X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze taką informację mam dla dziewczyn które są ubezpieczone w PZU i miały CC możecie się starać o kasę mi przyznali.

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    Tłumaczył to w ten sposób że może mieszanie mleka wywołuje u małej kolki już eliminowaliśmy wszystko i na nic się to nie zdało. Alicja ma takie kolki, że potrafi się z mocnego snu zbudzić. Niestety u mnie w mieście nie ma doradcy laktacyjnego bym mogła się jego doradzić co i jak. Lekarz także tłumaczył, że czasami tak się zdarza, ze kobieta nie ma zbyt dużo mleka w piersiach. Jestem załamana bo cały czas wierzyłam że laktacja się jeszcze rozkręci, że będe mogła karmić tylko piersią. Nawet małą satysfakcję miałam jak Alicja wypijała z butli moje mleko albo przyssała się na 10min a teraz jakoś jeszcze to do mnie nie dociera zbytnio. Dostałam receptę na zakup Bromergonu, ale nie będę ich wykupywać spróbuję by laktacja zatrzymała się sama ja w ciągu całego dnia odciągam tylko 150ml z dwóch piersi. wiec to zdecydowanie za mało

mieszac mleka faktycznie chyba nie mozna, ale mozesz podac jej najpierw swoje a potem mieszanke. szkoda rezygnowac, nawet jak jest malo, bo to przeciwciala dla malej i w ogole wszystko co najlepsze. dziwny ten lekarz i jeszcze ci bromergon przepisal?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znowu dubel, sorry dziewczyny, nie wiem dlaczego tak sie robi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 19:49

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Mamusie jesteśmy już tydzień z małą w domku.

Powiedzcie mi jak OGARNĄĆ wizyty u lekarza, od czego zacząć., jak to wszystko poukładać?

MalenQ u mnie było tak że M pojechał zgłosić do Osrodka zdrowia narodziny dziecka od razu został poinformowany że przyjedzie do nas położna środowiskowa i wszystko wyjaśni. Ona przyszła i przyniosła wszystkie dokumenty co mamy wypełnić, sama też ustaliła że pierwsą wizytę z małą mam się pojawić w 3 tyg podała dzień i godzinę oraz co mam wziąć ze sobą. Kazała sie umówić na usg bioderek i bad słuchu-dała nr tel i adresy do tych placówek. Powiedziała że co wizyta będzie wszystko tłumaczyć.

Malenq lubi tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno kolki biora sie bez przyczyny i trzeba je przetrwac, ale jesli juz szukac winnych to czesciej maja kolki dzieci na mm, bo jest trudniej przyswajalne niz mleko matki.

zielarka, renia83 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 21:50

l22nzbmh1lqdktpj.png

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby tak ale jak dziecko ci płacze przez cały dzień i widzisz jak się wygina i z bólu nie może wytrzymać albo śpi i nagle zerwie sie ze śpiku to jesteś w satnie zrobić wszystko by tylko załagodzić ten stan.
    Wiem jak dział ten lek dlatego nie chce go brać jak na razie będę odciągać mleko zmniejszając czas a odciągnięte mleko będę mrozić jak się unormuje to spróbuje jej jeszcze podac je.

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goosiaczek a ile dni po urodzeniu pojawiły się kolki ??

A o usg bioderek to mówicie o tym badaniu po 6 tygodniu życia ??

Jeszcze pytanie do mam po cc czy wszystko Wam się ładnie goi ?? Bo ja mam wrażenie jakby z jedego końca bardziej bolało, nie mogę dotknąć, ale nie jest zasinione ani zaczerwienione więc nie wiem o co chodzi. Cała reszta w miarę dobrze poza tym że cały czas zdrętwiałe i brak czucia. Staram się lekko masować ale ten jeden koniec stale boli, poza tym moje cięcie ma aż 16 cm długości a w necie czytałam że najcześciej ma około 8 cm...

goosiaczek a jak się starałaś o to odszkodowanie ?? ile dostałaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 20:06

• blador Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bell i gosiaczek witajcie w gronie tych z problemami laktacyjnymi :( my robimy jeden krok w przód, dwa w tył, wczoraj mały pięknie ssał, tylko raz dostał butlę, a dzisiaj tragedia, udało mi się go przystawić tylko raz, a i tak po godzinie na cycku, musiał dostać butlę z moim mlekiem, wiszę na tym laktatorze jak głupia, po każdym karmieniu Alka butlą z moim mlekiem przez godzinę i ściągam do 40 do 90 mililitrów z obydwu piersi :( piję jak oszalała ok. 4 litrów, wodę, kawę inkę, bawarki, herbatkę laktacyjną a krople lecą tak wolno, że już moje łzy lecą szybciej :(

magdalenka mnie z jednej strony tak jakby ciągnie, a goi się ładnie mimo tego, że przez przypadek zerwałam sobie strupek i ze 3 dni temu wyleciało mi całkiem sporo "czegoś" z rany, ale popsikałam oceniseptem, dużo wietrzyłam i jest dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 20:36

belldandy lubi tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczku polubiłam za komentarz do zdjecia nie za kolki, tak sobie pomyslalam, że moze probuj sciagac i mrozic i na razie dawaj jej mm np przez tydzien a za tydzień sprobuj znow piersia moze jest jakas inna przyczyna, oczywiscie zrobisz jak Ci serce kaze, bo sobie wyobrazam jak cierpisz patrzać jak dzieciatko boli brzuszek

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam lekko obolale to miejsce po cc. Czasem mnie mocniej zaboli. Odczuwam też lekki dyskomfort podczas robienia siusiu. Mam nadzieję,ze to przejściowe. Rana sie ładnie zagoila. Czucia brak w miejscu szwu.

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 21:50

l22nzbmh1lqdktpj.png

• kasiakra Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wygląda wasz jadłospis przy karmieniu czego unikacie, co jecie?

relgtgf6uee8xud8.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka
    kolki pojawiły sie juz w szpitalu lecz były takie znosne. Takie mocne zaczeły sie w 7 dobie.

Jeśli chodzi o ranę to też mam takie uczucie z jednej strony że mnie boli szczypie itp ale już mniej. ogólnie ładnie się goi czucia tez brak.
    no zgłoszenie przesłałam przez http://www.pzu.pl/szkody-i-roszczenia
    dostałam 240zł zawsze cos

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    No niby tak ale jak dziecko ci płacze przez cały dzień i widzisz jak się wygina i z bólu nie może wytrzymać albo śpi i nagle zerwie sie ze śpiku to jesteś w satnie zrobić wszystko by tylko załagodzić ten stan.
    Wiem jak dział ten lek dlatego nie chce go brać jak na razie będę odciągać mleko zmniejszając czas a odciągnięte mleko będę mrozić jak się unormuje to spróbuje jej jeszcze podac je.

Gosiaczku, a skąd wiesz, że na pewno to twoje mleko szkodzi a nie mm? Może mieszanka jest ciężkostrawna dla niej? Dziwne, że lekarz zamiast zmieniać mleko modyfikowane na inne każe ci odstawić małą od piersi. Jeśli zrobisz przerwę w karmieniu piersią możesz mieć problem, żeby potem mała chciała ssać pierś jeśli polubi smoczka, z którego mleko płynie szybciej, a poza tym tobie na pewno nie będzie pobudzać laktacji. Ja już niestety po sobie widzę, że laktator nie napędza produkcji mleka, nie mam go więcej, ciągle tyle samo i mała się denerwuje przy piersi bo raz nie ma siły, a dwa - mało leci.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    po każdym karmieniu Alka butlą z moim mlekiem przez godzinę i ściągam do 40 do 90 mililitrów z obydwu piersi :( piję jak oszalała ok. 4 litrów, wodę, kawę inkę, bawarki, herbatkę laktacyjną a krople lecą tak wolno, że już moje łzy lecą szybciej :(

To i tak dużo ściągasz, więcej niż ja po 2 miesiącach laktacji...

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Isabelle dobrze pisze, ja podczytując listopadówki czy grudniówki wiem już, że najczęściej to MIESZANKA mleka mm szkodzi, i trzeba próbować różnych firm....

kasiakra ja jem prawie wszystko, unikam cytrusów itp.

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jem cytrusów, czekolady, sera, grzybów, kapusty i oczywiście fast foodów.
    Nie piję kawy, mocnej herbaty, napojów gazowanych i mleka.

Ogólnie staram się uważać na to co jem. Jestem ostrożna, nawet nie wiem czy nie za bardzo. :P

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:26

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On nie twierdzi że moje mleko szkodzi tylko że szkodzi jej mieszanie mleka. A że od początku mała odrzucała moją pierś to ściągałam mleko. Ale mam go zbyt mało by wykarmić ją przez cały dzień wczoraj tak próbowaliśmy by Ala była tylko na moim mleku i skończyło się to wielkim płaczem, krzykiem bo mała była głodna i tak musiałam ja dokarmić mm, moja Alicja zjada co 3,4h ok 70ml

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
‹‹ 1910 1911 1912 1913 1914 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ