*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Tez mysle ze to CMV IgG i IgM;)))
powiedzcie mi, jak to jest? czy to prawda, ze jesli kochalam sie codziennie to bedzie raczej chlopczyk? tak marzymy z narzeczonym o córci:))Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
belldandy wrote:Tez mysle ze to CMV IgG i IgM;)))
powiedzcie mi, jak to jest? czy to prawda, ze jesli kochalam sie codziennie to bedzie raczej chlopczyk? tak marzymy z narzeczonym o córci:))
belldandy, a gdzie tę "prawdę" znalazłaś?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 11:46
Cynamonek30 lubi tę wiadomość
-
tzn ogolnie nie powinno sie kochac codziennie co 2-3 dni (ale nie wiece przerwy)j "wystarczy" wtedy nasionka beda dobrej jakości
Zobaczymy czy teoria u mnie sie sprawdzi,że jak w owulacje to chłopiecWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 12:29
-
nick nieaktualnyDziewczyny współczuję Wam tych rozstań z mężulkami, ale kobiety to ta silniejsza płeć więc trzeba dać radę.
Co do książek, my też mamy E-booka (Kobo), rewelka, na poczatku bałam sie ze się nie przyzwyczaję, bo ksiażka to książka jednak, ale teraz to rewelacja dla mnie, trzymanie ksiazki mi zaczęło przeszkadzać Ja chętnie czytam coś z nutką zagadki, np. strasznie podobała mi się "Prędkość" Deana Koontza, Książki Dana Browna, ale te ciut starsze, jeszcze "Anioły i demony" I "Kod L. DaVinci" i starsze są ok, ale "Klucz Salomona" był nudny jak flaki z olejem, mąż czytał jego najnowsza książkę "Inferno" i twierdzi, ze mile się zaskoczył, ze jest super, musze ja przeczytać. No i przeczytałam kilka ksiażek Harlana Cobeina, niektóre naciągane ale większość mi sie podoba, bo własnie takie z zagadką. Jakiś czas temu przeczytałam trylogie "Greya" ale cieżko mi to sżło, bo nudnawe takie było, mdłe trochę. Tego Konntza koniecznie chce jeszcze przeczytać więcej książek tylko tych "nowszych" np. "Przepowiednia", bo takie "starsze" to trochę fantasy. Za to na Kinga patrzeć nie mogę, przeczytałam jedną...bajer jakich mało, a w drugiej jak bohar=ter zaczął widzieć zielonych ludzi to zwątpiłam. Mnie się nie podoba, ale każdy ma swój gust a o gustach sie nie dyskutuje
Ja dziś ogólnie padam:) Moi rodzice byli u nas od piątku i dziś już wyjechali. Wczoraj zabraliśmy ich na wycieczkę po Bambergu, fajnie było no i moja mama już nie wytrzymała i chciała kupować, pozwoliłam jej coś kupić (5-ciopak bodziaków i śpiochy z kaftanikiem), ale jak sie rozchulała w wybieraniu to chciała cały sklep wykupić, na szczęście ja powstrzymałam Dziś jeszcze jedziemy do siostry meża, ale nie chce mi sie jak nie wiem co...Cynamonek30 lubi tę wiadomość
-
Ag cieszę się,że pomogłam
Monika, widzę że mamy zbliżony gust książkowy
uwielbiam zagadki, akcję i jakiś mini romansik w tle
a) Coben - czytałam "Jedyną szansę" i "Nie mów nikomu". Chyba sięgnę po kolejne pozycje...
b) Brown - jedynie "Kod". Ekranizacja "Aniołów" przypadła mi do gustu, więc może warto przeczytać książkę...
c) Grey - ten sam syndrom, co u wielu autorów - z każdą częścią jest tylko gorzej...(choć 1. część jest ok)
słyszałam co nieco o Koontz'u. Chyba się skuszę na tę "Prędkość".
Ja czytam na iPad'zie mini, więc troszkę muszę się naprzewijać tych stron,ale daję radę
-
My ucelowaliśmy w samą owulację, tego dnia miałam usg a wieczorem serducho. Zobaczymy kto tam siedzi mamy córkę ale nie nastawiam się na parkę, byłoby łatwiej gdyby była druga dziewucha :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 14:48
Cynamonek30, isabelle lubią tę wiadomość
-
Cynamonek30 wrote:ja według teori bede miec chłopca bo- w owulacje... pożyjemy zobaczymy
u nas to samo, w sumie to mielismy serducha i kilka dni przed owula ale wiecej bylo blisko owulki i w dniu owulki wiec wg teorii chlopiec i w sumie jestem przekonana na 95% ze bedzie syn tak jak moj R. i wiekszosc rodziny
Zobaczymy na USG czy cos sie da zobaczyc, chociaz jak pomysle ze moja ginka sprzet do USG tez ma taki nie teges, przedpotopowy to tam wielkie gow*o bedzie widac, ehh... Berlin i takie sprzety, w glowie sie nie miesci, az ma sie ochote zmienic lekarza...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 15:15
Cynamonek30 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Dopiero teraz znalazłam to forum. Wcześniej nie śledziłam tego typu stron. Również mam termin na styczeń. I już nie mogę się doczekać.
olka25, jonka91, isabelle, M4DZI4, Malenq, Wiki81, agnb6, GabiKOR lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Piszę nietypowy post ale może któraś z was będzie chciała.
Kilka tygodni temu lekarz przepisał mi duphaston, i jak sam powiedział, poneważ z wynikiem bety było coś nie tak (potem się okazało, że lekarz pomylił karteczki i wszystko było ok), po 1,5 tyg. powiedział, żebym tego nie brała.
Po badaniach prenatalnych i genetycznych potwierdziło się, że z dzieckiem jest wszystko super, badania w normie, dzieciątko się rozwija.
Zostały mi 2 listki leku (31 tabletek) które wiem, że do najtańszych nie należą i jeżeli któraś z was akurat jest w takiej a nie innej sytuacji, niech mi napisze swój adres (albo jakikolwiek korespondencyjny) i chętnie te tabletki komuś oddam. Oczywiście za darmo, gdyż mnie po prostu nie są potrzebne.
Oczywiście, z racji tego, że to jest lek na receptę, mam nadzieję, że zgłosi się ktoś kto ich potrzebuje, bardzo nie chciałabym mieć na sumieniu, że ktoś bez wskazania lekarza je weźmie.
I oczywiście, wierzę, że jesteśmy w tu w zaufanym gronie (na ile jest to możliwe na publicznym forum). Jak któraś je potrzebuje, to niech napisze bez krępowania się, po prostu wierzę, że po to jesteśmy aby się wspierać, choćby też tym co mamy