X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta mówisz ładna pogoda? słoneczko? to zapraszam do mnie :D
    28i0w91.jpg

Ag..., isabelle, jonka91, renia83, Agus89, Gwiazdeczka27, belldandy lubią tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Właśnie mnie uświadomiłaś że moje czyste dziecko jeszcze nigdy nie zrobiło kupy do pampersa O_o ! Zawsze jak ją przebieram to leży z odpakowaną pieluszką, wietrzy tyłek, zrobi kupę, czasem dodatkowo się posika i zadowolona :)
    nie,no u mnie robi kupę do pieluchy:) ale czasem jest tak,że lezy i posika przewijak:) albo ją przebiorę, karmię czy noszę,a tu za 3 minuty pierd i kupa:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    nie,no u mnie robi kupę do pieluchy:) ale czasem jest tak,że lezy i posika przewijak:) albo ją przebiorę, karmię czy noszę,a tu za 3 minuty pierd i kupa:)

u mnie w pampers tylko takie małe kleksy, a na przewijaku to jak walnie kupę to armagedon!

renia83, Agus89 lubią tę wiadomość

• Selene Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:48

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    herbatka koperkowa??? tzn. jak zrobiona? z zaszetki? taka jak dla dorosłych? z kopru włoskiego?

• Selene Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Malenq lubi tę wiadomość

• Anielle Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie sposob Was nadrobic bo caly moj czas pochlania coreczka.
    Mam prosbe o rade do dziewczyn ktore mialy problemy z waga i ktore dokarmialy butelka.
    Moja Mala ma 9 dni i strasznie leci z wagi, przy urodzeniu miala 3600, przy wypisie ze szpitala 3330 ale juz wtedy zaczela przybierac odrobine wiec myslalam ze jakos pojdzie a dzis bylismy sie wazyc i wazy tylko 3270. Jestem juz troche zalamana i nie wiem sama co robic. Ona nie chce ssac, mleka mam tyle ze bym i dwojke dzieci wykarmic mogla a ona jak ja przystawiam to ssie odrobinke i przestaje, potem zasypia, zaraz sie budzi i nie moze sie znowu dobrze przyssac, to co wyssie zaraz jej sie wylewa po policzku. No i w efekcie siedzimy tak godzine a ona zje tyle co kot naplakal bo poprawnie to sie zassie moze kilka razy.
    Dzisiaj polozna kazala co dwie godziny z zegarkiem w reku przystawiac, jak zasypia to rozbudzac (ale z tym mam najwiekszy problem bo nic na nia nie dziala), nie sciagac czapeczki w domu bo cieplo ucieka przez glowke i spala kalorie niepotrzebnie zeby sie ogrzac, powiedziala ze mam mleko i ze brodawki tez sa idealne anatomicznie dla jej buzki i ze nie ma powodu dla ktorego nie mialabym karmic, trzeba tylko cierpliwosci zeby ja przystawiac. Ale mi juz tej cierpliwosci brakuje. No lzy w oczach mialam jak zobaczylam ta wage dzisiaj.
    Wlasnie odciagnelam 70 ml laktatorem bo juz nie moge w tej niepewnosci i podalam jej w butelce Medela Calma i jak juz sie dobudzila to wypila to momentalnie do dna. Przystawilam ja potem do piersi ale pociagnela kilka razy i zapadla w kamienny sen.

Wiem ze wiele z Was tez karmi naprzemiennie, butelka i piersia, dzieci maja odruch ssania potem mimo wszystko? Po butelce chetnie wracaja do piersi? Prosze o rady bo trace juz powoli nadzieje i mam ochote wypiac sie na to cale kp chociaz zawsze mi sie to wydawalo nieodlacznym elementem macierzynstwa.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:47

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzicie z maluchami na spacer codziennie?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Wychodzicie z maluchami na spacer codziennie?
    ja nie............

MonikaDM lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle ja co 2 dzien przewaznie.

CO do herbatek mam caly zestaw.
    Humana jest w granulkach koperkowa.
    Hipp ma w rosmanie koperkowa, rumiankową. Chociac tą jego rumiankową to ja pije.
    Jesli pijesz laktacyjna to ona juz ma wyciąg z kopru.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-),

U nas mała dzisiaj bardzo ulewa :-( pierwszy raz aż tak bardzo. Martwie się.
    Któraś z Was wczesniej pisała o buźce dziecka. U nas mała ma pucolowate policzki i drugi podbrodek :-)

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Ag jak ??? Zdradź sekret długiego snu :)

ja niestety nie mam pojęcia. Kostek w otulaczu spi tylko w nocy i moze cos w tym jest. Ze albo otulenie kojarzy ze snem nocnym albo nie wiem co.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka nie martw sie:) to normalne. Kostek tez ulewa sporo. lekarz wczoraj i polozna mowili ze widocznie jest bardzo najedzony.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://babyonline.pl/blizna-po-cesarce-przeglad-preparatow-na-blizny-po-cesarce,cesarskie-ciecie-galeria,3532,r3.html

na fb mi sie pojawiło, moze komus po CC sie przyda:)

MartaKD lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... moja Kosia jak ją na śpiocha ubiorę w otulacz to śpi w nim do momentu jak się nie obudzi i nie zorientuje, że jest w otulaczu....jak już "załapie" że jest skrępowana, to jest taki wrzask, że aż się dusi z tego krzyku...
    ot taki egzemplarz nerwowy mi się trafił...

Ag... lubi tę wiadomość

• Selene Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l:)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq ale Kostek rano tez budzi się kręcąc sie i nawet z ciasnego otulenia jest w stanie wyciągnąć rękę.

Selene- spryciula z tej twojej malej. Faktycznie sprobuj ją zmęczyć. U mnie jak mąż wraca z pracy o 18 to malo daje Kostkowi spac, albo spi mu na rękach, bawią się wiec moze cos w tym tez byc. Nie wiem, ale mam nadzieje ze to sie u mnie nie zmieni i zycze kazdej zeby miala takie nocki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 15:36

Selene, Malenq lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wychodzę codziennie na 2h, tylko jak leje to nie idę ale sniezyce i wiatry już przetrwaliśmy :) przecież wózki mają takie osłony że glowa mała, gorzej z mamusią :) ale przeprosilam się z ciepłą czapą i rękawiczkami i jest ok :)

Ag..., isabelle lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag właśnie powiedz jak!!! ;) u nas nadal co 3 max 4h karmienie

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
‹‹ 1977 1978 1979 1980 1981 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ