X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Ehhh... Mam wielką awersję do położnych :/

oj ja też..............

• OliOla Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 21:57

l22nzbmh1lqdktpj.png

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z perspektywy czasu zapominam o bólu, choć myślałam że padnę z wymęczenia przy ostatnich skurczach. Ale moment w którym zobaczyłam moją Alę... niezapomniane przeżycie. Codziennie wracam do tej chwili. :)

Myślałam że jak ją urodzę to będzie sina czy pokryta będzie tą mazią. Ale niee. :) Była różowiutka, czyściutka i patrzyła na mnie tymi wieeelkimi oczami. Płakała tak głośno że pewnie całe piętro ją słyszało ( była godzina 4 nad ranem:)) I położyli ją na mnie, od razu się uspokoiła i chwyciła mnie za palec. :)

Ehh, aż łzy mam w oczach jak to piszę.

Selene, Malenq, bluegirl89, jonka91 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:34

ania_29, Malenq, Agus89, Rybka1 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:34

Agus89 lubi tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Myślałam że jak ją urodzę to będzie sina czy pokryta będzie tą mazią. Ale niee. :) Była różowiutka, czyściutka i patrzyła na mnie tymi wieeelkimi oczami.

Ja się spodziewałam opuchniętego malucha z kartoflastym noskiem :D hehe

Porody bywają różne, ale same narodziny dziecka są czymś niesamowitym :)

Selene, Malenq, Agus89 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Selene, Rybka1, isabelle lubią tę wiadomość

l22nzbmh1lqdktpj.png

• OliOla Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

l22nzbmh1lqdktpj.png

• Selene Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:35

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam przed chwilą od Męża taki obrazek:
    rm5teg.jpg
    Jakież to prawdziwe. :P

Selene, ania_29, Malenq, szpilka lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pzepraszam ale nie pamietam czy ktoras z was miala wywolywaby porod? My jesli do soboty mala sie nie zdecyduje to mamy sie zglosic na wywolanie.. jakos mnie to przeraza nie wiem czemu, ciagle wierze ze Zoska sama sie do soboty zdecyduje..

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Ania_29 śliczności...jaki kubraczek...a te oczka:) do schrupania heheheheh

a jak tam nasze ciężarówki????
    która na porodówce????

Jeśli o mnie chodzi to termin mam na jutro, ale na razie nic się nie dzieje...sporadycznie skurcze przepowiadające.

Już mnie męczy ta niepewność kiedy w końcu się zacznie.

Ależ ta nasza mała kruszynka jest uparta...

Czekamy dalej, a Wy-forumowe ciocie- trzymajcie mocno za nas kciuki i za rozwój akcji...

Ostatecznie w poniedziałek mam się stawić w szpitalu, jeśli do tego czasu nic się nie ruszy

Selene, Malenq lubią tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodu to ja już nie pamiętam :) ostatecznie skończyło się CC i Mąż nie przeciął pępowiny tak jak chcieliśmy,ale widok Maleństwa po porodzie wynagradza wszystko :)
    jak ją pierwszy raz zobaczyłam wiedziałam,że taka miłość jest bezwarunkowa i na zawsze :)

Ania_29 stylówa wzorowa ;)

u mnie właśnie pada śnieg... :/

bluegirl89, Agus89, Selene, Malenq, belldandy lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam Wam audycje tego Pana :) ciekawe rady nt noszenia niemowląt, przewijania itd.

https://www.youtube.com/watch?v=_Z6R3ixRuec
    https://www.youtube.com/watch?v=MChM-CR0Vvs

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 19:36

Selene, Malenq lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarnaa wrote:
    Pzepraszam ale nie pamietam czy ktoras z was miala wywolywaby porod? My jesli do soboty mala sie nie zdecyduje to mamy sie zglosic na wywolanie.. jakos mnie to przeraza nie wiem czemu, ciagle wierze ze Zoska sama sie do soboty zdecyduje..

Ja miałam wywoływany. :) Dostałam oksytocynę, założyli mi cewnik i przebili pęcherz. A i jeszcze miałam masaż szyjki. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarnaa wrote:

ja mam na srode zapisane wywowylanie ..;/

Moj syneczek tez sie nie spieszy na swiat -nawet dzisiejszy masaz szyjki -nie zrobil na nim wrazenia -bo ledwo 1cm jest ....a uczucie poo ...jak by mnie ktos polamal -nie moglam chodzic - musialam sie podtrzymywac o sciany zeby dojsc do innego pokoju ....

Sarnaa nie jestes sama po terminie glowa do gory , odpoczywaj tak jak ja , zbieraj sily - bo chodzenie po schodach skakanie na pilce i zadne inne specyfiki nie pomagaja .....

ug37p07wh10wkqyc.png
  • Juśka Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, nie miałam kiedy zajrzeć na forum, dziękuje za odpowiedzi:) Oczywiście wszystkie posty nadrobione.
    Dziewczyny wzruszyłam się od Waszych wspomnień z porodu..Nie moge doczekać się chwili kiedy usłysze Malutką i ją przytule!
    Zdjęcia też...ah, nie mogę jak to pisze.
    Sarnaa wrote:

Ja też już po terminie, byłam dziś na ktg. Pojawiły się skurcze, ale szyjka zamknięta. Jutro znów mam się zgłosić na ktg.
    Do szpitala w niedziele na wywoływanie i tak samo jak Ty Sarno wierze, że Córa się sama postara. Pytałam polożną jak to będzie to powiedziała, że najpierw wszystkie badania ktg, usg później kroplówka. Jak coś się zacznie to porodówka. Hmm o ile dobrze zrozumiałam to nie mogą dać więcej niż jedną kroplówkę z oksy w ciągu dnia. Co drugi dzień...

Trzymam za Nas kciukasy i życzę szybkich porodów. Kiedy my nadrobimy Mamuśki?Kolki, karmienia itd..

relgh371oag5i13h.png
  • Sarnaa Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus i jak to przeszlas?
    Migotka widze ze na tym samym poziomie jestesmy.. ja tez juz lazilam po schodach, ostatnio musialam zalatwic pare spraw to tez sama "polatalam" po miescie i niiic... odpoczywam tak jak mowisz ale staram sie tez byc aktywna bo a nooz jednak ja wygonie z brzuszka hehe

MigoTtTka lubi tę wiadomość

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny no nie dam rady was nadrobic...
    Ja caly czas walcze o moje wlasne mleko. Na razie mam coraz wiecej siary tak czasem wycisne 20 ml w sumie z obu piersi ale siara jest taka cenna ze dobre i to, prawda?
    Martwi mnie to, ze to juz 6 dzien, wiec troche to tak jak by u mnie dziala z opoznieniem, myslicie ze mi sie uda z tą laktacją?

U nas karmienie co 3h nas wykancza.. Zeby to tylko na cycku byc... Albo tylko na mm a my musimy tyle rzeczy zrobic...

Cyce
    Odciagnieta siara z butli
    Mleko mm
    Przewijanie
    Przytulanie , bujanie, usypianie i to zajmuje juz ponad godzine wiec czas do kolejne wybudzanie i karmienie skraca sie, przez co ma sie uczucie ze nie ma przerw praktycznie. Nie wiem jak ja sobie sama poradze jak maz do pracy zacznie chodzic... Teraz ledwo daje rade jak synek i tak jak na razie spokojny i grzeczny jak aniołek...a co jak pojawia sie kolki itp...
    Ostatnio z mezem juz na skraju wyczerpania ..chcielismy wlaczyc sobie film bo od kiedy Mateusz sie urodzil tv nie ogladalismy nie wiemy co sie dzieje na swiecie... I bylismy tacy padnieci ze jak mąż sprawdzil ktora godzina wyszlo ze za 40 min. Znowu jazda z budzeniem,karmieniem itp. Wiec nawet jak bysmy cudem nie usneli to i tak nie bylo sensu nawet wlaczac filmu...i zaczelismy sie oboje smiac z tego wszystkiego mąż mówi
    "Dawaj napiszemy Matiemu kartke aby wysterylizowal sobie butelke,zrobil mleko ,zmienil pieluche i sie sam nakarmil, na pewno sobie poradzi a my sie na chwile zdrzemniemy"

Ale mimo wszystko DZIEWCZĘTA ...

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0aebe5a85d0c.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 20:01

Paula44, Malenq lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przynajmniej mamy juz rozeznanie w tenacie dzieki naszym forumowym juz mamuskom :p

MigoTtTka, bluegirl89, Malenq lubią tę wiadomość

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
‹‹ 1949 1950 1951 1952 1953 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ