X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które przeszły już przez tzw. pierwszą fazę porodu:
    od nocy mam bolące spinanie w szyjce/pochwie, czasem przy tym brzuch twardnieje, trwa to do 30-40sek i pojawia się nieregularnie czasem co godzinę, czasem co 20min...
    w trakcie tego kłucia - boli i to bardzo - ale też trwa krótko....
    bóle w krzyżu się nasiliły....
    wydzieliny żadnej nie zauważyłam, wody nie odchodzą...
    ogólnie spojenie boli, pachwiny bolą i mam uczucie "parcia na pęcherz/odbyt"

moje pytanie brzmi: CZY TO MOŻE być pierwsza faza porodu???

boszzzz.....................nie sądziłam, że zacznę na koniec głupieć i nic nie rozróżniać.....zdenerwowały mnie opisy w książce typu: "skurcze co tyle i tyle".... a mnie chodzi CO TO JEST TEN SKURCZ??? przepowiadające znam na pamięć...ale porodowe wczesne????

• Melula Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    od nocy mam bolące spinanie w szyjce/pochwie, czasem przy tym brzuch twardnieje, trwa to do 30-40sek i pojawia się nieregularnie czasem co godzinę, czasem co 20min...

boszzzz.....................nie sądziłam, że zacznę na koniec głupieć i nic nie rozróżniać.....zdenerwowały mnie opisy w książce typu: "skurcze co tyle i tyle".... a mnie chodzi CO TO JEST TEN SKURCZ??? przepowiadające znam na pamięć...ale porodowe wczesne????

Ja nie przeszłam I fazy, żadnej z resztą, ale mam to samo... od kilku dni, w sumie po świętach zaczęło się, ale nic poza tym... Od wczoraj mam bóle coraz mocniejsze, ale na ktg zero reakcji...

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula no właśnie wczoraj na KTG u mnie też przeważnie spokój....

ale ten ból coraz większy....mam wrażenie, że zaraz mi łono eksploduje (podczas tego spinania się)..........

mam nadzieję, że to jednak TO i obie niedługo będziemy na porodówce:)

• isabelle Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Melula - poprostu Alicje mają swoje charakterki. :D A to znaczy że dadzą sobie w życiu radę. :D

Potwierdzam! :)

Agus89 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:

Wydaje mi się, że pierwsza faza porodu to reguralne, bolesne i nasilające się skurcze. Twoje są niereguralne, więc to może jeszcze nie to, chociaż ekspertem nie jestem, bo mój poród był nagły i od razu bardzo bolesny. W ogóle ja w wypisie ze szpitala mam wpisane, że I faza porodu trwała 4 godziny - uznali pierwszą fazę porodu dopiero od momentu narastającego rozwarcia szyjki, mimo, że moje regularne i bardzo bolesne (najpierw co 15, a potem co 5 minut) skurcze trwały 12 h.

Gwiazdeczka27, Malenq lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 19:31

l22nzbmh1lqdktpj.png

• isabelle Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla wrote:
    Co ile budzą się Wam dzieciaczki na jedzenie?
    U mnie coś Oliwcia zaczęła się budzić co 2 godz. Już nie nadążam ze ściąganiem pokarmu.

Moja trzyma szpitalny reżim - 3 h i spróbuj się spóźnić minutę! Ja odciągam mleko po karmieniu i mała jak nie daje rady cyca przy następnym podejściu to dostaje to mleko z poprzedniej tury.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki skarby........wolę się zapytać.........bo mój mózg już nie pracuje, zajął się tylko "nie myśleniem o bólu" heheheheh

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    A kto jest na podium, bo ominął mnie ten ranking...?????

jest wątek tutaj na ogólnych tematach w ciąży "lista obecnych ciężarówek" i tak jest kilka dziewczyn od nas, które właśnie wskoczyły na podium :)

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już z domku, taka papuśna jestem i daję w kość mamie bo boli mnie brzuszek...
    2cr6ae9.jpg

Becia81, Goosiaczek2, Pinia108, Bogusiar80, blador, kasiakra, zielarka, Malenq, szpilka, jonka91, kamilaaa_88, Ag..., Wiki81, lwuska55592, isabelle, OliOla, MartaKD, ana7227, Chanela, rastafanka, Viv78, polaola, Ewelina88, Agus89, kambel, Maud11, kasia86, bluegirl89, M4DZI4, agnb6 lubią tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa, ale słodziutka... Ach, rozpływam się :)

• Melula Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    jest wątek tutaj na ogólnych tematach w ciąży "lista obecnych ciężarówek" i tak jest kilka dziewczyn od nas, które właśnie wskoczyły na podium :)
    zaraz wylukam, he he he
    Mnie tam nie ma, mimo iż mam termin wcześniejszy niż 2 i 3 miejsce, he he he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 12:06

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bylo ciezko. Chce o tym zapomniec. Drugi porod nie oznacza wcale latwiejszego. Na drugim konczymy nasza rodzinke, jesli w zyciu w tym wieku lub pozniej wpadne to rodze w szpitalu na znieczuleniu!!! Dla wrazliwych omincie tego posta!!!
    Z piatku na sobote w nocy zaczelam miec bruxne plamienie. I od tego tez momentu dostawalam skurcze co godzine, co pol i tak cala sobote. W sobote polozylam sie o 21-ej, bo bylam padnieta. Nie usnelam. O 22-ej przyszedl synek i powiedzial, ze on dzis spi ze mna. I dostalo sie mezowi i jemu. Mezowi, ze dziecka do lozka polozyc nie umie, a synowi za to, ze nie idzie do siebie. Jakos udalo mi sie go przekonac, zeby poszedl. Od 2-ej w nocy skurcze co 13, 10, 8,7. Jak byly co 5 minut to byla juz kolo 7-ej rano obudzilam meza i synka, bo do szpitala mamy troche ponad 30 km. Zawiezlismy syna do tesciowej i pojechalismy do szpitala. Pol godziny papierkow, masakra. Potem badanie gin, skurcze sie rozjechaly na 10 i 13 min, rozwarcie na 2,5. Trafilam na sale przed porodowa. Meza polozna odeslala i powiedziala, ze dluga droga i urodze najpredzej w nocy. Skurcze zaczely sie zmniejszac, ale byly nieregularne :/ dostalam pilke i mialam sie na nie krecic. Ktg skurcze na 60. Usg waga okreslona na 3100, badanie gin. I nikt mi nie powiedzial czy rozwarcie sie powieksza. Dostalam zastrzyk w dupe na powiekszenie rozwarcia. 16-30 podlaczenie pod ktg. Skurcze co 5 minut bardzo bolesne, przy tychwszystkich skurczach ciaglo mnie w pipce a czasmi pieklo. Dziwne uczucie. O 17-ej odlaczyli mnie od ktg. Pytam sie i jak. A te ze nic jeszcze takiego. Nosz ja juz przy skurczach jeczalam. O 17-ej nadchodza skurcze co 4, 3, co 2 minuty. Mam wrazenie czasami, ze jeden skurcz sie konczy drigi sie zaczyna. Na sali leza jeszcze 3 kobietki. I dwoch mezow. Ja zaczynam juz wyc do ksiezyca jak kojot. Trzymam sie lozka, bujam biodrami, tak do 17-30, kiedy przychodza lolozne i biora mnie na porodowke, zebym nie przestraszyla innych dziewczyn. Klada mnie na wyrko rozwarcie na 5 cm pisze do meza przyjezdzaj. Jest po 15 min. 17-45 zaczely sie parte rkzrywajace, przebijaja mi pecherz. Mowie do nich, ze idzie kupa. Takie mialam wrazenie- nie zrobilam zadnej. Skkurcz trzy parcia, kolejny skurcz i trzy parcia, kolejny i to samo i czwarty to samo. Czuje jakby maly mnie drapal. Mowie do lekarza, ze mi slabo, spocilam sie i zrobilo mi sie w momencie duszno. Wiec piaty skurcz i tu na trzech parciach, ktore mialam zrobic ze zloscia i lekarz pomagajacy wycisnac dziecko. I godz 18-05 jest synek. A ja po tym calym darciu i parciu rycze jak bobr ze szczescia,ze juz po :-)
    Kocham moja grzeczna kluske :-)

zielarka, Malenq, Anutka, lwuska55592, Chanela, rastafanka, sylwia1985, bluegirl89 lubią tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq powoli sie zaczyna. Trzymam kciuki

Malenq lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia, normalny poród :D nic drastycznego :) nie zawsze jest słodko pierdząco :) rozbawiło mnie to wycie kojota :D
    Korzystałaś z oddychania przeponowego w czasie skurczów?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 12:28

FITop1.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa - maleńka to kolejna ślicznotka na naszym forum :-)_

relgtgf6uee8xud8.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa jakie śliczności :)

relgh3718o9n8rtv.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa - maleńka to kolejna ślicznotka na naszym forum :-)

relgtgf6uee8xud8.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polozna mnie zmacala i wg niej mala ma ok 3 kg a nie jak pokazuje usg 2400, czyzby ta rosla na wikcie szpitalnym ?? :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawaa! Jaka ona śliczniutka! Piękne mamy te styczniowe dziewczynki! Ojj Filip będzie miał duuuży wybór! :D
    Melula wrote:
    zaraz wylukam, he he he
    Mnie tam nie ma, mimo iż mam termin wcześniejszy niż 2 i 3 miejsce, he he he

Ja na tamtą listę chyba się zapisałam jakoś w lipcu :P

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

‹‹ 1811 1812 1813 1814 1815 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ