X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Passiflora Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    Ja cierpliwie czekam, ale zastanawiałam się, czy ten różowy śluz to jest już jakiś konkretny zwiastun porodu, czy też taki, jak te wszystkie, które mnie męczą od 2-3 tygodni ;) Mojej mamie jak odszedł czop śluzowy, to pomimo, że nie odeszły jej wody i nie miała skurczy, pojechała do szpitala po 6 godzinach. Urodziła w ciągu 12 godzin od odejścia czopu. Ale u mnie nie jestem pewna, czy ten śluz to czop. Taki śluz mam od jakiegoś czasu, codziennie rano, codziennie więcej i dziś dodatkowo zabarwiony na lekko różowo.

Ja mam identycznie, śluzu z dnia na dzień coraz więcej a dzisiaj różowy. Zadzwoniłam do swojej położnej, kazała się nie martwić tylko wlecieć do niej na badanie. Idę koło 14-nastej. I tak na jutro mam skierowanie na indukcję.

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    No jest, jest... Pomimo tego, że ja jeszcze przed terminem, to ciężko tak wyczekiwać. Tym bardziej, że dziecko takie spokojne całą ciążę, a dziś to już ma kulminację spokoju. No i duży jest, przez co też bym chciała jak najszybciej, żeby już dużo większy nie urósł, bo strach przy porodzie. No nic, dzisiaj po 17 mam wizytę, może mi lekarz powie coś konkretnego. :)
    Mam nadzieję że czegoś się dowiesz :) Sama miałam mieć indukowany poród, ale jednak dzień przed malutka sama wyszła :) Akcja potrafi się rozwinąć w bardzo krótkim czasie

Jak tak patrzę na Niunię to troszkę mi smutno, że nie da się czasu zatrzymać... :)

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:

Jak tak patrzę na Niunię to troszkę mi smutno, że nie da się czasu zatrzymać... :)

ja to nie wiem jak po roku wroce do pracy...przeciez on ciągle bedzie taki malutki:(

a juz mi prawie 1,5 ca minęło z tych 12 co mam urlopu:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 12:02

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:33

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zostac w gondoli

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Selene Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiki81, renia83 lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Ok, zostawiłam w gondoli i dobrze, położna nawet nie zobaczyła małej, popytała o samopoczucie itp. dała papierki do podpisania i poszła... no comment
    świetna wizyta, nie ma co :/ Mnie moja powinna odwiedzić i liczę na cenne od niej wskazówki :)

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym zostawila. jejku co za polozna:/
    odbebnic papier i tyle:/

ja naprawde trafilam na złotą babke. starsza, pod wąsem:p ale cudowna:)
    zawsze chce jej herbate zrobic bo moge znia gadac i gadac a ona posiedzi pol godziny i ucieka:(

a wlasnie doszedl kurier z kalendarzai i zamowieniem ze smyka:)
    ciuszki cudne, kalendarze w miare OK, dostalam ttez poduche klin- dzis ją przetestuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 12:51

jonka91 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZIelarko a jak twoja polozna? nie mowila nic ze nie masz łóżeczka?
    bo pamietam jak sie zastanawialas czy to nie bedzie problelem.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki,
    trochę nietypowe pytanie, ale czy da się jakoś za jednym wyszukaniem znaleźć wszystkie moje posty na forum? Bo poszukuję jednego zdjęcia potrzebnego mi do albumu, które wrzucałam kiedyś na forum, a na kompie mi przepadło...

Jest jakis sposób poza przeglądaniem każdej strony z osobna?

Pomóżcie!!!

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz racje Selene, przeciez jak ktos by dziecko zaniedbywal to pierwsze co to nie powie o tym sam przeciez. A pozniej są przypadki w tv ze sie slyszy i zdania " a czemu nikt nie zaalarowal". szkoda ze jej nie mozna oceny wystawic.

Moja to pierwsze co do malego, jak idzie myc ręce nawet ma swoj ręcznik papierowy:D

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    Hej mamuśki,
    trochę nietypowe pytanie, ale czy da się jakoś za jednym wyszukaniem znaleźć wszystkie moje posty na forum? Bo poszukuję jednego zdjęcia potrzebnego mi do albumu, które wrzucałam kiedyś na forum, a na kompie mi przepadło...

Pomóżcie!!!

chyba niestety nie:(

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do moich testow Dzidziusia do prania uwazam, ze jest lepszy niz Lovela. Ubrania są bardziej miękkie. No i nie mowie juz ze jest 4x tanszy:)

Selene lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    Hej mamuśki,

Pomóżcie!!!

Wybierasz swój nick po lewej, następnie ostatnia pozycja -aktywna w tematach i tam wybierasz Styczniówki. Będą tam wszystkie twoje posty. Tylko czasami pojawia się jakiś dziwny komunikat, jakby wygasła strona - myślę że to kwestia braku pakietu premium u mnie :)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw ja mam premium i mam takie same komunikaty wiec to jakis ich błąd.

Co do odplamiania nie wiem bo nie mialam poplamionych ( np kupą) akurat teraz pieluch:P
    ale dam znac przy najblizszy praniu:)

olka25 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Kończymy dziś 2 tygodnie. A pępuszek nie odpadł... Kiedy to nastąpi?

• Ag... Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Hej.

lada dzien:) targaj d gory mocno niech wysycha

Paula44 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    No dokładnie, byle by papiery się zgadzały. Zadała pytanie "pępszek odpadł?" a ja, że tak. I to jej wystarczyło! Zamiast zobaczyć dziecko! Przecież ja mogłam powiedzieć wszystko, a dziecko mogłoby być bite lub niedożywione..

Dobrze, że nasz pediatra to super lekarz, na pierwszej wizycie poświęcił małej 40 minut i odpowiedział na każde pytanie.

U mnie położna nawet dziecka nie widziała, dzwoniła tylko, tezmz pytaniem o pępuszek i tyle....

Ja wizytę u gina jakiegoś tam mam jutro, dzisiaj obdzwoniłam chyba 10 placówek i nigdzie nikt nie mógł mnie przyjąć... Mój gin na wyjeździe...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Hej.

U nas odpadł dzisiaj nocy......spokojnie lada dzień i u Ciebie odpadnie..

Paula44 lubi tę wiadomość

‹‹ 1945 1946 1947 1948 1949 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ