X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Agus właśnie odciągnęłam mleko bo nie mogłam wytrzymać, ale tylko 30ml do odczucia ulgi. Nie chcę dopuścić do zapalenia. Teraz to i ja czekam na moje pierwsze wyjście z domu hehe bo póki co wszystko kręci się wokół małego.

aha i pomimo że wg OM urodziłam w 40t3d to w wypisie mam napisane 39t ciąży...więc na liście można wpisać to z OM czyli 40i3dni
    ok liczyłam wg daty na liście :) poprawię później

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Gratulacje dla Iwuski i Magdalenki za narodziny Dzieciaczków 14 stycznia bo to data moich urodzin i oczywiście dla nowo upieczonych Mam Bell, Welinka, Silatan, Ewelinka88 wszystkiego najlepszego!!!

Za Waszą"namową" zamówilam Szumisia. Mam nadzieje, ze będzie ulubiona maskitka T zwłaszcza do tatusia, żeby szybko usypiał Hanie. Wczoraj wyszłam na spotkanie firmowe i mąż bardzo dobrze dal sobie radę. Nie bylo mnie 3-4h i myślałam ze mi cycki eksplodują!! Karmiłam ok godzinę przed wyjściem, zanim sie obudził jak wróciłam to tez z godzinę minęło. Uuu nie bylo łatwo. Jak mnie nie bylo to Hania zjadła moje odciągnięte mleczko. Kiedys jedną porcje zamroziłam. Ja, pomimo milej atmosfery na kolacji caly czas myślałam co u moich Slodziaków. Jakos mi tak dobrze siedzi sie w domu, a nie chodzi do pracy.
    Isabell co do karmienia mm to może dawaj jej jedną porcje więcej, ale z kp nie rezygnuj.

Selene, Ewelina88, renia83, lwuska55592, belldandy lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe polowa miesiąca minęła a 50 !!!!! rozpakowanych. Super.

Malenq, renia83 lubią tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie dam rady was nadrobić. Opiszę swoje przeżycia w najbliższym możliwym terminie. Dopiero wczoraj wróciłyśmy do domu, więc się ogarniamy. Postaram się tak szybko, jak się da. Wrzucam wam tylko fotki Naszej Księżniczki:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/34365482521d.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce9e0b7bca8b.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/587684b3f190.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5598dc44b502.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 15:54

Kawa, rastafanka, Chanela, jonka91, Becia81, Malenq, szpilka, bluegirl89, Agus89, Wiki81, Karolajla, Maud11, OliOla, Ewelina88, isabelle, kamilaaa_88, renia83, Martaaa, lwuska55592, belldandy, MartaKD lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:26

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mam! Faktycznie styczniówki idą jak burza i rodzą prześliczne dzieci :)

Gwiazdeczko, odezwij się!

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabell może spróbuj po piersi dać jej MM, szkoda może rozmrażać "swojskie" mleczko..?

• Chanela Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:39

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny. To znowu ja z lutówek. U Was już 50 rozpakowanych, wow;-) Ponad połowa. U nas tez już się powoli zaczyna. Mamy już 3 rozpakowane ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 16:26

jonka91, Becia81, Malenq, Maud11, babeczka lubią tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela ja mam aplikację Maluszek czy Dziennik Maluszka z Nivea, ale jakoś nie podoba mi się i ciężko mi ją ogarniać. Wszystkie karmienia i pieluszki z godzinami wpisuję w kalendarz szkolny? taki notatnik zakupiłam kiedyś w Bierdonce za 14,99 :) zapisuję wizyty u lekarza, położnej, co mi przyjdzie na myśl, coś w stylu pamiętnika-mam np wpis "Pierwszy uśmiech Delci" "Puszczenie bączka w twarz mamusi":) zostanie na pamiątkę.. :)

szpilka, Chanela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie jesteśmy już tydzień z małą w domku.

Powiedzcie mi jak OGARNĄĆ wizyty u lekarza, od czego zacząć., jak to wszystko poukładać?

• Rybka1 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Mamusie jesteśmy już tydzień z małą w domku.

Powiedzcie mi jak OGARNĄĆ wizyty u lekarza, od czego zacząć., jak to wszystko poukładać?

Malenq my najpierw załatwiliśmy akt urodzenia w USC(właściwy dla miejsca urodzenia dziecka)- Mąż to załatwił. Ze sobą do urzędu wziął nasz akt ślubu i dowody osobiste. Szpital przekazał wcześniej do USC info o urodzeniu dziecka.
    Następnie udaliśmy się do przychodni z wypełnionymi formularzami zapisu-te formularze Mąż wcześniej pobrał z przychodni aczkolwiek podejrzewam,że można na miejscu wypełnić. Ze sobą mieliśmy dokumenty ze szpitala oraz akt urodzenia.
    Na miejscu wybraliśmy lekarza oraz zapisaliśmy na pierwszą wizytę u pediatry. Z tej przychodni zadzwoni do Ciebie położna w celu umówienia wizyty.
    Trzeba też zapisać malucha na usg bioderek - to akurat załatwiam prywatnie.

aaa i edit ważne jest też aby zgłosić Maluszka w pracy do ubezpieczenia. To sobie załatwcie z kadrową nie ma znaczenia kto zgłosi w pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 17:17

Becia81, Malenq, Malagosia lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka śliczny brzuszek :)

szpilka lubi tę wiadomość

• Rybka1 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth wrote:
    Kasiakra, mój ssie bardzo różnie, w zależności od aktualnych potrzeb, od 10 min do nawet godziny (ale to rzadko), najczęściej pomiędzy 20 a 40 min, czasem chce już obydwu cycków na 1 karmienie. Przerwy średnio 2-3 godzinne robi, czasem zdarzy się dłuższa.

Kawa, ja nie odbijam po karmieniu. Na szkole rodzenia powiedzieli, że przy karmieniu piersią nie jest zawsze konieczne odbijanie, a Adaś chyba nie łyka dużo powietrza. Przez chwilę po karmieniu trzymam go na pochyło ustawionej poduszce, a potem odkładam. Rzadko słyszę odbicie i ulewa bardzo sporadycznie. Czasem odbije mu się, jak go wezmę na ręce np. po godzinie od karmienia.

Dzisiaj od rana moje dziecko jest nieodkładalne. Chce spać, ale tylko przy mnie. Na przyszłą środę umówiłam się na indywidualne zajęcia chustowe w naszym domu. Mam nadzieję, że oboje na tym skorzystamy - on będzie miał bliskość, a ja wolne ręce :)

skąd ja znam to spanie tylko przy mnie. Jak tylko Mała zaśnie odstawiam ją do łóżeczka po czym ona po 10min płacze jakby ją co najmniej parzyło. Wystarczy tylko ją wziąć i odrazu śpi jak zabita. :)

Ja też od położnej w szpitalu dostałam informację,że po karmieniu piersią nie trzeba odbijać,ale moja Milenka tego potrzebuje i ja ją odbijam po karmieniu.

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula śliczne maleństwo!!! Cudo!!!!

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania tez nie odbija po karmieniu. Nie potrzebuje. Ale zdarza się jej ulać jak muszę ją przebrać po karmieniu

• Jula222 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej☺kochane posiadam pampersy DADA (z biedronki) 2-ki 3-6kg 156szt oraz 3ki 4-9kg 128szt do odsprzedania za 80zł po 28gr sztuka jeśli któraś z Was jest chętna proszę pisać ☺ niestety moja Córcia ma na nie uczulenie

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje nowym mamusią :)
    My się zmagamy z kolkami od 3 dni masakra jakaś już patrzeć nie mogę gdy mała mi się skręca. Byliśmy u lekarza zapisał krople jak na razie odpukać śpi. No i muszę zrezygnować z karmienia piersią, nie mogę karmić moim mlekiem i sztucznym. Niestety nie mam tyle pokarmu w piersiach by ją wykarmić a już 10dn mała ma i wydawałoby się że powinnam mieć tyle mleka a tu lipa.
    Szpilka śliczne zdjęcia :)

szpilka lubi tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    nie mogę karmić moim mlekiem i sztucznym.

dlaczego nie mozesz?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tłumaczył to w ten sposób że może mieszanie mleka wywołuje u małej kolki już eliminowaliśmy wszystko i na nic się to nie zdało. Alicja ma takie kolki, że potrafi się z mocnego snu zbudzić. Niestety u mnie w mieście nie ma doradcy laktacyjnego bym mogła się jego doradzić co i jak. Lekarz także tłumaczył, że czasami tak się zdarza, ze kobieta nie ma zbyt dużo mleka w piersiach. Jestem załamana bo cały czas wierzyłam że laktacja się jeszcze rozkręci, że będe mogła karmić tylko piersią. Nawet małą satysfakcję miałam jak Alicja wypijała z butli moje mleko albo przyssała się na 10min a teraz jakoś jeszcze to do mnie nie dociera zbytnio. Dostałam receptę na zakup Bromergonu, ale nie będę ich wykupywać spróbuję by laktacja zatrzymała się sama ja w ciągu całego dnia odciągam tylko 150ml z dwóch piersi. wiec to zdecydowanie za mało

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
‹‹ 1909 1910 1911 1912 1913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ