*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej !
Witam się po spokojnej w miarę nocy. Generalnie noce są męczące z racji samego wstawania bo straaasznie się nie chce wstać, ale takie uroki macierzyństwa.
Mały spokojny śpi, je, śpi kupa w między czasie i tak zlatuje dzień. Dzisiaj moja mama ostatni dzień na wolnym więc korzystam z okazji, odciągnęłam mleczko i wychodzę na krótki spacer z mężem. Czy Wy też po domu już nawet biustonosza nie zakładacie ?? Bo ja nie, tylko pieluchę pod bluzkę wkładam bo są momenty że leje się z cycków.
Jonka śliczny Filipek !! U nas też mąż czesze podczas gdy ja karmię. A wczoraj położyłam go na brzuszku, i troszkę marudził, może dzisiaj będzie lepiej.
Wszystkiego najlepszego dla wszystkich Agnieszek, spełnienia marzeń i cudownych chwil z dziećmi.
Zielarka miałam sie pytać, czy Ty kobieto kiedykolwiek byłaś w ciaży ?? bo wyglądasz kwitnąco, pamiętam Twoje ostatnie zdjęcie w łazience ze starszą córą to buzię miałaś okrągłą, a teraz już szczuplutka jesteś.
Dziewczyny a czy któraś miała doświadczenia z mm Bebiko?? Wczoraj myślałam że mam kryzys laktacyjny bo zero mleka w cyckach i o 24 wysłałam męża po mm i kupił Bebiko. Na szczęście jednak nie było potrzebne bo mleczko pojawiło się i karmię piersią.
goosiaczek, ewelina dajcie znać co u Was?jonka91, Agus89, bluegirl89, Goosiaczek2 lubią tę wiadomość
-
Da się spokojnie. Przerobiłyśmy 2 różne wiązania, kieszonkę i kangurek, ale kangurek trochę za trudny dla mnie na razie. Muszę się obyć najpierw z chustą i poćwiczyć. Kieszonka za to wychodzi super! Spotkanie trwało 2 godziny i wiązałam w tym czasie łącznie jakieś 6-7 razy. W wieku 3 miesięcy pójdę jeszcze na warsztaty dla zaawansowanych, żeby się jeszcze nauczyć wrzucania na plecy
Chustę miałam swoją, bo kupiłam już w ciąży używaną, złamaną Natibaby z bambusem. Kupowałam na bazarku chustoforum.Ag... lubi tę wiadomość
-
No takiego większego dzieciora to wygodniej na plecy wrzucić i on coś wtedy widzi. Widziałam, jak to się robi i to tylko tak strasznie wygląda
Kurs w domu najlepszy, bo najbardziej skorzystacie na tym. Ja też na razie z takim maluchem nie chciałam jechać na warsztaty grupowe, pomimo że dużo tańsze są. Ale że starszym to już nie ma problemu.Ag... lubi tę wiadomość
-
hej hoł Dziewczyny:)
My po wizycie patronażowej,moja Helena jak zawsze spokojna tak :obżygała,osrała i osikała Pana doktora-byłam w szoku:P
MAUD mam prosbe bys wrzuciła rozpiske tych szczepien i szczepionek o których pisałas,bardzo bym była wdzieczna
wszystkim moim imienniczkom miłosci miłosci i jeszcze raz miłosci!
Zielarko Zojka podobna do Ciebie jak nic:)
Ja własnie wcinam indyka z piekarnika
po połdniu spodziewamy sie gosci
dziewczyny Haschimotki i tarczycowe które karmia piersią jak przyjmujecie hormony?
mówili Wam lekarze cos o KP? i przechodzeniu tych hormonów do mleka matki?
ja czekam jak na szpiklkach na wyniki tych przesiewowych badan na mukowiscydoze,fenyloketonurie i choroby tarczycy wrodzone.
Rodzącym i kulajacym sie jeszcze zycze duzo sił i wytrwalosci!
-
magdalenka wrote:Dziewczyny a czy któraś miała doświadczenia z mm Bebiko?? Wczoraj myślałam że mam kryzys laktacyjny bo zero mleka w cyckach i o 24 wysłałam męża po mm i kupił Bebiko. Na szczęście jednak nie było potrzebne bo mleczko pojawiło się i karmię piersią.
młody w szpitalu był nim karmiony i wszystko było ok, w domu mam bebiko i puszkę hippa, ale na szczęście od tamtego poniedziałku nie musiałam podawac zadnego z nich -
Dziewczynki, czy którejś z Was przytrafiło się dziecko z przestawionym trybem nocnym i dziennym?
Moja mała jest aniołkiem za dnia, za to w nocy włącza się w tryb wiszenia non stop na cycu i ziorania oczyskami
Próbowałam ją oszukać smokiem, ale bezskutecznie. W końcu zamiast co chwilkę stawać, karmić ją itd. to podłączyłam ją w łóżku do "dystrybutora" i w ten sposób spałam, jednak to nie jest wyjście na dłuższą metę
-
isabelle wrote:u lala, ty jonka faktycznie jestes perfekcyjna
Znalazlam w ladowce jeszcze brukselke wiec tez juz sie gotuje.
Tylko troszku forum i prowadzenielisty zaniedbalam... Dobrze, ze Chanelka i Szpileczka pomagaja. No ale niedlugo chyba czas na mnie i na wielki come back.. Tylko czy podolam..??Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 15:12
-
jonka91 wrote:Hah! Ciagle cos musze robic. Chyba teraz dopiero dopadl mnie syndrom wicia gniazdka.. Bo ostatnie 2 msc ciazy byly w lozku..
Jonkaaaa chodź mi odgrzej kotleta i ugotuj marchewkę, wracając rozwieś pranie. A ja się zdrzemnę ...
Ag..., jonka91, Selene lubią tę wiadomość