X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara ma drugie imię Malgorzata.Po znajomej anestezjolog,po siostrze zakonnej,ktora się za nas modlila cala ciaze i po mojej bliskiej kolezance:) Nie mogę z komorki usunac suwaczka z odliczaniem tygodni ciazy,zrobie to w domku:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Dzisiaj mam kosmetyczke. Chciałam twarz zrobić. A martwię się że Hania tak ulewa. Tal myślałam żeby jej nie dokarmiać tyle ile ona chce ale jak wyjde to pewnie zgłodnieje.

poobserwuj ją- jesli herbatka albo taka hmmm moze nie glodowka ale mniejsza il jedzenia jej nie pomoze do jutra to wtedy do lekarza moze- wiesz ja mowie bo mi tak mowila polozna. u mnie pomoglo.

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od dwóch dni wielka zmiana. Mała potrafi ruchem pędraczka przemieszczać się i sama prawie przewraca się na drugi bok- przewijanie to powoli wyczyn! Kręciołek mały :)

Mam wrażenie że rośnie w oczach, ubranka 50r starczyły na pierwszy tydzień, a obecnie 56r w nóżkach ma na styk!

Dziś mamy pierwszą wizytę u pediatry, jestem ciekawa ile przybrała :)

Ag..., Wiki81, isabelle, A.loth lubią tę wiadomość

• Passiflora Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny różowy śluz. Panikować czy spokojnie czekać? Mąż wróci dopiero o 18-nastej. Ktoś tak miał? Ile czasu od tego minęło do porodu? Napiszcie proszę..

• Ag... Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialyscie moze ten film nominowany do Oscara " Nasza Klątwa"???

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę siać paniki i każdy robi jak chce ale uważam , że wiedzieć warto - https://www.youtube.com/watch?v=8Z9ZzqeVBz8

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczełam oglądac, i wylączylam po chwili.
    No i co? mamy dawac noworodkom pic z kubka i nie dawac smoczka bo gdzies w jakis krajach ktos zrobil "odkrywcze" badania???

dajcie spokój. my pilysmy z butelek pewnie bez zadnych atestow gdzie nikt niczego nie badal i jakos zyjemy.

Absolutnie nie jest to nic to spowodowaloby u mnie panikowanie.

Chanela, Selene lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tego pamiętam to odejście czopu nawet różowego to dopiero początek. Myślę, że trzeba czekać cierpliwie, aż odejdą wody albo zaczną się regularne skurcze. A ja nic! Skacze od rana na piłce, aż mi się pupa spocila! :-) Odstawiłam magnez i mi się brzuch napina, a w nocy to już napinanie spać nie daje. Dziewczyny przyszedł nawilżacz hipo, który polecalyscie. Jestem po pierwszej nocy i w końcu mogłam oddychac. Jednak sprawdzony produkt przez Styczniówki to najlepszy produkt! :-)

Ag... lubi tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy śluz znaczy że już blisko. ooooo...
    Trzymam kciuki

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:42

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Widzialyscie moze ten film nominowany do Oscara " Nasza Klątwa"???
    Ag, czytałam kiedyś w wyborczej artykuł o tym chłopcu. Straszne nieszczęście i tak rzadko spotykana choroba. Ja nie mogę oglądać teraz takich filmów bo od razu wpadam w płacz i histerię. Moze po porodzie zobaczę. :-)

A z innych oskarowych widziałam ostatnio Whiplash. O chłopaku ze szkoły muzycznej który jest w klasie jazzowej na perkusji. Naprawdę bardzo fajny film, polecam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 10:58

• isabelle Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to wczoraj wieczorem zajrzałam do książki "Język niemowląt", autorka radzi, żeby wprowadzić w życie dziecka powtarzalne czynności i dość stanowczo oburza się, jak można po jedzeniu dziecko położyć spać? Po jedzeniu proponuje czas na aktywność, przy czym wieczorną aktywnością zawsze jest tylko kąpiel. Czy któraś z was stosuje tę zasadę czy wszystkie dzieci idą spać po cycu? Trochę dla mnie to ryzykowne, żeby małą kąpać po jedzeniu..

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    A tak w ogóle to wczoraj wieczorem zajrzałam do książki "Język niemowląt", autorka radzi, żeby wprowadzić w życie dziecka powtarzalne czynności i dość stanowczo oburza się, jak można po jedzeniu dziecko położyć spać? Po jedzeniu proponuje czas na aktywność, przy czym wieczorną aktywnością zawsze jest tylko kąpiel. Czy któraś z was stosuje tę zasadę czy wszystkie dzieci idą spać po cycu? Trochę dla mnie to ryzykowne, żeby małą kąpać po jedzeniu..

ja kąpie przed jedzeniem, zabawy tez przed jedzeniem. Po to ewentualnie lezy w lezaczku albo wozku a ja mu macham zabawkami. Ale zadnych obracan, przekrętow bo pewnie by cale mleko zostało na kocyku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 11:05

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:33

Ag... lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Czy powinnam się niepokoić, że ostatnio moja mała robi tą grubszą sprawę raz na 2 dni? co prawda pielucha wtedy pełna po pachy, sprawa książkowa, żadnego śluzu czy dziwnego koloru ale jednak mnie to niepokoi..

Podobno to normalne, później dzieci kp mogą robić kupkę nawet raz na tydzień.

Selene lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja na sekundke, jestem w szoku jak znajdujecie czas na forum, mimo że mój synek jest taki grzeczny że płacze tylko na karmienie to brakuje mi na wszystko czasu. Jesteśmy z mężem jak ZOMBIE. Ciągle walcze o mleko a to już 6 dzień, nie wiem co będzie ale z dnia na dzien jest troche wiecej tego produkowane w cyckach.
    Isabelle zwracam ci kochana honor za ten laktator elektryczny. I co z tego ze jest głośny wazne ze ratuje calkowicie sytuacje. Reczny to masakra jakas przynajmniej kiedy walczy sie o pokarm.

Jak nie uda sie z mlekiem z cyca to trudno, mówi sie
    Najedzone dziecko to szczesliwe dziecko, a szczesliwe dziecko to szczesliwa mama. I nie waznr czy mleko z kp czy mm

Selene, Malenq, renia83, blador, belldandy lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Passiflora wrote:
    Dziewczyny różowy śluz. Panikować czy spokojnie czekać? Mąż wróci dopiero o 18-nastej. Ktoś tak miał? Ile czasu od tego minęło do porodu? Napiszcie proszę..

U mnie po 1h od odejścia czopu zaczeły się regularne skórcze co 6 i co 4 min.

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł,
    niestety nie mam czasu was nadrobić. Zalewa mnie fala obowiązków domowo-rodzicielskich :)
    Wszystkim nowym mamom gratuluję, a Maluszkom życzę dużo zdrówka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 11:21

Gwiazdeczka27, jonka91, Becia81, Malenq, renia83, kamilaaa_88 lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 u mnie tydzień przed porodem po badaniu było krwawienie, później kilka dni plamiłam, więc tak naprawdę trudno przewidzieć.
    Wytrwałości Ci życzę :) Wiem jak wyczekiwanie porodu jest dobijające :)

201501145565.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:33

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
‹‹ 1944 1945 1946 1947 1948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ