X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa ja mam tak samo, jak wcześniej słodycze mogły nie istnieć, tak teraz nie mogę być w ich "zasięgu" hehehehe
    a co do podróży to ja 7go lipca wylatuję na urlopik do Włoch i mam nadzieję, że już do tego czasu nie będzie heheh...wczoraj też byłam na wyjeździe "objazdowym" i jakoś dobrze to zniosłam:)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie w drodze do internisty. podejrzewam angine bo mi sie jakies ropsko zaczelo odrywać:/ w polaczeniu z wymiotami bol okropny.
    mam nadzieje ze to nie jest grozne dla malego:(

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że wszyscy planują wakacje.
    Ja bym chciała na wakacje jechać do Męża. :)
    17 lipca poznamy płeć dziecka, o ile będzie z nami współpracować. Potem pakuję walizkę i lecę w odwiedziny.
    Swoją drogą, jak byłam teraz na wizycie to pytałam się gina czy mogę lecieć do UK do męża. A on na to, że w dzisiejszych czasach lepiej lecieć samolotem do Anglii niż jechać samochodem w Polskę. Mówił, że nie zaleca długich podróży, a samolotem to hop siup i jestem w UK. :D

Kawa, Malenq lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag trzymam kciuki, żeby szybko przeszło.. daj znać co powiedział lekarz

Ale mam dzisiaj lenia w pracy.. dosłownie nie mam siły nawet patrzeć w ekran. Do tego czeka mnie obrona pracy mag. 3 lipca, muszę się zmobilizować i zacząć do tego przygotowywać. Ale może od jutra ;)

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 możesz zapytać o miejsce gdzie możesz rozprostować nogi, są na samym początku i końcu (nie wiem czy we wszystkich samolotach) Pamiętam że jak leciałam do Egiptu to babeczka prosiła właśnie o takie miejsce i dostała. Jest tam nieco więcej miejsca, osoby z wózkami dziecięcymi też je dostają ;)

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa ja również wczoraj wróciłam z jastrzębiej góry!!! My jechaliśmy z Warszawy autostradą i dojechaliśmy w 4 h, więc to bardzo szybko. Ja nad morzem zjadłam rybę i też wymiotowałam ( żałuje, że ją jadłam bo w sumie właśnie często niestety ale oszukują z tymi rybami, dają nieświeże , dowalają dużo mąki , która eliminuje przykre zapachy) Ja wiem jedno, że w ciąży do Jastrzębiej lepiej się nie wybierać bo zejście do morza jest masakryczne, Zejść jeszcze to ok, ale potem wejść- bałam się że się nadwyrężę.
    Dzisiaj mam wizytę USG trzymajcie kciuki, zobaczymy czy będzie robił badanie przysłowiowe genetyczne czy może za wcześnie. Według OM to 11 tydzień no zobaczymy... boje się strasznie, wszystko mi z rąk leci dzisiaj stłukłam juŻ szklankę i słoiczek majonezu- MASAKRA

MonikaDM, Cynamonek30, M4DZI4 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczka 3mam kciuki za wizytę;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 my zeszliśmy zaledwie dwa-trzy razy po tych schodach k.promenady :) bo dalej wędrowaliśmy wzdłuż plaży, przy innych wejściach nie ma takich schodów, tylko przy promenadzie masakra!

Trzymam kciuki za wizytę ;))

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 10:54

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    hej dziewczyny :) 100 lat mnie tu nie było :)
    wyłączyłam się z neta żeby nie zgłupieć i niepotrzebnie się nie nakręcać :) pomogło :)
    postaram się nadrobić te 100 parę stronek ;)
    dziś przyłożyłam rękę do podbrzusza i czułam dzidziusia i jego tętno :) teraz już nie boję się cieszyć :D

Ojej Renia to musi być cudne :) Ja mam troszkę tłuszczyku na brzuchu więc chyba na takie cuda przyjdzie mi poczekać :)

Dziewczyny co do terminu badań prenatalnych (nie wiem czy już pisałam) - ja mam termin na 10.07. iwęc 1 dzień przed Isabell. Póki co się nie stresuję, pewnie dzień przed trochę będę :) Aha i dziewczyny mój ginek powiedział, ze nie o tydzień ciąży sie rozchodzi z prenatalnymi tylko o wielkość maluszka (mój ma teorię że maluch musi miec 5 cm, ale czytałam, ze niektórzy mówią, ze 4,5 cm - więc jeden maluch osiągnie ten "wzrost" pewnie w 11 tyg. a drugo później czy nawet wcześniej) :)

Przeziębienia mamy bo jest ciepło a pewnie pijemy zimne, albo śpimy przy otwartym oknie, ja tak uwielbiam i nawet zimna bym tak mogła :) Mnie też ciut gardło pobolewało ale wzięłam cukierka typu "Ice" i piłam ciepłą herbatę z miodem i cytryną i przeszło. Ale tradycyjnego kataru rano i wieczorem pozbyć się nie mogę, mam go od zawsze i już.

Hihi...Selene - "może od jutra" z tym przygotowywaniem się do obrony, to tak cały film mówiła Scarlet O'Hara "jutro o tym pomyslę" - tak mi sie skojarzyło ;) Obrona - fajna sprawa, przeżyłam trzy i najgorsze było dla mnie zawsze pisanie tego długaśnego elaboratu z dziwnymi wytycznymi.

Co do urlopu to my planujemy na początku września tydzień w Chorwacji - jedziemy samochodem, ale ja w samochodzie tylko śpię, a poza tym obecnie czuje się dobrze i licze na to, że drugi trymestr bedzie co najmniej taki jak pierwszy obecnie. I może uda nam się jeszcze październiku może o Grecję albo Turcję zachaczyć ale to już samolotem.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam nad tymi prenatalnymi. Tydzień temu mój mały miał już 4,8cm usg wskazywało na 11t4d a PRENAT mam dopiero na 1 lipca(wyjdzie że to będzie 13t2d). Babeczka tylko zapytała kiedy ostatni okres był, nie biorąc pod uwagę że mam bardzo krótkie cykle. Do tego czasu to mój mały może sporo podrosnąć..

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka mi sie wydaje że to za wcześnie na badania genetyczne. Bałabym sie że nie wszystko da się odczytać. Tez miałam taki pomysł, bo miałam być akurat na badaniu dodatkowym, ale dziewczyny z grudniówek mi to odradziły. Ja mam w ten czwartek będzie 12+5

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam jak Maluch miał praktycznie 6 cm i gin powiedziała że lepiej jak by był jeszcze ciut większy - lepiej widać. Więc nie ma co się spieszyć :)

Malenq lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny . Mam pytanie czy każda z Was miała-ma, "częstomocz" bo ostatnio zaczęłam się tym martwić ponieważ ja tego nie mam ... ;/

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 od 11tg mam, wcześniej nie zauważyłam.

zamieść suwaczek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 12:01

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedz :) a jak to zrobić ?

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to fajnie uspokoiłam się troszkę bo już myslałam że może coś nie tak... ;/

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Dziękuję za odpowiedz :) a jak to zrobić ?

Klikasz na któryś z naszych suwaków, ustawiasz swój jaki chcesz, następnie kopiujesz adres i wklejasz u siebie w ustawieniach-> społeczność->opis
    ;)

• GabiKOR Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    U mnie ostatnie dni dość szybko mijają i dziś mamy badania genetyczne a ja się wcale nie stresuję. Wbiłam sobie do głowy, że wszystko jest ok i nie będę się stresować. Wiem, że w dzisiejszy Dzień Ojca mój mężulek dostanie ładny prezent w postaci zdrowego maluszka :)
    A któraś z dziewczyn pisała kiedyś, że ma w brzuchu małego terrorystę i ja się z tym zgadzam. Rządzi mną na całego.Domaga się jedzenia a jak nie dostanie od razu to za chwilę wszystko mnie mdli i boli mnie głowa :P Wcześniej nie miałam problemu z takimi mdłościami, a teraz się rozkręciło (na sam koniec I trymestru).

Dziewczyny mimo, że nie stresuję się dzisiejszym dniem To trzymajcie kciuki żeby wszystko było OK :)

Malenq, Martaaa, MonikaDM, Patrycha, M4DZI4, jonka91, isabelle lubią tę wiadomość

8p3oskjofs7x7hbx.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dałam radę :D Wielkie dzięki :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ