X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka Ty karmisz tylko MM, jak u Ciebie z kupkami? I przed każdym jedzeniem dajesz wodę?

U mnie mała maksymalnie 1 minute poleżę na brzuszku, potem jest wrzask...

A.loth już USG bioderek??? Wow szybko...
    Wiem, ze muszę przetrwać jakoś...... Boże daj mi siłę....

U mnie położnej nie było....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 11:07

• A.loth Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jem wszystko. Mały pręży się i czasem zapłacze tylko, jak bąk nie chce wyjść, ale to tak chwilowo :)

Czy ktoś ma jakieś wieści od Nix?

Malenq lubi tę wiadomość

o14815nmahj2bgg1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela GRATULACJE :-D :-D :-D

Chanela lubi tę wiadomość

• Selene Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:47

Becia81, Chanela lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka no i widzisz!? też się szybko ogarnęłaś :D

jonka91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie położna jest co tydzień na wizycie. Pierwsza wizyta była po dwóch dniach od wyjścia z kliniki i bardzo dużo cennych rad usłyszałam :) Przy zgłaszaniu dziecka do przychodni mąż został od razu poinformowany kiedy ta pierwsza wizyta będzie.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela gratualacje:)
    ja wlasnie turlam sie z malym po macie:)wlasciwie on sie turla a ja mu kibicuje:D
    i zbieram sie na USG bioderek. Polozna miala byc dzis ale dotrze jutro.
    Kostek spal dzis od 22.30 do 7 rano- az go musialam sama zbudzic.

a ja zobaczylam grę tajemnic- polecam:)

a pierwsza wizyte mialam zaraz po przyjsicu do domu, dzwonila jak jeszcze w szpitalu bylam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 11:26

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja śpi maksymalnie 3,5h.....zazdroszczę....
    AG... A jak Towje piersi to wytrzymują???? Taka przerwę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 11:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dziś pospała od ok 22 do 5 prawie ;) o 5 wyduldała dwie piersi i dalej poszła spać :)

Wiki81 lubi tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanel gratuluje!!
    Ag wow!! A właśnie jak Twoje piersi?

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano są twarde, czasem się uleje ale nie bolą także jest ok:) kostek rano je jedną wiec druga wytrzymuje do 9.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 11:42

Malenq lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem wykończona.
    Ala nie śpi od 1:30.
    Cały czas marudzi.

Cycki prawie puste. Nie nadążają chyba wytwarzać pokarmu. Mała pewnie głodna, dlatego marudzi.

Nie mam mleka mm w domu.
    Męża nie ma.

Ehhh... co poradzicie?

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinia108 wrote:
    U mnie dokładnie tak samo. Czasem przerwa miedzy karmieniami nawet 4-5 godzin sie zdarza. Nie odbja sie po jedzeniu, do tej pory dwa razy sie ulało. Niekiedy jak malutka ciagnie cyca to sie zachłyśnie i odkasluje - ja na ten odglos prawie zawału dostaje -mam wrażenie ze mała się dusi !!! Ona odkaszle i robi taką słodką minkę, po tym zachłysnieciu zazwyczaj już nie chce cyca. Wydaje mi sie ze ona ciągnie i zapomina połykać.
    Mój Antek też tak często ma, zachłyśnie się podczas jedzenia, troche mu wypłynie i czasami dalej je,a czasami musi odsapnąć chwile. Zastanawiam się tylko czy jeśli go nakarmie, a on za 30 minut znowu ssie piąstki i zaczyna popłakiwać, to czy go przystawiać od razu do cyca, czy próbować w inny sposób uspokoić. Smoczka nie chce dawać, ze względu na to, że nadal mam spore probemy z przystawianiem go do piersi. Czasami zassie od razu, a czasami musze z nim walczyć i kończy się na przystawieniu przez kapturek. Więc nie chce ryzykować wprowadzania smoczka, póki nie nauczy się dobrze ssać moich cycusiów. NIe chce go też przekarmiać, ale skoro mu się nie ulewa i robi po 5 kupek na dobę, to chyba wszystko jest ok. Kurcze nie myślałam, że będe miała tyle dylematów, chyba trzeba bardziej zaufać swojemu instynktowi. :(

relgh371buf3k1xz.png
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinia108 wrote:
    U mnie była 7 dni po powrocie ze szpitala. Zadzwonilam na drugi dzien jak byłam w domu i sie umówilysmy. Pediatra przyszła kilka dni po połoznej. Ja o sporo rzeczy pytałam, ale głownie chodzilo zeby zobaczyła maluszka. Kilka rzeczy miałam do poprawy: kikutek zbyt delikatnie traktowałam, polożna zaleciła spirytus. Dupcie kazała mocniej smarować, pokazala jak pielęgnować i myc wargi sromowe, tu pokazala tez jak rozchylac wargi mniejsze i przemywac. Zwróciła mi uwagę aby dokładniej myc rózne faldki np. pod pachą. Aaa i oczy masaz-uciski 3x3 bo unas nadal ropka i czeka nas wizyta u okulisty.
    Masaż-uciski 3x3? MOżna prosić o więcej szczegółów, my też mamy problemy z ropką, a jeszcze dzisiaj w oku Antka zauważyłam włos od kota:/

relgh371buf3k1xz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś może spróbuj gorącą pieluszkę (zaprasowaną) przyłożyć? Ja nawet po karmieniu jak czuję że są puste a idę pod gorący prysznic to tak jakby je pobudziło i z nich leci. Albo cały czas przykładaj do piersi żeby pobudzić i dużo pić- u mnie działa. No ewentualnie spróbuj ją oszukać herbatką zwykłą w kolorze słomki (żeby nie była za mocna) piersi zyskają troszkę czasu na produkcję.

Agus89 lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus skoro mowisz ze mala nie spi tyle to moze marudzi ze zmęczenie. Dziecko nie zawsze marudzi z powodu głodu.
    a na ratunek malą do wozka i do sklepu:)

Agus89 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, moje cyce by wybuchły jakby tyle godzin były nieopróżnione jak u niektórych z Was :)

No, mała w końcu jest zapisana do lekarza i idziemy z nią w piątek na pierwszą wizytę. Nie wiem jak ja się z nią zbiorę na 9:30, ciężko to widzę ;)

201501145565.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:46

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:46

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a przebieracie pampers w nocy przed karmieniem?? Czy dopiero rano??

‹‹ 1975 1976 1977 1978 1979 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ