X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój ginekolog mówi właśnie, że jedne dzieci są gotowe a inne nie i nie ma jak tego przecież sprawdzić. mówił, że gdyby dzieci wszystkie były gotowe to ciąża nie trwała by 40 tygodni. w przypadku kiedy ciąża nie przebiega fizjologicznie wówczas wybiera się tzw. mniejsze zło i czasami trzeba rozwiązać wcześniej ciążę. To samo tyczy się np ciąż wielopłodowych (mnogich)
    ale widać co ginekolog inne podejście i to nie tylko w kwestiach przygotowania dziecka do narodzin ale i w wielu wielu innych. Najważniejsze że ufamy swoim ginekologom i tego się trzymajmy :)

rozpakowane mamy powiedzcie już z doświadczenia ile macie tych pieluch tetrowych , i czy spokojnie wam starczają? jak wygląda sytuacja z pieluchami jednorazowymi ile ich dziennie schodzi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 18:49

Malenq, Ewelina88, isabelle lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka nam też wyznaczyli termin na 18.01 :-) W ogóle dzisiaj jakoś dziwnie się czuję. Boli mnie kręgosłup, skurcze brzucha dość bolesne. Sama nie wiem. Ostatnio był fałszywy alarm, Ale teraz boli też kręgosłup. :-) A tymczasem oglądam sobie Glee. Zaczęłam od pierwszego sezonu, bo dopiero odkryłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 19:06

lwuska55592 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah przebieram mala widze siuski- no spoko zapinam czysta pieluche i slysze bulbul a tu wielka kupa!:D

Gwiazdeczka27, renia83, Ewelina88, Agus89, M4DZI4, Izabelka88, Chanela, Goosiaczek2, kasiakra, zielarka, isabelle, Bounia, lwuska55592 lubią tę wiadomość

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O! więcej nas to i raźniej hehe , coś dzisiaj wyjątkowo spokojnie u nas na forum...
    Cisza przed burzą jak nic :-)

mhsvp07w3ex0n696.png

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Hah przebieram mala widze siuski- no spoko zapinam czysta pieluche i slysze bulbul a tu wielka kupa!:D

Pewnie byś nie przypuszczała , że majstrowanie przy kupie może sprawiać tyle przyjemności , prawda? :-)
    Jak swoje najukochańsze dziecko robi siusiu lub kupke to zupełnie co innego :-)

A jak się czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 19:22

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    O! więcej nas to i raźniej hehe , coś dzisiaj wyjątkowo spokojnie u nas na forum...
    Cisza przed burzą jak nic :-)
    Prorokujesz gwiazdko ;-)

Kawa heheheh pierwsze koty za płoty:-D

Gwiazdeczka27, Kawa lubią tę wiadomość

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dziewczyny siedzą ze stoperami w dłoniach i liczą skurcze, bo dużo dzisiaj było obolałych styczniówek dlatego tak tutaj cicho i nikt nie zagląda... :P

Malenq lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe ja już na luzzzzzz wrzuciłam, co ma być to będzie...

jonka91, Gwiazdeczka27, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zagladam a cisza pewnie weekendowa lub przed pelnia :)

no i czekam na odpowiedz doswiadczonych w sprawie pieluch

Gwiazdeczka27, Malenq lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest okey:)) mala pochlania cala energie:D

Malenq, jonka91, Ewelina88, Agus89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka ja zielona jestem, a po urodzeniu małej to może jakieś rady to dla marcowek będę dawać hehehe..'...

Budyń czekoladowy zjedzony - czyli po kolacji już......

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 19:38

• szpilka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak poza tym to umieram na zgage i jak widze te info, ze jak macica sie obnizy to pozegnam sie ze zgaga to mnie szlag trafia bo moja zgaga ma w nosie obnizanie sie dna macicy

MartaKD lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Jonka ja zielona jestem, a po urodzeniu małej to może jakieś rady to dla marcowek będę dawać hehehe..'...

Budyń czekoladowy zjedzony - czyli po kolacji już......

Ja też zielona jestem.. ;)

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka zgaga nie opuszcza mnie od paru miesięcy, zaczynam wątpić czy kiedykolwiek zniknie.....

Nerwa mam bo małż wraca do pracy, a ja sama zostaję (mieszkam na wsi) i do szpitala mam 100km, małż ma pracę wyjazdową i zanim wróci jakby coś się działo to minie 1,5h.....i jakoś niespokojna z tego powodu chodzę....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 19:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to doświadczona nie jestem :) ale przez 2 dni w domku to pieluszek jednorazowych schodzi max. 10. Przed każdym karmieniem przebieram (7-8 x dziennie) + czasem się zdarzy w trakcie karmienia poczuć że pojawiła się niespodzianka to dodatkowo przebieram.
    Pieluszek tetrowych - jak mocno nie ulewa to 1 dziennie + jak kąpiemy to podkładamy 1 na dno wanienki. Czyli 2-3 dziennie.

Przynajmniej tak jest u mnie w pierwszych dniach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 19:54

Malenq, szpilka lubią tę wiadomość

• renia83 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 10 czy 12 pieluch tetrowych i brudzimy 1-2 dziennie ale małemu mało się ulewa a jednorazowych idzie nam 6-8 na dobę :)
    Gratki dla wszystkich mamusiek :)
    Tymi i Paula trzymajcie się <3

Malenq, szpilka, Wiki81 lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde rozmawiałam z mama i ona właśnie jak rodziła to ja za każdym razem brzuch bolał po bokach i w pachwinach. I do tego bardzo nogi i kręgosłup. No dokładnie jak mnie od wczoraj. Do tego skurcze nieregularne. Trochę się wystraszyłam więc 1.5godz pod prysznicem. Ale wszystko wygolone, pięty zrobione. Teraz paznokcie kończę. Sprawdziłam torbę. Dla mnie i dla Milki. Torbę na wyjście. Lista dla męża zrobiona co w razie czego ma kupić i dowiezć. Wyniki, karta spakowane. I teraz mogę jechać rodzic. Mąż trochę się martwi że się tak czuje i mówi że jak jutro będzie gorzej to bez gadania mam jechać do szpitala.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa plamie na brazowo...
    Zaczelam plamic... Ale to pewnie po badaniu ginekologicznym... Brazowa wydzielina ze sluaem i glutami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 20:01

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Aaaa plamie na brazowo...
    Jak na brązowo to się nie martw. To mogą być plamienia po badaniu. Zgłoś ten fakt pielęgniarce bądź lekarzowi i się nie stresuj.
    Ja plamiłam żywą krwią po badaniu na samolocie i nadal nie rodzę. Przeszło po 1 dniu.

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Anutka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Jak na brązowo to się nie martw. To mogą być plamienia po badaniu. Zgłoś ten fakt pielęgniarce bądź lekarzowi i się nie stresuj.
    Ja plamiłam żywą krwią po badaniu na samolocie i nadal nie rodzę. Przeszło po 1 dniu.
    Zglaszalam, mam to obserwowac :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
‹‹ 1794 1795 1796 1797 1798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ