*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
wina wina tak!!! ale jak patrze na metaxe w barku i cole w lodowce to czasami mam tak ochote wlac wymieszac i wypic:)
ale juz nieldugo:D
Malenq no super z wagą zeszłaś!
Ja dzis nie bylam na spacerze bo maly cos charczał rano...moze jutro sie wybiore bo bylam we wtorek:(
Selene, Rybka1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyisabelle wrote:Dziewczyny, orientujecie się może, po jakim czasie to, co zjadła matka przenika do mleka? Mała ma dzisiaj sen przerywany wybuchami płaczu i martwię się, że może coś jej zaszkodziło, albo ma kolkę?
dobre pytanie.....
ja zauważyłam, że np. po soku marchwiowo-brzoskwiniowym mała po 6h miała mega częste kupki i spinania brzuszka...
dzisiaj też już 3 razy krzyczała i wiem że to coś co zjadłam, ale do końca nie wiem co.....
mówi się, że obiad w nocy w mleku jest.....ale ile w tym prawdy...
SELENE śliczności.......a jak owinięte w kocyki....
odp. z forum lovi:
dr Agata Serwatowska-Bargieł
2013-03-13 21:14Odpowiedź eksperta
W zasadzie powtórzę to, co już Panie tu napisały. To co jemy przenika do pokarmu po kilku godzinach, trochę zależy od tego, jak szybko matka trawi dany pokarm/składnik.
Jeśli chodzi o alkohol, to zależy, czy przyjmowany jednocześnie z pokarmem (wtedy dłużej się wchłania), czy sam - wtedy rzeczywiście w mleku jest po około 30 minutach. Utrzymuje się mniej więcej tyle samo czasu, ile we krwi matki. Czyli po jednym kieliszku rzeczywiście po około 2 godzinach już w mleku go nie ma, natomiast po kilku kieliszkach to w zasadzie tyle czasu, ile matka czuje się nietrzeźwa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 17:16
isabelle lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny