*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
A.loth wrote:Doświadczone mamy, czy taka mega wodnista kupa co jakiś czas u kilkudniowego noworodka to norma? Podczas przebierania raz zauważyłam, że przy kaszlnięciu wypłynęło trochę samej wody i czasem ma taką całkowicie wsiąkniętą w pieluchę.
U nas też są czasem takie kupy. Moja mama mówi, że póki są koloru żółtego to wszystko ok!
-
My pewnie jutro do domku. Maly sobie ciumcia. Narazie wiele nie pije. MM chcialam jemu dac o 1-ej w nocy, bo myslalam, ze sie nie najadl. Ale zrobil lyczka i nie chcial. Dobry znak. Spi kolo 5 godz. Przez pierwsza dobe cycka ciumkal raz w nocy piec pociagniec i raz w dzien tez z liec pociagniec. Slodziak mamy. Kopia pierwszego synka
szpilka, Ewelina88, Chanela, Goosiaczek2, jonka91 lubią tę wiadomość
-
Podjade dzis na dyżur do mojego lekarza sprawdzić co i jak bo pobolewa brzuch okresowo i czop odchodzi, a trochę sie martwię czy wytrwamy do terminu. Nie chce aby CC wykonywał ktos inny, moj gin jest najlepszy w mieście i do niego mam zaufanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 22:41
szpilka, rastafanka, Anutka, Agus89, bluegirl89, Malenq, lwuska55592, isabelle, M4DZI4, Goosiaczek2, jonka91, MartaKD, polaola lubią tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Heloł po raz drugi dziś...
Na początku, "nowym" mamusiom gratuluję, a Maluszkom życzę zdrowia i wiele miłości
Któraś pytała - mieszkam pod Wawą, leczę się w klinice uniwersyteckiej w stolicy, ale niestety co przypadek to gorszy. Ogólnie sami lekarze są spoko, ale niektóre piguły to masakra.
Rozmawiałam ze znajomymi i w innych szpitalach jest właśnie tak, że po terminie robią ktg co dwa dni, dlatego też jutro dzwonię do rejestracji i zapytam o nr do mojego lekarza, aby go zapytać o to... a jak nie to się wkur... i pojadę tam, gdzie Jonka, trochę nakoloryzuję, że coś mnie niepokoi i może zrobią ktg bez skierowania, na IP... i każą przyjeżdżać częściej, jakby co i wtedy zmienię decyzję, co do szpitala do porodu.
Szczerze, mam dosyć już. Człowiek niby nie panikuje, bo uważam, że taka obawa to nie panika, ale mam dość takiego traktowania kobiety na tym etapie ciąży. Zamiast już mieć spokój i tylko czekać, a samo czekanie już denerwuje to jeszcze muszą wkur...
Ala buszuje, jak szalona, ale wyjść nie chce!
Powtarzam jak mantrę: "NAJEM KAWALERKI SIĘ SKOŃCZYŁ. CZAS NA EKSMISJĘ". A mój małż mówi, ale w zimę eksmisji nie można... nosz, he he he
-
Melula dziwnie masz z tym Ktg. U mnie płaci się 20zł i w każdej chwili robią bo taka duża sala do tego jest. Pytają tylko jaki lekarz będzie czytał i jak lekarz stwierdzi że trzeba zostać w szpitalu to wtedy jest za darmo. W sumie trochę dziwne że szpital NFZ i trzeba płacić ale nigdy nie ma z tym problemu.
-
Ranking chyba wg listy Jonki tyle, ze ostatnio zaden dzidzius nie zostal za,eldowany po tej stronie brzucha, wiec lista nie byla wklejana przez kilka godzin
na razie jestem gdzies na poczatku drugiej piecdziesiatki czyli mam jeszcze czas a w planach ktg 8 stycznia (pierwsze z polecenia dr, bo mialam raz w szpitalu po stluczce), 15 wizyta no a 16 chcialabym pojechac z kotem na kontrolny rtg i zdjac mu gips, ze nie bede glosno wspominac o bzykanku i sprzataniu tam gdzie wzrok meza nie siega, ale to po 16
-
Szpilko, ja sprzątam, odkurzam, łażę po sklepach, schodach i nic... Jak to powiedział znajomy, po cholerę chodzisz, całą ciążę łaziłaś, byłaś aktywna, więc mała przyzwyczajona, weź się połóż, może ją zaskoczysz i postanowi wyjść.
Żeby to było takie proste, he he he -
Agus89 wrote:Myślę, że jak z rana założą mi ten cewnik to jutro już zobaczę się z Alicją. Mały uparciuch
Mam wrażenie, że wszystkie te nasze Ale są uparte i mają swój charakterek i pokazują rację...
Ha ha ha, ale się nam trafiło napisać to samo!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 11:18
Agus89 lubi tę wiadomość