X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogolnie z pelnym jest strasznie niewygodnie...wiec ja i tak przychodze na wizyty w pustym :)

Cynamonek30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa a jak się czujecie??

• Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na Usg bede w 12 tygodniu 0 dniu to mam nadzieję,że przez brzuch- chciałabym ,żeby był moj maż na wizycie- ale wolałabym zeby nie dopochwowo.. bo jednak czuł by sie nie zrecznie dla mnie to bez roznicy :)
    jak samopoczucie kaarollaa u Ciebie? :P)

kaarolaa lubi tę wiadomość

zi13skjo0ong6u20.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    kaarolaa a jak się czujecie??
    ja bardzo dobrze :)
    ogolnie od poczatku przechodze ta ciaze bezobjawowo :) co mnie cieszy, chociaz waga nieco mniej bo zaraz 2 kg na + a to dopiero poczatek II trymestru...
    brzucho juz sie pokazuje, zwlaszcza wieczorem :) oj nie da sie go ukryc ;)

na poczatku mialam pewne problemy, ale teraz probuje o tym zapomniec i cieszyc sie ciaza, kolejna wizyte mam 1 lipca wiec moze teraz maluszek pokaze nam płec...ostatnio byl bardzo leniwy i odwrocil sie plecami...

czekam sobie cieprliwie na pierwsze ruchy, moze juz za 2, 3, 4 tyg sie pojawia :) wtedy bede juz duzo, duzo spokojniejsza :)

Malenq lubi tę wiadomość

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliana - piękny klip, piękne chwile i piękna Panna Młoda :)
    Ja uwielbiam oglądać takie teledyski... To taki wzruszający dzień...

Ja miałam stres nie przez bukiet a przez przyjaciela który wiózł nas do ślubu! Spóźnił się, potem na autostradzie był wypadek i tylko dzięki interwencji policji (dzięki jej za to :P ) przejechaliśmy :P ale Ksiądz już 2 razy pytał czy się oby nie rozmyśliliśmy hehe wpadliśmy do Kościoła dosłownie za 3 :P

liliana, kaarolaa lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Wam, a ja nie wiem, gdzie ten link Liliany...

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:42

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• agattee Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ostatniej wizycie tez mialam wysokie cisnienie 148/83 i ta co mi mierzyla pytala sie czy jestem zdenerwowana. Oczywiscie ze bylam, i to jak jasna cholera.

Monika, czekam na wiesci z wizyty !! :)

Cynamonek30, agnb6 lubią tę wiadomość

wff22n0ab6iac00e.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamy MonikaDm na relacje z wizyty :) i fotoooo :)

zi13skjo0ong6u20.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki a jak u Was jest z jedzeniem warzyw? i surowych i gotowanych?
    ja przed ciążą byłam "prawie" tylko warzywna, uwielbiałam je pod każdą postacią, od jakiś 4 tyg. patrzeć na nie nie mogę, tylko pomidora nie zwracam, a na myśl o zjedzeniu sałaty itp. to aż mam ciarki...
    mam nadzieję, że to chwilowe i przejdzie, bo na mięsie i pszenicy to ja tylko nadprogramowych kg się dorobię....
    ogólnie zdrowo się odżywiałam, a teraz z tym ciężko.....:-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc laski: Wizyta podsumowana przez lekarza: "oby tak dalej" - nic więcej mi do szczęścia nie trzeba :) Maluszek ma już 3,6 cm, serducho bije jak dzwon ponad 170 uderzeń na minutę; maluch ruszał rączkami, i nóżki mmiał rozłożone na za piętnaście trzecia ;) Wszytskie badania super! Jesteśmy zdrowi jak ryby :) 10.07. badania prenatalne i moze poznamy już płeć naszego malucha jak się uda :) Jesteśmy lżejsi o 200e, ale na tych badaniach nam zależało :) Pytałam mojego lekarza o cesarkę, powiedziałąm, ze ja już od zawsze wiedziałam, ze zrobię wszystko zeby ją mieć bo tak sie boję, powiedział, ze w DE mogę mieć cesarkę na zyczenie więc tylko skontaktuje mnie z odpowiednim lekarzem, tak ze chyba przy okazji wybór szpitala wyjdzie naturalnie i nie będę sie głowić :) Dostałam już ulotki o możliwej rozmowie z położną i wybraniu już jej, o kursie o pielęgnacji maluszka i przygotowanie do porodu (oba jednodniowe, pierwszy 8 godz. drugi 5 godz.)

Aha, ciśnienie, wagę, siuśki i krew miałam i poprzednio i dziś i z tego co móiwli to tak będzie za każdym razem (moze oprócz krwi :)) wreszcie znam swoją grupe krwi: ARHD+

Aha...fotki nie dostałam, a zpomniałam sie upomnieć :( Taka byłam przejęta tym biciem serducha i że widziałam jak maleństwo sie rusza :) Następnym razem się upomnę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 16:00

jonka91, Malenq, M4DZI4, Cynamonek30, kejti91, agnb6, agattee, Maud11 lubią tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika to super wieści!! Rośnijcie dalej zdrowo!! :)

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika super:)

• Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super MonikaDm:) rozumiem Twoje przejęcie niesamowite przeżycie :) bardzo sie ciesze ,że wszystko jest dobrze :) i oby tak dalej :) rosnijcie zdrowo :*
    ps Monika ale ta grupa krwi to chyba AB Rh+? to tak jak ja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 16:31

zi13skjo0ong6u20.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis kupilam pierwsze spioszki, dam mężowi na dzien ojca bo bardzo chcial miec cos:) kupilam biale wiec neutralne:)

moja "angina" zatrzymana, dostalam jakies plukanki i leki ziolowe wiec bede dzialac zeby sie nie rozwinęło na dobre.

a w Hebe widzialam fajny zel pod prysznic dzidzius- dla kobiet w ciazy, relaksujący:) b. fajnie pachnie.
    kupilam jeszcze krem do twarzy perfecta mama:)

MonikaDM- super:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag.... mam też żel sztuk kilka kupiłam hehehe a krem do twarzy z bielendy:)

Ag... lubi tę wiadomość

• belldandy Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile mialo wasze dziecko w 8+4 tc lub w okolicach?:)))

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella nie wiem tak często nie "latam" na usg....

olka współczuję, dużo zdrówka, jejku 3maj się jakoś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 18:38

olka25 lubi tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:42

Cynamonek30 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka skarbie jak najwięcej teraz leż, wypoczywaj, rozmawiaj z maleństwem, będzie dobrze, trzyma się mamusi, a takie szkraby dzielne są... lekarz wie co robi, czasami trzeba im zaufać... zdrowiej:)

olka25 lubi tę wiadomość

‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ