X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co zrobiłybyście na moim miejscu...

W szpitalu w którym w końcu rodzę nie ma rutynowo wykonywanych ktg. Ostatnie jakie miałam to 15-go i było dlugie bo godzinne, młody najpierw spał a potem dopiero się obudził i był miarodajny zapis.

Moja gin u której byłam wczoraj zasugerowała, żebym pojechała w sobotę na izbę przyjęć do szpitala w którym rodzę i powiedziała ze się źle czuje czy jakaś inna ściema, żeby zrobili mi ktg.

Ale szczerze mówiąc to nie chce mi się tam czekać 3 godziny aż mnie pewnie ktoś łaskawie obsłuży. A w poniedziałek i tak stawiam się tam ze skierowaniem na patologie ciąży. To w sumie tylko dwa dni różnicy a ja mogłabym spokojnie ostatni weekend spędzić z mężem.

Codziennie mierzymy tętno młodego takim domowym detektorem, co prawda ostatnio zawsze jak mierzymy zaczyna się rzucać jak gówno w trawie :-) ale wszystko jest w porządku.

Zaczekać do poniedziałku czy jechać tam w sobotę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 13:48

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw wrote:
    Wybierasz swój nick po lewej, następnie ostatnia pozycja -aktywna w tematach i tam wybierasz Styczniówki. Będą tam wszystkie twoje posty. Tylko czasami pojawia się jakiś dziwny komunikat, jakby wygasła strona - myślę że to kwestia braku pakietu premium u mnie :)

Dzięki niestety działa tylko pierwsza strona, a tam akurat nie ma tego czego szukam...
    Ale dzięki za info :D

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak próbowałam coś znaleźć to wpisywalam w google ciąg jakiś wyrazów. Np. Pamiętałam, że Ag pisała o nawilżaczu wiec wpisałam:

bellybestfriend styczniówki 2015 Ag nawilżacz

No i tam w wyświetlanych propozycjach szukałam :-P Ale wiesz ja to dla zabicia czasu... :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 13:58

• marrtka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw ja byłam wczoraj na izbie przyjęć na ujastku i zrobili mi ktg. U mnie gin po wczorajszej wizycie i usg kazał się zgłosić do szpitala na ktg i tak im powiedziałam. Nie było problemu. Kolejek na izbie nie ma.

A tak w ogóle to po wizycie mała waży 3200, wszystko pozamykane, główka wysoko, nic się nie zanosi :( na ktg skurcze konkretne, lekarz na izbie stwierdził to samo co gin, zero rozwarcia, mam się zgłosić jak będą mocne skurcze, odejdą wody albo podbarwiony czop. Czekamy. A kolejne ktg we wtorek w szpitalu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 14:05

dxomkrhms4puy6o2.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    Spróbuj przestawiać strony u góry, na początku strony, a nie na końcu. U mnie tak działa. Nie wiem, czy dość jasno napisałam. Jeśli nie, to daj znać, to spróbuję wstawić obrazek objaśniający.

Działa <jupi>

Dzieki wielkie :D

olka25 lubi tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Nuskaw ja byłam wczoraj na izbie przyjęć na ujastku i zrobili mi ktg. U mnie gin po wczorajszej wizycie i usg kazał się zgłosić do szpitala na ktg i tak im powiedziałam. Nie było problemu. Kolejek na izbie nie ma.

A tak w ogóle to po wizycie mała waży 3200, wszystko pozamykane, główka wysoko, nic się nie zanosi :( na ktg skurcze konkretne, lekarz na izbie stwierdził to samo co gin, zero rozwarcia, mam się zgłosić jak będą mocne skurcze, odejdą wody albo podbarwiony czop. Czekamy. A kolejne ktg we wtorek w szpitalu.

Kurcze to może faktycznie podjadę do szpitala, tylko, ze na Kopernika, w sobotę i powiem, że w piątek mi lekarz powiedział żeby podjechać na ktg. Tylko ja się boję ze jak tam pojadę to mnie już zostawią :-P Zawsze najgorszy scenariusz przewiduje :-) A ja mam w planach jeszcze wypad na pizze z mężem :-) Ostatnie tchnienie wolności :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie Delka z 3050g przybrała do 3470g - 420g :D
    Pani pochwaliła że ładny przyrost jak na dziecko karmione piersią. Oczywiście nie obyło się bez osikania wagi jak tylko ściągnęłam jej pampersa :P
    Zachwycała się imieniem i co mnie najbardziej zdziwiło po odpowiedzeniu jej na pytanie dlaczego miałam cc- powiedziała "słuszny wybór- nie ma nic gorszego przy porodzie niż strach matki, każda kobieta powinna mieć wybór".

ahh no i pierwszy raz byliśmy na szybkich zakupach w biedronce z małą! :)

jonka91, olka25, Ag..., renia83 lubią tę wiadomość

• Rybka1 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Hej :)

my po spacerku dzisiaj to ze 40 min ;) pogoda fajna a ja wygłodniała jak wilk po tym spacerze :P

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha i w związku ze szczepieniami- Pani dr doradziła szczepienie Infarixem Hexa i tym będę szczepic małą, tylko zastanawia mnie czy się nie pomyliła.

Tym Infarixem szczepi się 2 razy? (bo tak powiedziała) A wcześniej położna mówiła że 3 razy. Oczywiście zamiast dopytać od razzu to jakoś mi to do głowy nie przyszło i w domu przypomniało.

Dodatkowo będę szczepić Rotarixem.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlody spi, ja wcinam szarlotkę pije zieloną herbate i wylewam litr łez na Extreme Makeover- do nie do poznania:/ jak ci cholerni amerykanie potrafią przedstawic historie tak ze się leje struieniem to nie wiem:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też już po :) 8 dni po porodzie mała przekroczyła wagę urodzeniową i została pochwalona za ładne jedzenie z piersi :)

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szumiś RZĄDZI:) HEHEHEHEHEHEHEHE

Selene, renia83 lubią tę wiadomość

• Selene Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:33

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    U mnie też, mała miała mały kryzys zmęczeniowy (chyba chciała nadrobić po całym wczorajszym dniu spania), musiałam ją jeszcze raz nakarmić, przebrać polulać i dać szumisia.. śpi słodziutko :)

A ja własnie popłakałam się na ostatnim odcinku White Collar.. chyba hormony wciąż u mnie szaleją..

Ale mam ochotę na różowe wino carlo rosi.. graphics-3d-smileys-323969.gif

Ojj ja tez dzis walczylam, nawet z szumisiem bylo ciezko...cos faktycznie wisi w powietrzu na śląsku:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:33

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio u mnie mała śpi TYLKO przy szumisiu.......mamusi cyc dzisiaj nie wystarcza....:(

a co do homronów, to fundują mi jazdę bez trzymanki, bo płaczę i wściekam się na zmianę....z częstotliwością kilka razy na minutę:(

też bym się winka napiła.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 16:52

• blador Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj nad mazowieckim też ciemne chmury, małego chyba męczą bąki :( a kikut już wisi na ostatnim włosku mimo, że od dołu nadal nie jest suchy

relgh3718o9n8rtv.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    U mnie też, mała miała mały kryzys zmęczeniowy (chyba chciała nadrobić po całym wczorajszym dniu spania), musiałam ją jeszcze raz nakarmić, przebrać polulać i dać szumisia.. śpi słodziutko :)

A ja własnie popłakałam się na ostatnim odcinku White Collar.. chyba hormony wciąż u mnie szaleją..

Ale mam ochotę na różowe wino carlo rosi.. graphics-3d-smileys-323969.gif

ja tez mam ochote na wino...

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    oj nad mazowieckim też ciemne chmury, małego chyba męczą bąki :( a kikut już wisi na ostatnim włosku mimo, że od dołu nadal nie jest suchy

u mnie kilka dni kikutek się "ślimaczył" właśnie....

mnie zostało 5kg do wagi sprzed ciąży HUUUUUUUUUUUURAAAAAAAAAAAAAAAA, tym bardziej, że przytyłam 20,5kg:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 17:01

Agus89, renia83, Selene, ania_29, blador, jonka91, bluegirl89 lubią tę wiadomość

• renia83 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy mały spał sam ale dziś po spacerku mały z szumisiem spał jeszcze 3h :)

Malenq, Selene lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
‹‹ 1946 1947 1948 1949 1950 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ