X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które przeszły już przez tzw. pierwszą fazę porodu:
    od nocy mam bolące spinanie w szyjce/pochwie, czasem przy tym brzuch twardnieje, trwa to do 30-40sek i pojawia się nieregularnie czasem co godzinę, czasem co 20min...
    w trakcie tego kłucia - boli i to bardzo - ale też trwa krótko....
    bóle w krzyżu się nasiliły....
    wydzieliny żadnej nie zauważyłam, wody nie odchodzą...
    ogólnie spojenie boli, pachwiny bolą i mam uczucie "parcia na pęcherz/odbyt"

moje pytanie brzmi: CZY TO MOŻE być pierwsza faza porodu???

boszzzz.....................nie sądziłam, że zacznę na koniec głupieć i nic nie rozróżniać.....zdenerwowały mnie opisy w książce typu: "skurcze co tyle i tyle".... a mnie chodzi CO TO JEST TEN SKURCZ??? przepowiadające znam na pamięć...ale porodowe wczesne????

• Melula Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    od nocy mam bolące spinanie w szyjce/pochwie, czasem przy tym brzuch twardnieje, trwa to do 30-40sek i pojawia się nieregularnie czasem co godzinę, czasem co 20min...

boszzzz.....................nie sądziłam, że zacznę na koniec głupieć i nic nie rozróżniać.....zdenerwowały mnie opisy w książce typu: "skurcze co tyle i tyle".... a mnie chodzi CO TO JEST TEN SKURCZ??? przepowiadające znam na pamięć...ale porodowe wczesne????

Ja nie przeszłam I fazy, żadnej z resztą, ale mam to samo... od kilku dni, w sumie po świętach zaczęło się, ale nic poza tym... Od wczoraj mam bóle coraz mocniejsze, ale na ktg zero reakcji...

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula no właśnie wczoraj na KTG u mnie też przeważnie spokój....

ale ten ból coraz większy....mam wrażenie, że zaraz mi łono eksploduje (podczas tego spinania się)..........

mam nadzieję, że to jednak TO i obie niedługo będziemy na porodówce:)

• isabelle Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Melula - poprostu Alicje mają swoje charakterki. :D A to znaczy że dadzą sobie w życiu radę. :D

Potwierdzam! :)

Agus89 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:

Wydaje mi się, że pierwsza faza porodu to reguralne, bolesne i nasilające się skurcze. Twoje są niereguralne, więc to może jeszcze nie to, chociaż ekspertem nie jestem, bo mój poród był nagły i od razu bardzo bolesny. W ogóle ja w wypisie ze szpitala mam wpisane, że I faza porodu trwała 4 godziny - uznali pierwszą fazę porodu dopiero od momentu narastającego rozwarcia szyjki, mimo, że moje regularne i bardzo bolesne (najpierw co 15, a potem co 5 minut) skurcze trwały 12 h.

Gwiazdeczka27, Malenq lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 19:31

l22nzbmh1lqdktpj.png

• isabelle Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla wrote:
    Co ile budzą się Wam dzieciaczki na jedzenie?
    U mnie coś Oliwcia zaczęła się budzić co 2 godz. Już nie nadążam ze ściąganiem pokarmu.

Moja trzyma szpitalny reżim - 3 h i spróbuj się spóźnić minutę! Ja odciągam mleko po karmieniu i mała jak nie daje rady cyca przy następnym podejściu to dostaje to mleko z poprzedniej tury.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki skarby........wolę się zapytać.........bo mój mózg już nie pracuje, zajął się tylko "nie myśleniem o bólu" heheheheh

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    A kto jest na podium, bo ominął mnie ten ranking...?????

jest wątek tutaj na ogólnych tematach w ciąży "lista obecnych ciężarówek" i tak jest kilka dziewczyn od nas, które właśnie wskoczyły na podium :)

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już z domku, taka papuśna jestem i daję w kość mamie bo boli mnie brzuszek...
    2cr6ae9.jpg

Becia81, Goosiaczek2, Pinia108, Bogusiar80, blador, kasiakra, zielarka, Malenq, szpilka, jonka91, kamilaaa_88, Ag..., Wiki81, lwuska55592, isabelle, OliOla, MartaKD, ana7227, Chanela, rastafanka, Viv78, polaola, Ewelina88, Agus89, kambel, Maud11, kasia86, bluegirl89, M4DZI4, agnb6 lubią tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa, ale słodziutka... Ach, rozpływam się :)

• Melula Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    jest wątek tutaj na ogólnych tematach w ciąży "lista obecnych ciężarówek" i tak jest kilka dziewczyn od nas, które właśnie wskoczyły na podium :)
    zaraz wylukam, he he he
    Mnie tam nie ma, mimo iż mam termin wcześniejszy niż 2 i 3 miejsce, he he he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 12:06

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bylo ciezko. Chce o tym zapomniec. Drugi porod nie oznacza wcale latwiejszego. Na drugim konczymy nasza rodzinke, jesli w zyciu w tym wieku lub pozniej wpadne to rodze w szpitalu na znieczuleniu!!! Dla wrazliwych omincie tego posta!!!
    Z piatku na sobote w nocy zaczelam miec bruxne plamienie. I od tego tez momentu dostawalam skurcze co godzine, co pol i tak cala sobote. W sobote polozylam sie o 21-ej, bo bylam padnieta. Nie usnelam. O 22-ej przyszedl synek i powiedzial, ze on dzis spi ze mna. I dostalo sie mezowi i jemu. Mezowi, ze dziecka do lozka polozyc nie umie, a synowi za to, ze nie idzie do siebie. Jakos udalo mi sie go przekonac, zeby poszedl. Od 2-ej w nocy skurcze co 13, 10, 8,7. Jak byly co 5 minut to byla juz kolo 7-ej rano obudzilam meza i synka, bo do szpitala mamy troche ponad 30 km. Zawiezlismy syna do tesciowej i pojechalismy do szpitala. Pol godziny papierkow, masakra. Potem badanie gin, skurcze sie rozjechaly na 10 i 13 min, rozwarcie na 2,5. Trafilam na sale przed porodowa. Meza polozna odeslala i powiedziala, ze dluga droga i urodze najpredzej w nocy. Skurcze zaczely sie zmniejszac, ale byly nieregularne :/ dostalam pilke i mialam sie na nie krecic. Ktg skurcze na 60. Usg waga okreslona na 3100, badanie gin. I nikt mi nie powiedzial czy rozwarcie sie powieksza. Dostalam zastrzyk w dupe na powiekszenie rozwarcia. 16-30 podlaczenie pod ktg. Skurcze co 5 minut bardzo bolesne, przy tychwszystkich skurczach ciaglo mnie w pipce a czasmi pieklo. Dziwne uczucie. O 17-ej odlaczyli mnie od ktg. Pytam sie i jak. A te ze nic jeszcze takiego. Nosz ja juz przy skurczach jeczalam. O 17-ej nadchodza skurcze co 4, 3, co 2 minuty. Mam wrazenie czasami, ze jeden skurcz sie konczy drigi sie zaczyna. Na sali leza jeszcze 3 kobietki. I dwoch mezow. Ja zaczynam juz wyc do ksiezyca jak kojot. Trzymam sie lozka, bujam biodrami, tak do 17-30, kiedy przychodza lolozne i biora mnie na porodowke, zebym nie przestraszyla innych dziewczyn. Klada mnie na wyrko rozwarcie na 5 cm pisze do meza przyjezdzaj. Jest po 15 min. 17-45 zaczely sie parte rkzrywajace, przebijaja mi pecherz. Mowie do nich, ze idzie kupa. Takie mialam wrazenie- nie zrobilam zadnej. Skkurcz trzy parcia, kolejny skurcz i trzy parcia, kolejny i to samo i czwarty to samo. Czuje jakby maly mnie drapal. Mowie do lekarza, ze mi slabo, spocilam sie i zrobilo mi sie w momencie duszno. Wiec piaty skurcz i tu na trzech parciach, ktore mialam zrobic ze zloscia i lekarz pomagajacy wycisnac dziecko. I godz 18-05 jest synek. A ja po tym calym darciu i parciu rycze jak bobr ze szczescia,ze juz po :-)
    Kocham moja grzeczna kluske :-)

zielarka, Malenq, Anutka, lwuska55592, Chanela, rastafanka, sylwia1985, bluegirl89 lubią tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq powoli sie zaczyna. Trzymam kciuki

Malenq lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia, normalny poród :D nic drastycznego :) nie zawsze jest słodko pierdząco :) rozbawiło mnie to wycie kojota :D
    Korzystałaś z oddychania przeponowego w czasie skurczów?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 12:28

FITop1.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa - maleńka to kolejna ślicznotka na naszym forum :-)_

relgtgf6uee8xud8.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa jakie śliczności :)

relgh3718o9n8rtv.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa - maleńka to kolejna ślicznotka na naszym forum :-)

relgtgf6uee8xud8.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polozna mnie zmacala i wg niej mala ma ok 3 kg a nie jak pokazuje usg 2400, czyzby ta rosla na wikcie szpitalnym ?? :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawaa! Jaka ona śliczniutka! Piękne mamy te styczniowe dziewczynki! Ojj Filip będzie miał duuuży wybór! :D
    Melula wrote:
    zaraz wylukam, he he he
    Mnie tam nie ma, mimo iż mam termin wcześniejszy niż 2 i 3 miejsce, he he he

Ja na tamtą listę chyba się zapisałam jakoś w lipcu :P

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

‹‹ 1811 1812 1813 1814 1815 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ