*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiki81 wrote:Dzisiaj mam kosmetyczke. Chciałam twarz zrobić. A martwię się że Hania tak ulewa. Tal myślałam żeby jej nie dokarmiać tyle ile ona chce ale jak wyjde to pewnie zgłodnieje.
poobserwuj ją- jesli herbatka albo taka hmmm moze nie glodowka ale mniejsza il jedzenia jej nie pomoze do jutra to wtedy do lekarza moze- wiesz ja mowie bo mi tak mowila polozna. u mnie pomoglo.Wiki81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie od dwóch dni wielka zmiana. Mała potrafi ruchem pędraczka przemieszczać się i sama prawie przewraca się na drugi bok- przewijanie to powoli wyczyn! Kręciołek mały
Mam wrażenie że rośnie w oczach, ubranka 50r starczyły na pierwszy tydzień, a obecnie 56r w nóżkach ma na styk!
Dziś mamy pierwszą wizytę u pediatry, jestem ciekawa ile przybrałaAg..., Wiki81, isabelle, A.loth lubią tę wiadomość
-
Nie chcę siać paniki i każdy robi jak chce ale uważam , że wiedzieć warto - https://www.youtube.com/watch?v=8Z9ZzqeVBz8
-
zaczełam oglądac, i wylączylam po chwili.
No i co? mamy dawac noworodkom pic z kubka i nie dawac smoczka bo gdzies w jakis krajach ktos zrobil "odkrywcze" badania???
dajcie spokój. my pilysmy z butelek pewnie bez zadnych atestow gdzie nikt niczego nie badal i jakos zyjemy.
Absolutnie nie jest to nic to spowodowaloby u mnie panikowanie.Chanela, Selene lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny z tego pamiętam to odejście czopu nawet różowego to dopiero początek. Myślę, że trzeba czekać cierpliwie, aż odejdą wody albo zaczną się regularne skurcze. A ja nic! Skacze od rana na piłce, aż mi się pupa spocila!
Odstawiłam magnez i mi się brzuch napina, a w nocy to już napinanie spać nie daje. Dziewczyny przyszedł nawilżacz hipo, który polecalyscie. Jestem po pierwszej nocy i w końcu mogłam oddychac. Jednak sprawdzony produkt przez Styczniówki to najlepszy produkt!
Ag... lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAg... wrote:Widzialyscie moze ten film nominowany do Oscara " Nasza Klątwa"???
A z innych oskarowych widziałam ostatnio Whiplash. O chłopaku ze szkoły muzycznej który jest w klasie jazzowej na perkusji. Naprawdę bardzo fajny film, polecam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 10:58
-
A tak w ogóle to wczoraj wieczorem zajrzałam do książki "Język niemowląt", autorka radzi, żeby wprowadzić w życie dziecka powtarzalne czynności i dość stanowczo oburza się, jak można po jedzeniu dziecko położyć spać? Po jedzeniu proponuje czas na aktywność, przy czym wieczorną aktywnością zawsze jest tylko kąpiel. Czy któraś z was stosuje tę zasadę czy wszystkie dzieci idą spać po cycu? Trochę dla mnie to ryzykowne, żeby małą kąpać po jedzeniu..
-
isabelle wrote:A tak w ogóle to wczoraj wieczorem zajrzałam do książki "Język niemowląt", autorka radzi, żeby wprowadzić w życie dziecka powtarzalne czynności i dość stanowczo oburza się, jak można po jedzeniu dziecko położyć spać? Po jedzeniu proponuje czas na aktywność, przy czym wieczorną aktywnością zawsze jest tylko kąpiel. Czy któraś z was stosuje tę zasadę czy wszystkie dzieci idą spać po cycu? Trochę dla mnie to ryzykowne, żeby małą kąpać po jedzeniu..
ja kąpie przed jedzeniem, zabawy tez przed jedzeniem. Po to ewentualnie lezy w lezaczku albo wozku a ja mu macham zabawkami. Ale zadnych obracan, przekrętow bo pewnie by cale mleko zostało na kocyku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 11:05
-
Selene wrote:Czy powinnam się niepokoić, że ostatnio moja mała robi tą grubszą sprawę raz na 2 dni? co prawda pielucha wtedy pełna po pachy, sprawa książkowa, żadnego śluzu czy dziwnego koloru ale jednak mnie to niepokoi..
Podobno to normalne, później dzieci kp mogą robić kupkę nawet raz na tydzień.
Selene lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny ja na sekundke, jestem w szoku jak znajdujecie czas na forum, mimo że mój synek jest taki grzeczny że płacze tylko na karmienie to brakuje mi na wszystko czasu. Jesteśmy z mężem jak ZOMBIE. Ciągle walcze o mleko a to już 6 dzień, nie wiem co będzie ale z dnia na dzien jest troche wiecej tego produkowane w cyckach.
Isabelle zwracam ci kochana honor za ten laktator elektryczny. I co z tego ze jest głośny wazne ze ratuje calkowicie sytuacje. Reczny to masakra jakas przynajmniej kiedy walczy sie o pokarm.
Jak nie uda sie z mlekiem z cyca to trudno, mówi sie
Najedzone dziecko to szczesliwe dziecko, a szczesliwe dziecko to szczesliwa mama. I nie waznr czy mleko z kp czy mmSelene, Malenq, renia83, blador, belldandy lubią tę wiadomość
-
Passiflora wrote:Dziewczyny różowy śluz. Panikować czy spokojnie czekać? Mąż wróci dopiero o 18-nastej. Ktoś tak miał? Ile czasu od tego minęło do porodu? Napiszcie proszę..
U mnie po 1h od odejścia czopu zaczeły się regularne skórcze co 6 i co 4 min. -
Heloł,
niestety nie mam czasu was nadrobić. Zalewa mnie fala obowiązków domowo-rodzicielskich
Wszystkim nowym mamom gratuluję, a Maluszkom życzę dużo zdrówkaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 11:21
Gwiazdeczka27, jonka91, Becia81, Malenq, renia83, kamilaaa_88 lubią tę wiadomość