X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mialam sie wziac za How to get away with murder nowa czwratkowa produkcje abc, ale siedzenie na styczniowkach i proby ogarniecia domu zajmuja caly moj czas

Ag..., Selene lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba Ewelina urodziła bo jej gratulują na fb:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw wrote:
    Ag, mówisz ze mój serialowi świat nie zakończy się na porodzie :-) Musze częściej być optymistką :-)

zdecydowanie- mysle ze gorzej bedzie pozniej jak dziecko zacznie wymagac uwagi, zabawy itp. Jak je i spi to czas na serial sie znajdzie.
    ja jeszcze na wspolnej oglądam:p

Nuskaw lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dziewczyny super serial Master of sex. Jak prowadzili badania nad ludzka seksualnością w latach 50 czy 60. Pierwszy wibrator i takie tam :-P

OliOla lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw wrote:
    A i dziewczyny super serial Master of sex. Jak prowadzili badania nad ludzka seksualnością w latach 50 czy 60. Pierwszy wibrator i takie tam :-P

to teraz piszesz?? jak ja od kwietnia w celibacie:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 13:02

Nuskaw lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli któraś urodziła, to gratulacje :) nawet nie mam czasu czytać , moze wieczór ponadrabiam;)

Jestem juz po pionizacji, poszło gładko i szybko :). Najgorsze z tego wszystkiego było jak położna zaczęła uciskać mi macice żeby krew, która sie zastała wypłynęła... Masakra jaki bol. W dalszym ciagu jest problem z karmieniem, mały jest opity wodami płodowymi, ulewa i wymiotuje. Cieżko jest mu złapać brodawkę, możliwe że przez wysunięta żuchwę, ale walczymy i jesteśmy dobrej myśli. Była u nas pani od laktacji, kazała odciągać pokarm co 3 godziny, aby stymulować piersi i karmić młodego strzykawka lub z kieliszka póki nie nabierze sił na efektywne ssanie piersi. Wszyscy mówią, ze wreszcie sie chwyci, ze to dopiero pierwsza doba. No nic, nie poddam sie. W ostateczności bedzie jadł z butelki, ale moj pokarm, ktory bede wypracowywać metoda 7-5-3.

Właśnie odwiedził mnie moj prowadzący i powiedział, ze nie miałabym szans urodzić naturalnie przy moich rozmiarach takiego smoka i tak czy tak zakończyłoby sie to cięciem. Czyli podjęłam dobra decyzje :))

szpilka, Selene, Kawa, bluegirl89, OliOla, blador, Paula44 lubią tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:38

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bell podjełaś dobrą decyzję, karmienie tez sie unormuje, czasami bedzie Ci cieżko, ale pamietaj, że to tylko (i aż) baby blues i wszystko pieknie sie ulozy a Ty jestes dobra mama

belldandy lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    No dziewczyny lecicie z tymi serialami. Ja z doskoku Chirurgów oglądam, czasem dr house. Na resztę nie mam czasu. Gry o tron nie widziałam, mimo że większość moich znajomych chwali.
    Miałam do babci jechać a tu brat zadzwonił i z godzinę rozmawialiśmy, na nic pojadę popołudniu obejrzę z nimi mecz :) zawsze to lepiej niż samemu. A właśnie ja zamiast seriali najczęściej mecze oglądam jak mi się uda :)

szpilko co do tych wózków na klatkach to mnie samą to wkurza, a to dlatego że u mnie na klatce stoją 3 sztuki. Mamy mają gdzieś że czasem nie da się przejść, stawiają gdzieś na środku, do tego rowerki. Ja swój będę do mieszkania wnosić (ale mieszkam na parterze), jeszcze jest sporo miejsca pół piętra niżej pod schodami, ale komu by się chciało te 5 schodów wnosić i znosić żeby inni mogli przejść. Już nawet administracja wywiesiła kartki że nie można trzymać niczego na klatce, ale mają to gdzieś. Wolą za to do innych pierdół się przyczepiać.
    jak ktos nie umie wózka z brzegu ustawić to wiadomo, że może wkurzac gorzej, że niestety często w tych niższych blokach do 4 pieter nie ma gdzie tego wózka wcisnać poza miaeszkaniem i piwnica a majac kuzynkę postury naszej Ag, mieszkajaca na 4 pietrze nie wyobrazam jej schodzacej z wozkiem po schodach, zreszta postrzepionych (niedawno zmienili zarzadce, wiec moze im sie choc w sprawie schodow poprawi, bo na wozkarnie i tak nie ma miejsca)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka ty sie nie smiej- ja wczoraj z mamą ledwo co wnioslam wozek. Ja wzielam gondole, ona podwozie. Jakbym miala sama na 2 razy to z jezorem na wierzchu. A wozkownia owszem jest. na poziomie piwnicy- a schody do niej są tak strome ze ja się tam boje bez niczego shcodzic:/
    juz sie nie moge doczekac przeprowadzki- szukamy wlasnie z męzem domu:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 13:16

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:30

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ktorejs z was poduszka klin się sprawdzila?? chyba musze zamowic taką bo jednak Kostek z tych ulewających. Ale wezme do wózka chyba bo wiekszosc czasu jednak spi w wozku.
    Polecacie jakies poduszki?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag ja sie nie smieje, ja ważę wiecej od Was i nie wyobrażam sobie tego noszenia, bo niestety te najlżejsze wózki nie nadaja się na moje drogi, ale my mamy wiejski domek, wiec sobie bedzie wozek na dole stał, ale ta wspomniana kuzynka po cesarce miedzy innymi ze wzgledu na gabaryty syna, 4 pietro blok niby w miescie, ale te jej 3 blokowe osiedle ma taka droge dojazdowa, ze taki lekki wozeczek tez by nie dal rady, a ten moj chrzesniak pol roku ma i juz prawie z pierwsego fotelika wyrosl karmiony piersia nie jest gruby tylko duzy po tacie

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag poki nie masz poduszki, moze sprobuj mu podnosic oparcie o jeden zabek, pod materacem powinna byc regulacja

Ag... lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Welina Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj o 22:26 Drogą cc urodził sie Franek 56cm, 3540g, 10pkt. Jestesmy dumni z naszego synka!

szpilka, Becia81, Ag..., Nuskaw, babeczka, Agus89, jonka91, Magda_lena88, Maud11, Selene, rastafanka, Kawa, Anielle, MigoTtTka, zielarka, bluegirl89, olka25, Martaaa, OliOla, blador, renia83, Paula44, kamilaaa_88, Goosiaczek2, Wiki81, belldandy, MartaKD lubią tę wiadomość

dqpri09k9d4fedco.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Welina

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra rada szpilka- nie wpadlam na to;) teraz spi w wozeczku wiec pozniej sprawdze.

Ja nawet nie wiem czy gabaryty zarowno wozka, mamy jak i dziecka maja jakies znaczenie przy wnoszeniu wozka. to poprpstu nieporęczne cholerstwo a wszystkie ważą podobnie. Mój nawet nie jest specjalnie ciezki. Podwozie wybralam najlzejsza wersje, gondole nosi sie fajnie. Ja mam zadyszke przy wejsciu na 3 pietro bez niczego. Niestety lezenie odbilo sie na kondycji:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welina gratulacje;)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:38

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    dobra rada szpilka- nie wpadlam na to;) teraz spi w wozeczku wiec pozniej sprawdze.

Ja nawet nie wiem czy gabaryty zarowno wozka, mamy jak i dziecka maja jakies znaczenie przy wnoszeniu wozka. to poprpstu nieporęczne cholerstwo a wszystkie ważą podobnie. Mój nawet nie jest specjalnie ciezki. Podwozie wybralam najlzejsza wersje, gondole nosi sie fajnie. Ja mam zadyszke przy wejsciu na 3 pietro bez niczego. Niestety lezenie odbilo sie na kondycji:/
    pisałam to niepewna czy zaraz nie przeczytam, że dawno tak robisz, mialam to podnoszone oparcie w gondoli na liscie co wozek miec powinien i sprawdzalam prze zakupem, ale z drugiej strony one maja tyle roznych opcji do skladania rozkladania i innych, ze sie czasem zastanawiam jak to bedzie jak zostane tylko ja i wozek i płaczace dziecko :)
    jak go kupilismy, a u nas gondola sklada sie na plasko,nie mogłam jej do ksztaltu doprowadzic

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 1902 1903 1904 1905 1906 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ