X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Agus89 ja też tak mam. Czasem płaczę nawet oglądając reklamy w TV :) Ja chyba pierwszy raz zostałam sama na weekend i też mi jakoś smutno...

Ja zostałam sama najprawdopodobniej do października, albo i dłużej. :(
    Chyba że, uda mi się polecieć w odwiedziny.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:42

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Oj to na pewno nie jest Ci łatwo. My rozmawialiśmy kiedyś o tym, co by było, gdyby mój mąż dostał propozycję przeniesienia się na jakiś czas do siedziby firmy za granicą i stwierdziliśmy, że jeśli byłby to dłuższy kontrakt to chyba razem byśmy się przenieśli. Rozłąkę bylibyśmy w stanie chyba znieść co najwyżej 2-3 tygodnie.

To już nie pierwsza nasza taka rozłąka. Ale zawsze jest ciężko. Szczególnie teraz. No ale cóż zrobić. Postaram się odwiedzać męża co jakiś czas.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecałam fotkę z usg.
    Oto Nasza Kruszynka :)
    j14w87.jpg

Patrycha, isabelle, kejti91, olka25, Cynamonek30, Maud11, jonka91, M4DZI4, zielarka, myszka199922, agnb6, Buziulka, Monifah lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus śliczna kruszynka :) A co do tej wrażliwości i płaczliwości to ja mam to samo :p Dziś w tv film " PS.I love you" ale już wiem że nie będę oglądac bo zawsze na nim ryczę a teraz to jeszcze w jakąś histerię bym wpadła.Też czasem płacze oglądając jakieś głupoty które innych ogólnie do płaczu nie doprowadzają :)Ehh te hormony, ze skrajności w skrajnośc...

relgh371ssmqv4f3.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, co do płaczu to ja nawet bez ciazy prawie na kazdej kreskowce pelnometrazowej placze, Mezus sie zawsze ze mnie smieje, ze mi tv wylaczy ;)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • liliana Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za miłe słowa - ślub i wesele bardzo udane :)

Biedne jesteście z tymi rozłąkami :( ja mam to szczęście, że mąż pracuje za ścianą(informatyk), więc czasami noc osobno wydaje się być wiecznością...

Faktycznie pogoda nie nastraja. Już prawie 5 tygodni leżę, ale dziś wyjątkowo cały dzień śpię lub patrzę przed siebie. Miałabym ochotę na jakąś dobrą lekturkę,ale hmm "co tu wybrać?". Może macie coś godnego polecenia? (lubię książki obyczajowe, lekko kryminalne, sensacyjne).

Moje 2. pytanie jest następujące:
    czy śledzicie jakieś blogi parentingowe?

Od około roku czytam Lena&Kuba, Tasteaway, Szafeczkę...
    Czytałam też Makóweczki, ale ostatnio przestałam.

Taki mały off topic dla (przyszłych, obecnych) Mam, które chwilami się nudzą :)

relgcwa11d8kpmkr.png
  • liliana Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wracając do książek, ostatnio pochłonęłam:

1. Jeździec Miedziany (jestem na 3. części - troszkę ją męczę, ale poprzednie bardzo wciągające)
    2. Alibi na szczęście (3 części - poruszające i zabawne jednocześnie + przez
    4. ciężko mi się przebić)
    3. Zaczekaj na mnie - J.Lynn (godna polecenia, jeśli lubicie serię New Adult)

relgcwa11d8kpmkr.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytam Kinga i o dziwo nie mam jeszcze z tego powodu koszmarów :)

zielarka, rastafanka lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz czytam "jedz, módl się, kochaj" naprawdę mądra, pozytywna książka.

FITop1.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:42

agnb6 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • liliana Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle, widzę na Twojej liście blog Nishki :)

Ostatnio przez "aferę paznokciową" przestałam czytać Makóweczki...mimo, iż zdanie w kwestii malowania mam bezwzględnie takie jak Mama M....

isabelle lubi tę wiadomość

relgcwa11d8kpmkr.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:34

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uwielbiam Kinga :) Ale niestety brakuje czasu na czytanie ostatnio- za tydzień zaczynam wakacje więc sobie to odbiję :D
    A z kryminałów polecam "Księgę wszystkich dokonań Sherlocka Holmesa" :) mało poręczna, ale dużo krótkich opowiadań jeśli nie ma się zbyt dużo czasu :)

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    dziewczyny zazdroszczę czasu wolnego. Ja niestety nie mam czasu na podczytywanie blogów. Może kiedyś, jak będzie L4 albo jak będę z groszkiem siedzieć w domku :)

Czas to pojęcie względne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:43

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozłąki z eMami to też Wam współczuję i nie wyobrażam sobie... My z M pracujemy we własnej firmie we dwoje więc spędzamy razem 80% dnia :) I teraz jak mój M w niedziele jedzie na przejażdżkę quadem (a ja jakoś się boję wstrząsów więc nie jeżdżę) to czuję się cholernie samotna... :P

A co do książek, nie wiem czy miałyście kontakt z urządzeniem np. Kindle - ja polecam, książek w nim mam (darmowych z różnych stronek...) chyba z 500 zawsze coś wybiorę :P Ja na początku nie byłam przekonana a dostałam od Mamy na 25 urodziny i teraz jestem bardzo zadowolona z mojego Kundla :P na wakacjach mam teraz ze sobą bibliotekę hehe

relgh371rphwpz6l.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:43

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam kindle, korzystam w busie i w podrozy ale w domu nie ma to jak ksiazeczka:)
    aczkolwiek kindle paperwhite ma fajny system oswietlenia ekranu i jak czytam wieczorem to nie musze miec wlaczonego swiatla co nie przeszkadza zeby np mąż spal obok:)
    co do rozląki moj M czesto wyjezdzal na 2/3 tygodniowe delegacje w rozne zakątki swiata, teraz jest na kontrakcie w szwajcarii ale czesto bywa w PL bo to migracja w ramach jednej firmy. Oboje sie na to zdecydowalismy i widzimy sie narazie co 2/3 tyg a od polowy lipca biore L4 i jade do niego. taki byl plan i go realizujemy:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 09:26

isabelle lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Wczoraj miałam ciężki wieczór. Bolała mnie głowa i były pierwsze wymioty. :/ Straszne to uczucie. Nigdy wcześniej nie wymiotowałam.
    Dziś jest trochę lepiej.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wlasnie spojrzalam w karte ciązy i lekarz zlecil mi badania w zakladce INNE, ale nie potrafie ich nazw rozszyfrowac:)
    wyglada to jak CHUJgG/ CIYJgC ??
    a drugie to IgY??

nie potrafie rozszyfrowac tych malych liter niestety i wychodzą jakes dzine nazwy:) a nie pamietam co on mowil
    moze ktoras ma cos podobnego?
    jak nie to zapytam go oczywiscie ale moze obejdzie sie bez kolejnego telefonu do gina:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ