X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta mówisz ładna pogoda? słoneczko? to zapraszam do mnie :D
    28i0w91.jpg

Ag..., isabelle, jonka91, renia83, Agus89, Gwiazdeczka27, belldandy lubią tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Właśnie mnie uświadomiłaś że moje czyste dziecko jeszcze nigdy nie zrobiło kupy do pampersa O_o ! Zawsze jak ją przebieram to leży z odpakowaną pieluszką, wietrzy tyłek, zrobi kupę, czasem dodatkowo się posika i zadowolona :)
    nie,no u mnie robi kupę do pieluchy:) ale czasem jest tak,że lezy i posika przewijak:) albo ją przebiorę, karmię czy noszę,a tu za 3 minuty pierd i kupa:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    nie,no u mnie robi kupę do pieluchy:) ale czasem jest tak,że lezy i posika przewijak:) albo ją przebiorę, karmię czy noszę,a tu za 3 minuty pierd i kupa:)

u mnie w pampers tylko takie małe kleksy, a na przewijaku to jak walnie kupę to armagedon!

renia83, Agus89 lubią tę wiadomość

• Selene Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:48

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    herbatka koperkowa??? tzn. jak zrobiona? z zaszetki? taka jak dla dorosłych? z kopru włoskiego?

• Selene Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Malenq lubi tę wiadomość

• Anielle Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie sposob Was nadrobic bo caly moj czas pochlania coreczka.
    Mam prosbe o rade do dziewczyn ktore mialy problemy z waga i ktore dokarmialy butelka.
    Moja Mala ma 9 dni i strasznie leci z wagi, przy urodzeniu miala 3600, przy wypisie ze szpitala 3330 ale juz wtedy zaczela przybierac odrobine wiec myslalam ze jakos pojdzie a dzis bylismy sie wazyc i wazy tylko 3270. Jestem juz troche zalamana i nie wiem sama co robic. Ona nie chce ssac, mleka mam tyle ze bym i dwojke dzieci wykarmic mogla a ona jak ja przystawiam to ssie odrobinke i przestaje, potem zasypia, zaraz sie budzi i nie moze sie znowu dobrze przyssac, to co wyssie zaraz jej sie wylewa po policzku. No i w efekcie siedzimy tak godzine a ona zje tyle co kot naplakal bo poprawnie to sie zassie moze kilka razy.
    Dzisiaj polozna kazala co dwie godziny z zegarkiem w reku przystawiac, jak zasypia to rozbudzac (ale z tym mam najwiekszy problem bo nic na nia nie dziala), nie sciagac czapeczki w domu bo cieplo ucieka przez glowke i spala kalorie niepotrzebnie zeby sie ogrzac, powiedziala ze mam mleko i ze brodawki tez sa idealne anatomicznie dla jej buzki i ze nie ma powodu dla ktorego nie mialabym karmic, trzeba tylko cierpliwosci zeby ja przystawiac. Ale mi juz tej cierpliwosci brakuje. No lzy w oczach mialam jak zobaczylam ta wage dzisiaj.
    Wlasnie odciagnelam 70 ml laktatorem bo juz nie moge w tej niepewnosci i podalam jej w butelce Medela Calma i jak juz sie dobudzila to wypila to momentalnie do dna. Przystawilam ja potem do piersi ale pociagnela kilka razy i zapadla w kamienny sen.

Wiem ze wiele z Was tez karmi naprzemiennie, butelka i piersia, dzieci maja odruch ssania potem mimo wszystko? Po butelce chetnie wracaja do piersi? Prosze o rady bo trace juz powoli nadzieje i mam ochote wypiac sie na to cale kp chociaz zawsze mi sie to wydawalo nieodlacznym elementem macierzynstwa.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:47

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzicie z maluchami na spacer codziennie?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Wychodzicie z maluchami na spacer codziennie?
    ja nie............

MonikaDM lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle ja co 2 dzien przewaznie.

CO do herbatek mam caly zestaw.
    Humana jest w granulkach koperkowa.
    Hipp ma w rosmanie koperkowa, rumiankową. Chociac tą jego rumiankową to ja pije.
    Jesli pijesz laktacyjna to ona juz ma wyciąg z kopru.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-),

U nas mała dzisiaj bardzo ulewa :-( pierwszy raz aż tak bardzo. Martwie się.
    Któraś z Was wczesniej pisała o buźce dziecka. U nas mała ma pucolowate policzki i drugi podbrodek :-)

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Ag jak ??? Zdradź sekret długiego snu :)

ja niestety nie mam pojęcia. Kostek w otulaczu spi tylko w nocy i moze cos w tym jest. Ze albo otulenie kojarzy ze snem nocnym albo nie wiem co.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka nie martw sie:) to normalne. Kostek tez ulewa sporo. lekarz wczoraj i polozna mowili ze widocznie jest bardzo najedzony.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://babyonline.pl/blizna-po-cesarce-przeglad-preparatow-na-blizny-po-cesarce,cesarskie-ciecie-galeria,3532,r3.html

na fb mi sie pojawiło, moze komus po CC sie przyda:)

MartaKD lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... moja Kosia jak ją na śpiocha ubiorę w otulacz to śpi w nim do momentu jak się nie obudzi i nie zorientuje, że jest w otulaczu....jak już "załapie" że jest skrępowana, to jest taki wrzask, że aż się dusi z tego krzyku...
    ot taki egzemplarz nerwowy mi się trafił...

Ag... lubi tę wiadomość

• Selene Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l:)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq ale Kostek rano tez budzi się kręcąc sie i nawet z ciasnego otulenia jest w stanie wyciągnąć rękę.

Selene- spryciula z tej twojej malej. Faktycznie sprobuj ją zmęczyć. U mnie jak mąż wraca z pracy o 18 to malo daje Kostkowi spac, albo spi mu na rękach, bawią się wiec moze cos w tym tez byc. Nie wiem, ale mam nadzieje ze to sie u mnie nie zmieni i zycze kazdej zeby miala takie nocki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 15:36

Selene, Malenq lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wychodzę codziennie na 2h, tylko jak leje to nie idę ale sniezyce i wiatry już przetrwaliśmy :) przecież wózki mają takie osłony że glowa mała, gorzej z mamusią :) ale przeprosilam się z ciepłą czapą i rękawiczkami i jest ok :)

Ag..., isabelle lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag właśnie powiedz jak!!! ;) u nas nadal co 3 max 4h karmienie

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
‹‹ 1977 1978 1979 1980 1981 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ