*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny co zrobiłybyście na moim miejscu...
W szpitalu w którym w końcu rodzę nie ma rutynowo wykonywanych ktg. Ostatnie jakie miałam to 15-go i było dlugie bo godzinne, młody najpierw spał a potem dopiero się obudził i był miarodajny zapis.
Moja gin u której byłam wczoraj zasugerowała, żebym pojechała w sobotę na izbę przyjęć do szpitala w którym rodzę i powiedziała ze się źle czuje czy jakaś inna ściema, żeby zrobili mi ktg.
Ale szczerze mówiąc to nie chce mi się tam czekać 3 godziny aż mnie pewnie ktoś łaskawie obsłuży. A w poniedziałek i tak stawiam się tam ze skierowaniem na patologie ciąży. To w sumie tylko dwa dni różnicy a ja mogłabym spokojnie ostatni weekend spędzić z mężem.
Codziennie mierzymy tętno młodego takim domowym detektorem, co prawda ostatnio zawsze jak mierzymy zaczyna się rzucać jak gówno w trawieale wszystko jest w porządku.
Zaczekać do poniedziałku czy jechać tam w sobotę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 13:48
-
Nuskaw wrote:Wybierasz swój nick po lewej, następnie ostatnia pozycja -aktywna w tematach i tam wybierasz Styczniówki. Będą tam wszystkie twoje posty. Tylko czasami pojawia się jakiś dziwny komunikat, jakby wygasła strona - myślę że to kwestia braku pakietu premium u mnie
Dzięki niestety działa tylko pierwsza strona, a tam akurat nie ma tego czego szukam...
Ale dzięki za info -
nick nieaktualnyJa jak próbowałam coś znaleźć to wpisywalam w google ciąg jakiś wyrazów. Np. Pamiętałam, że Ag pisała o nawilżaczu wiec wpisałam:
bellybestfriend styczniówki 2015 Ag nawilżacz
No i tam w wyświetlanych propozycjach szukałamAle wiesz ja to dla zabicia czasu...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 13:58
-
Nuskaw ja byłam wczoraj na izbie przyjęć na ujastku i zrobili mi ktg. U mnie gin po wczorajszej wizycie i usg kazał się zgłosić do szpitala na ktg i tak im powiedziałam. Nie było problemu. Kolejek na izbie nie ma.
A tak w ogóle to po wizycie mała waży 3200, wszystko pozamykane, główka wysoko, nic się nie zanosina ktg skurcze konkretne, lekarz na izbie stwierdził to samo co gin, zero rozwarcia, mam się zgłosić jak będą mocne skurcze, odejdą wody albo podbarwiony czop. Czekamy. A kolejne ktg we wtorek w szpitalu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 14:05
-
olka25 wrote:Spróbuj przestawiać strony u góry, na początku strony, a nie na końcu. U mnie tak działa. Nie wiem, czy dość jasno napisałam. Jeśli nie, to daj znać, to spróbuję wstawić obrazek objaśniający.
Działa <jupi>
Dzieki wielkieolka25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymarrtka wrote:Nuskaw ja byłam wczoraj na izbie przyjęć na ujastku i zrobili mi ktg. U mnie gin po wczorajszej wizycie i usg kazał się zgłosić do szpitala na ktg i tak im powiedziałam. Nie było problemu. Kolejek na izbie nie ma.
A tak w ogóle to po wizycie mała waży 3200, wszystko pozamykane, główka wysoko, nic się nie zanosina ktg skurcze konkretne, lekarz na izbie stwierdził to samo co gin, zero rozwarcia, mam się zgłosić jak będą mocne skurcze, odejdą wody albo podbarwiony czop. Czekamy. A kolejne ktg we wtorek w szpitalu.
Kurcze to może faktycznie podjadę do szpitala, tylko, ze na Kopernika, w sobotę i powiem, że w piątek mi lekarz powiedział żeby podjechać na ktg. Tylko ja się boję ze jak tam pojadę to mnie już zostawiąZawsze najgorszy scenariusz przewiduje
A ja mam w planach jeszcze wypad na pizze z mężem
Ostatnie tchnienie wolności
-
nick nieaktualnyMy już po wizycie Delka z 3050g przybrała do 3470g - 420g
Pani pochwaliła że ładny przyrost jak na dziecko karmione piersią. Oczywiście nie obyło się bez osikania wagi jak tylko ściągnęłam jej pampersa
Zachwycała się imieniem i co mnie najbardziej zdziwiło po odpowiedzeniu jej na pytanie dlaczego miałam cc- powiedziała "słuszny wybór- nie ma nic gorszego przy porodzie niż strach matki, każda kobieta powinna mieć wybór".
ahh no i pierwszy raz byliśmy na szybkich zakupach w biedronce z małą!jonka91, olka25, Ag..., renia83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaha i w związku ze szczepieniami- Pani dr doradziła szczepienie Infarixem Hexa i tym będę szczepic małą, tylko zastanawia mnie czy się nie pomyliła.
Tym Infarixem szczepi się 2 razy? (bo tak powiedziała) A wcześniej położna mówiła że 3 razy. Oczywiście zamiast dopytać od razzu to jakoś mi to do głowy nie przyszło i w domu przypomniało.
Dodatkowo będę szczepić Rotarixem. -
nick nieaktualny
-
Selene wrote:U mnie też, mała miała mały kryzys zmęczeniowy (chyba chciała nadrobić po całym wczorajszym dniu spania), musiałam ją jeszcze raz nakarmić, przebrać polulać i dać szumisia.. śpi słodziutko
A ja własnie popłakałam się na ostatnim odcinku White Collar.. chyba hormony wciąż u mnie szaleją..
Ale mam ochotę na różowe wino carlo rosi..
Ojj ja tez dzis walczylam, nawet z szumisiem bylo ciezko...cos faktycznie wisi w powietrzu na śląsku:/
-
nick nieaktualnynio u mnie mała śpi TYLKO przy szumisiu.......mamusi cyc dzisiaj nie wystarcza....
a co do homronów, to fundują mi jazdę bez trzymanki, bo płaczę i wściekam się na zmianę....z częstotliwością kilka razy na minutę
też bym się winka napiła.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 16:52
-
Selene wrote:U mnie też, mała miała mały kryzys zmęczeniowy (chyba chciała nadrobić po całym wczorajszym dniu spania), musiałam ją jeszcze raz nakarmić, przebrać polulać i dać szumisia.. śpi słodziutko
A ja własnie popłakałam się na ostatnim odcinku White Collar.. chyba hormony wciąż u mnie szaleją..
Ale mam ochotę na różowe wino carlo rosi..
ja tez mam ochote na wino... -
nick nieaktualnyblador wrote:oj nad mazowieckim też ciemne chmury, małego chyba męczą bąki
a kikut już wisi na ostatnim włosku mimo, że od dołu nadal nie jest suchy
u mnie kilka dni kikutek się "ślimaczył" właśnie....
mnie zostało 5kg do wagi sprzed ciąży HUUUUUUUUUUUURAAAAAAAAAAAAAAAA, tym bardziej, że przytyłam 20,5kg:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 17:01
Agus89, renia83, Selene, ania_29, blador, jonka91, bluegirl89 lubią tę wiadomość