*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnutka Ty karmisz tylko MM, jak u Ciebie z kupkami? I przed każdym jedzeniem dajesz wodę?
U mnie mała maksymalnie 1 minute poleżę na brzuszku, potem jest wrzask...
A.loth już USG bioderek??? Wow szybko...
Wiem, ze muszę przetrwać jakoś...... Boże daj mi siłę....
U mnie położnej nie było....Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 11:07
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Chanela gratualacje:)
ja wlasnie turlam sie z malym po macie:)wlasciwie on sie turla a ja mu kibicuje:D
i zbieram sie na USG bioderek. Polozna miala byc dzis ale dotrze jutro.
Kostek spal dzis od 22.30 do 7 rano- az go musialam sama zbudzic.
a ja zobaczylam grę tajemnic- polecam:)
a pierwsza wizyte mialam zaraz po przyjsicu do domu, dzwonila jak jeszcze w szpitalu bylam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 11:26
Chanela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mój Antek też tak często ma, zachłyśnie się podczas jedzenia, troche mu wypłynie i czasami dalej je,a czasami musi odsapnąć chwile. Zastanawiam się tylko czy jeśli go nakarmie, a on za 30 minut znowu ssie piąstki i zaczyna popłakiwać, to czy go przystawiać od razu do cyca, czy próbować w inny sposób uspokoić. Smoczka nie chce dawać, ze względu na to, że nadal mam spore probemy z przystawianiem go do piersi. Czasami zassie od razu, a czasami musze z nim walczyć i kończy się na przystawieniu przez kapturek. Więc nie chce ryzykować wprowadzania smoczka, póki nie nauczy się dobrze ssać moich cycusiów. NIe chce go też przekarmiać, ale skoro mu się nie ulewa i robi po 5 kupek na dobę, to chyba wszystko jest ok. Kurcze nie myślałam, że będe miała tyle dylematów, chyba trzeba bardziej zaufać swojemu instynktowi.Pinia108 wrote:U mnie dokładnie tak samo. Czasem przerwa miedzy karmieniami nawet 4-5 godzin sie zdarza. Nie odbja sie po jedzeniu, do tej pory dwa razy sie ulało. Niekiedy jak malutka ciagnie cyca to sie zachłyśnie i odkasluje - ja na ten odglos prawie zawału dostaje -mam wrażenie ze mała się dusi !!! Ona odkaszle i robi taką słodką minkę, po tym zachłysnieciu zazwyczaj już nie chce cyca. Wydaje mi sie ze ona ciągnie i zapomina połykać.
-
Masaż-uciski 3x3? MOżna prosić o więcej szczegółów, my też mamy problemy z ropką, a jeszcze dzisiaj w oku Antka zauważyłam włos od kota:/Pinia108 wrote:U mnie była 7 dni po powrocie ze szpitala. Zadzwonilam na drugi dzien jak byłam w domu i sie umówilysmy. Pediatra przyszła kilka dni po połoznej. Ja o sporo rzeczy pytałam, ale głownie chodzilo zeby zobaczyła maluszka. Kilka rzeczy miałam do poprawy: kikutek zbyt delikatnie traktowałam, polożna zaleciła spirytus. Dupcie kazała mocniej smarować, pokazala jak pielęgnować i myc wargi sromowe, tu pokazala tez jak rozchylac wargi mniejsze i przemywac. Zwróciła mi uwagę aby dokładniej myc rózne faldki np. pod pachą. Aaa i oczy masaz-uciski 3x3 bo unas nadal ropka i czeka nas wizyta u okulisty.
-
nick nieaktualnyAguś może spróbuj gorącą pieluszkę (zaprasowaną) przyłożyć? Ja nawet po karmieniu jak czuję że są puste a idę pod gorący prysznic to tak jakby je pobudziło i z nich leci. Albo cały czas przykładaj do piersi żeby pobudzić i dużo pić- u mnie działa. No ewentualnie spróbuj ją oszukać herbatką zwykłą w kolorze słomki (żeby nie była za mocna) piersi zyskają troszkę czasu na produkcję.
Agus89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny

o 5 wyduldała dwie piersi i dalej poszła spać