nie martw. To mogą być plamienia po badaniu. Zgłoś ten fakt pielęgniarce bądź lekarzowi i się nie stresuj.
    Ja plamiłam żywą krwią po badaniu na samolocie i nadal nie rodzę. Przeszło po 1 dniu.
    Zglaszalam, mam to obserwowac :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
‹‹ 1794 1795 1796 1797 1798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ