X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lwuska55592 wrote:
    Witajcie kochane nie nadrabiam was dziś ale mam pytanie czy któraś z was miała ciśnienie 160/100? Mierzone miałam 3 razy i ciągle wychodziło podobnie Byłam dzisiaj na wizycie i lekarz kazał monitorować w przypadku gdy będzie się powtarzało zgłosić się do szpitala tylko chyba w wekend nie przyjmują. Jeżeli będzie ok to w pon zgłosić się do poradni. Dodatkowo sporo przytyłam w ciągu miesiąca bo ok 4 kg. Miała moze któraś podobnie. Co mi radzicicie?

Ja mialam zalecenie ze jesli bedzie pow 145 to mam dzwonic do gina a wyzsze to na IP od razu. Nie ma czegos takiego, ze nie przyjmuja w weekend. Na IP przyjmuja o kazdek porze dnia i nocy.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula- waga, wagą. Nie chciałam nikogo urazić. Ona nie jest w ciąży, i w ogóle mało mnie obchodzi kto ile waży i jak wygląda, pod warunkiem, że nie komentuje innych. Zawsze kiedy mnie widzi wita mnie słowami "Cześć grubasie" albo "Cześć słonico". Już zwracałam jej uwagę, ale chyba lubi mi podnosić ciśnienie, bo zawsze się głupio z tego śmieje i mówi, że przecież z powodu prawdy to się nie ma co obrażać. Rozszarpać taką tylko.
    W każdym razie Melula, nie o wagę mi chodzi, tylko o komentarze nie na miejscu. :-) Mam nadzieję, że nie weźmiesz sobie mojego postu pod wpływem emocji do serducha. Bardzo przepraszam, jeżeli cię uraziłam.

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lwuska55592 wrote:
    Witajcie kochane nie nadrabiam was dziś ale mam pytanie czy któraś z was miała ciśnienie 160/100? Mierzone miałam 3 razy i ciągle wychodziło podobnie Byłam dzisiaj na wizycie i lekarz kazał monitorować w przypadku gdy będzie się powtarzało zgłosić się do szpitala tylko chyba w wekend nie przyjmują. Jeżeli będzie ok to w pon zgłosić się do poradni. Dodatkowo sporo przytyłam w ciągu miesiąca bo ok 4 kg. Miała moze któraś podobnie. Co mi radzicicie?
    Mi w poniedziałek, na ostatniej wizycie pierwszy pomiar wyszedł 158/90, drugi już normalnie 125/74. Też dostałam zalecenia kontroli ciśnienia i jak będzie za wysokie to do szpitala. Na Twoim miejscu od razu jak znów będzie wyższe ciśnienie jechałabym na izbę!! Z ciśnieniem w ciąży nie ma żartów. Nawet za cenę tego, że będziesz musiała zostać na obserwacji! W sumie i tak byłabyś na miejscu spokojniejsza, że jesteś pod kontrolą lekarzy!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 13:01

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Dzięki Silatan za komentarz "baba, która przy wzroście 160 waży blisko 90 kilo".
    Ja mam 164 cm i obecnie ważę 91kg... No, ale to tak na marginesie..

Melula rozumiem Cię w 200%. Ja mam 165 cm wzrostu przytyłam juz 21kg i wyglądam jak tocząca się kuleczka, bo na wadze jest juz prawie liczba trzycyfrowa. A najlepsze jest to ze ja się nie obiadam bo nie mogę, mam cukrzycę, mam dietę i tą cholerną insulinę która mnie tuczy.

Ale patrzę na to z dystansem, bo jak schudnę po ciazy to z większym efektem :-P A wczoraj taka sytuacja u diabetologa:

Dok: Proszę jeszcze stanąć na wadze.
    Ja: Ale ja się dzisiaj juz ważyłam, mogę powiedzieć ile.
    Dok: Ale ja chcę zmierzyć na mojej wadze.
    Ja: Panie doktorze, ale Pana waga na pewno pokaże trzycyfrowa liczbę. Pan chce żebym dostała depresji przedporodowej?
    Dok: ALEŻ SKĄD! Co prawda wygląda Pani jak małe Słoniątko, ale tak Pani pociesznie i kwitnaco wygląda ;-)
    Ja: <Zatrzymałam się na słowie Słoniątko zaczęlam śmiać i z wrażenia zakrztusiłam tak, że musiał mnie doktor klepać po plecach>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 13:03

renia83, Chanela, szpilka lubią tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie wzięłam tego do siebie, ani się nie obraziłam, ale czasami tego typu komentarze są krzywdzące, bo nie każdy z nas ma wpływ na swoją wagę. Spoko, mnie nie tak łatwo obrazić. Znam swoją wartość, mimo nadwagi. Ja przytyłam w ciąży 4-5kg, więc jak możesz obliczyć swoją wagę sprzed już miałam. Jedyną osobą, która mnie obraziła była Pani na IP, gdy poszłam na pomiar ktg w pn, ale ją też załatwiłam tekstem, nie miałam akurat skrupułów, bo mnie wkurzyła na dzień dobry.

Mnie tego typu komentarze o wagę nie denerwują od obcych, a swoi tego nie powiedzą, bo większość uważa, że ciąża akurat wpłynęła na mój wygląd pozytywnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 13:05

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajoma z wysokim ciśnieniem pod koniec ciaży z wizyty u lekarza od razu trafiła do szpitala z ryzykiem rzucawki ciążowej. Od razu miała CC a dziedziuś był reanimowany. A aż tak wysokiego nie miała bo na wizytę doszła o własnych siłach i jakos strasznie się nie czuła. Więc z ciśnieniem nie ma żartów.

• belldandy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki dla świeżo upieczonych mam :))!!

Jonka, miałam dzisiaj sen, w ktorym spojrzałam na telefon, a tam nieodebrane od Ciebie połączenie ;p i od razu pomyslałam, ze urodziłaś po czym sie obudziłam ;) moze to znak heh

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj Bell kochana oby.. obyyyy!!

Idę chyba znów spąc, bo mam jakieś znowu dziwne zawroty głowy..
    Ciśnienie teraz mam 126/77 i puls 84.. czyli w miarę ok.

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy napisz proszę na jaki poród się zdecydowałaś ? Bo chyba ominął mnie ten post, a ciekawa jestem co postanowiliście.

Kuurde siedzę rozkraczona a brzuch i tak już mi sie nie miescie miedzy nogami...

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam od fryza, wspaniale się czuję,chociaż zaczął mi brzuchol już ciążyć.
    Ja nie słyszę żadnych negatywnych komentarzy,wręcz przeciwnie,dzis mi 3 osoby w ciągu pół godziny powiedziały,że tak ładnie w ciązy wyglądam,że tylko brzuszek,a poza tym nic się nie zmieniłam.Aż nie chce się rodzić,takie komplementy:)
    Idę robić pizze:)

Ag..., magdalenka, Becia81, Ewelina88, rastafanka, jonka91, kejti91, renia83, Chanela, szpilka lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta podziel się pizzą, bo ja mogę ją jeśc codziennie i się nie nudzi, zwłaszcza domową. Na mnie komplementy już nie działają, chcę URODZIĆ juz.

Dziewczyny czy jest sens wyparzac laktatro już teraz, czy lepiej jak zrobi to mąż przed przywiezieniem do szpitala ?? Bo nie zamierzam zabierac go ze soba w torbie mąż go dowiezie do szpitala.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka nie ma sensu teraz. jeszcze nałapie syfu zanim go uzyjesz.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie chciałam wyparzyć już laktator.no,ale też poczekam:)
    a na pizzę zapraszam.ja robię taką trochę minimalistyczną- sos, salami,papryka i ser.Mój mąż nie lubi cebuli smazonej ani grzybów.ewentualnie dorzucę oliwki.ciasto już zagniecione czeka.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq jeżeli to czytasz to trzymam mocno kciuki za Ciebie i Kosię. mam nadzieję że szybko zobaczywszy mała. Z całego serca Ci tego życzę.

Co do komentarzy to mnie też już zaczynają wkurzac chociaż do tej pory było ok. Np wczoraj postanowiłam kupić jeszcze jedną koszule do karmienia i wzięłam rozmiar S , tak jak przed ciążą. A pani do mnie czy przymierzałam bo chyba będzie za mała i taka głupia mine zrobiła. Wyciągnęłam przy niej i jej pokazuje że jeszcze luźn będzie a ta swoje. więc się jej pytam czy uważa że gruba jestem. zapłaciłam i Wyszlam. Myślałam od ją udusze przez lade. w domu przymierzam i luźna w ramionach. wrr..

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina przecież większy rozmiar jest większy wszędzie (masło maślane) ale taka prawda, ja jestem pewna że po porodzie wrócę do starych bluzek, bo ze spodniami może byc różnie. Nie widze żebym przytyla w ramionach czy w piersiach jak znacząco...

Jasiek upatrzył sobie smyranie mnie rączkami tuż nad spojeniem łonowym albo wciska rączki w biodra ałaaa czy to może główka się wciska?? sama nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 13:39

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupowałyście nakładki na brodawki? bo chciałam zakupić,a nie wiem jaki rozmiar.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 18:12

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam co mowi Selene, pozatym mnie polozna instruowala na partych ze mam " cisnąć jakbym chciala zrobic największą kupe swiata"- wiem, cudownie to brzmi ale tak się prze.
    Nie wyobrazzam sobie bez lewatywy jakby mi tam mialo polciec cos.

Marta, ja nie kupowałam, wogole nic mnie nie boli, nic nie krwawi, nie mam zmasakrowanych brodawek- nawet ich nie smaruje. Wiec moze zaczekaj z tym, moze nie beda potrzebne.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • belldandy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    belldandy napisz proszę na jaki poród się zdecydowałaś ? Bo chyba ominął mnie ten post, a ciekawa jestem co postanowiliście.

Kuurde siedzę rozkraczona a brzuch i tak już mi sie nie miescie miedzy nogami...
    Poród przez cc.

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Melula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja noszę biustonosz sprzed ciąży i jest ok. Ubrania, typu bluzki, tuniki, koszulki, pidżamy też, no może są troszkę ciasnawe w brzuchu, ale nigdy nie nosiłam obcisłych rzeczy. W spodnie się nie mieszczę, ale to normalne. Mam tatę krawca, który uszył mi dwie pary spodni dla ciężarówki, które rosną razem z brzuchem :)
    Z tym, że ja przed ciążą (koniec roku 2013) zgubiłam 9kg, teraz przytyłam 4-5kg (raczej 5), więc i tak swojej wagi maksymalnej nie osiągnęłam i już nie zamierzam. Chciałabym ważyć mniej, wiadomo, ale o to postaram się już po porodzie :)

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
‹‹ 1833 1834 1835 1836 1837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ